Διαφήμιση

MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

• Ο/H tedev έγραψε:

μέσα στο gateway... έχει το μενού για το alarm και έχει και επιλογή για triggering devices (που σημαίνει ότι αν αλλάξει status ένα device, θα χτυπήσει ο συναγερμός).
      μόλις τα διαλέξεις αυτά....

φτιάχνεις ενα automation που λέει ότι στο single click του κουμπιού αυτού... θέλω να κάνεις arm/disarm το συναγερμό. και τέλος.
      όσο αφορά την ειδοποίηση... πάλι μέσα στις ρυθμίσεις του hub... έχει και για notification. αλλιώς πάλι φτιάχνεις automation και του λες ότι αν χτυπήσει ο συναγερμός... στείλε ειδοποίηση.
      αλήθεια ειναι ΤΟΣΟ απλο. ασχολήσου με το μενού.

geofencing από ότι ξέρω.... μόνο με iphone.

Ο/H AnestoGRE έγραψε:

Χαιρετώ, είμαι κάτοχος του Xiaomi Gateway V2 και έχω και τον Door/Window sensor της Xiaomi. Προσπαθώ δύο μέρες τώρα να ενεργοποιήσω τον συναγερμό αλλά τίποτα. Έχω ενεργοποιήσει το arm mode, έχω βάλει ως trigger device τον συγκεκριμένο αισθητήρα, αλλά και πάλι δεν έχω κάποιο αποτέλεσμα. Παρόλα αυτα, τα scenes, τα logs, δουλεύουν κανονικά, όμως δεν γίνετε να έχω συνέχεια ενεργά scenes τύπου: send notificatio - play ringtone police 2 - open gateway light κλπ. Αλλά μέχρι στιγμής είναι η μόνη λύση, έχετε να μου πρότεινετε να δοκιμάσω τίποτα μπας και λειτουργήσει το καταραμένο arm mode;
      Καλημέρα, χωρίς να το έχω δουλέψει μιας και δεν έχω τίποτα από mihome, για δες λίγο αυτά που έχει γράψει ο @tedev σε άλλο ποστ, μήπως και βοηθήσουν :)
    • MI HOME: Γενική συζήτηση, λειτουργίες, πρόσθετα κλπ

Έχει πάρει κανείς την Hualai xiaofang smart ip camera; Ξέρουμε αν δουλεύει κανονικά;;

Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Καλησπερα σκέφτομαι να πάρω το gateway το ευρωπαϊκό αλλά έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που διαβάζω ..Αγοραζωντας το ευρωπαϊκό όταν πάρω κάτι από Κίνα πχ κάμερα η λάμπα θα δουλέψει η θέλει το κινέζικο gateway..;;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tragikos έγραψε:

Καλησπερα σκέφτομαι να πάρω το gateway το ευρωπαϊκό αλλά έχω μπερδευτεί με όλα αυτά που διαβάζω ..Αγοραζωντας το ευρωπαϊκό όταν πάρω κάτι από Κίνα πχ κάμερα η λάμπα θα δουλέψει η θέλει το κινέζικο gateway..;;
      Από θέμα ποικιλίας θα σου πρότεινα να πάρεις κινεζικό. Η λάμπα ή η κάμερα είναι Wifi Devices και δεν έχουν καμία σχέση με το Gateway, δεν χρειάζονται και δεν απαιτούν gateway για να λειτουργήσουν.... Αν πάρεις ελληνικό gateway και θες να προσθέσεις κάποιες zigbee συσκευές από Κίνα πχ pir sensor μπορείς να το κανει... Αλλά δεν έχει μεγάλη ποικιλία

Sent from my SM-G965F using Tapatalk
    • Καλησπέρα σας, να ρωτήσω έχει κανένας πρόβλημα με offline σε mi smart wifi plug? Η δική μου μόλις την κάνεις εγκατάσταση, παραμένει ενεργή για μερικές ώρες και στη συνέχεια παραμένει offline. Παρ' όλα αυτά στα network info φαίνεται σαν ενεργή η σύνδεση στο internet (συνημμένη εικόνα).
      Images
      • Screenshot_2019-08-01-19-02-53-493_com.xiaomi.smarthome.png

67,02 kB, 1.080×2.340, viewed 115 times
    • χαιρετω την παρεα .ειμαι νεο μελος και νεος κατοχος του Mi Smart Home Sensor Set αγορασμενο απο ελλαδα .(2 παγιδες ,2 ρανταρ ,1 switch ,1 gateaway ).οταν το σεταρα την πρωτη φορα σε σερβερ Γερμανιας ,δουλευαν ολα ρολοι .ειδικα η λειτουργια του συναγερμου που με ενδιαφερει .πηρα απο banggood αλλες 2 παγιδες για τα παραθυρα και τα εβαλα κ αυτα πανω στο gateaway , και απο τοτε δεν εχω συναγερμο ! οπως εχει γραψει και ενα αλλο μελος πιο πανω ,ολα τα logs και οι ειδοποιησεις (στο κινητο )δουλευουν κανονικα ,αλλα οταν οπλιζω τον συναγερμο δεν δουλευει .εχω κανονικα ολα τα trigger device on μεσω του hub .δοκιμασα να αλλαξω σερβερ κινας αλλα δεν βλεπει το hub ,μονο σε ευρωπαικο .εχω κανει και απειρα reset και στο hub αλλα και στα περιφερειακα .εσβησα την εφαρμογη και παλι τα ιδια .αρνειται να δουλεψει ο συναγερμος ,οπλιζει κανονικα αλλα οταν ανιχνεσει κινηση π.χ ενα ρανταρ η μια παγιδα δεν χτυπαει !καποια βοηθεια ?
      σορρυ για το σεντονι αλλα ειστε η τελευταια μου ελπιδα ...
    • Διαφήμιση
    • Ο/H joe4 έγραψε:

χαιρετω την παρεα .ειμαι νεο μελος και νεος κατοχος του Mi Smart Home Sensor Set αγορασμενο απο ελλαδα .(2 παγιδες ,2 ρανταρ ,1 switch ,1 gateaway ).οταν το σεταρα την πρωτη φορα σε σερβερ Γερμανιας ,δουλευαν ολα ρολοι .ειδικα η λειτουργια του συναγερμου που με ενδιαφερει .πηρα απο banggood αλλες 2 παγιδες για τα παραθυρα και τα εβαλα κ αυτα πανω στο gateaway , και απο τοτε δεν εχω συναγερμο ! οπως εχει γραψει και ενα αλλο μελος πιο πανω ,ολα τα logs και οι ειδοποιησεις (στο κινητο )δουλευουν κανονικα ,αλλα οταν οπλιζω τον συναγερμο δεν δουλευει .εχω κανονικα ολα τα trigger device on μεσω του hub .δοκιμασα να αλλαξω σερβερ κινας αλλα δεν βλεπει το hub ,μονο σε ευρωπαικο .εχω κανει και απειρα reset και στο hub αλλα και στα περιφερειακα .εσβησα την εφαρμογη και παλι τα ιδια .αρνειται να δουλεψει ο συναγερμος ,οπλιζει κανονικα αλλα οταν ανιχνεσει κινηση π.χ ενα ρανταρ η μια παγιδα δεν χτυπαει !καποια βοηθεια ?
      σορρυ για το σεντονι αλλα ειστε η τελευταια μου ελπιδα ...
      Εγώ θα έσβηνα όλες τις παγίδες από πάνω και μετά από ρεσετ θα έβαζα μία μια παγίδα πάνω. Αν ξεκινάει και δουλεύει ο συναγερμός,προσθέτεις παγίδες μέχρι να κολλήσει πάλι

Sent from my ONEPLUS A6003 using Tapatalk
      ONEPLUS 3T, Stock Android 8.0, Boeffla kernel
    • Σε ευχαριστώ για την απάντηση ,νομίζω ότι το είχα κάνει αυτό που προτείνεις χωρίς αποτέλεσμα ,αλλά θα το ξαναδοκιμάσω .
    • Καλησπέρα ομάδα! Χτες παρέλαβα από Κίνα τα πρώτα μου αντικείμενα για το Xiaomi Smart Home (aqara g2 gateway camera, aqara air-conditioner companion, aqara temperature and humidity sensor, mijia bluetooth temperature and humidity sensor και 4 yeelight wireless switch) και με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα αυτό το forum! Γενικά το σέταρα σχετικά εύκολα αλλά έχω κάποιες απορίες που ίσως κάποιος μπορεί να βοηθήσει!!
      Αρχικά δοκίμασα να κάνω έναν αυτοματισμό όταν η gateway camera βλέπει κίνηση να ανάβει το aircondition και μου βγάζει το μήνυμα: (Unable to complete action. Automation localization failed. Please check connection.) Ξέρει κανείς τι γίνεται; Μπορεί να συμβαίνει επειδή είναι και τα 2 hubs?
      Και δευτερον: οι διακόπτες της yeelight δουλεύουν μόνο με λάμπες yeelight ή και με τις aqara;
      Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!!!
    • Καλησπέρα παιδιά, έχω αγοράσει από Κίνα την κάμερα Xiaomi 360 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Δεν μπορώ να τη ελέγξω από τα δεδομένα. Μόνο από WiFi και αν το σήμα είναι πολύ δυνατό. Ξέρει κανείς τπτ; Μπορεί να βοηθήσει;
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Antonisgg έγραψε:

Καλησπέρα παιδιά, έχω αγοράσει από Κίνα την κάμερα Xiaomi 360 και αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα. Δεν μπορώ να τη ελέγξω από τα δεδομένα. Μόνο από WiFi και αν το σήμα είναι πολύ δυνατό. Ξέρει κανείς τπτ; Μπορεί να βοηθήσει;
      Έχει αναφερθεί αυτό και από άλλους προηγουμένους. Έτσι είναι δυστυχώς. Άλλοτε δουλεύει με τα δεδομένα και άλλοτε όχι και θέλει να είσαι μόνο στο ίδιο wifi. Ανάλογα με τα κέφια των σέρβερ της xiaomi (φαντάζομαι).

Βέβαια ειδοποιήσεις στέλνονται κανονικά άμα ανιχνεύσει κίνηση και μπορείς να δεις το βίντεο που κατέγραψε από το monitoring ακόμα κι αν είσαι στα δεδομένα. Οπότε εμένα δ με ενοχλεί ιδιαίτερα αυτό τ πρόβλημα.

Φαντάζομαι έχεις επιλεγμένους τους κινέζικους σέρβερ. Δοκίμασε να επιλέξεις κάποιον ευρωπαϊκό. Πιθανόν να λυθεί έτσι τ πρόβλημα.