Διαφήμιση

Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)

• Αν βάλω ελληνική ROM, θα πρέπει κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούριο update, να το κατεβάζω και να την ξαναπερνάω; Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως, είναι να είναι το τηλεφωνό μου σταθερό, να μπορώ να κάνω όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται τα updates του, να είναι τα προσωπικά μου δεδομένα όσο πιο ασφαλή γίνεται (facebook, instagram κωδικοί κλπ γιατί πληρωμές δεν κάνω ποτέ από το κινητό μου) και δευτερευόντως το να έχει ελληνικά σαν γλώσσα, γιατί τα αγγλικά μου είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Καινούριο κινητό και το έχουν ήδη βιάσει χωρίς έλεος πριν έρθει στα χέρια μου! Πειραγμένη ROM και ξεκλείδωτος bootloader! ;(
      "You can't lose something you never had, you can't keep what's not yours and you can't hold on to something that doesn't want to stay..."
    • Ο/H Sasa25 έγραψε:

Αν βάλω ελληνική ROM, θα πρέπει κάθε φορά που βγαίνει ένα καινούριο update, να το κατεβάζω και να την ξαναπερνάω; Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει κυρίως, είναι να είναι το τηλεφωνό μου σταθερό, να μπορώ να κάνω όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται τα updates του, να είναι τα προσωπικά μου δεδομένα όσο πιο ασφαλή γίνεται (facebook, instagram κωδικοί κλπ γιατί πληρωμές δεν κάνω ποτέ από το κινητό μου) και δευτερευόντως το να έχει ελληνικά σαν γλώσσα, γιατί τα αγγλικά μου είναι σε πολύ καλό επίπεδο. Καινούριο κινητό και το έχουν ήδη βιάσει χωρίς έλεος πριν έρθει στα χέρια μου! Πειραγμένη ROM και ξεκλείδωτος bootloader! ;(
      Δεν το έχουν βιάσει , έκανες λάθος επιλογή , ήθελες global version whyred.
      Τώρα χοντρικά αυτά που θα ακούσεις δεν θα σου αρέσουν , αλλά θα στα πω εν συντομία.
      Περνάς China fastboot developer rom με mi flash , ίδια ή μεταγενέστερη από αυτή που φοράς τώρα σε Global rom λόγω Arb, με επιλογή Clean all , όχι clean all and lock , στο mi flash.
      Εφόσον ανοίξει μετά με China Dev , κάνεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις στα developer options και κλειδώνεις bootloader σε fastboot mode με την επιλογή fastboot oem lock μέσω cmd και adb. Δοκιμάζεις να ξεκλειδώσεις με mi unlock tool , θα σου βγάλει κάποιες ώρες αναμονής , που θα περιμένεις υπομονετικά για να ξεκλειδώσεις, μπορεί να είναι από 0-1440 ώρες.
      Όταν ξεκλειδώσεις πλέον εσύ με τον λογαριασμό σου νόμιμα , γυρίζεις με τον ίδιο τρόπο πλέον σε Global rom μέσω , fastboot rom , mi flash και fastboot mode σε ίδια ή μεταγενέστερη global rom με την China rom που ήσουν (όχι την αρχική Global rom , έχει αλλάξει πλέον το anti level Arb, έχει πάρει Arb level της China fastboot που φλάσαρες ) με clean all, όχι clean all and lock, λόγω Arb. Παίρνεις κανονικά αναβαθμίσεις λόγω official και global rom , ο bootloader και να κλειδώσει πλέον θα τον ξεκλειδώσεις εφόσον τον έχεις ξεκλειδώσει μια φορά νόμιμα, άμεσα, εάν κλειδώσει δεν θα παίζει το κινητό διότι είναι κατασκευασμένο να παίζει μόνο με China rom λόγω China locked bootloader. Global rom και κλειδωμένος bootloader=bootloop.
      Αυτά εν ολίγοις....
    • Αυτά ήταν τα "εν ολίγοις"; Δεν είμαι τότε σίγουρη ότι θέλω να ξέρω τα "εν πολλοίς"! Μήπως μπορεί κάποιος να μου λινκάρει κανένα guide σχετικά με το πώς τα κάνω όλα αυτά, γιατί δε σκαμπάζω! Μου αρέσουν,δε μου αρέσουν αυτά που μου είπες, θα τα υποστώ γιατί το λάθος ήταν δικό μου εξ αρχής που δεν το έψαξα πιο πολύ το θέμα πριν αγοράσω το κινητό, οπότε σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που μου διέθεσες και εσύ και τα υπόλοιπα παιδιά για να μου εξηγήσετε. Όσον αφορά αυτά που μου είπες ότι πρέπει να κάνω, θα τα ξεκινήσω αργότερα με καθαρό μυαλό, όταν βγάλω πρώτα μια άκρη σχετικά με το από πού να αρχίσω! Το τελευταίο που θέλω να ρωτήσω προς το παρόν είναι: Όταν έγραψες "εάν κλειδώσει δεν θα παίζει το κινητό διότι είναι κατασκευασμένο να παίζει μόνο με China rom λόγω China locked bootloader" εννοείς ότι ακόμα και να τα κάνω όλα σωστά στο κινητό, υπάρχει περίπτωση να κλειδώσει και να μην ξανανοίξει;
      "You can't lose something you never had, you can't keep what's not yours and you can't hold on to something that doesn't want to stay..."
    • Διαφήμιση
    • Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)

• Ειλικρινά μου έρχεται να κλάψω με τη βλακεία που πήγα και έκανα...Θα έπρεπε να πάρω Samsung που είχα στο μυαλό μου εξ αρχής και να τελειώνει η ιστορία, αντί να προσπαθήσω να γλιτώσω λεφτά,γιατί δε μου τρέχουν από τα μπατζάκια και να αγοράσω Xiaomi, ενώ δεν ξέρω που πάνε τα 4 σχετικά με αυτά τα κινητά...Τέλος πάντων, ό,τι έγινε,έγινε τώρα. Θα προσπαθήσω να βγάλω μία άκρη και αν δεν μπορέσω, θα το αφήσω όπως είναι τώρα και ο Θεός βοηθός...Ειλικρινά ευχαριστώ για τη βοήθεια.
    • Να πάρεις σαμσουν', ν αγαλλιασ' η ψυχή σ'!! :mrgreen:
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Αν είχα λεφτά, θα το έκανα. Για να πήρα κινητό μετά από 4 χρόνια και για να είμαι εδώ και αντί να μαγειρεύω, να προσπαθώ να μάθω πώς γίνεται το φλασάρισμα και τι σημαίνει arb κλπ...Όπως είπα, δε μου περισσεύουν...
    • Διαφήμιση
    • Αμα έχεις λίγη υπομονή, όλα θα γιάνουν!!

Ξεκινα από την...αρχή!!
      Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!

• Νομίζεις ότι έχω καταλάβει από πού είναι η αρχή; :lol: Ακόμα και για το τι είναι MIUI, το έμαθα αφού πήρα το Note 5! Είμαι πιο noobού και από τους noοbάδες! Θα ρίξω πολύ διάβασμα και ελπίζω να μπορέσω να τα καταφέρω. Αν δεν μπορέσω, θα το αφήσω όπως είναι χιλιοεκτεθειμένο και θα τελειώσει η ιστορία και απλά σε 4-5 χρόνια θα φροντίσω να ΜΗΝ πάρω ξανά XIAOMI.
    • Ρε Σάσα 150 ευρώ έδωσες , και εγώ τόσα είχα δώσει για το πρώτο χιαομι ... Ούτε 300 ούτε 400 που κοστίζει ένα σαμσουνκ Galaxy A.... Βάλτο σε μια αγγελία στο ινσό.... Δωστο ένα κατοσταρι , βάλε αλλα 40 και πάρε ένα global edition να γουστάρεις... Και όσοι ώρα θα το παζαρευεις θα σου στείλω εγώ συνταγές που είμαι και καζαμιας ....
      Μην χαλιεσαι για λεφτακια, ...
      Πότες θα κάμνει ξαστεριά;
    • xiaomi redmi note 5 dual rear camera 5.99 inch 4gb 64gb snapdragon 636 octa core 4g smartphone Sale - Banggood.com

οταν κανω reboot δεν δειχνει κατι σε unlock. οταν το ανοιξα για πρωτη φορα εκανε και update. αφου καταφερα να κατεβασω playstore βλεποντας ενα βιντεακι στο youtube αρχισα να κατεβαζω και τα γνωστα προγραμματα που χρησιμοποιουμε. αυτο που με απασχολει τωρα ειναι η γλωσσα αφου δεν εχει ελληνικα και δεν ξερω πως να κατεβασω.
      τι μπορω να κανω? στο site banggood σε ερωτηση πως να αλλαξουμε την κινεζικη rom μας στελνει στη διευθυνση Xiaomi MIUI Official Forum

κατεβασα το αρχειο με τη MIUI ROM οπως λεει το βαζουμε στη ‘downloaded_rom’ in the internal storage αλλα οπως φαινεται στη φωτο 4 εμενα δεν μου δινει τη δυνατοτητα να κανω reboot απο αυτο το φακελο.
      περιμενω νεα σας ευχαριστω!
      Images
      • Screenshot_2019-01-10-21-19-40-370_com.android.settings.png

152,99 kB, 1.080×2.160, viewed 82 times
      • Screenshot_2019-01-10-21-20-39-275_com.android.updater.png

257,65 kB, 1.080×2.160, viewed 86 times
      • Screenshot_2019-01-10-22-00-44-016_com.android.chrome.png

281,54 kB, 2.160×1.080, viewed 84 times
      • Screenshot_2019-01-10-22-01-08-961_com.android.updater.png

180,75 kB, 1.080×2.160, viewed 81 times
    • Διαφήμιση
    • Ο/H das_krimi έγραψε:

Ρε Σάσα 150 ευρώ έδωσες , και εγώ τόσα είχα δώσει για το πρώτο χιαομι ... Ούτε 300 ούτε 400 που κοστίζει ένα σαμσουνκ Galaxy A.... Βάλτο σε μια αγγελία στο ινσό.... Δωστο ένα κατοσταρι , βάλε αλλα 40 και πάρε ένα global edition να γουστάρεις... Και όσοι ώρα θα το παζαρευεις θα σου στείλω εγώ συνταγές που είμαι και καζαμιας ....
      Μην χαλιεσαι για λεφτακια, ...
      170 έδωσα γιατί πήρα την 4/64 έκδοση τρομάρα μου...Όσο για τις συνταγές, χωρίς να θέλω να σε προσβάλω, είμαι πρώτης τάξεως μαγείρισσα! :P Χαλιέμαι για τη βλακεία που πήγα και έκανα και όχι τόσο για τα λεφτά που έδωσα. Το κινητό σαν κινητό το λάτρεψα! Αλλά τι να το κάνω τώρα που πρέπει να γίνω ερασιτέχνης προγραμματιστής για να το φέρω στα ίσα του; :S