Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Ο/H vanni έγραψε:

Οκ μπήκαν και τα 2 παραγγελία και πήρα και το magic controller εντυπώσεις όταν έρθουν σε ευχαριστώ πολύ

Θέλεις και Gateway βέβαια για το Magic Controler και το Mini Switch, μόνο η λάμπα είναι αυτόνομη !!! Και βέβαια Belgium Registered στο checkout από το Gearbesst !!! pp_009247898250.html

Sent from my iPad using Tapatalk Pro

Ο/H vanni έγραψε:

Λοιπόν τελικά πήρα αυτό

AvLLdstcLS

αυτές

MuXFB0zcLS

Και αυτό

J0j3wBHcLS

Εντυπώσεις όταν με το καλό έρθουν

Δεν ξέρω τι έκανες αλλά τα λινκ με οδηγούν στο AppStore στις ίδιες τις εφαρμογές και όχι στα προϊόντα !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Διαφήμιση

@vanni έστω και με πολλά redirection έβγαλα άκρη !!! Υπομονή για να παραλάβεις λόγω γιορτών και μας λες αλλά σίγουρα θα σου αρέσουν !!!

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
    • Ο/H RpMz έγραψε:

Display Spoiler
      Μετά τον οδηγό του PSTN Gateway, ακολουθεί ο οδηγός με τον θερμοστάτη του καλοριφέρ.
      Η ιδέα γεννήθηκε ύστερα από την εγκατάσταση των sensors θερμοκρασίας στα δωμάτια και την διαχείριση του air condition μέσω σεναρίων από τον Xiaomi iR Controller.Οπότε μας έμεινε στο τέλος η διαχείριση του καλοριφέρ.
      Οπότε η σκέψη ήταν να δημιουργηθεί ένα κύκλωμα, που μέσα από το Mi Home να δοθεί εντολή μέσα από κάποιο σενάριο/sensor ή και remote από εμάς, ώστε να ξεκινήσει να λειτουργεί ο θερμοστάτης του καλοριφέρ. Θα μπορούσε όλο αυτό να γίνει πολύ πιο εύκολα με κάποιο άλλον θερμοστάτη της αγοράς (π.χ Legrand) με ενσωματωμένο Wi-Fi και application για την εύκολη διαχείριση του, αλλά όπως είπαμε πριν θέλαμε την διαχείριση του αποκλειστικά μέσω του Mi Home.
      Αφού άνοιξα τον θερμοστάτη του καλοριφέρ και είδα τι καλώδια χρησιμοποιεί (είμαι άσχετος), έκανα κάποιες ερωτήσεις σχετικά με την συνδεσμολογία και κατέλεξα σε έναν απλό και οικονομικό θερμοστάτη.
      Οπότε κάνω μία έρευνα και καταλήγω στα παρακάτω τα υλικά:

Θα περιγράψω λίγο «μπακαλίστικα» το πως λειτουργεί, μιας και εγώ μερικά πράγματα δεν τα κατέχω και με καθοδήγησαν για να τα φτιάξω. Επίσης θα περιγράψω και λίγο τα υλικά, το τι κάνουν.
      Αρχικά αγόρασα έναν φτηνό θερμοστάτη, μιας και με ενδιαφέρει να λειτουργεί όπως και ο προηγούμενος (on/off set temperature). Εγώ ήθελα να προσθέσω λειτουργία On/off που θα συνεργάζεται με τον ρελέ της Hager.
      Οπότε σφάξαμε τον θερμοστάτη και προσθέσαμε ένα ζευγάρι καλώδιο στην πίσω επαφή του διακόπτη on/off. Επίσης λειτουργεί κανονικά και η χειροκίνητη λειτουργία του θερμοστάτη.
      Φωτογραφίες από το «σφάξιμο» και κόλληση των καλωδίων με κολλητήρη.

Μια εικόνα του ρελε:

Σχετικά με την συνδεσμολογία του ρελέ:
      Στο Α1 & Α2 θα συνδέσετε το διπολικό καλώδιο ρεύματος που θα καταλήγει στην Xiaomi SmartPlug.
      Στη θέση3 & 4 του ρελέ, θα τοποθετηθεί το καλώδιο του θερμοστάτη
      Ένα σχέδιο του ρελέ:

Και παραθέτω φωτογραφία, που το έχω τοποθετηθεί προσωρινά για δοκιμαστικούς λόγους.

Αφού τελειώσουμε και με την εγκατάσταση, προσθέτουμε στα σενάρια στους sensors θερμοκρασίας που θέλουμε να γίνεται Power On ή off η πρίζα SmartPlug.

Και εδώ ολοκληρώθηκε το project.

Sorry, που είμαι αργοπορημένος, αλλά φίλε θεός! Μπορείς να μας εξηγήσεις και πως γίνετε αυτό με τον θερμοσίφωνα και με τον αισθητήρα που δείχνει θερμοκρασία νερού? Πιστευώ αυτό μας ενδιαφέρει όλους!
    • Ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια!

Σχετικά για την διαχείριση του θερμοσίφωνα, είναι η ίδια λογική με τον ρελέ ισχύος και την smartplug.

Όμως για να πάρουμε δεδομένα θερμοκρασίας, το μόνο λογικά που μπορούμε να κάνουμε, είναι να πάρουμε ένα zigbee temperature sensor, και να συνδέσουμε ακροφήσιο στον σενσορ και αντίστοιχα στον θερμοσίφωνα ώστε να πάρουμε δεδομένα.

Θα ρωτήσω κάτι φιλαράκια ηλεκτρονικούς να μου πούν την γνώμη τους (μιας και δεν σκαμπάζω απο αυτά) και θα επανέλθω!!
    • Διαφήμιση
    • Γειά σας παιδιά και χρόνια πολλά.
      Διάβασα όλο το θέμα και δεν βρήκα κάτι σχετικό... Ελπίζω να μην επαναφέρω λυμένο θέμα αλλά έχω πρόβλημα με τα notifications...
      Προσπαθώ εδώ και κανένα μήνα να φτιάξω τα notifications από το MI Home αλλά με τίποτα... Έχω δοκιμάσει να αλλάξω server, εγκατάσταση ξανά app κτλ αλλά τίποτα. Το μόνο που κατάφερα είναι όταν αλλάξω server (από Mainland China σε άλλο server και μετά πάλι Mainland China) να παίξουν για μια μέρα τα notifications και μετά τέλος...
      Version mi home : 5.4.38

Πάνω στο ΜΙ Ηome έχω camera Kai security hub με sensors.

Κάθε βοήθεια δεκτή παιδιά γιατί δεν παίζει τίποτα...

Καλά Χριστούγεννα σε όλους!!
    • Καλησπέρα παιδιά,
      Θα ήθελα να πω κο εγώ την εμπειρία μου σχετικά με τα έξυπνα προϊόντα. Εμπειρία μιας εβδομάδας περίπου τα aqara είναι κατά κράτος πιο ποιοτικά από τα mi. Οι αισθητήρες λειτουργούν όλοι στην εντέλεια. Περιμένω και το hub της aqara για να έχω ολοκληρωμένη αποψη. Αυτά από μένα καλές γιορτες!

Έχει κάποιος πρόβλημα με τις mi 360 1080 στο auto on/off night vision. Εμένα ξαφνικά ενώ λειτουργούσαν όλα super, όταν είναι σκοτάδι δε μπαίνει αυτόματα στο night vision.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Γεια σας παιδια, τωρα μπηκα και εγω στις εξυπνες λαμπες κτλπ. Εχω μια ερώτηση, εχω παρει yeelight 10w η νεα παρτιδα τελος παντων , τις εχω συνδεσει και δουλευουν αψογα με την εφαρμογη yeelight .
      Με την εφαρμογη mihome δεν τις βρισκει καν , τις βρισκει μονο οταν αλλαζω το region σε mainland china αλλα και παλι δουλευουν πολυ πιο καυθστερημενα απο την αλλη εφαρμογη.
      Θα τα εκανα ολα με την εφαρμογη yeelight δεν θα με πειραζε αλλα το προβλημα ειναι οτι παραγγειλα 3 button (xiaomi mijia zigbee wireless) και αυτα αναγαστηκά μπορώ να τα συνδέσω μονο με την εφαρμογη mihome στην αλλη δεν υπαρχουν.
      Οποτε τι μπορω να κανω ωστε οι λαμπες μου yeelight να εχουν ενα απλο διακοπτακι εκτος απ το να τις χειριζομαι μονο με το smartphone ?