Έχω ένα τέτοιο MLS με τη γνήσια ROM απείραχτο. Η ROM της MLS δεν υπήρχε πουθενά μέχρι που βρήκα έναν παλίκαρο στο xda προ καιρού ο οποίος είχε πρόσβαση στον σέρβερ της MLS και μου έστειλε link και την κατέβασα. Να υπάρχει μήπως τυχόν πάει κάτι ποτέ στραβά και χρειαστεί φλασάρισμα. Υπάρχει λέτε κανένας τρόπος να καταφέρω να του περάσω TWRP; Κάποιο "γενικό" TWRP δηλαδή γιατί ειδικά για αυτό το τηλέφωνο δεν έχω καταφέρει να βρω κάτι ως σήμερα.
TWRP recovery σε MLS IQ1040 (Rock Mini)
-
-
-
Ίσως να μπορέσετε να βρείτε την μαμά συσκευή να γυρίσετε σε εργοστασιακή ρομ όπου μπορεί να έχει συμβατό TWRP
Αλλιώς θα πρέπει κάποιος να φτιάξει ένα TWRP το οποίο δεν ξέρω κατά πόσο είναι δυνατό -
Δεν μπόρεσα ποτέ να επιβεβαιώσω ποιά είναι η "μαμά συσκευή" για το Rock Mini. Άλλοι έλεγαν ότι είναι κάποια Ινδική, άλλοι ότι κατασκευάζεται σε κάποια Αφρικανική χώρα. Επικρατέστερη ήταν η 2η άποψη αν θυμάμαι καλά, αλλά δεν θυμάμαι τη μάρκα. Παίζει να είναι και εντελώς "custom" κατασκευή κατόπιν απαίτησης της MLS. Πάντως τον πολύ διαδεδομένο παλιά Mediatek MT6580 έχει σαν SoC για αυτό έλεγα μήπως υπάρχει κάτι "generic" που θα μπορούσε να μπει σαν recovery.
-
Σε κινητό φίλου MLS βρήκαμε ότι ήταν ένα Panasonic και έτσι μπόρεσε να αγοράσει μπαταρία και να είναι 100% λειτουργικό ξανά
Μπες σε fastboot mode, άνοιξε παράθυρο εντολών cmd και δώσε την εντολή fastboot getvar all
Ποστ εδώ όλο το κατεβατό που θα βγάλει και το ψάχνουμε -
Το δύσκολο @theopan είναι ότι δεν ξέρουμε το μέγεθος του partition /recovery. Αν το ξέραμε θα μπορούσες να βάλεις απο άλλη συσκευή με συμβατό hardware.. βεβαια αν βρείς TWRP απο κάποια άλλη δεν χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις. Αν δεν χωράει θα σου το αναφέρει η fastboot
-
Σε adb sideload μπόρεσα να το βάλω. Fastboot εντολές δεν μπορώ να βρω πως δέχεται.
edit: Τα κατάφερα. Αυτά μου βγάζει η fastboot getvar all
Display Spoiler C:\adb>fastboot getvar all
(bootloader) partition-size:userdata: 32000000
(bootloader) partition-type:userdata: ext4
(bootloader) partition-size:cache: 7e00000
(bootloader) partition-type:cache: ext4
(bootloader) partition-size:system: 38400000
(bootloader) partition-type:system: ext4
(bootloader) partition-size:expdb: a00000
(bootloader) partition-type:expdb: raw data
(bootloader) partition-size:logo: 300000
(bootloader) partition-type:logo: raw data
(bootloader) partition-size:misc: 80000
(bootloader) partition-type:misc: raw data
(bootloader) partition-size:sec_ro: 600000
(bootloader) partition-type:sec_ro: ext4
(bootloader) partition-size:recovery: 1000000
(bootloader) partition-type:recovery: raw data
(bootloader) partition-size:boot: 1000000
(bootloader) partition-type:boot: raw data
(bootloader) partition-size:uboot: 60000
(bootloader) partition-type:uboot: raw data
(bootloader) partition-size:seccfg: 20000
(bootloader) partition-type:seccfg: raw data
(bootloader) partition-size:protect_s: a00000
(bootloader) partition-type:protect_s: ext4
(bootloader) partition-size:protect_f: a00000
(bootloader) partition-type:protect_f: ext4
(bootloader) partition-size:nvram: 500000
(bootloader) partition-type:nvram: raw data
(bootloader) partition-size:pro_info: 300000
(bootloader) partition-type:pro_info: raw data
(bootloader) partition-size:ebr1: 80000
(bootloader) partition-type:ebr1: raw data
(bootloader) partition-size:mbr: 80000
(bootloader) partition-type:mbr: raw data
(bootloader) partition-size:preloader: c00000
(bootloader) partition-type:preloader: raw data
(bootloader) kernel: lk
(bootloader) product: KONKA82_I121_KK
(bootloader) version: 0.5
all: Done!!
finished. total time: 0.086s
Και μάλλον έχεις δίκιο NasDriver καθώς μια αναζήτηση με αυτό το "ΚΟΝΚΑ" στο τέλος μου βγάζει ότι μάλλον είναι Panasonic T40. Εξωτερικά έτσι είναι και το δικό μου. -
Δες εδώ ---> Download Panasonic_T40_EB-90S040T40v1011.rar | GEM Flash Firmware Download
Κι εδώ σχετικά με το Panasonic T40 ---> custom recovery for my Panasonic t40 | Android Development and Hacking
-
-
Βοήθησαν! Το 1ο που μου έδωσες βέβαια την είχε επί πληρωμή τη ROM του Τ40 αλλά τη βρήκα στο needrom. Την πέρασα κανονικότατα με το SP Flash Tool (*) και βρήκα και αυτό: Easy Magic TWRP Installer for all MediaTek D… | Android Development and Hacking το οποίο μου πέρασε το TWRP μια χαρά και σχεδόν τελείως αυτόματα! Το θέμα μου τώρα είναι όμως ότι θέλω να επανέλθω στη ROM της MLS και έσπαγα το κεφάλι μου χθες σχεδόν όλη τη μέρα να βρω πως γίνεται πριν ξαναφλασάρω να τραβήξω το custom recovery (TWRP) από την εγκατάσταση που έχω αυτή τη στγμή και λειτουργεί (με τη ROM της Panasonic δηλαδή), ώστε να το περάσω στη ROM της MLS όταν την εγκαταστήσω. Δοκίμασα με adb εντολές και adb shell για μεθόδους romdump δεν τα κατάφερα. Δοκίμασα και το AIO Flasher από εδώ ενώ δείχνει να ξεκινάει, κολλάει και μένει στάσιμο για πολλές ώρες που το άφησα. Υπάρχει εύκολος τρόπος να απομονώσω και να τραβήξω το recovery.img (μήπως θέλει και τον preloader ή και το boot;) ώστε να τα κρατήσω κ΄'απου για μελλοντική χρήση;
(*) Όχι ακριβώς "κανονικότατα", η επιλογή "download only" αποτύγχανε. Πέτυχε με "firmware upgrade". -
Δυστυχώς δεν έχω ασχοληθεί με flash σε MLS
Από το παλικάρι που είχες βρει την ρομ δεν μπορεί να σου δώσει και οδηγίες εγκατάστασης ? -
Αφού είναι με mediatek δεν μπαίνει με SP Flash tool ?
Η official rom της mls δεν έχει μέσα scatter ?
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0