καλησπερα παιδια,για να μην ανοιγω νεο θεμα ρωταω εδω.
εχω το mido 4/64gb και φοραει samsung καμερα,εχω περασει διαφορες εκδοσεις google camera και τελικα το εχω αφησει με την GoogleCamera Pixel3Mod Arnova8G2 V7 final.
το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω τι ακριβως κανουν η ρυθμισεις με αποτελεσμα να εχω μπερδευτει.
πχ:
correction of auto exposure hdr+
lens blur resolution
hdr+ parameters
hdr+ image quality
hdr+ raw-jpeg
compress raw images
επισης την ημερα η stock καμερα βγαζει πιο καλες φωτο απο την google camera,εχει καποιες ρυθμισεις για ημερα?
καλησπερα παιδια,για να μην ανοιγω νεο θεμα ρωταω εδω.
εχω το mido 4/64gb και φοραει samsung καμερα,εχω περασει διαφορες εκδοσεις google camera και τελικα το εχω αφησει με την GoogleCamera Pixel3Mod Arnova8G2 V7 final.
το προβλημα μου ειναι οτι δεν ξερω τι ακριβως κανουν η ρυθμισεις με αποτελεσμα να εχω μπερδευτει.
πχ:
correction of auto exposure hdr+
lens blur resolution
hdr+ parameters
hdr+ image quality
hdr+ raw-jpeg
compress raw images
επισης την ημερα η stock καμερα βγαζει πιο καλες φωτο απο την google camera,εχει καποιες ρυθμισεις για ημερα?
Correction of autoexposure αλλάζει το χρονο έκθεσης. Όσο μεγαλύτερο τόσο πιο καλό αποτέλεσμα αλλά.με.μεγακυτερη δυσκολία να μην έχει θολωματα από camera shake και motion blur. Άστο default ή το πολύ "2 αν δεν βάζεις τρίποδο.
Lens blur θολώνει το background στα πρόσωπα
Parameters αφορα την ποιότητα. Όσο πιο ψηλά τόσο καλύτερο αποτέλεσμα με κόστος σε ταχύτητα και χρόνο αναμονής για επόμενη λήψη
Image quality όσο πιο ψηλά τόσο μικρότερη συμπίεση.
Raw αν θες να τραβάει και raw αρχεία για επεξεργασία μετά σε phoroshop
Το hdr+ βοηθάει περισσότερο σε χαμηλότερο φωτισμό ή μεγάλες αντιθέσεις (πχ κόντρα ήλιο με σκιές) καθώς και πρόσωπα.
για το θεμα φωτογραφιες ημερας τελικα ηταν η εκδοση gcam,εκανα μερικα τεστ με εκδοσεις και μενω στην UriKill MGC_5.1.018_B&U_FOR_XRN4x_V2 οπου εχω πολυ καλα αποτελεσματα.
1- βλεπω σε δοκιμες και συγκριτικα πολλοι εχουν 4:3 ratio (εγω βαζω 16:9),εχει να κανει με την τελικη ποιοτητα των φωτογραφιων η για λογους επεξεργασιας κτλ?
2- με ενεργο το hdr+ σε stock vs gcam,βλεπω οτι σε stock η φωτος ειναι πιο φωτεινες βεβαια χανουν απο ποιοτητα.
με gcam μπορω να αλλαξω καποια ρυθμιση για να βγαινουν λιγο πιο φωτεινες?