Μάγκες τελικά το βρήκα, απλά ένα jumperακι ήθελε από το SAB να το πας στο SCB για να παίρνει ρεύμα από την μπαταρία και όλα κομπλέ. Sorry, άμα σας ζάλισα, αλλά ίσως το βρει χρήσιμο κάποιος που ψήνεται να το κάνει.
MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ
-
-
Ο/H PaixXiaomi έγραψε:
Μάγκες τελικά το βρήκα, απλά ένα jumperακι ήθελε από το SAB να το πας στο SCB για να παίρνει ρεύμα από την μπαταρία και όλα κομπλέ. Sorry, άμα σας ζάλισα, αλλά ίσως το βρει χρήσιμο κάποιος που ψήνεται να το κάνει.
-
Παρελαβα ενα διπλο διακοπτη τοιχου της Aqara χωρις Ν line. Τον ελυσα και δεν εχει μπαταρια μεσα. Πως τροφοδοτειται μονο μεσω της φασης; θα ξεχασουμε τα λιγα που ξερουμε απο ηλεκτρισμο με τη xiaomi
-
Ο/H psybill έγραψε:
Ο/H PaixXiaomi έγραψε:
-
Ολα αυτα ειναι ρυθμισεις της σειρηνας και καθε μοντελο εχει τα αντιστοιχα jumpers για να ρυθμιζεις πως θα συμπεριφερθουν πχ τα λαμπακια, το ταμπερ, η πτωση τασης κλπ.
Σχετικα με τον διακοπτη της aqara οντως τον δοκιμασακαι λειτουργει χωρις μπαταρια καθως τραβαει ισχυ απο τη φαση του δικτυου. Ξεκιναω σκαψιματα στους σοβαδες αμεσα. -
Ο/H Jiasios έγραψε:
Ολα αυτα ειναι ρυθμισεις της σειρηνας και καθε μοντελο εχει τα αντιστοιχα jumpers για να ρυθμιζεις πως θα συμπεριφερθουν πχ τα λαμπακια, το ταμπερ, η πτωση τασης κλπ.
Σχετικα με τον διακοπτη της aqara οντως τον δοκιμασακαι λειτουργει χωρις μπαταρια καθως τραβαει ισχυ απο τη φαση του δικτυου. Ξεκιναω σκαψιματα στους σοβαδες αμεσα.
Το Aqara μια χαρά, το ψήνω και'γω, αλλά συνήθως οι διακόπτες μόνο την φάση δεν κόβουν έτσι και αλλιώς? Αλλά ναι θα μου πεις πρέπει να δουλέψουν και τα ηλεκτρονικά, βέβαια κάπου είχα δει ότι είχαν μπαταρία αλλά μιας που δεν βρήκες τι να πω. Απλά μου κάνει λίγο κάπως να χω πόσα ηλεκτρονικά μόνιμα στο ρεύμα. Και το UPS που τώρα με τη σειρήνα πρέπει να το'χω μόνιμο δεν το αισθάνομαι full σιγουριά. xD -
Ηρθαν και πριζες για το air conditioner.
-
Παίδες, από την εμπειρία σας, κάθε πότε θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες για τους αισθητήρες (π.χ μαγνητικές παγίδες, αισθητήρες κίνησης κλπ) ?
Αυτό που σκέφτομαι είναι μην τελειώσουν όταν θες να φύγεις για καιρό π.χ ή αν δίνουν λάθος triggers όταν η μπαταρία τελειώνει (δεν τα έχω καιρό οπότε δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται σε χαμηλή μπαταρία). -
Ο/H PaixXiaomi έγραψε:
Παίδες, από την εμπειρία σας, κάθε πότε θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες για τους αισθητήρες (π.χ μαγνητικές παγίδες, αισθητήρες κίνησης κλπ) ?
Αυτό που σκέφτομαι είναι μην τελειώσουν όταν θες να φύγεις για καιρό π.χ ή αν δίνουν λάθος triggers όταν η μπαταρία τελειώνει (δεν τα έχω καιρό οπότε δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται σε χαμηλή μπαταρία)Δεν μπορώ
Οι συσκευές που θα σου αναφέρω είναι πάνω κάτω αγορασμένες και εγκατεστημένες τον Απρίλιο-Μάιο του 2017, Είμαστε δηλαδή περίπου στον 1 χρόνο χρήσης.
- Human Body Sensor. Eγκατεστημένος στην κουζίνα για να ανάβει και να σβήνει αυτόματα το φως. Δεκάδες ενεργοποιήσεις καθημερινά λόγω παιδιών. Μπαταρία 47%
- Door Sensor. Εγκατεστημένος στην κύρια είσοδο του σπιτιού. Μπαταρία 43%
-Temperature & Humidity Sensor. Μπαταρία 37%
- Κάμποσα wireless switch με χρήση ως διακόπτης φώτων ή ενεργοποίηση συναγερμού κτλ. Μπαταρία από 42%-48%
Τις πληροφορίες τις παίρνω από το Domoticz και το Home Assistant. Κρίμα που δεν τα δίνει η Xiaomi. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να το βάλουν στο οικοσύστημα.
Περιττό να αναφέρω ότι δεν παίρνουν όλες οι συσκευές τον ίδιο τύπο μπαταρίας.
Με λίγα λόγια μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για την διάρκεια της μπαταρίας, αλλά και γω έχω ενδιαφέρον να μάθω αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία όταν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα... -
Ο/H psybill έγραψε:
Ο/H PaixXiaomi έγραψε:
Αυτό που σκέφτομαι είναι μην τελειώσουν όταν θες να φύγεις για καιρό π.χ ή αν δίνουν λάθος triggers όταν η μπαταρία τελειώνει (δεν τα έχω καιρό οπότε δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται σε χαμηλή μπαταρία)Δεν μπορώ
Οι συσκευές που θα σου αναφέρω είναι πάνω κάτω αγορασμένες και εγκατεστημένες τον Απρίλιο-Μάιο του 2017, Είμαστε δηλαδή περίπου στον 1 χρόνο χρήσης.
- Human Body Sensor. Eγκατεστημένος στην κουζίνα για να ανάβει και να σβήνει αυτόματα το φως. Δεκάδες ενεργοποιήσεις καθημερινά λόγω παιδιών. Μπαταρία 47%
- Door Sensor. Εγκατεστημένος στην κύρια είσοδο του σπιτιού. Μπαταρία 43%
-Temperature & Humidity Sensor. Μπαταρία 37%
- Κάμποσα wireless switch με χρήση ως διακόπτης φώτων ή ενεργοποίηση συναγερμού κτλ. Μπαταρία από 42%-48%
Τις πληροφορίες τις παίρνω από το Domoticz και το Home Assistant. Κρίμα που δεν τα δίνει η Xiaomi. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να το βάλουν στο οικοσύστημα.
Περιττό να αναφέρω ότι δεν παίρνουν όλες οι συσκευές τον ίδιο τύπο μπαταρίας.
Με λίγα λόγια μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για την διάρκεια της μπαταρίας, αλλά και γω έχω ενδιαφέρον να μάθω αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία όταν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα...
Ποιο είναι το Home assistant;
Εγώ πάντως έχω τους αισθητήρες από το 2015 (πρώτα Κιτ) και όλοι παίζουν κομπλέ ακόμα.
Unleashed by my rooted OP3T on 8.0ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel -
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Πολύ καλά ακούγονται, άρα αντέχουν. Αυτό με το ποσοστό μπαταρίας είναι καρα-χρήσιμο όμως. Πως και δεν το χει βάλει η Xiaomi, είναι must. Εγώ νόμιζα πως δεν υπήρχε καν το hardware για αυτή τη δουλειά, εφόσον υπάρχει δεν βλέπω το λόγο να μη το βάζουν.
Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην fog: Αφαίρεση παραθέσεων ().
-
Μπήκε μια νέα ρύθμιση στο gateway που είναι στα κινέζικα και μεταφράζεται ως "After the anti-delete function is enabled, the gateway can only delete or rest via the APP." . Λογικά δεν αφήνει να κάνεις reset κρατώντας πατημένο το κουμπάκι πια αν το ενεργοποιήσεις?
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0