Διαφήμιση

merimobiles eshop και πληροφορίες αποστολής και τελωνίου.

• Περίμενα να έχω περισσότερη ενημέρωση από την EMS.
      Order Date: 4th Aug 2014, πήγε 12 και η ενημέρωση είναι ελλιπής από εχθές εδώ το ίδιο λέει :

Και στην ΕΛΤΑ δε υπάρχει τίποτα ακόμη. Ίσος είναι και η ανυπομονησία μου, αλλά περίμενα λίγη περισσότερη ενημέρωση για το που βρίσκεται το πακέτο μου και πότε περίπου θα φτάσει στα χέρια μου. ^^

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 1 φορά, τελευταία από τον/ην Tassos ().

• βιαστικέ , σε μια μέρα τι να σου πει ,
      πάτα το Details
      Destination Country - Greece:Tracking Consuming:2231 MillisecondOrigin Country - Singapore:Tracking Consuming:0 Millisecond, Cache Time:2014/08/12 16:06:162014-08-11 09:05, Pending shipment from Merchant/Shipper
      ( Με την εγγραφή στο φόρουμ , μεγαλώνει η παρέα μας! )

• Διαφήμιση
    • Πολύ βιάζεσαι....
      Να μετράς 10 εργάσιμες από την ημερομηνία αποστολής στην Courier...
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Ο/H Tassos έγραψε:

Πότε πιστεύετε ότι μπορεί να έρθει;

Μόλις δεις ips παραλαβή απ τον πελάτη στο εξωτερικο (ΕΛΤΑ δηλ.) υπολόγισε όπως έγραψε και ο admin 10 εργάσιμες. Αν είσαι τυχερός μπορεί και νωρίτερα όμως έχουμε και το 15Αυγ. οπότε οπλίσου με υπομονή.
      Mi10T Pro 8-256GB Cosmic Black :D
    • Edit : ( Τα έσβησα τα προηγούμενα για να μην σας γεμίζω με άχρηστες πληροφορίες )
      Τελικά σήμερα το πείρα στα χέρια μου έπειτα από ακριβώς 18 ημέρες. Πολύ καλά νομίζω είναι ;) ( Άσχετα που εμένα μου φάνηκαν σαν 18 μήνες ^^ χαχαχα )

Το παρείγειλα από την merimobiles.com στην 4 Αυγούστου 2014 και έφτασε στα χέρια μου της 21 Αυγούστου 2014.

Σας ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ για τις πληροφορίες σας! :)

Το μήνυμα επεξεργάστηκε 5 φοράs, τελευταία από τον/ην Tassos ().

• Καλησπέρα και απο εμένα,
      Θα ήθελα να ρωτήσω εσας που είστε ποιο εμπειροι σχετικα με τα θεματα τελωνειου αν γνωρίζετε με ποια λογικη βγαζουν το ποσο που πρεπει να πληρωσουμε αν το δεμα τελικα περάσει απο το τελωνειο. Ειχα την εντυπωση οτι ζητουσαν αποδειξη απο paypal αλλα εμενα συγκεκριμενα μου ειπαν οτι πρεπει να πληρωσω 63 euro και προσπαθω να καταλαβω απο που βγαινουν. Το δεμα μου ηταν αξιας 190 euro. Me 20% φπα θα ηταν γυρω στα 50 αν δεν κανω λαθος..
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Fillio έγραψε:

Καλησπέρα και απο εμένα,
      Θα ήθελα να ρωτήσω εσας που είστε ποιο εμπειροι σχετικα με τα θεματα τελωνειου αν γνωρίζετε με ποια λογικη βγαζουν…

Υποθέτω ότι τα ελτα κάνανε τον εκτελωνισμό γιατί αν ήταν courier τότε θα θέλανε 163 ευρώ (αμοιβές εκτελωνισμού και λοιπά νταβατζιλίκια)
      Εντελώς χοντρικά έχεις, φπα 23%, εκτελωνιστικά έξοδα, τέλη διαχείρισης δασμών (δεν γνωρίζω ακριβή νούμερα αλλά είναι μερικά ευρώ) και 3-4% ΔΕΤΕ.

Το θέμα είναι με τι τιμή το εκτελώνισαν. Το πακέτο γράφει επάνω 190? Γιατί αν απλά εκτίμησαν την τιμή του, υπάρχει και περίπτωση να βάλανε μικρότερη τιμή και άμα πας με την απόδειξη του paypal, να πληρώσεις και περισσότερα (ναι συμβαίνει και αυτό :P)

Δεν είναι πολλά πάντως τα 63 ευρώ. Γενικά ένα 30-35% προσαύξηση σε περίπτωση τελωνείου ελτα, είναι στανταράκι.
    • Ο/H Fillio έγραψε:

Καλησπέρα και απο εμένα,
      Θα ήθελα να ρωτήσω εσας που είστε ποιο εμπειροι σχετικα με τα θεματα τελωνειου αν γνωρίζετε με ποια λογικη βγαζουν το ποσο που πρεπει να πληρωσουμε αν το δεμα τελικα περάσει απο το τελωνειο.

Ερώτηση:Επειδή οι περισσότεροι την έχουν γλυτώσει σχετικά με το τελωνείο μπορείς να αναφέρεις μερικές λεπτομέρειες ώστε να καταλάβουμε πως σε σταμάτησαν στο τελωνείο;Με ποιο τρόπο εσταλη το δέμα σου, τιμή και άλλα που τυχόν θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους σε μελλοντικές τους αγορές.Σ ευχαριστώ.
    • ​Ερώτηση:Επειδή οι περισσότεροι την έχουν γλυτώσει σχετικά με το τελωνείο μπορείς να αναφέρεις μερικές λεπτομέρειες ώστε να καταλάβουμε πως σε σταμάτησαν στο τελωνείο;Με ποιο τρόπο εσταλη το δέμα σου, τιμή και άλλα που τυχόν θα βοηθήσουν τους υπόλοιπους σε μελλοντικές τους αγορές.Σ ευχαριστώ.

Επελεξα αποστολη με EMS, και συνολικα η τιμη ηταν 190 ευρω (κινητο + μεταφορικα + ενα tampered glass). Εγραψα οταν εκανα την παραγγελια να το κανουν mark as gift ή να βαλουν οσο πιο χαμηλη τιμη γινεται. Αν τα merimobiles το εκαναν αυτο δεν θα υπηρχε τροπος να γνωριζουν στο τελωνειο την αρχικη τιμη τις παραγγελιας μου. Επειδη δεν εχω παραλαβει ακομα το δεμα (αυριο το περιμενω) αλλα επικοινωνησα με το ΥΕΔ Σταυρουπολης και μου ειπε η κοπελα οτι θα πληρωσω τελωνειο 63 ευρω. Την ρωτησα πως βγηκε αυτο το ποσο και μου ειπε κατι οτι ηταν γραμμενο ηδη απο το τελωνειο οταν μπηκε Ελλαδα (δεν καταλαβα για να πω την αληθεια), οποτε ρωτησα ξανα οτι νομιζα οτι χρειαζοταν να προσκομισω αποδειξη απο paypal και μου ειπε οχι οχι και οτι το δεμα θα ερθει σπιτι μου και θα πληρωσω οταν το παρω. Τι να πω εχω μπερδευτει και εγω. Λογικα αυριο που θα παραλαβω θα δουμε περισσοτερα.
    • Τα πάντα περνάνε από τελωνείο όταν μπαίνουν Ελλάδα και προέρχονται απο εκτός ΕΕ. Τώρα αν ο εκάστοτε τελωνειακός κρίνει ότι πρέπει να ανοιχτεί και να ελεχθεί επιπλέον το πακέτο, είναι κάτι που δεν μπορείς να το ελέγξεις ή να το αποφύγεις ότι και να λέει το πακέτο απ΄έξω. Απο τα 50, 100, 1000 δεματάκια, κάποια τουλάχιστον θα ελεχθούν δειγματοληπτικά + κάποιά που μπορεί να κινήσουν υποψίες λόγω βάρους, συσκευασίας κτλ κτλ και φυσικά να τους φορέσουν ότι τιμή θέλουν αυτοί.

Αν και κάποιοι θα διαφωνήσουν μαζί μου λόγω δική τους καλής εμπειρίας, καλό είναι να αποφεύγεις ακόμα και την EMS (παρόλλο που συνεργάζεται με ελτα σε θέμα τελωνείου). Απλό ταχυδρομείο κι ας αργήσει λίγο. Οι πιθανότητες για τελωνείο είναι ακόμα μικρότερες. Παρόλλο που ο εκτελωνισμός των EMS γίνεται μέσω ελτα, πρέπει να έχουν ξεχωριστό "πάγκο" και τα τσιμπάνε πιο εύκολα. Με απλό ταχυδρομείο, το πακετάκι σου γλιτώνει πιο εύκολα λόγω μεγαλύτερου φόρτου κατά τον εκτελωνισμό.

Καλά, για courier δεν το συζητώ καν. Έτσι και επιλέξεις dhl, fedex, ups κτλ, βάζεις τα χεράκια σου και βγάζεις τα ματάκια σου απο θέμα τελωνείου. Οι τύποι σε γδύνουν κανονικότατα.
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα στην κοινότητα του MIUI-Hellas. Είναι νέος στην κοινότητα και θα ήθελα λίγη βοήθεια. Σκέφτομαι να αγοράσω το mi3 από merimobiles.
      1) Τι θα πρέπει να γράψω στην παραγγελία σχετικά με αν θέλω να έχει κάποια πρόεγκατεστημένα πράγματα η συσκευή.
      2) Είναι καλύτερα να το αγοράσω ''κενό'' και να εγκαταστήσω μόνος μ την ελληνική Rom ?
      3) Όταν θα μ έρθει τι λογισμικό θα έχει εγκατεστημένο?
      4) Πως θα περάσω τις δικιές σας ενημερώσεις?
      5) Θα έχω πάντα τις τελευταίες ενημερώσεις και αν ναι πως θα τις εγκαθιστώ?
      6) Μπορώ να προσθέσω στο πακέτο της παραγγελίας και άλλα 2 αξεσουάρ ή θα έχει επιπλέον χρεώσεις (εννοώ στην μεταφορά)?
      7) Ποιός είναι ο καλύτερος τρόπος αποστολής?
      8)Τι να τους πω να γράψουν στο πακέτο?