Διαφήμιση

Η Huawei θα καταργήσει το bootloader unlocking, δεν θα έχουμε παρόμοια θέματα με την Xiaomi, σωστά ?

• Η Huawei θα καταργήσει το bootloader unlocking, δεν θα έχουμε παρόμοια θέματα με την Xiaomi, σωστά ?

Διάβασα στο slashdot οτι η Huawei θα καταργήσει το bootloader unlocking. Η Xiaomi δεν σκοπεύει να κάνει κάτι παρόμοιο, σωστά ; Η μήπως είναι ώρα να αρχίζουμε να ξεκλειδώνουμε για το μέλλον ?
    • Δεν έχει ακουστεί κάτι...φυσικά ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος :)
    • Κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το τί θα γίνει στο μέλλον. Όλα εξαρτώνται από τις προτεραιότητες της κάθε εταιρίας και το πού θέλει να "χτυπήσει".

Προσωπικά, εάν έβαζα στοίχημα, θα πόνταρα τα ρέστα μου στο ΝΑΙ.
      Είμαι 1000% σίγουρος ότι θα το κάνει. Ειδικά η Xiaomi.
      Για μένα είναι πιο σίγουρο από σίγουρο. Αλλά το τί πιστεύει ο καθένας, μικρή σημασία έχει. Η ερώτηση που κάνεις όμως είναι τέτοια που σηκώνει μόνο υποθετική απάντηση.

Η αλήθεια είναι ότι περίμενα να το κάνει πρώτη η Xiaomi αλλά την πρόλαβε η Huawei.
      Όποιος δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι η διασφάλιση των προσωπικών δεδομένων και της ασφάλειας είναι το Νο1 στην σύγχρονη εποχή, θα χάσει.

Είναι κάτι που το είχα αναφέρει και πριν 2 χρόνια όταν άρχισα να παρακολουθώ την Xiaomi. Θα κλειδώσει τα πάντα. Είναι θέμα χρόνου. Η κίνηση της Huawei πιστεύω θα επισπεύσει τις διαδικασίες.
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Διαφήμιση
    • Η Huawei θα καταργήσει το bootloader unlocking, δεν θα έχουμε παρόμοια θέματα με την Xiaomi, σωστά ?

Δική μου άποψη, όσο ο μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων της Xiaomi είναι τα φτηνά κινητά δε πρόκειται να κάνει τίποτα. Καθόλου τυχαίο επίσης το γεγονός ότι η νούμερο 1 συσκευή με LineageOS είναι το Xiaomi Redmi Note 4 (mido), κοιτάξτε στο LineageOS Statistics . Αν ξαφνικά αρχίσει να κλειδώνει θα δυσαρεστήσει πολλούς, δε πουλάει πχ το ίδιο η Huawei στην Ινδία, η Xiaomi πουλάει τρελά εκεί.
      Βασική συσκευή: Xiaomi Mi 9T Pro (Raphael) - ROM: EEA Stable ROM
      Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (Whyred) -- ROM: Global Stable
      Παροχέας κινητής: Deutsche Telekom / Wind
    • Μακάρι να μην το κάνει.

Είναι δικαίωμα του καθενός να βάλει και κάτι άλλο ή να αφαιρέσει κάτι, στη συσκευή που αγόρασε.
      Από τη στιγμή που μια συσκευή είναι κλειδωμένη, αυτός που δε θέλει να την πειράξει, δεν το κάνει.
      Η δικαιολογία για "ασφάλεια" δε θα έχεις το δικαίωμα και να θες να το κάνεις, είναι ακριβώς αυτό. Δικαιολογία. Για τη φάκα που κρύβεται πίσω από την καραμέλα/τυράκι της ασφάλειας.
      Και προσπάθεια ομηρίας και ηλιθιοποίησης των χρηστών.

Κατά λάθος ή από ατύχημα δεν ξεκλειδώνει κανείς. :P

Ουπς παραπάτησα και έπεσα πάνω στο πληκτρολόγιο και μπήκα στο site και έγινε αίτηση, κατέβηκε το unlock, άλλαξαν οι ρυθμίσεις στα dev options, μπήκε το κινητό σε fastboot, συνδέθηκα στον υπολογιστή, παρέμεινα σε κώμα 3 μέρες, έτρεξε το unlock και ΔΕΝ υπήρχε κανείς εκεί να με προστατέψει :P

Καταλαβαίνω πολύ καλά ότι μια εταιρία θέλει να εκμεταλλεύεται η ίδια (και γνωστοί/γνωστοί και όχι άγνωστοι) τα στοιχεία που συλλέγει αλλά είναι -και θα πρέπει να είναι- δικαίωμα του καθενός, αν θέλει κάτι άλλο, αν σκέφτεται διαφορετικά ή θέλει να φτιάξει κάτι, να μπορεί.

Αλλιώς να βάλουμε όλοι τις γκρι φόρμες και ένα ποτηράκι τζιν της νίκης και να χαμογελάσουμε στο μεγάλο αδερφό. ;(
    • Ειρήνη, πραγματικά αν μπορούσα να σου δώσω 1000 like για το Post σου θα το έκανα...
      Μέσα σε λίγες γραμμές μπόρεσες να πεις με ακρίβεια όλα όσα πρέπει κανείς να ξέρει για την νέα χαζή μόδα του Lock των πάντων.. :D

Πρόβατα στο μαντρί θέλουν αλλά δεν θα τους περάσει.
      Μια ζωή ψάχνουν αφορμές δήθεν για την ασφάλειά μας να επιβάλουν κάγκελα σε κάθε πιθανή ελευθερία επιλογών που μας έχει απομείνει. :thumbdown:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • Το κακό είναι ότι όσο και να χτυπιούνται οι εταιρίες σε θέματα ασφαλείας...μέσα στα σπλάχνα τους έχουν την Google.
      Google και ασφάλεια προσωπικών δεδομένων δεν πάνε μαζί. Αυτό δεν θα αλλάξει ποτέ. Όσες κλειδαριές και αν βάλουν οι εταιρίες επάνω τους.

Αν δεν υπάρξει επιτέλους μία 2η - 3η μηχανή αναζήτησης που να έχει απήχηση και να ορίζει και αυτή τους αρχηγούς και τους δούλους, η Google θα κάνει ότι θέλει και βασικός σκοπός της θα είναι πάντα να υποκλέψει προσωπικά δεδομένα. Αυτό την ενδιαφέρει και τίποτε άλλο. Εδώ και χρόνια το μόνο που κάνει είναι να ψάχνει πελάτες.

Όποιος νομίζει σήμερα ότι είναι ανεξάρτητος και κινείται ελεύθερα...μπράβο του...τον χαίρομαι πραγματικά. Μακάρι να μπορούσα να είμαι και εγώ μέλος της παρακάτω οικογένειας:

Ασφαλές Android : Ίσως το πιο σύντομο ανέκδοτο που μπορείς να πεις.
    • Μα αυτό λέμε. Το κλείδωμα από τις εταιρίες έχει την πρόφαση της ασφάλειας, δε γίνεται για την ασφάλεια - και δεν παρέχει τέτοια, παρά μόνο την ψευδαίσθησή της- και μακάρι να ήταν μόνο η Google ή το fb ή ή apple κλπ. το πρόβλημα.

Το κλείδωμα γίνεται για να μην μπορείς να έχεις επιλογές και να είσαι δέσμιος της κάθε εταιρίας, ειδικά όταν εξαφανιστεί οποιαδήποτε άλλη επιλογή.

Το μονοπώλιο επιδιώκουν και όχι την ασφάλεια. :(
    • Συμφωνώ.

Όμως, επειδή εδώ και πολύ καιρό καταγράφονται τα ΠΑΝΤΑ, και επειδή όσο περνάει ο καιρός η κατάσταση θα χειροτερεύει (και μάλιστα με ραγδαία όπως φαίνεται επιδείνωση), καταλαβαίνουμε όλοι ότι δεν είναι δυνατόν να είσαι μέλος της σύγχρονης κοινωνίας (έτσι όπως αυτή στήθηκε) χωρίς να παρακολουθείσαι.
      Το ερώτημα είναι λοιπόν, ποιόν εμπιστεύεσαι να σε παρακολουθεί, ή αλλιώς, σε ποιόν θα εμπιστευτείς τα προσωπικά σου δεδομένα. Πρέπει να επιλέξεις. Δεν έχεις άλλη λύση εάν θέλεις να ζήσεις μέσα στον "κόσμο" αυτόν.
      Αυτός είναι ο ένας δρόμος. Ο άλλος είναι ... "Μικρό σπίτι στο λιβάδι".

Παιδιά, εχθές δεν πήγα στην δουλειά γιατί η εταιρία αποφάσισε να μείνει κλειστή. Σηκώθηκα στις 7:30-8:00. Κατά τις 9:00 άνοιξα το κινητό. Μου ήρθε push από το Google Maps ότι :
      " Χρήστος καλημέρα. Σε ενημερώνουμε ότι εάν θέλεις να φτάσεις στην δουλειά σου η απόσταση είναι Χ και ο χρόνος είναι Ψ "
      Έμεινα κόκκαλο!!!! 8o
      Σου λέει ο Googλης...επ φίλε...Δευτέρα σήμερα...γιατί δεν είσαι στην δουλειά;;;; :S
      Και με την καταγραφή ιστορικού τοποθεσίας απενεργοποιημένο ε!

Έπρεπε να τραβήξω screenshot...να το δείτε και να φρίξετε!!
    • Η άποψη μου είναι ότι σύντομα θα το δούμε και από την xiaomi στα νέα μοντέλα.
      Εκεί πάει σίγουρα το θέμα, όπως όλα δείχνουν.
      Βλέπετε ότι εκει που είχαμε ξεκλείδωμα την ίδια στιγμή, εχουμε φτάσει να περιμένουμε 15 ημέρες.
      Οπότε τι μένει??

• Διαφήμιση
    • Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι κανέναν και ξέρω με βεβαιότητα, ότι από τη στιγμή που κρατάω οποιαδήποτε συσκευή, δεν είμαι αόρατη.

Ανάλογα την ενημέρωσή μου ή τις ανησυχίες μου, κατά καιρούς, θέλω να έχω την επιλογή πχ. να μη χρησιμοποιήσω gapps στη συσκευή μου ή μια minimal έκδοσή τους ή μια έκδοση rom που έχει αφαιρέσει διαφημίσεις ή που είναι πιο ελαφριά ή πιο ενημερωμένη ή που περιέχει τη γλώσσα της χώρας μου σε μια ιδιαίτερη συσκευή ή οτιδήποτε διαφορετικό, από ότι έχει αποφασίσει ΜΙΑ εταιρία.

Το point ΔΕΝ είναι ο λόγος που θέλει κάποιος έλεγχο στη συσκευή του (αν τον κρίνουμε εμείς σοβαρό ή ουτοπικό ή χαζό κλπ. μπορεί να είναι ότι του αρέσει το boot animation της xtrv) αλλά ότι θα πρέπει να έχει την επιλογή να το κάνει.

Γι αυτό υπερασπίζομαι το δικαίωμα στο ξεκλείδωμα.