Διαφήμιση

Πρόβλημα μετά το flash twrp

• Περίεργα πράματα γίνονται.
      Έχει ακριβώς το ίδιο boot.img και το twrp που έχω.
      Για δοκιμασε αυτό, αν δεν μπαίνει (που δεν θα μπαινει) θα πρέπει να ξεκινήσουμε ένα από την αρχή.

• Ανεβαζω και ενα ακομη να δεις....

Άκυρο , ίδιο αποτέλεσμα βγάζει..

• Βρέθηκε άλλη μια που δουλεύει και είναι 3.2.1-0. Είναι αυτή:
      Loading site please wait...
      Κάτι διαφορετικό έχουν αυτές οι 2 και εμφανίζονται σωστά. Επίσης βρήκα και ακόμη μια στο φόρουμ του 4pda.ru, όπου πάντα βρίσκω αρκετές πληροφορίες roms, recoveries, patches κλπ για όποιαδήποτε συσκευή android. Κρίμα που δεν ξέρω ρώσικα :P
      Μήπως η διαφορά είναι στο ότι έχω την έκδοση με τα 32G και όχι αυτή με τα 16?
    • Διαφήμιση
    • Βρήκα αυτόν τον οδηγό για port twrp στο xda:
      [GUIDE]How to port twrp to qualcomm devices. | Android Development and Hacking
      και με βάση αυτόν δοκίμασα και τις 3 διαθέσιμες twrp για το 4Α από εδώ, οι οποίες λειτουργούν όλες, αλλά σε όλες εμφανίζεται το μήνυμα για εισαγωγή κωδικού για decrypt data, και έτσι δεν μπορεί να προσαρτηθεί ο αποθηκευτικός χώρος. Καμία ιδέα πως διορθώνεται αυτό?
    • Ανέβασε screenshot από το about phone να δουμε ρομ-συσκευή.
      Μέχρι τώρα δεν έχει παραπονεθεί κανείς για το twrp.

Μετά απ όλα αυτά που δοκίμασες, βάλε το 3,2,1 το δικό μας να δουμε..

• Έχω ήδη ανεβάσει screenshot. Μου το ζήτησες στην προηγούμενη σελίδα :) (μόνη διαφορά είναι ότι έχω την τελευταία σταθερή XTRV πλέον)
      Επίσης έχω δοκιμάσει και το 3.2.1 από εδώ, και την προηγούμενη έκδοση(και τις 3 δηλαδή που είναι διαθέσιμες εδώ για το Redmi 4A και όλες εμφανίζουν το πρόβλημα με τις κόκκινες γραμμές που είναι και ο λόγος που δημιούργησα αυτό το θέμα.
      Αυτές επίσης χρησιμοποίησα για δοκιμή ως unofficial recoveries, με την επίσημη recovery από τη σταθερή 9.5.4.0, ως stock recovery. Το αποτέλεσμα και για τις 3 ήταν ότι λειτουργούν και οι 3 με μόνο πρόβλημα αυτό που ανέφερα παραπάνω.
      Ξανάδοκίμασα πάντως τώρα το 3.2.1 και δε λειτουργεί(όπως και πριν) αλλά εμφανίζει αυτές τις κόκκινες γραμμές.

EDIT:
      Δοκίμασα με άλλο τρόπο να κάνω port την "3.2.1-0 by geoanto555" και φαίνεται ότι είναι εντάξει. Τα αρχεία που αντικατέστησα με αυτά από την επίσημη recovery είναι τα παρακάτω:

Source Code

1. recovery.img.kernel
      2. ramdisk/fstab.qcom
      3. ramdisk/ueventd.qcom.rc
      4. ramdisk/ueventd.rc
      χρησιμοποίησα την "carliv image kitchen" για unpack/repack των recoveries.
      Με αυτές τις αλλαγές η recovery ξεκίνησε κανονικά, δεν εμφανίστηκε το μήνυμα για εισαγωγή κωδικού, και στο log αναφέρεται ότι το "Data successfully decrypted with default password", σε αντίθεση με τον προηγούμενο τρόπο όπου έβγαζε σφάλμα ότι απέτυχε η αποκρυπτογράφηση.
      Επίσης τώρα ο αποθηκευτικός χώρος προσαρτήθηκε κανονικά και δημιουργήθηκε επιτυχώς και το backup του EFS που πήρα για δοκιμή.
      Το μόνο πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι αργεί εμφανιστεί η οθόνη με τα κουμπιά επιλογών. Εμφανίζεται η splash screen για 15-20 δευτερόλεπτα πριν εμφανιστεί η κεντρική οθόνη. Το ίδιο βέβαια συνέβαινε και στην dragon που είχα πριν, με τη διαφορά ότι εκεί χρειάζονταν 30 δευτερόλεπτα.
    • Έκανα κάποιες δοκιμές ακόμη, πρώτα αντικαθιστώντας τα παραπάνω αρχεία και πάλι, αλλά εκτός του "recovery.img.kernel", και μετά αντικαθιστώντας μόνο το "recovery.img.kernel", και κανένα άλλο.

Το αποτέλεσμα στην πρώτη περίπτωση ήταν οι κόκκινες γραμμές, όπως συνέβη και σε όλες τις recoveries πριν πειραχθούν, ενώ στη δεύτερη όλα λειτούργησαν κανονικά(εκτός της καθυστέρησης των 20 δευτερολέπτων στη splash screen), πράγμα που σημαίνει ότι μάλλον στο "recovery.img.kernel" βρίσκεται το πρόβλημα και όχι σε κάποιο άλλο αρχείο.
    • Διαφήμιση
    • Οπότε περιμένεις να βγάλουν άλλο στο boot.img και δοκιμάζεις με εκείνο.