Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Ο/H Sotiris_s έγραψε:

γεια
      δυο ιδια κινητα ( mido ) στο ιδιο σπιτι με τον ιδιο κωδικο στο mihome ....
      στο ενα ερχονται ειδοποιήσεις στο αλλο οχι...
      εκανα και στα δυο απεγκατασταση εγκατασταση 10 φορες... τα ιδια το ενα εχει το αλλο οχι...
      το σπαστικο ειναι οτι αυτο που δε εχει , ειναι το δικό μου,.....
      η μονη διαφορα στα κινητα ειναι οτι το δικο μου ειναι unlocked
      Ούτε εγώ δεν έχω καταφέρει να λαμβάνω ειδοποιήσεις σε 2 συσκευές που είναι συνδεδεμένες στο ίδιο mi home account. Επίσης τώρα μου κάνουν νερά και πάλι και μόνο σε μία συσκευή. Άντε να δούμε πότε θα λαμβάνουμε αξιόπιστα μια ψωρο-ειδοποίηση push...
      Μιλάμε μου έχει σπάσει τα νευρα.... Έχω κάνει factory reset πέρασα stable πέρασα dev , πέρασα παλιές εκδόσεις mihome.... Απεγκατασταση επανεκκίνηση εγκατάσταση ξανα Τίποτα... Στο δικό μου δεν έρχεται με τίποτα η ειδοποίηση.... Ενώ στο άλλο έχει πάντα.... Πώς γίνεται αυτό;;;
    • Αλλο παράδειγμα: εχω 2 κάμερες aqara gateway. Σήμερα παρέλαβα μια 3η. Οι δυο παλιες ΔΕ στελνουν ειδοποιησεις ενω η καινουρια στελνει. Ιδιες ρυθμισεις ιδιο ρουτερ ίδιο δωμάτιο,ολα ιδια. Δε βγαζεις ακρη
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Jiasios έγραψε:

Ο/H RpMz έγραψε:

Ο/H kotlid έγραψε:

Όταν φεύγεις τον οπλιζεις τον συναγερμό; Γιατί αν είναι οπλισμένος και ανοιξεις την πόρτα θα χτυπήσει ο συναγερμός. Αυτό που έκανες δεν κατάλαβα σε τι σε χρησιμεύει. Απλά όταν μπαίνεις σπίτι μετά από 15 Δευτέρα χτυπάει το gateway.
      Φυσικά και είναι οπλισμένος ο συναγερμός, με άλλο σενάριο.
      Όταν ανοίξει η κεντρική πόρτα, έχω αφήσει ένα περιθώριο 15 sec, ώστε μέσα σε αυτό το διάστημα να πατήσω το wireless switch και να απενεργοποιήσω τον συναγερμό
      Γιατι δεν παιρνεις μαζισου το διακόπτη; ή γιατι δεν τον απενεργοποιεις απο το κινητο σου πριν μπεις; σε 15" ο κλεφτης θα σου κατεβασει το γενικο.
      Έτσι το κάνω συνήθως, αλλά αυτές τις μέρες το κινητό της γυναίκας μου τα έχει παίξει, και ήθελα να κάνω δοκιμή αν λειτουργεί το σενάριο που έκανε ο @kotlid
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

@RpMz Βοήθησε με λίγο. Πριν φύγεις πατάς το διακοπτη και οπλίζει ο συναγερμός. Στον συναγερμό έχεις trigger τον αισθητήρα στην κεντρική πόρτα οκ; Έτσι όταν επιστρέφεις και ανοιξεις την πόρτα ο συναγερμός θα χτυπήσει αμεσσα απλά μετα από 15 δευτερόλεπτα ξαναχτυπά το ringtone που έβαλες στο σενάριο και στέλνει ειδοποίηση. Το έχεις δοκιμάσει έτσι και δεν χτύπησε ο συναγερμός όταν μπήκες; Εφοσον έχεις trigger τον αισθητήρα της πόρτας ο συναγερμός θα χτυπήσει αμεσσα , το σενάριο που έκανες είναι διαφορετική λειτουργία.
      Όταν λες έχεις άλλο σενάριο για τον συναγερμό τι εννοείς ; Εννοείς το σενάριο όταν πατάς το wireless switch να κάνει arm;
    • Για λειτουργία συναγερμού το καλύτερο που μπορείς να χρησιμοποιήσεις είναι το Arm που έχει από μόνο του και όχι δικά σου σενάρια. Είναι η πιο αξιόπιστη επιλογή γιατί είναι φτιαγμένο γι'αυτή τη δουλειά. Το ringtone θα τελειώσει κάποια στιγμή εκτός αν έχεις κάνει κατεβατό play με delays. Όσο για τις ειδοποιήσεις δεν ξέρω αλλά έχω θέμα. Θα δοκιμάσω να γυρίσω σε παλιότερη έκδοση.
    • Λοιπόν, έκανα απεγκατάσταση το Mi Home, καθάρισα cache, έσβησα διάφορους φακέλους που είχε φτιάξει, έκανα restart, το εγκατέστησα από Play Store (έκδοση 5.1.30) και πάλι τίποτα από ειδοποιήσεις. Ξανάκανα restart, πάλι τίποτα. Δεν ξέρω τι γίνετε ειλικρινά αλλά αυτή η ασυνέχεια και αναξιοπιστία σχετικά με τις ειδοποιήσεις είναι μεγάλο θέμα.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kotlid έγραψε:

@RpMz Βοήθησε με λίγο. Πριν φύγεις πατάς το διακοπτη και οπλίζει ο συναγερμός. Στον συναγερμό έχεις trigger τον αισθητήρα στην κεντρική πόρτα οκ; Έτσι όταν επιστρέφεις και ανοιξεις την πόρτα ο συναγερμός θα χτυπήσει αμεσσα απλά μετα από 15 δευτερόλεπτα ξαναχτυπά το ringtone που έβαλες στο σενάριο και στέλνει ειδοποίηση. Το έχεις δοκιμάσει έτσι και δεν χτύπησε ο συναγερμός όταν μπήκες; Εφοσον έχεις trigger τον αισθητήρα της πόρτας ο συναγερμός θα χτυπήσει αμεσσα , το σενάριο που έκανες είναι διαφορετική λειτουργία.
      Όταν λες έχεις άλλο σενάριο για τον συναγερμό τι εννοείς ; Εννοείς το σενάριο όταν πατάς το wireless switch να κάνει arm;
      Αυτό που έχω φτιάξει εγώ:

1. Έχω φτιάξει ένα κεντρικό manual scene (Enable alarm και Disable αντίστοιχα) , που μόλις το πατάω ενεργοποιούνται όλοι οι sensors που έχω ορίσει και να μπαίνει το gateway σε arming mode.
      2. Στο wireless switch, έχω το 1ο σενάριο που If: Double press >Then: Enable Alarm. Στο 2ο σενάριο If: Single Press>Then: Disable Alarm. Και το 3ο σενάριο: If: Long Press>Then: Delay(15 sec)+Enable alarm. Οπότε μόλις είμαι έτοιμος να φύγω, πατάω Long press στο switch και φεύγω όπου μετά από 15 sec μπαίνει σε arming mode.
      3. Στον sensor της κεντρικής μου πόρτας, έχω βάλει ένα βάλει σενάριο που μετά από 15sec να δίνει εντολή στο gateway.

Δεν ξέρω αν είναι ο σωστός τρόπος, αλλά λειτουργεί.
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Στις ρυθμίσεις του arming mode ποιους σενσορες έχεις trigger;

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    • Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Λοιπόν, έκανα απεγκατάσταση το Mi Home, καθάρισα cache, έσβησα διάφορους φακέλους που είχε φτιάξει, έκανα restart, το εγκατέστησα από Play Store (έκδοση 5.1.30) και πάλι τίποτα από ειδοποιήσεις. Ξανάκανα restart, πάλι τίποτα. Δεν ξέρω τι γίνετε ειλικρινά αλλά αυτή η ασυνέχεια και αναξιοπιστία σχετικά με τις ειδοποιήσεις είναι μεγάλο θέμα.
      Εχω δοκιμάσει τα πάντα... Δεν έρχονται με τίποτα οι ειδοποιήσεις... Στης γυναίκας μου το κινητό χωρις να κάνω τίποτα έρχονται... Μόλις είδα ότι βγήκε η 5.1.34 μπας κ φτιάξει κατι
    • Ο/H Sotiris_s έγραψε:

Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Λοιπόν, έκανα απεγκατάσταση το Mi Home, καθάρισα cache, έσβησα διάφορους φακέλους που είχε φτιάξει, έκανα restart, το εγκατέστησα από Play Store (έκδοση 5.1.30) και πάλι τίποτα από ειδοποιήσεις. Ξανάκανα restart, πάλι τίποτα. Δεν ξέρω τι γίνετε ειλικρινά αλλά αυτή η ασυνέχεια και αναξιοπιστία σχετικά με τις ειδοποιήσεις είναι μεγάλο θέμα.
      Εχω δοκιμάσει τα πάντα... Δεν έρχονται με τίποτα οι ειδοποιήσεις... Στης γυναίκας μου το κινητό χωρις να κάνω τίποτα έρχονται... Μόλις είδα ότι βγήκε η 5.1.34 μπας κ φτιάξει κατι
      Φίλε μου εμένα δεν μου έρχονται ούτε στη μία και μοναδική συσκευή μου. Είχε ξανά τύχει αυτό και πριν κάτι μήνες και είχαμε σπάσει τα πληκτρολόγια όλοι παγκοσμίως. Μετά λύθηκε και ήταν όλα κομπλέ, αλλά τώρα μου ξανά έγινε το ίδιο και απ'ότι φαίνεται δεν το'χουν όλοι το θέμα αυτή τη φορά...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Ο/H Sotiris_s έγραψε:

Ο/H PaixXiaomi έγραψε:

Φίλε μου εμένα δεν μου έρχονται ούτε στη μία και μοναδική συσκευή μου. Είχε ξανά τύχει αυτό και πριν κάτι μήνες και είχαμε σπάσει τα πληκτρολόγια όλοι παγκοσμίως. Μετά λύθηκε και ήταν όλα κομπλέ, αλλά τώρα μου ξανά έγινε το ίδιο και απ'ότι φαίνεται δεν το'χουν όλοι το θέμα αυτή τη φορά...
      Δε ξέρω τι άλλο να κάνω.. στο φόρουμ της xiaomi που έκανα ερώτηση μου απάντησε κάποιος το εξής:
      Try to flash the latest full firmware, downloaded via PC or Laptop. And reset to factory settings.
      I have some bugs cured by a simple reboot device.
      Τι εννοεί γνωρίζει κανείς;;;
      Problem with the push notifications... - Redmi Note 4X - Xiaomi MIUI Official Forum