Διαφήμιση

Προσοχη !! Η οθονη του μοντελου Redmi 5A ειναι ραδιενεργή !![ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ]

• Διευκρινίστηκε
  • Δυο απλές ερωτήσεις αν θες, ποιά μονάδα μέτρησης εχει η συσκευή που χρησιμοποίησες και πως εχει γίνει βαθμονόμηση της μετρητικης διάταξης ?
  • @HumanLove Καρντάση εύχομαι να έκανες tzakpot και να έβγαλες λαγό, γιατί αλλιώς αν δεν έχεις αποδείξεις να το τεκμηριώσης θα πληρώνουν και τα εγγόνια σου, θα ήθελα να ανεβάσεις φωτογραφίες από της μετρήσεις σου και ποιο μηχάνημά την έκανες και αν έχει πιστοποίηση και από ποιον κρατικό φορέα. Επίσης αν έχετε ενημερώσει τον Δημόκριτο που είναι ποιο αρμόδιος για θέματα ακτινοβολίας ως επίσης με τα στοιχεία της έρευνας σας αν έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας, θα περιμένω την απάντηση σας για τα περαιτέρω, φιλικά @derveni
  • Εχω πραξει όλα τα δεοντα και δεν ειμαι εγω αυτος που θα παει στον εισαγγελεα γιατι δεν ειναι η δουλεια μου να επισημοποιησω σε δικαστηριο αν μια ραδιενεργεια ειναι θανατηφορος ή όχι και σε ποες συνθηκες.Υπαρχουν καταλληλα οργανα για αυτο (στα οποια και κατεφυγα) και ειναι ολοκληρη επιστημη που μιλα για συνθηκες.
    Ο νομος οριζει όρια εκθεσης.Αν την τρως όμως την ραδιενεργεια ειναι διαφορετικο και επικινδυνο.
    Εχω ενημερωσει τις αρχες και το ειδαν επιστημονες και επιβεβαιωσαν με δικο τους μηχανημα τα όσα λεω (4 φορες την συνηθη ραδιενεργεια).Αυριο θα ξερουμε τι γινεται.Εγω ενημερωνω εδω και λεω οτι αν και κανενα κινητο δεν εχει ραδιενεργεια, το Redmi 5A εχει 4 φορες την ραδιενεργεια του περιβαλλοντος την οποια την σκορπα γυρω του σαν ψωμι που τριβεται.
    Το θεμα δεν ειναι οτι νοιαζομαι μονο για τον κοσμο.Νοιαζομαι και για εμενα.
    θα ηθελα όσοι ειστε δυσπιστοι, να σεβαστητε όσους εχουν το μοντελο και εκτιθενται σε ραδιενεργεια γιατι τα ιδια αντιστροφα ισχυουν και για εσας.
    Για εναν ενδεχομενο κινδυνο, μην περνετε την ευθυνη πανω σας και ενωπιον του νομου να με βγαλετε ψευτη.
    Εγω βιντεο αν θελετε μπορω να ανεβασω.Ομως δεν εχω προθεση να πεισω κανεναν.Αν εχετε τη συσκευη και δεν με πιστευετε κακο του κεφαλιου σας και δικαιωμα σας.Το καθηκον μου το εκανα.
    Μπορει όποιος θελει να παει σε ιδιωτικη εταιρεια να μετρησει το δικο του.Αν δεν νοιαζεται ο ίδιος για την υγεια του δεν εχω δικαιωμα να νοιαστω εγω.Εγω μιλαω ΜΟΝΟ για αυτους που νοιαζονται και θελουν να ξερουν.
  • Διαφήμιση
  • Φίλε μου, προσπάθησε να καταλάβεις κι εσύ ότι η όποια πληροφορία, ειδικά όταν είναι ως καταγγελία και βγαίνει κάπου, πρέπει να έχει και τις ανάλογες αποδείξεις.

Καλά κάνεις και μας πληροφορείς αλλά μέχρι στιγμής αποδείξεις περί των όσων αναφέρεις δεν έχεις παρουσιάσει :/
    Πιστεύω ότι είναι απόλυτα λογικό να υπάρχει μια δυσπιστία.

Αν έχεις βίντεο από τις μετρήσεις που έχουν γίνει μπορείς να το ανεβάσεις στο youtube και να βάλεις εδώ το λινκ να το δούμε ώστε να συζητήσουμε επί των αποτελεσμάτων των μετρήσεων :)
  • @HumanLove Δεν σε είπα ψεύτη αν απευθύνεσαι σε εμένα, αλλά το ιδιώτης ερευνητής είναι καμιά φορά << συμφέροντα >>. Της αποδείξεις σου πακέτο στον Εισαγγελέα και να είσαι σίγουρος ότι θα βρεθεί η άκρη. Να σε ενημερώσω ότι δεν έχω κανένα εμπορικό συμφέρον απλά μπαίνω για βοήθεια στο forum με την ανιδιοτελή αγάπη που έχω για την τεχνολογία και την βοήθεια που προσφέρω στα μέλη, η καταγγελία που έκανες είναι σοβαρότατη και χρίζει την ανάλογη προσοχή για αποδείξεις ώστε να μην γίνει γραφική και κατευθυνομενη από συμφέροντα Θα πρέπει να έρθεις σε επαφή με τον @MIUI_ART και να δώσεις και σε αυτών τα στοιχεία των ερευνών σου και να πράξει και αυτός τα δέοντα ως επισεις να ενημερωθούν τα μέλη γιατί κρίνω ως ιδιαίτερος σοβαρή την καταγγελία για την ασφάλεια και την υγεία των μελών.
  • Με ενημερωσαν απο την υπηρεσια οτι η συσκευη θα μεινει περισσότερες μερες για μετρησεις διοτι πρεπει να διαπιστωσουν το υλικο απο το οποιο προερχεται η ακτινοβολια.Για όσους ζητουν αποδειξεις θελω να καταλαβουν οτι δεν κινουμαι με αυτο το σκεπτικο "να κοιταξτε τι γινεται εδω" διοτι το να αποδειξω ανεβαζοντας φωτος ειναι το ευκολο.
    Μετα όμως θα πει καποιος "μα καλα γιατι δεν ενημερωνεις τις αρχες και το βγαζεις εδω;; ".Εκανα αυτο λοιπον εξαρχης.Ενημερωσα το κρατος και αυτοι ξερουν.Εγω απλά λεω εδω την εξιστορηση και όσα συνεβησαν.Τις μετρησεις που εκανα, την επιβεβαιωση οτι και στην υπηρεσια βρηκαν το ίδιο.
    Δεν γνωριζω αν η ακτινοβολια ειναι εντος ή εκτος οριων παντως σιγουρα ειναι 4 φορες του συνηθισμενου που μετραμε στην ατμοσφαιρα της Ελλαδας και αυτο ειναι πρωτοφανες και δεν συμβαινει με αλλες συσκευες (όποιος συμβιβαζεται με αυτο, προβλημα του).Αν δεν υπηρχε ακτινοβολια, καμια υπηρεσια του δημοσίου δεν θα ασχολουνταν.
    Φανταστειτε οτι αν εχεις εναν μετρητη και μετρας, εννοεται οτι δεν συναντας ποτε ραδιενεργεια.Μια φορα σε απεμπλουτισμενο ουρανιο ο μετρητης τρελαθηκε και ανεβασε τα νουμερα όπως τρεχει η κανουλα σε βενζιναδικο και τιποτα αλλο.Απο εκει και υστερα μεσα σε δεκαετιες που ασχολουμαι, αφύσικες μετρησεις εχω δει μονο μια φορα παλια , σε οθονης παλιας CRT τηλεορασης που ειχε φωσφωρο όπως και σε γρανιτη χαμηλοτερα.Ε λοιπον τωρα με το κινητο, η μετρηση εδειξε σημαντικα πιο ψηλα ακομα και απο τον φωσφωρο της τηλεορασης και σε σημειο που πρωτη μου φορα βλεπω τοσο υψηλη μετρηση στα 20 χρονια (εκτος βεβαια απο το ουρανιο που ειναι εκατονταδες φορες μεγαλυτερη).
    Εδω υπηρχε ενα θεμα όμως.Μετα απο καθαρισμο της οθονης, εδειξαν τα νουμερα μαλλον να υποχωρουν (σε αυτο όμως ας εχουμε λιγο υπομονη μεχρι να επιβεβαιωθει) δηλαδη το υλικο μαλλον φαινεται να βρισκεται επανω στην οθονη και οχι μεσα σε αυτη.Ετσι ενω θα μπορουσα να περιμενω τα αποτελεσματα πριν ενημερωσω, θεωρησα οτι για την υγεια του κοσμου επρεπε να ενημερωσω αμεσα διοτι αν αυτο το πραγμα που εκπεμπει ειναι ενα καταλοιπο που τριβεται, τοτε ο κινδυνος ειναι ορατος να το φαει καποιος αν εχει το κινητο στο τραπεζι και σερφαρει και με το ιδιο χερι κοβει και τρωει ψωμι.
    Συνεπως δεν ηταν για να περιμενω οταν η δικη μου καθυστερηση θα μπορουσε να κοστισει την υγεια σε εναν συνανθρωπο μου.
    Οσων αφορα τα "συμφεροντα" αν δειτε το ποστ μου στο ξενο φορουμ θα δειτε οτι εξαρχης προτεινω στον κοσμο να προτιμησει καλυτερα την Note version του Redmi με τις 5,5 ιντσες αντι του απλου διοτι το βρηκα καθαρο 100% (αυτο θα παρω και εγω όταν τελειωσει αυτη η υποθεση εκτος και αν καταφερω να καθαρισω το 5Α τελειως ωστε να εκπεμπει μηδεν ακτινοβολια).Αρα εννοειται δεν τιθεται θεμα συμφεροντος.Η Xiaomi δεν σας κρυβω οτι ειναι η αγαπημενη μου εταιρεια κινητων (για αυτο αλλωστε αγορασα το Redmi 5A) ασχετα αν πικραθηκα πολύ που διαπιστωσα την ακτινοβολια.Δινει τοσα πολλά που οι αλλες εταιρειες δινουν με πολλαπλασια χρηματα.Ομως και παλι ο σχεδιασμος των μοντελων της , κατα τη γνωμη μου ειναι ανωτερος.Δηλαδη ακομα και στην ιδια τιμη να ηταν το Redmi με τα επωνυμα, λογω σχεδιαμσου και παλι μαλλον αυτο θα προτιμουσα.Θεωρω οτι ισως και η εταιρεια δεν γνωριζει το θεμα με την οθονη.
  • Ο/H HumanLove έγραψε:

Πηγα σε μερικα καταστηματα και μετρησα τις συσκευες που εχουν εξω για επιδειξη και εχουν όλες το ίδιο προβλημα.
    Πηγα σε Mediamarkt και Κωτσοβολο.Η συσκευασια τους δεν εχει προβλημα.Το προβλημα δυστυχως το εχει η συσκευη.
    Ολες οι αλλες συσκευες που μετρησα στο ραφι εδειχναν την συνηθη ραδιενεργια περιβαλλοντος.Στο Redmi 5A η μετρηση εδειξε 4 φορες του φυσιολογικου επιπεδου ! Εχει κατι τζαμπερακια η συσκευη ραδιενεργειας λιγο πολυπλοκο καθε φορα για να αλλαζεις mode σε Γ ή Β ή Α ραδιενεργεια για αυτο εχω βαλει τα τζαμπερακια να εντοπιζει όλες τις ραδεινεργειες μαζι αφου όλες ειναι εξισου επικινδυνες εφοσον καταπωθουν.

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι οτι τεσταρες και άλλες xiaomi συσκευές στο κατάστημα ή κινητά άσχετης εταιρείας;

Ακόμη τις συσκευασίες τους πως τις μέτρησες; Εννοείς πισω απο την βιτρίνα που τα χουν κλειδωμενα;

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν οντως έχει αυξημένη ακτινοβολία, πως έφτασε σε ευρωπαϊκό κατάστημα; Τα ευρωπαϊκά εισαγόμενα δεν περνάνε από έλεγχους έστω δειγματοληπτικά;
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Antretng έγραψε:

Αυτό που δεν κατάλαβα είναι οτι τεσταρες και άλλες xiaomi συσκευές στο κατάστημα ή κινητά άσχετης εταιρείας;

Ακόμη τις συσκευασίες τους πως τις μέτρησες; Εννοείς πισω απο την βιτρίνα που τα χουν κλειδωμενα;

Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι αν οντως έχει αυξημένη ακτινοβολία, πως έφτασε σε ευρωπαϊκό κατάστημα; Τα ευρωπαϊκά εισαγόμενα δεν περνάνε από έλεγχους έστω δειγματολειπτικά;

Συμπληρωματικά με τις απορίες του @Antretng όταν λες
    • "ενημέρωσα το κράτος" ποια υπηρεσία εννοείς;
    • "ο μετρητής τρελάθηκε με το απεμπλουτισμένο ουράνιο", που το πέτυχες, έτσι για να έχουμε το νου μας.
    • "δείτε το post μου στο ξένο Forum" βοήθησέ μας να το δούμε.
    Υ.Γ. 1. Εννοείται ότι οποιαδήποτε έκθεση σε ακτινοβολία είναι βλαβερή για τον άνθρωπο και κυρίως γιατί τα βλαβερά της αποτελέσματα είναι αθροιστικά (ηλιοθεραπεία τώρα και πριν χρόνια + έκθεση σε μεγάλο υψόμετρο + οικοδομικά υλικά + χρήση κινητών + ακτινογραφίες + σπινθηρογραφήματα τα οποία γίνονται με ραδιενεργά υλικά ενδοφλεβίως + ...) και πρέπει να αποφεύγεται.

Υ.Γ. 2. Εκτός από το κράτος ενημέρωσες και τα καταστήματα που έκανες τις μετρήσεις και ίσως και την Infoquest που είναι ο επίσημος διανομέας;
    Αν ναι πες μας τις αντιδράσεις τους.
    Η φαντασία είναι πιο σημαντική από την γνώση. Η γνώση είναι περιορισμένη. Η φαντασία περικυκλώνει τον κόσμο.
  • Αγαπητοί συμφορουμίτες και φίλε @HumanLove εγώ, εφόσον ΔΕΝ κατονομάζεται η κρατική υπηρεσία στην οποία έγινε η "καταγγελία" για το θέμα ούτε δίνονται
    κάποιες άλλες πληροφορίες για τους ..ανεξάρτητους επιστήμονες που τεκμηρίωσαν την ραδιενεργή μόλυνση στην συσκευή, δεν μπορώ να πάρω τίποτα στα σοβαρά.
    Ελπίζω το θέμα να είναι ίσως κάποιο false positive ή κάποια παρανόηση.

ΑΛΛΙΩΣ, και αν δεν δοθούν περισσότερα στοιχεία, η κουβέντα θα πρέπει να πάει προς την συκοφαντική δυσφήμιση.

Φίλε @HumanLove , στο χέρι σου και μόνο είναι να σε πάρουμε σοβαρά ΑΝ είναι όντως αλήθεια αυτό που καταγγέλλεις. Δεν βλέπω τον λόγο να μην μας δώσεις στοιχεία σχετικά με τις ενέργειες που έχεις κάνει έτσι ώστε να ενημερωθεί/προειδοποιηθεί σωστά το καταναλωτικό κοινό.

Τα "'εχω βίντεο" και "δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν" είναι κατά την γνώμη μου, από αερολογίες έως ύποπτες δηλώσεις. Τι σημαίνει δεν προσπαθείς να πείσεις κανένα, εδώ έχεις κάνει σοβαρές καταγγελίες. Αν έχεις βίντεο, ανέβασέ το σε παρακαλώ, δώσε λίνκ για τα ξένα φόρουμ που συζητήθηκε το θέμα, πές μας και σε ποιά υπηρεσία έχεις κάνει καταγγελία και ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του.

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
  • @HumanLove Καρντάση εγώ καλή την πίστη σου έκανα κριτική και σε καταλαβαίνω, επιμένω ότι πρέπει ο φάκελος με της αποδείξεις να πάνε Εισαγγελέα + στην αρμόδια κρατική υπηρεσία (βλέπε Δημόκριτος) ώστε να κινηθεί η αυτεπάγγελτη έρευνα με εντολή Εισαγγελέα από εκεί και έπειτα όπως λέει και η παροιμία << θα το βρει η κτσια η προβατίνα το αρνί >>.
  • Κοιταξτε με λιγο.Εννοειται οτι δεν προκειται να πω (προς το παρον) σε ποια υπηρεσια πηγα και εχει αναλαβει το θεμα.Καθως το θεμα μπορει να κινησει το ενδιαφερον πολλών ανθρωπων και να σπασουν τα τηλεφωνα όλη μερα στους ανθρωπους εκει και να μην μπορουν να κανουν τη δουλεια τους.
    Ας τους δωσουμε λιγες μερες που χρειάζονται να κανουν τη δουλεια τους, και μολις εχουμε επισημη απαντηση, βλεπουμε αν ειναι πρεπον να δωθουν περαιτερω στοιχεια (παντα με την συγκαταβαση τους θα κινηθω και δεν θα πω κατι αν δεν συμφωνησουν).
    Δεν ειναι θεμα εισαγγελεα εδω.Για τα θεματα αυτά επιλαμβανεται το κρατος.Τους ρωτησα μαλιστα αν θα μπορουν μετα την ερευνα να μου δωσουν καποιο επισημο χαρτι και μου ειπαν "μα αν το αποτελεσμα ειναι κατι βλαβερο για την δημοσια υγεια, πλεον το θεμα θα αφορα περισσότερο εμας παρα εσας" εννοειται η υπηρεσια θα κινηθει νομικα για τα περαιτερω.
    Ομως ας μην βιαζομαστε.
    Υπαρχουν ακομα ερωτηματα που πρεπει να απαντηθουν.
    1.Ειναι πανω απο το επιτρεπτο οριο η ακτινοβολια ;;; (η οποία όντως υπάρχει).
    2.Ειναι καποιο υλικο καταλοιπο της παραγωγης και ξενο προς τη συσκευη που αφαιρειται με το πλυσιμο , (και αρα μιλαμε για εξεχων κινδυνο), ή ειναι καποιο υλικο που βρισκεται στη συνθεση του γυαλιου ή κατω απο γυαλι που ειναι αδυνατον να φυγει προς τον κοσμο;;
    Αυτά θα απαντηθουν σε λιγες μερες όπως και θα αξιολογηθει η επικινδυνοτητα του θεματος.
    Σε καθε περιπτωση, κατα τη γνωμη μου (και όπως ειπε και ο Andreas 54) ακομα και αν η ακτινοβολια ειναι κατω του ορίου επικινδυνοτητας (περνω το καλυτερο σεναριο) , επειδη η ακτινοβολια βεβαιωμενα υπάρχει και λειτουργει αθροιστικα, πολλοι ανθρωποι απο δικαιλογημενο φοβο (φανταζομαι) δεν θα προτιμησουν τη συσκευη αυτή (όπως εγω) θα την πεταξουν για να εχουν ησυχο το κεφαλι τους και θα παρουν μια παρομοια όπως το Note.
    Υ.Γ. Συκοφαντικη δυσφιμηση οριζεται ως το ψεμα.Μην σηκωνετε καποιοι κορωνες περι δηθεν συκοφαντικης δυσφιμησης διοτι υπάρχει και το αντιμετρο που λεγεται μηνυση για ψευδη καταμηνυση (διοτι εγω ψεμματα δεν ειπα και μπορω να το αποδειξω) και οι ψευδεις μηνυτες πανε στη θεση τους.
  • Διαφήμιση
  • Antretng.Τεσταρα και αλλες συσκευες (αλλων μοντελων) Xiaomi στον παγκο επιδειξης των συσκευων στα μεγαλα καταστηματα.Καμια δεν βρεθηκε με την παραμικρη ακτινοβολια.Τεσταρα επισης και αλλες συσκευες αλλων εταιρειων.Επισης καμια δεν βρεθηκε με την παραμικρη ακτινοβολια.Το συγκεκριμενο μοντελο Redmi 5A εχει πραγματι ραδιενεργεια (δεν μπορω να ξερω αν ειναι στα επισημα ορια επικινδυνοτητας αλλά για μενα όπως και για πολύ κοσμο δεν ειναι αυτο το ζητουμενο) και επειδη αυτο φανταζομαι απασχολει κοσμο (όπως εμενα) το κοινοποιησα.
    Ομοιως οι εταιρειες κοινοποιουν το μεγεθος SAR.Ολες οι τιμες που αναφερονται ειναι νομιμες .Ομως καποιοι περνουν ενα μοντελο επειδη εκπεμπει λιγοτερο SAR και αυτο τους απασχολει.