Διαφήμιση

XTRVbeta1-6.11.10 | Developer & android auto σε redmi note 4

• XTRVbeta1-6.11.10 | Developer & android auto σε redmi note 4

Καλησπέρα
      Είμαι κάτοχος ενός Redmi Note 4 στο οποίο εγκαταστάθηκε (με την βοήθεια του forum) η παραπάνω MIUI (XTRVbeta1-6.11.10 | Developer). Η συσκευή λειτουργούσε άψογα και δεν προσπάθησα να κάνω κάποια αναβάθμιση. Όλα αυτά μέχρι πρόσφατα, όταν έγινα κάτοχος ενός νέου αυτοκινήτου το οποίο έχει πρόβλεψη για σύνδεση με android auto.
      Η σύνδεση έγινε με επιτυχία (αν κρίνω από την άψογη λειτουργία τηλεφώνου και google maps) με εξαίρεση την λειτουργία του waze (εφαρμογή gps). Η συγκεκριμένη εφαρμογή ανοίγει πολύ αργά, ο χάρτης άλλοτε εμφανίζεται και άλλοτε όχι και αν καταφέρω και καταχωρήσω προορισμό, ο χάρτης παραμένει "παγωμένος" όπως πρωτοεμφανίστηκε και στην καλύτερη περίπτωση απλά ακούγονται οι οδηγίες πλοήγησης (στην χειρότερη δεν γίνεται απολύτως τίποτα)
      Στην προσπάθεια εξερεύνησης του προβλήματος, συνέδεσα (πάντα μέσω android auto) την παλαιά μου συσκευή (Motorola moto G) η οποία αποδείχτηκε απολύτως συμβατή και όλα "τρέχουν" μια χαρά (και το waze δηλαδή). Ακόμα δύο συσκευές φίλων (samsung αυτές) δουλεύουν επίσης άψογα.
      Υποψιάζομαι λοιπόν πως μάλλον είναι πρόβλημα του MIUI και αναρωτιέμαι αν κάποιος άλλος φίλος έχει αντιμετωπίσει το ίδιο (ή άλλο σχετικό) πρόβλημα.
      Σε κάθε περίπτωση αποφάσισα να "αναβαθμίσω" την συσκευή σε μια νεώτερη MIUI και πάνω σ' αυτό θα ήθελα τις απόψεις σας.
      Ευχαριστώ εκ των προτέρων και συγγνώμη αν κούρασε το μακροσκελές κείμενο.
    • Είναι πολύ πιθανό αυτό που αναφέρεις, να υπάρχει πρόβλημα επικοινωνίας.

Αν έχεις σκοπό να αναβαθμίσεις, θα σου έλεγα να πήγαινες σταδιακά σε νεότερες και φυσικά πριν ξεκινήσεις να κρατήσεις ένα full backup από το TWRP :)
    • Ευχαριστώ (έστω και καθυστερημένα αφού έλειπα από τη βάση μου) για την απάντηση.
      Το backup είναι πράγματι αυτονόητο - αν χάσω τα δεδομένα μου, χάθηκα - και γι αυτό θα κινηθώ όσο μπορώ πιο προσεκτικά.
      Επειδή απέχω πολύ απ' το να μπορώ να χαρακτηριστώ "ειδικός", θα ήθελα όση βοήθεια μπορεί να μου προσφερθεί σχετικά με τις επιλογές / δυνατότητες που υπάρχουν.
      Το πρώτο ερώτημα που έρχεται είναι "αναβάθμιση σε official rom ή σε ελληνική;". Ποια απ' τις δύο πιστεύεις πως πρέπει να προτιμήσω; Το γεγονός πως είμαι ήδη σε ελληνική μήπως είναι δεσμευτικό και μόνο σε νεότερη ελληνική μπορώ να αναβαθμίσω ή δεν έχει σημασία; Και αμέσως μετά, "developer ή stable;"
      Επειδή οι οδηγοί είναι πάρα πολλοί, αν σου είναι εύκολο υπόδειξε μου αυτόν που πρέπει να ακολουθήσω.
    • Διαφήμιση
    • Αν είναι πολύ σημαντικό να μην χάσεις δεδομένα και ειδικά δεδομένα σε εφαρμογές που δεν μπορούν να ανακτηθούν από κάποιο συγχρονισμό με account (google, mi, άλλο), θα σου έλεγα να μην δοκιμάσεις αναβάθμιση :/

Αν τα δεδομένα είναι φώτο, βίντεο, επαφές που γίνονται και copy-paste σε έναν υπολογιστή τότε είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα :)
    • Μηπως να έβρισκες κάποιον με miui νεώτερο να δοκιμάζες αν δουλεύει με τη συσκευή σου; Αν δεν δουλέψει θα γλυτώσεις αυτήν την ταλαιπωρία.
      Αν πάλι θέλεις να αναβαθμίσεις οπωσδήποτε, θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις τις νέες ελληνικές με global source.
    • Και πάλι ευχαριστώ και ναι, αυτό θα κάνω.
      Γνωστός μου έχει το ίδιο με 32GB RAM αγορασμένο από Ελλάδα και με επίσημη έκδοση ROM. Θα δοκιμάσουμε το δικό του και ανάλογα θα πράξω.