Αρχικά δημιούργησε έναν mi acoount και πέρνα τον στο κινητό. Επειτα ενεργοποίησε τις επιλογές προγραμματιστή, και πήγαινε στην ενότητα έλεγχος ξεκλειδώματος. Εκεί κάτω κάτω πάτα προσθήκη λογαριασμού και συσκευής. Αν πάρεις θετικό μνμ ότι προστέθηκε είσαι οκ. Κατεβάζεις το mi unlock tool και ακολουθείς τους οδηγούς του φόρουμ για το ξεκλείδωμα. Αν πάρεις λάθος 86006, τότε χρειάζεται να περάσεις την global developerrom. Πηγαίνεις στο en miui site και από την ενότητα downloads για το κινητο σου κατεβάζεις την τελευταία global developer. Την πετάς χύμα μέσα στο κινητό και μέσω της ενημέρωσης συστήματος του κινητού κάνεις την αναβάθμιση. Προσοχή, θα διαγραφούν όλα από το κινητό. Έπειτα ακολουθείς την παραπάνω διαδικασία για προσθήκη λογαριασμού και κινητού και αφού προστεθεί παίζεις μπαλα μετά το mi unlock tool.
Σημείωση : δεν νομίζω να υπαρχει τρόπο μετά για γυρισμό σε global stable, αν και νομίζω ότι με την developer θα κάνεις δουλειά σου όπως έκανα και εγώ. Μετά αν ξεκλειδώσεις κάνεις ότι θές, βάζεις ότι θές.