Διαφήμιση

Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)

• Ο/H kodorevi8ulis έγραψε:

ναι όταν φορτίζει με qc βγάζει συγκεκριμένο εικονίδιο (ένα κεραυνό σε κύκλο)
      fast charge είναι απλά ονομασία για παρόμοια λειτουργία (της samsung ; δεν είμαι σίγουρος)

η qualcomm το λέει quick charge
      η oppo το λέει διαφορετικά
      η mediatek αλλιώς κ.ο.κ.

εμείς , συνήθως (ως χρήστες) , απλά λέμε fast charge όταν έχουμε φορτιστή πάνω από 2Α :)
      Άρα οι επιλογές που έχουμε στο Xiaomi είναι :

- Να βάλουμε φορτιστή QC (και να φορτίσουμε σύμφωνα με QC1-QC2-QC3) και να δούμε τον κεραυνό μέσα σε κύκλο (εφόσον φυσικά η συσκευή μας υποστηρίζει QC)
      - Να βάλουμε απλό φορτιστή (στην συγκεκριμένη περίπτωση τον μαμά) και να φορτίσουμε κανονικά (...αλλά με "πολλά" Α) και να ΜΗΝ δούμε τον κεραυνό μέσα σε κύκλο.
      Σωστά;
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Ο/H philip88 έγραψε:

Μπορείς να μου προτείνεις κάποιον? εχω αυτον Qualcomm Certified Aukey PA-U28 Quick Charge 2.0 18W USB Turbo Fast Wall Charger | eBay
      Αυτός που λες ειναι QC2. Aυτοί εδω κάτω σου έβαλα ενδεικτικά, είναι QC3, θα σου δουλέψουν σιγουρα.

Απο Gearbest

Mygad.gr

Να θυμάσαι, η υποδοχή USB πρέπει να είναι πορτοκαλί.

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
    • Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)

Σίγουρα υποστήριζει qc3? Έχω φορτιστή που είναι qc3 κια μετρητή τάσης. Το κινητό δεν έχει πάρει ποτέ πάνω από 9v

Sent from my Redmi Note 5 using Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Ο/H pavlidisc έγραψε:

- Να βάλουμε φορτιστή QC (και να φορτίσουμε σύμφωνα με QC1-QC2-QC3) και να δούμε τον κεραυνό μέσα σε κύκλο (εφόσον φυσικά η συσκευή μας υποστηρίζει QC)
      - Να βάλουμε απλό φορτιστή (στην συγκεκριμένη περίπτωση τον μαμά) και να φορτίσουμε κανονικά (...αλλά με "πολλά" Α) και να ΜΗΝ δούμε τον κεραυνό μέσα σε κύκλο.
      Σωστά;
      E, ναί..τί άλλη επιλογή θα έχεις; Δες εδώ στους XDA, τα εξηγούν όλα (αν έχεις όρεξη για διαβασμα..). :)

Speed, Thermal, and Performance Comparison of Fast Charge Standards

* Όταν τα πράγματα φαίνονται να είναι όπως δεν θα ήθελαν να φανούν ότι δεν είναι. *
    • Ο/H Alex_MLT έγραψε:

Όταν η συσκευή είναι σε γρήγορη φόρτιση (QC3), βγάζει αυτό που βλέπετε κάτω, τον κεραυνό μέα στον κύκλο. Οτιδήποτε άλλο, ΔΕΝ είναι QC3.

κι εσύ σαν τον @pavlidisc άλλη συσκευή έχεις γιατί δεν έχει η συσκευή qc3 αλλά qc2 :)

Ο/H pavlidisc έγραψε:

Σωστά;

ε καλά επιλογές πολλές , να βάλεις π.χ. και τον φορτιστή που είχες σε κάποιο παλιό futurephone (ή στην usb του υπολογιστή) και να λες "θέλει μια μέρα να φορτίσει" :P

αλλά ναι γενικά ναι

πάρτε κανέναν qc3 (μην ψάξετε για qc2 δεν έχει νόημα) αξιόπιστης μάρκας (μέχρι και η xiaomi έχει βγάλει νομίζω) όπως aukey/anker/blitzwolf κλπ
    • @Alex_MLT
      @kodorevi8ulis

Να σας πώ την αλήθεια...2 χρόνια κοντά Xiaomi, αυτό με το εικονίδιο του QC δεν το ήξερα. Ούτε και το είχα παρατηρήσει ποτέ!

Το Mi5s έχει QC φορτιστή (QC2 υποστηρίζει εάν δεν κάνω λάθος). Οπότε θα το δοκιμάσω.
      Αν και ...ο χρόνος που κάνει για πλήρη φόρτιση το RN5, μια χαρά είναι. Εκτός άμα σε "κυνηγάει" κανείς και βιάζεσαι.

Παλιό φορτιστή χρησιμοποίησα για κάνα μήνα στο Mi5s. 0,8Α. Το άφηνα και φόρτιζε όλο το βράδυ (5-6 ώρες μέχρι να ξυπνήσω δηλαδή). Μου φάνηκε ότι η μπαταρία τελείωνε πιό γρήγορα.
    • προσωπικα μέχρι πριν λίγο δεν ήξερα που τον είχα γιατί είναι με 2 θέσεις (μια qc , μια 2+Α) και τον είχα για κάτι άσχετες συσκευές

τον παίρνω μόνο αν τον χρειαστώ εκτός σπιτιού (π.χ. για τις διακοπές επειδή χρησιμοποιώ και το κινητό περισσότερο)
      για μες στο σπίτι ε αδιάφορο είναι για μένα
    • Διαφήμιση
    • Mε την γρήγορη μου κάνει λίγο περισσότερο από μισή ώρα για 30%- 80% και κάπου 75 λεπτά για 20% -100%.
      Να ξέρετε πως πάντα μετά το 75-80% οι μπαταρίες φορτίζουν πιο αργά.

Κατά τα άλλα, έτσι όπως τα λές είναι Χρήστο. :D

• Ο/H Alex_MLT έγραψε:

Mε την γρήγορη μου κάνει λίγο περισσότερο από μισή ώρα για 30%- 80%...
      What; 8o
      Στο RN5 αυτό;
      Είναι πραγματικά πολύ καλός χρόνος και πολύ χρήσιμο σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο είναι βιαστικός.
    • Ναι, το Rn5 είναι. Γενικά, για καλύτερη ζωή της μπαταρίας πρέπει να αποφεύγεται η φόρτιση πάνω από 80% και αποφόρτιση κάτω από 15-20%.
      Δεν ενοχλεί καθόλου την μπαταρία μικρές ενδιάμεσες φορτίσεις, επίσης. Βασικά, καλύτερα είναι να φορτίζεται έτσι παρά να μένει όλη νύχτα πάνω στον φορτιστή.

• Έχω βάλει εδώ και καιρό στον μάτι ΑΥΤΟΝ αλλά όλο οι τσιγκουνιές μου με πιάνουν.
      Μαζί με αυτόν πρέπει να πάρεις και κάνα σοβαρό καλώδιο για να είσαι σίγουρος ότι περνάνε τα Α.
      Οι μισοί στην οικογένεια με καλώδια micro οι άλλοι μισοί τε C.
      Ανεβαίνει το κασέ και πάντα παίρνει παράταση.
      Με έναν τέτοιο πάντως και δύο καλώδιο (C και Micro) καλύπτεις τους πάντες και τα πάντα.
      <X
    • Διαφήμιση
    • Οκ, καλός είναι, 39W... σηκώνει τα πάντα.

Και καλή τιμή: Aukey Dual Port USB Charger

(Θα τον χτυπήσω και εγώ! :D )