Με ενδιαφέρει η αγορά του διακόπτη για την ώρα ο μονός .Xiaomi Aqara Wall Switch,είναι εύκολος στην εγκατάσταση δεν αναφέρομαι στο ότι θέλει μερεμέτια βλέπω από φωτογραφίες πίσω να έχει 3 επαφές N,L1,L2..Όταν έχουμε 2 καλώδια στον τοίχο φάση ουδέτερο στο L2 τι κάνουμε;
MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ
-
-
Υπάρχει κ με 2 επαφές ... Ο απλός ... Σε αυτόν με τρεις πρέπει να περνάει κ ουδέτερο από τον διακόπτη που ειναι δύσκολο να το έχεις αυτό στο σπίτι...
L1 in και L2 out -
δλδ αγοράζω αυτόν που δεν έχει ουδέτερο;
Κάπου είχα διαβάσει ότι αυτός προορίζεται για χώρες όπως η Αγγλία που στα παλιά τους σπίτια δεν έχουν ουδέτερο. Αν θυμάμαι καλά ο διακόπτης σε εμάς Ελλάδα έχει φάση ουδέτερο (καφέ μπλε ) και στα παλιά σπίτια συνήθως δεν έχει γείωση .
Συγγνώμη αν κουράζω αλλά για να μην αγοράσω κάτι λάθος,έψαξα από την αρχή και δεν βρήκα κάτι.Ευχαριστώ -
Έχω μια πρίζα xiaomi.
Την συνδέω με μια λάμπα δαπέδου, της βάζω timer να ανοίγει και να κλείνει σε κάποια ώρα. Της κάνω 4, 5, 6 τεστ.
Ανοίγει και κλείνει κανονικά.
Βάζω τις πραγματικές ώρες που θέλω να κλείνει και να ανοίγει και το πρωί δεν έχει κλείσει όπως θα έπρεπε και μπυ έχει βγάλει και offline την πρίζα.
Έχετε καμία ιδέα;
Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk -
@kougis το άναψε και δεν σβήνει το φως στην πρίζα μου συμβαίνει αλλά με τη mini smart plug την πιο φθηνή που δεν είναι zigbee. Υποψιάζομαι όμως πως για αυτό ίσως να ευθύνεται ο mi motion sensor. Το να μου δείχνει offline μια πρίζα το έχω πάθει αλλά ήταν θέμα adaptor China EU.
Στάλθηκε από το Redmi 5 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk -
-
-
Ο/H kougis έγραψε:
@Harrytzo πως καταλαβαίνω αν είναι zigbee και πως αν φταίει ο ανταπτορας; Μi motion sensor δεν έχω συνδέσει ακόμα.
Sent from my iPhone XS Max using Tapatalk
Sent from my SM-G965F using Tapatalk -
-
Σε Κανένα κουτί διακόπτη δεν θα βρούμε μέσα ουδέτερο. Αυτός κατανέμεται κατευθείαν επάνω στην λάμπα και ο διακόπτης έχει δύο επαφές την είσοδο της φάσης και την επιστροφή της φάσης προς την λάμπα. Οι smart διακόπτες είναι λογικό να απαιτούν ουδέτερο για δική τους χρηση. Αφού ενσωματώνουν πλακέτες wifi κλπ. Τώρα aqara που δεν απαιτούν ουδέτερο μάλλον είναι zigbee και έχουν μπαταρία.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk -
-
οι aqara γενικότερα θα σου βγάλουν το λάδι λόγω του ότι Είναι τετράγωνοι και δεν θέλουν να αλλάξεις κουτιά κλπ.
Αν σκέφτεσαι και άλλη μάρκα θα σου πρότεινα Sonoof είναι wifi όμως και (απαιτούν ουδέτερο).
Άλλη μια επιλογή που έχεις είναι αυτή που έχω κάνει και εγώ στο δικό μου σπίτι.
Καταργείς όλους τους διακόπτες , αλλάζεις όλες τις λαμπες με yellight και βάζεις σε όλα τα δωμάτια MI/Aqara wireless switch. Είναι σίγουρα πιο ακριβή λύση αλλα για μένα είναι η ιδανικότερη.
Sent from my SM-G965F using Tapatalk
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0