Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Motorola και Huawei δεν την έχουν πάρει. Ίσως θέλουν να βάλουν το δικό τους fit app, όπως έκανε η Mobvoi με τα Ticwatch και την έκραξαν όλοι.
      Οι υπόλοιπες συσκευές την έχουν πάρει την αναβάθμιση
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Καλημέρα σε όλους! Ελπίζω να κοινοποιώ στο σωστό νήμα. Θέλω να αλλάξω κλειδαριά στο σπίτι και παλιότερα είχε πέσει το μάτι μου στην xiaomi vima smart lock η οποία αν κατάλαβα σωστά συνδέεται και με το gateway. Η τιμή της είναι αρκετά καλή σύμφωνα με τα δεδομένα μου. Την έχει κάποιος να μου πει γνώμη;

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Ο/H Harrytzo έγραψε:

Καλημέρα σε όλους! Ελπίζω να κοινοποιώ στο σωστό νήμα. Θέλω να αλλάξω κλειδαριά στο σπίτι και παλιότερα είχε πέσει το μάτι μου στην xiaomi vima smart lock η οποία αν κατάλαβα σωστά συνδέεται και με το gateway. Η τιμή της είναι αρκετά καλή σύμφωνα με τα δεδομένα μου. Την έχει κάποιος να μου πει γνώμη;

Πονεμένη ιστορία. Θα μπορούσες όντως να ανοίξεις ένα νέο θέμα να το συζητάμε εκεί. Και εγώ έψαξα αρκετά τον προηγούμενο καιρό και εντός οικοσυσυστηματος mi home και εκτός αλλά τελικά δεν έκανα τίποτα.
      Για μένα η συγκεκριμένη δεν αξίζει ιδιαίτερα. Είναι πιο πολύ για secure πάρα smart. Δεν ξέρω τι ψάχνεις εσύ...
    • Διαφήμιση

@psybill Μια κλειδαριά που να μου προσφέρει περισσότερη ασφάλεια από τις κλασικές που κυκλοφορούν στην αγορά. Smart όντως δεν φαίνεται και πολύ αλλά φαντάζομαι σε περίπτωση παραβίασης (με σύνδεση στο gateway και ήχο σειρήνας) λειτουργεί αποτρεπτικά. Έτσι το σκέφτομαι. Δεν βρήκα άλλο νήμα σχετικό και είπα να το δοκιμάσω εδώ. Αν είναι λάθος συγγνώμη παιδιά διαγράψτε το....

• Ναι δε λέω, αλλά κλειδαριές ασφαλείας κυκλοφορούν πολλές σε πιο καλές τιμές που δεν παραβιαζονται εύκολα. Και στην τελική αν παραβιαστεί ένας απλός αισθητήρας πόρτας συνδεδεμένος με το gateway πάλι το ίδιο αποτέλεσμα έχει.

@psybill Ένα δίκιο ίσως και να το έχεις βασικά. Φαντάστηκα πως με λάθος κλειδί η παραβίαση κλείδωνε ίσως . Φίλος μου πλήρωσε χρυσή κλειδαριά ασφαλείας με ειδικό "στόμιο" που να μη σπάει κλπ και το καλοκαίρι που έλειπε μπήκαν σαν κύριοι μάλλον με master κλειδί απ' ότι μου είπε (παίζουν μπόλικα) οπότε το απαραβίαστο με κάνει λίγο σκεπτικό. Ο ήχος της vima μου φαντάζει αποτρεπτικός γι' αυτό και την σκέφτομαι. Σ' ευχαριστώ πολύ! Θα το ψάξω περισσότερο θα το σκεφτώ κι αν την τσιμπήσω θα ενημερώσω!

Update: όντως σε περίπτωση επιχείρησης παραβίασης κλειδώνει χτυπάει συναγερμός με ειδοποιήσεις στο κιν κλπ.
    • Σίγουρα θα λειτουργεί αποτρεπτικά και ίσως ακόμα και ανοίξει η πόρτα τελικά, να έχεις γλυτώσει πολύτιμα δευτερόλεπτα ή λεπτά. Απλά εγώ ψάχνω κάτι διαφορετικό πχ να ανοίγει χωρίς κλειδιά όταν πλησιάζεις, να δίνεις πρόσβαση σε τρίτους από μακριά κτλ
    • Διαφήμιση
    • Ο/H psybill έγραψε:

Σίγουρα θα λειτουργεί αποτρεπτικά και ίσως ακόμα και ανοίξει η πόρτα τελικά, να έχεις γλυτώσει πολύτιμα δευτερόλεπτα ή λεπτά. Απλά εγώ ψάχνω κάτι διαφορετικό πχ να ανοίγει χωρίς κλειδιά όταν πλησιάζεις, να δίνεις πρόσβαση σε τρίτους από μακριά κτλ
      Παροτι gadgeτακιας με φοβιζει λιγο αυτο λογω ασφαλειας! Ειναι ισως το μονο πραγμα που δεν θα εβαζα ποτε! Νοιωθω ανασφαλεια να μπορει να hackaρουν και να ακοιξουν την πορτα οχι οτι με το κελιδι ειμαι απολυτα ασφαλης αλλα το βλεπω διαφορετικα

Υπάρχει και αυτό Yale users locked out of homes after 'smart' home app crashes

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
      Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor

Να κοπεί το ρεύμα και να μην μπορείς να μπεις στο σπίτι σου.
      Τι λες τώρα...
      Όχι με τίποτα δεν θα εξαρτιομουν για κάτι τόσο βασικό από μια εφαρμογή ή κάτι ηλεκτρονικό τελείως.

Sent from my ONEPLUS A3003 using Tapatalk
      ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel

Όντως κάτι ηλεκτρονικό μόνο απαραβίαστο δεν φαντάζει πια...

• Διαφήμιση

Για door and window sensors τί να προτιμησω aqara η xiaomi mijia? Τις πρώτες τις έχει χρησιμοποιήσει κανείς; Τι διαφορές έχουν;

Στάλθηκε από το RNE-L21 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk