Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Αν το mihome το έχεις mainland China και το router Europe δεν εμφανίζεται

Sent from my Hi9Air using Tapatalk
    • RE: MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H kotlid έγραψε:

Αν το mihome το έχεις mainland China και το router Europe δεν εμφανίζεται

Επειδή έτσι τα έχω τι προτείνεις να γυρίσω το mi home Europe? Κινδυνεύω να χάσω συσκευές και αυτοματισμούς?
      Ουσιαστικά έχω gateway, motion sensor, παγίδες πόρτας, wireless switch, zigbee πριζα και την dafang 1080p camera.
      Το ρουτερ όπως σωστά είπες είναι ορισμενο Europe

Στάλθηκε από το HUAWEI CAN-L01 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ο/H psybill έγραψε:

Σίγουρα αν δεν μπει και στο mi home το συγκεκριμένο hub, προσωπικά ως χρήστης Android δεν βλέπω πουθενά τη χρησιμότητα του.
      Πάντως αφού μίλησες για Yeelight, οι άνθρωποι της εταιρείας στο forum έχουν δηλώσει ότι ετοιμάζουν τους δικούς τους διακόπτες για τις λάμπες τους χωρίς να χρειάζεται το mi home.
      "Guys, have some patience, we are working a new wall switch to solve this problem, you don’t need to buy any Hub or expensive Aqara"

Το θέμα είναι να τα έχεις όλα σε ένα και εμένα πλέον δεν με βολεύει το Mi Home με όλα τα προβλήματα που δημιουργεί αλλά από την άλλη δεν μπορώ να αλλάξω πάλι όλες τις λάμπες (8+Bedside Lamp+Ceiling Light) οπότε μάλλον θα βάλω Raspberry για τα φώτα και θα αντικαταστήσω το Hub της Xiaomi με Aqara και το ίδιο για το Motion Sensor και είμαι εντάξει μιας και οι 6 διακόπτες που έχω είναι Aqara ευτυχώς !!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    • Διαφήμιση

5.4.10
      Μέσα από Play store
      Μόλις μου ήρθε

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
      ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
    • Ρε παιδιά, σε ΧΙΑΟΜΙ smartphone συναδέλφου με τις ίδιες ρυθμίσεις στο mi home και την ίδια έκδοση, του εμφανίζει επιλογή για Τηλέφωνο εντός wifi. Εμένα μου εμφανίζει μόνο τις τρεις πρώτες επιλογές. Ξέρει κανένας τίποτα;
      Mi Home version: 5.4.5
      Images
      • mihome.jpg

35,26 kB, 300×400, viewed 209 times
    • Ο/H coskarl έγραψε:

Ρε παιδιά, σε ΧΙΑΟΜΙ smartphone συναδέλφου με τις ίδιες ρυθμίσεις στο mi home και την ίδια έκδοση, του εμφανίζει επιλογή για Τηλέφωνο εντός wifi. Εμένα μου εμφανίζει μόνο τις τρεις πρώτες επιλογές. Ξέρει κανένας τίποτα;
      Mi Home version: 5.4.5
      Μακαρι! Αυτό δε σημαίνει πως όταν φύγεις μπορείς να ενεργοποιεις το συναγερμό???

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

@coskarl μήπως έχει και το router στο mi home ?

• Διαφήμιση

Χαιρετώ την παρέα.
      Έχω ένα raspberry που τρέχει domoticz, μαζί με ένα MySensors gateway. Έχω φτιάξει διάφορα sensors & actuators, αλλά θα ήθελα μια πιο "επαγγελματική" προσέγγιση, περισσότερο για να ανέβει το wife acceptance factor.
      Αξίζει η μετακίνηση σε miHome υλοποίηση;
      Βλέπω ότι μόνο με τον China server εμφανίζονται οι συσκευές που με ενδιαφέρουν αλλά τα κινέζικα είναι δύσκολα στην εκμάθηση.
      Διαβάζω εδώ μέσα για υλοποίηση με raspberry pi, αλλά δεν μπόρεσα να βρω συγκεκριμένες πληροφορίες. Υπάρχει κάποιο link να διαβάσω;
      Πρόκειται για δημιουργία server αντίστοιχου της xiaomi, ή κάτι σε openhub ή παρόμοιο;
      Σταματάω εδώ, γιατί μακραίνει το post επικίνδυνα...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk

Καλησπέρα σε όλους. @kted εγώ δεν μπορώ να βοηθήσω είμαι τόσο ανίδεος που μερικές λέξεις μου φαίνονται "κινέζικα".
      Μετά την χθεσινή αναβάθμιση (5.4.10 mi home) ο χρόνος απόκρισης με το gateway από την είσοδο είναι αρκετός. Το παρατήρησε και κάποιος άλλος μήπως;

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H kted έγραψε:

Χαιρετώ την παρέα.
      Έχω ένα raspberry που τρέχει domoticz, μαζί με ένα MySensors gateway. Έχω φτιάξει διάφορα sensors & actuators, αλλά θα ήθελα μια πιο "επαγγελματική" προσέγγιση, περισσότερο για να ανέβει το wife acceptance factor.
      Αξίζει η μετακίνηση σε miHome υλοποίηση;
      Βλέπω ότι μόνο με τον China server εμφανίζονται οι συσκευές που με ενδιαφέρουν αλλά τα κινέζικα είναι δύσκολα στην εκμάθηση.
      Διαβάζω εδώ μέσα για υλοποίηση με raspberry pi, αλλά δεν μπόρεσα να βρω συγκεκριμένες πληροφορίες. Υπάρχει κάποιο link να διαβάσω;
      Πρόκειται για δημιουργία server αντίστοιχου της xiaomi, ή κάτι σε openhub ή παρόμοιο;
      Σταματάω εδώ, γιατί μακραίνει το post επικίνδυνα...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
      Ολα εξαρτώνται από τις γνώσεις σου, την όρεξη, και φυσικά από τις συσκευές σου.
      Εγώ έχω ασχοληθεί ελάχιστα με το domoticz σε pc, δηλαδή απλά έχω προσθέσει συσκευές, χωρίς αυτοματισμούς. Από την άλλη το raspberry ενδείκνυται για πειραματισμους, καθώς θεωρητικά πάντα, το καλύτερο σύστημα ανοιχτού κώδικα, το Home Assistant /Hassio, μπορεί να εγκατασταθεί εύκολα και να αρχίσεις τους πειραματισμους. Και με αυτό ασχολήθηκα λίγο με πολύ διάβασμα βέβαια, αλλά εγώ το έβαλα σε Ubuntu και εγκατάσταση σε container κάτι που δυσκολεύει τα πράγματα.
      Αν έχεις μόνο gateway και αισθητήρες τότε γιατί όχι, αξίζει να δοκιμάσεις. Υπάρχει και το homebrigde αλλά αν έχω καταλάβει σωστά απευθύνεται περισσότερο σε ios users. Αν έχεις κάμερες πρέπει να δεις ποιες μπορούν να δουλέψουν με openAPI. Από το οικοσύστημα του Mi home μόνο η Xiaofang μπορεί να παίξει με πειραγμένο firmware
      Για μένα το Mi Home αξίζει 1000% έστω και στον Server της Κίνας. Δεν χρειάζεται να μάθεις κινέζικα, όλα σχεδόν είναι στα αγγλικά. Οι αυτοματισμοί φτιάχνονται εύκολα σε ένα ωραίο σχετικά περιβάλλον. Οι τελευταίες εκδόσεις δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αλλά δεν είναι και κάτι που με χαλάει. Ε τώρα αν κανει μερικές φορές κάποια δευτερόλεπτα να φορτώσει η εφαρμογή και οι συσκευές, μπορώ να το παραβλέψω.
      Λογικά θα ανέβει και το wife acceptance factor. (καλό), αν και ξέρεις οι γυναίκες σε αυτά είναι λίγο αργές.
    • και μην παραβλέπεις τον παράγοντα τιμή που σε σχέση με άλλα συστήματα ειναι δελεαστική
      Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor
    • Διαφήμιση
    • καλά αυτό εννοείτσι 1000%, όπως επίσης εγω θεωρώ ότι τα προιόντα είναι πολύ καλάισθητα στις περισσότερες των περιπτώσεων.
      Ίσως το smart things της Samsung να είναι μια άλλη πλατφόρμα που θα ηθελα να δοκιμάσω, αλλά ενώ υπάρχει τεράστια ποικιλία και υποστήριξη, δεν με τρελένουν αισθητικά ενώ οι τιμές είναι στο Θεό