Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H kougis έγραψε:

Αν την βάλω σε πρίζα 16Α ενώ αυτή είναι μέχρι 10Α, τι θα γίνει;

Sent from my iPhone using Tapatalk

Ανάλογα τι θα βάλεις επάνω στην πρίζα, ακόμη και κλιματιστικό μέχρι 18000 BTU αντέχουν τα 10A !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Ο/H kougis έγραψε:

Ηχοσύστημα με ενισχυτες κτλ.

Δεν έχει θέμα !!!

Sent from my iPad using Tapatalk Pro
    • Διαφήμιση

Καλημέρα. Τις τσίμπησα κι εγώ αυτές τις πρίζες, αν εξαιρέσεις τα Κινέζικα που πραγματικά το προσπερνάς, κατά τ' άλλα μια χαρά είναι για μικροσυσκευες. Για 6€ που τις βρήκες τέλειες!

Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μου έστειλαν και eu πριζακια μαζί

Ο/H Harrytzo έγραψε:

Καλημέρα. Τις τσίμπησα κι εγώ αυτές τις πρίζες, αν εξαιρέσεις τα Κινέζικα που πραγματικά το προσπερνάς, κατά τ' άλλα μια χαρά είναι για μικροσυσκευες. Για 6€ που τις βρήκες τέλειες!

Που τις βρήκες 6€??

• Διαφήμιση
    • τα αξεσουαρ aqara προκειται να βγουν σε ευρωπαικη εκδοση αξιζει να περιμενουμε η αγοραζουμε τις κινεζικες εκδοσεις και χρησιμοποιουμε ανταπτορες κτλ

και με τα πρωτοκολλα wifi τι γινεται υπαρχει καποιο θεμα ?

Gearbest γύρω στις 11/11!

• Μετά τον οδηγό του PSTN Gateway, ακολουθεί ο οδηγός με τον θερμοστάτη του καλοριφέρ.

Η ιδέα γεννήθηκε ύστερα από την εγκατάσταση των sensors θερμοκρασίας στα δωμάτια και την διαχείριση του air condition μέσω σεναρίων από τον Xiaomi iR Controller.Οπότε μας έμεινε στο τέλος η διαχείριση του καλοριφέρ.

Οπότε η σκέψη ήταν να δημιουργηθεί ένα κύκλωμα, που μέσα από το Mi Home να δοθεί εντολή μέσα από κάποιο σενάριο/sensor ή και remote από εμάς, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί ο θερμοστάτης του καλοριφέρ. Θα μπορούσε όλο αυτό να γίνει πολύ πιο εύκολα με κάποιο άλλον θερμοστάτη της αγοράς (π.χ Legrand) με ενσωματωμένο Wi-Fi και application για την εύκολη διαχείριση του, αλλά όπως είπαμε πριν θέλαμε την διαχείριση του αποκλειστικά μέσω του Mi Home.

Αφού άνοιξα τον θερμοστάτη του καλοριφέρ και είδα τι καλώδια χρησιμοποιεί (είμαι άσχετος), έκανα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την συνδεσμολογία και κατέλεξα σε έναν απλό και οικονομικό θερμοστάτη.

Οπότε κάνω μία έρευνα και καταλήγω στα παρακάτω τα υλικά:

Θα περιγράψω λίγο «μπακαλίστικα» το πως λειτουργεί, μιας και εγώ μερικά πράγματα δεν τα κατέχω και με καθοδήγησαν για να τα φτιάξω. Επίσης θα περιγράψω και λίγο τα υλικά, το τι κάνουν.

Αρχικά αγόρασα έναν φτηνό θερμοστάτη, μιας και με ενδιαφέρει να λειτουργεί όπως και ο προηγούμενος (on/off set temperature). Εγώ ήθελα να προσθέσω λειτουργία On/off που θα συνεργάζεται με τον ρελέ της Hager.

Οπότε σφάξαμε τον θερμοστάτη και προσθέσαμε ένα ζευγάρι καλώδιο στην πίσω επαφή του διακόπτη on/off. Επίσης λειτουργεί κανονικά και η χειροκίνητη λειτουργία του θερμοστάτη.

Φωτογραφίες από το «σφάξιμο» και κόλληση των καλωδίων με κολλητήρη.

Μια εικόνα του ρελε:

Σχετικά με την συνδεσμολογία του ρελέ:

Στο Α1 & Α2 θα συνδέσετε το διπολικό καλώδιο ρεύματος που θα καταλήγει στην Xiaomi SmartPlug.

Στη θέση3 & 4 του ρελέ, θα τοποθετηθεί το καλώδιο του θερμοστάτη

Ένα σχέδιο του ρελέ:

Και παραθέτω φωτογραφία, που το έχω τοποθετηθεί προσωρινά για δοκιμαστικούς λόγους.

Αφού τελειώσουμε και με την εγκατάσταση, προσθέτουμε στα σενάρια στους sensors θερμοκρασίας που θέλουμε να γίνεται Power On ή off η πρίζα SmartPlug.

Και εδώ ολοκληρώθηκε το project.

RESPECT...

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk
      Xiaomi Mi4, Gateway, Smart WiFi Socket ZigBee, 3 USB Mini Power Strip, Yeelight RGBW E27 Bulb, Smart Human Body Sensor, Yeelight Smart Light Strip, Aqara Smart Light Switch Wireless, Smart Temperature and Humidity Sensor, Smart Door and Windows Sensor, Universal IR Remote Controller, Mijia Bedside Lamp Bluetooth Control WiFi, Miband 2, Aqara 2B Wall Switch ZigBee Version Controller, Mi Magic Controller, Yeelight Smart LED Ceiling Light, Smart Home Aqara Human Motion Sensor
    • Διαφήμιση