Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Δεν την έχω εγώ αυτή τη ρύθμιση πουθενά. Είμαι βέβαια σε Singapore server και η συσκευή είναι αναγνωρισμενη ως Mi Control Hub.
      Με αυτή την ευκαιρία παρατήρησα ότι υπάρχει πλέον security settings menu για κωδικό ή fingerprint, αλλά ενώ την ενεργοποιώ δεν μου ζητάει τίποτα και μπαίνει κατευθείαν στη συσκευή
    • Ο/H RASTAVIPER έγραψε:

Ο/H psybill έγραψε:

Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Παίδες, από την εμπειρία σας, κάθε πότε θέλουν αλλαγή οι μπαταρίες για τους αισθητήρες (π.χ μαγνητικές παγίδες, αισθητήρες κίνησης κλπ) ?

Αυτό που σκέφτομαι είναι μην τελειώσουν όταν θες να φύγεις για καιρό π.χ ή αν δίνουν λάθος triggers όταν η μπαταρία τελειώνει (δεν τα έχω καιρό οπότε δεν ξέρω πως συμπεριφέρονται σε χαμηλή μπαταρία)Δεν μπορώ
      Δεν μπορώ να σου πω με απόλυτη ακρίβεια γιατί πρέπει να κάτσω να συνδυάσω παραγγελίες, mail, καταστήματα και παραλαβές που χρειάζεται πολύ χρόνο και δεν τον έχω. Θα σου αναφέρω όμως 2-3 περιπτώσεις και θα καταλάβεις τι παίζει με την κατανάλωση της μπαταρίας.Οι συσκευές που θα σου αναφέρω είναι πάνω κάτω αγορασμένες και εγκατεστημένες τον Απρίλιο-Μάιο του 2017, Είμαστε δηλαδή περίπου στον 1 χρόνο χρήσης.
      - Human Body Sensor. Eγκατεστημένος στην κουζίνα για να ανάβει και να σβήνει αυτόματα το φως. Δεκάδες ενεργοποιήσεις καθημερινά λόγω παιδιών. Μπαταρία 47%
      - Door Sensor. Εγκατεστημένος στην κύρια είσοδο του σπιτιού. Μπαταρία 43%
      -Temperature & Humidity Sensor. Μπαταρία 37%
      - Κάμποσα wireless switch με χρήση ως διακόπτης φώτων ή ενεργοποίηση συναγερμού κτλ. Μπαταρία από 42%-48%

Τις πληροφορίες τις παίρνω από το Domoticz και το Home Assistant. Κρίμα που δεν τα δίνει η Xiaomi. Ελπίζω κάποια στιγμή στο μέλλον να το βάλουν στο οικοσύστημα.
      Περιττό να αναφέρω ότι δεν παίρνουν όλες οι συσκευές τον ίδιο τύπο μπαταρίας.
      Με λίγα λόγια μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχείς ιδιαίτερα για την διάρκεια της μπαταρίας, αλλά και γω έχω ενδιαφέρον να μάθω αν υπάρχει κάποια δυσλειτουργία όταν πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα...
      Για εξήγησε λίγο καλύτερα πως παίρνεις τις πληροφορίες για την μπαταρία των αισθητήρων.Ποιο είναι το Home assistant;

Εγώ πάντως έχω τους αισθητήρες από το 2015 (πρώτα Κιτ) και όλοι παίζουν κομπλέ ακόμα.

Unleashed by my rooted OP3T on 8.
      Το Home Assistant, το domoticz, το Home Bridge και δεν ξέρω και γω ποια άλλα, είναι εφαρμογές που μπορούν να συνδεθούν σε smart home συσκευές που λειτουργούν με το Open API.
      Για το Home Asistant που είναι πολύ διαδεδομένο και με τεράστια υποστήριξη, δεν θα πω τίποτα γιατί είναι πραγματικά χάος. Με τεράστια δυσκολία και πολύ διάβασμα κατάφερα και το εγκατέστησα σε ένα Linux server που έχω στο σπίτι. Το gateway Και τις λάμπες μου τις έχω συνδέσει αλλά κάπου εκεί έχω σταματήσει γιατί εν τω μεταξύ μου δούλεψε το gateway στο Singapore Server οπότε αφού έχω Google assistant για τις λάμπες δεν με ενδιαφέρει τόσο.
      Το domoticz είναι πιο απλό στην εγκατάσταση και μπαίνει εύκολα και σε windows. Αν θέλεις λοιπόν να δεις μόνο την μπαταρία των αισθητήρων μπορείς να δεις τις οδηγίες για το πως συνδέεις το gateway με το domoticz. χρειάζεσαι βέβαια V2 έκδοση και πάνω
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Καλησπερα σε όλους,λίγο που το έψαξα δεν μπόρεσα να βρω λύση.Με ενεργοποιημένο το alarm (από το Wireless switch),ερχόμενος στο σπίτι και ανοίγοντας την πόρτα,πως μπορώ να έχω λίγα δεύτερα delay time μέχρι να πατήσω πάλι το switch?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Διαφήμιση

Δλδ αν προσθέσεις delay στο σενάριο που θέλεις δεν λειτουργεί ;;;

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Η Xiaomi Zigbee Smart Socket (Plug) ξέρετε αν όταν την βάζεις π.χ να είναι ανοιχτή αν μένει ανοιχτή ή αν κλείνει άμα δεν δει κατανάλωση ή ελάχιστη κατανάλωση? (όπως με το air condition plug φάση)

Αν έχεις ενεργοποιημένη την παρακάτω ρύθμιση κλείνει μετά από λίγο εάν δεν περνάει ρεύμα !!!

• Διαφήμιση
    • Ο/H Ikariapower έγραψε:

Αν έχεις ενεργοποιημένη την παρακάτω ρύθμιση κλείνει μετά από λίγο εάν δεν περνάει ρεύμα !!!
      Αα ωραίος. Το 1ο που λέει για original status, και καλά άμα χάσει το ρεύμα να μείνει στη φάση που ήταν? Π.χ αν το χες ανοιχτό, να παραμείνει ανοιχτό?

Σωστά !!!

• RE: MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H akis111 έγραψε:

Καλησπερα σε όλους,λίγο που το έψαξα δεν μπόρεσα να βρω λύση.Με ενεργοποιημένο το alarm (από το Wireless switch),ερχόμενος στο σπίτι και ανοίγοντας την πόρτα,πως μπορώ να έχω λίγα δεύτερα delay time μέχρι να πατήσω πάλι το switch?

Sent from my iPhone using Tapatalk
      Δεν υπάρχει ακόμη αυτή η δυνατότητα και δεν ξέρω αν το προσθέσουν αργότερα

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Θα μπορούσε κάποιος να βοηθήσει;
      Έχω εγκαταστήσει την εφαρμογή mi home σε δύο τηλέφωνα και έχω μοιράσει κάποιες συσκευές. Στην αρχή, όταν χτυπούσε ο συναγερμός και τα δύο τηλέφωνα ειδοποιούσαν με το γνωστό κουδούνισμα, πλέον δε συμβαίνει κάτι τέτοιο... Τί μπορεί να φταίει;

Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση

Τα γνωστά προβλήματα για τα οποία λιώσαμε στα πληκτρολόγια πριν λίγο καιρό αν δεις πιο πίσω !!! Τίποτα μόνιμο δεν μπορείς να κάνεις εκτός από υπομονή όπως όλοι μας !!!