Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Πολύ ωραίος ο φίλος παραπάνω, τα εξήγησε όλα κατατοπιστικότατα.

By the way, έχει αντιμετωπίσει κανένας θέμα με τους αισθητήρες κίνησης (και συγκεκριμένα τους Aqara) ?

Έμενα ο ένας τα'παιξε εντελώς και δείχνει συνεχώς όμως κίνηση σε κάθε δευτερόλεπτο.

Σήμερα και εμένα ο ανιχνευτής κίνησης (όχι Aqara) μου έβγαζε συνεχώς κίνηση (στο android) αλλά στο iOS όπως και το alarm-gateway δεν ενεργοποιήθηκαν.

Αν θες κάνε μία δοκιμή, μόλις ανιχνεύει κίνηση να βαρέσει το alarm, μήπως φταίει το app στο κινητό και δίνει false alarm.

Διαφορετικά αν βαρέσει και το gateway, τότε θα την έχει ακούσει ο αισθητήρας.
    • Ο/H Jiasios έγραψε:

Δεν είναι απαραίτητο να κανεις 2ο σπιτι. Κανε αλλο δωματιο και βαλε εκει ολες τις συσκευές του δευτερου σπιτιου
      δεν νομίζω να γίνεται γιατί έχει άλλο wifi μιας και είναι άλλο σπίτι....
    • Ο/H RpMz έγραψε:

Παιδιά αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα, και θα ήθελα να δω αν το κάνει και σε εσάς.

Έχω φτιάξει ένα σενάριο, όταν η μαγνητική πόρτα παραμείνει πάνω από ένα λεπτό ανοιχτή, να έρθει ειδοποίηση και να βαρέσει alarm στο gateway. Όλα καλά μέχρι εδώ.

Όταν όμως η πόρτα είναι ήδη ανοιχτή και πάω να κάνω enable το σενάριο, δεν δίνει εντολή για ειδοποίηση. Όταν κλείσω και ανοίξω πάλι την πόρτα, τότε έρχεται κανονικά η ειδοποίηση και βαράει και το gateway.

Έχω δοκιμάσει και τα conditions, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Ο αισθητήρας είναι της Xiaomi.
      Λοιπόν σήμερα έκανα μια δοκιμή και ενεργοποίησα το alarm ως Complete Manually, και όχι μέσα από το mi switch.

Η μπαλκονόπορτα ήταν ήδη ανοιχτή και μετά από ένα λεπτό βάρεσε κανονικά το gateway/alarm.

Ακριβώς τις ίδιες λειτουργίες πέρα από το complete manually είχα κάνει και με το mi switch.

Όποτε έφτιαξα ένα σενάριο για το switch, που θα ενεργοποιεί μέσω του complete manually το arming του gateway και των sensors.

Όποτε όταν πάτε να κάνετε arming των συναγερμό και έχετε αφήσει κάποια μπαλκονόπορτα ανοιχτή, και φυσικά έχετε προσθέσει στο σενάριο της μαγνητικής και την επιλογή να βαράει μετά 1 λεπτό, θα σας έρθει μετά από ένα λεπτό ειδοποίηση και θα ξέρετε ποια πόρτα έχετε αφήσει ανοιχτή.
    • Διαφήμιση
    • Ποσες μπαλκονοπορτες μπορει εχει ενα σπιτι ωστε να τις ξεχνας ανοιχτες οταν φευγεις και να πρεπει να στο θυμιζει ο συναγερμος; Δε μπορω να καταλάβω τη χρησιμότητα ενος τετοιου αυτοματισμου.
    • Προσπαθώ να συνδεσω το StratOS στο mihome αλλα δεν τα κατάφερα. Το εχει πετύχει κανείς;
      Images
      • Screenshot_20180503-131805.jpg

118,73 kB, 1.080×2.160, viewed 88 times
    • Διαφήμιση
    • Ο/H RpMz έγραψε:

Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Πολύ ωραίος ο φίλος παραπάνω, τα εξήγησε όλα κατατοπιστικότατα.

By the way, έχει αντιμετωπίσει κανένας θέμα με τους αισθητήρες κίνησης (και συγκεκριμένα τους Aqara) ?

Έμενα ο ένας τα'παιξε εντελώς και δείχνει συνεχώς όμως κίνηση σε κάθε δευτερόλεπτο.
      Σήμερα και εμένα ο ανιχνευτής κίνησης (όχι Aqara) μου έβγαζε συνεχώς κίνηση (στο android) αλλά στο iOS όπως και το alarm-gateway δεν ενεργοποιήθηκαν.

Αν θες κάνε μία δοκιμή, μόλις ανιχνεύει κίνηση να βαρέσει το alarm, μήπως φταίει το app στο κινητό και δίνει false alarm.

Διαφορετικά αν βαρέσει και το gateway, τότε θα την έχει ακούσει ο αισθητήρας.
      Απ'ότι φαίνεται, την έχει καρα-ακούσει ο αισθητήρας.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H psybill έγραψε:

Ο/H tinkano έγραψε:

@psybill τώρα είδα το δεύτερο μήνυμά σου και πράγματι συμφωνώ μαζί σου. Έτσι λοιπόν ανακεφαλαιώνοντας για την ώρα σε singapore server δεν παίζει η Dafang κάμερα και σε 2ρη συσκευή το Gateway με όλα τα Aqara child's.
      Υπομονή λοιπόν η αρχή έγινε.
      Ναι κάπως έτσι είναι τα πράγματα. Φανταζομαι δεν θα βλέπει και τη Yeelight δεύτερης γεννιάς που και αυτή δεν είναι στις υποστήριζόμενες συσκευές στον Singapore server. Αυτό θα το επιβεβαιώσω αυριο μεθαύριο που θα παραλάβω μια λευκή. Μικρο το κακό πάντως αφού οι αυτοματισμοί θα έχουν σεταριστεί και θα δουλεύουν μια χαρά, όσο για την λάμπα έχεις την εφαρμογή της Yeelight και τα Google Assistant Alexa.Αυτό που δεν έχω προλάβει ακόμα να κάνω, είναι να μοιράσω όλες τις συσκευές στο Mi account της γυναίκας μου να δω αν τις βλέπει, αν και δεν το νομίζω
      @tinkano σου χρωστάω δυο απαντήσεις, αλλά δυστυχώς μόνο σήμερα ήρθε η λάμπα.
      Λοιπόν όπως είχα πει φοβόμουν για την υποστήριξη της Yeelight V2 από το Singapore Server και είχα "ψιλό" δίκιο.
      Στο κινητό μου που είναι συνδεδεμένο και το gateway έκανα την σύνδεση της λάμπας κανονικά. Από κει και πέρα όμως ενώ φαίνεται online δεν μπορείς να μπεις στο μενού της λάμπας(προς το παρόν λοιπόν μόνο από την εφαρμογή της Yeelight). Το καλό είναι ότι παρόλα αυτά οι αυτοματισμοί δουλεύουν. Εγώ την έχω με motion sensor να ανοίγει και να κλείνει και λειτουργεί άψογα. Τέλος, σε άλλες συσκευές δεν εμφανίζεται, όπως δηλαδή και το gateway και οι λοιπές μη υποστηριζόμενες συσκευές. Θα ρωτήσω και στο forum της yeelight όταν προλάβω για να δω τι θα μου πουν.
      Όσο για την ιδέα να μοιράσω τις συσκευές σε άλλο Mi Account, όπως καταλαβαίνεις δεν δούλεψε. Κάνει το share, και στον άλλο λογαριασμό έρχεται ειδοποίηση που την κάνεις accept, αλλά οι μη υποστηριζόμενες συσκευές δεν εμφανίζονται ποτέ!