Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ο/H psybill έγραψε:

Για μένα το Mi Home αξίζει 1000% έστω και στον Server της Κίνας. Δεν χρειάζεται να μάθεις κινέζικα, όλα σχεδόν είναι στα αγγλικά. Οι αυτοματισμοί φτιάχνονται εύκολα σε ένα ωραίο σχετικά περιβάλλον.

Η αλήθεια είναι ότι τώρα που μπήκα ξανά στο Mi Home, βγάζει τις συσκευές στα αγγλικά, ενώ την πρώτη φορά που μπήκα, μετά την επιλογή του China server, τις είχε όλες στα κινέζικα.
      Τώρα φαίνονται σωστά.
      Επόμενο βήμα να βγάλω κοστολόγιο για αυτά που χρειάζομαι.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H kted έγραψε:

Ο/H psybill έγραψε:

Για μένα το Mi Home αξίζει 1000% έστω και στον Server της Κίνας. Δεν χρειάζεται να μάθεις κινέζικα, όλα σχεδόν είναι στα αγγλικά. Οι αυτοματισμοί φτιάχνονται εύκολα σε ένα ωραίο σχετικά περιβάλλον.

Η αλήθεια είναι ότι τώρα που μπήκα ξανά στο Mi Home, βγάζει τις συσκευές στα αγγλικά, ενώ την πρώτη φορά που μπήκα, μετά την επιλογή του China server, τις είχε όλες στα κινέζικα.
      Τώρα φαίνονται σωστά.
      Επόμενο βήμα να βγάλω κοστολόγιο για αυτά που χρειάζομαι.

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Κομμάτι κομμάτι εάν τα πάρεις με ψάξιμο και κουπόνια, θα βγει αρκετά φτηνά.βέβαια έχουν ανεβάσει τις τιμές σε σχέση με πέρυσι.

Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Το Ali έχει αυτές τις μέρες το λεγόμενο brand sales (τελειώνει αύριο το πρωί) και έχει σε κάποια σχετικά καλές τιμές, αλλά θέλει να σπάσεις τις παραγγελίες σε κομμάτια για να μην αε πιάσει το τελωνείο.
      Έχει τη sherlock s2 smart lock (αυτή που δεν είναι συμβατή με το Mi Home) κάτω από 60 € από Γερμανία και δωρεάν μεταφορικά αλλά αποφάσισα να μην πετάξω τα λεφτά μου καθώς της λείπουν βασικά πράγματα που εγώ θα ήθελα σε μια έξυπνη κλειδαριά
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kted έγραψε:

Χαιρετώ την παρέα.
      Έχω ένα raspberry που τρέχει domoticz, μαζί με ένα MySensors gateway. Έχω φτιάξει διάφορα sensors & actuators, αλλά θα ήθελα μια πιο "επαγγελματική" προσέγγιση, περισσότερο για να ανέβει το wife acceptance factor.
      Αξίζει η μετακίνηση σε miHome υλοποίηση;
      Βλέπω ότι μόνο με τον China server εμφανίζονται οι συσκευές που με ενδιαφέρουν αλλά τα κινέζικα είναι δύσκολα στην εκμάθηση.
      Διαβάζω εδώ μέσα για υλοποίηση με raspberry pi, αλλά δεν μπόρεσα να βρω συγκεκριμένες πληροφορίες. Υπάρχει κάποιο link να διαβάσω;
      Πρόκειται για δημιουργία server αντίστοιχου της xiaomi, ή κάτι σε openhub ή παρόμοιο;
      Σταματάω εδώ, γιατί μακραίνει το post επικίνδυνα...

Sent from my VTR-L09 using Tapatalk
      Προσπαθώ να βρω κι εγώ άκρη με esp8266 και διάφορους sensors πχ RFID για την πόρτα, αλλά δεν έχω καταφέρει να βρω πως να "μιλήσω" με το gateway.
      Αν βρω καμιά άκρη θα ενημερώσω.
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Καλησπέρα! Μήπως γνωρίζει κάποιος τη διαφορά ανάμεσα σε:
      Xiaomi mijia 1080P Smart IP Camera
      Xiaomi mijia 1080P FHD Smart IP Camera?
      Η διαφορά στην τιμή είναι περίπου στα 15€ (φθηνότερη η δεύτερη).

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Η πιο ακριβή είναι και ble gateway.

Sent from my Hi9Air using Tapatalk
    • Διαφήμιση

@kotlid ευχαριστώ! Φαντάζομαι προτιμούμε την ακριβή ε;
      Ώπα. Αφού έχω mi home (gateway κλπ) με συμφέρει και η πιο φθηνή;

• Καλησπερα
      μηπως ξερει κανεις αν υπαρχει δυνατοτητα να εχεις προσβαση στην Xiaomi Mijia 360 720p Home Panoramic WiFi IP Camera απο τον υπολογιστη ?
      (χωρις android emulator.)
    • RE: MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H Harrytzo έγραψε:

@kotlid ευχαριστώ! Φαντάζομαι προτιμούμε την ακριβή ε;
      Ώπα. Αφού έχω mi home (gateway κλπ) με συμφέρει και η πιο φθηνή;

Την ακριβή την χρειάζεσαι αν έχεις Bluetooth συσκευές οι οποίες θέλεις να τις βλέπεις και απομακρυσμένα μέσω mi home. Πχ Bluetooth θερμόμετρο της xiaomi
      Αν δεν έχεις δεν το χρειάζεσαι αλλά γνώμη μου πάνε έχεις την δυνατότητα στην ακριβή γιατί από ότι φαίνεται θέλουν να εμπλουτίσουν την σύλλογη με Bluetooth συσκευές

• Ο/H coskarl έγραψε:

Ο/H kotlid έγραψε:

@coskarl μήπως έχει και το router στο mi home ?

Δεν το ξέρω, θα τον ρωτήσω την Δευτέρα...
      Έχεις (σχεδόν) δίκιο!
      Δεν έχει router αλλά έχει repeater XIAOMI δηλωμένο στο mi home. Το περίεργο όμως είναι ότι όταν δηλώνει το smartphone στο If, τον βάζει να επιλέξει σε ποιο δίκτυο να γίνεται ο έλεγχος. Αν ρωτάει για το δίκτυο, που σίγουρα θα είναι και εκτός repeater, τι σχέση μπορεί να έχει ο repeater? :S ?(
    • Διαφήμιση