Διαφήμιση

ποιό ΜΙ 8 ?

• ποιό ΜΙ 8 ?

Περιμέναμε το ΜΙ7 μας προέκυψε ΜΙ8
      και μάλιστα σε τρεις εκδόσεις.
      Μέχρι να κατασταλαξουν με τις rom
      έχουμε λίγο καιρό να διαλογιστουμε για το ποια έκδοση να προτιμήσουμε και ποια είναι value for money.
      Την έκδοση SE δεν νομίζω άρα ανάμεσα στις άλλες δύο εκδόσεις.
      ΜΙ8 ή Explorer έκδοση ?
      Αξίζει το παραπάνω η Explorer έκδοση ?
      Γιατί ? Επειδή έχει διάφανη πίσω όψη ? Ε και ? Θα μπει θήκη και δεν θα φαίνεται τίποτα.
      Και τι με νοιάζει εμένα αν έχει διάφανη πίσω μεριά ? Η μπροστινή μεριά με ενδιαφέρει.
      Και το λογισμικό είναι κάτι που δεν θα το έχει το ΜΙ8 ?
      Ενδιαφέρον να γίνει μια ανάλυση ενόψει αγοράς
    • τις είδα τις συγκρίσεις :D όμως πέρα
      Από τα νούμερα προσπαθώ να καταλάβω τι το πραγματικά παραπάνω προσφέρει. Οκ face recognition. OK fingerprint under display. Fingerprint έχει και το άλλο αλλά από πίσω.
      Δεν είναι καμία τρομερή διαφορά, μην τρελαθούμε κιόλας και σε αυτή την τιμή δεν βρίσκεται τέτοιο κινητό να το ξεκαθαρισουμε αυτό ;)
      Εξετάζω ποιό από τα δύο είναι ποιο πολύ value for money μιας και οι διαφορές είναι μικρές :)
    • Διαφήμιση
    • Ίσως να σε ενδιαφέρει ότι τα 8 έχουν και την Β20. Το se δεν την έχει.
      Μάλλον το 8 είναι το πιο value for money από τα τρία κατά την ταπεινή μου γνώμη.
    • Μια μικρή λεπτομέρεια είναι το χρώμα στο οποίο διατίθεται
      Το εξπλορερ μόνο σε μαύρο και πραγματικά το μαύρο στα κινητά δεν μου αρέσει καθόλου, μα καθόλου!
      Βέβαια επίσης διαθέτει την αναγνώριση προσώπου αλλά δεν ξέρω αν αυτό το χαρακτηριστικό είναι θέμα λογισμικού μόνο και άρα θα προστεθεί κάποια στιγμή και στο ΜΙ8 ή αν έχει να κάνει με τις υπέρυθρες που διαθέτει το εξπλορερ. Εδώ θα ήθελα μια διευκρίνηση από τους γνώστες :)
    • 1) Η αναγνώριση προσώπου είναι το μέλλον της "ασφάλειας", αλλά αργεί ακόμα. Θέλει μία 5ετια τουλάχιστον. Θα την ήθελα όταν θα έχει "κάτι να μας πει" και όχι απλά για να ξεκλειδώνει το τηλέφωνο. Είναι τεχνολογία η οποία ξεκίνησε να κάνει τα πρώτα της βήματα. Θα μπει σε 10-20-30 συσκευές, θα δοκιμαστεί, θα βελτιωθεί, θα , θα, θα...και όταν θα είναι έτοιμη να αντικαταστήσει το δαχτυλικό αποτύπωμα τότε θα είναι αναγκαίο κακό. Έως τότε...το μόνο που θα κάνει είναι να ξεκλειδώνει την συσκευή...ότι έκαμνε δηλαδή και το δαχτυλικό όταν μπήκε στο iPhone 5s το 2013. Ήταν ωραίο...για παιχνίδι και χάζι...

2) Επιμένω. Η ταυτόχρονη τοποθέτηση Face ID και Fingerprint ID σε μία συσκευή είναι παραδοχή αδυναμίας του Face ID και συνάμα επισήμανση ότι...ψιτ...ΟΚ...σας βάλαμε Face ID αλλά είναι μόνο για να παίζετε προς το παρόν. H Xiaomi, έβγαλε έναν explorer (ε δεν τον είπε και τυχαία έτσι...) ο οποίος θα εξερευνήσει τι; Πράγματα που είναι εδραιωμένα εδώ και μία 5ετία; H επετειακή έκδοση (πρώτη φορά βλέπω εταιρία να γιορτάζει ΟΚΤΩ χρόνια με τέτοιο γλέντι...μέχρι τώρα ήξερα τα ΔΕΚΑ-ΕΙΚΟΣΙ κλπ χρόνια...τα μέσαστηνμεση-ΟΚΤΩ πρώτη φορά τα βλέπω) η οποία πάει την εταιρία σε άλλο επίπεδο, δεν θα έπρεπε να έχει καθόλου δαχτυλικό. Ή κάνεις....ή δεν κάνεις...ή είσαι...ή δεν είσαι...ενδιάμεσες λύσεις σου ρίχνουν το κύρος και δείχνουν χαμηλή αυτοπεποίθηση. Θα μου πεις...έχει και ένα Android να το περιμένει πότε θα ξυπνήσει για να στήσει εφαρμογές με Face ID....είναι και αυτό ένα ΜΕΓΑ θέμα!

3) Έχω ήδη εδώ και έναν χρόνο κινητό (Mi5s) του οποίου το δαχτυλικό "υπολειτουργεί"...δεν θέλω άλλο.

4) Πιστεύω ότι το ΣΚΕΤΟ Mi (if you know what i mean), αυτό που αναζητεί ο κάθε κυνηγός συσκευών που αναβαθμίζουν πρώτες για μία 3ετία και βάλε, είναι το "απλό" Mi8.

5) Εάν η Apple δεν δώσει συσκευή τον Σεπτέμβριο με δαχτυλικό κάτω από την οθόνη...ξεχάστε την την τεχνολογία. Μία που την είδατε και μία που την χάσατε. Δεν θα προλάβει να εξελιχθεί. Θα την καταπιεί το Face ID.

6) Τα 8GB ram είναι μύθος...ειδικά στην miui που εάν τα πάρει κρανίο κλείνει την μάνα της και τον πατέρας της!

Δεν θεωρώ τον εαυτό μου "γνώστη" της Xiaomi. Με τα λίγα που ξέρω και σύμφωνα με αυτά που βλέπω γύρω μου, θα επέλεγα το Mi8 ΣΚΕΤΟ.

Προτείνω αγορά όχι τώρα. Τον Σεπτέμβριο. Ίσως και Οκτώβριο. Η υπομονή είναι η μεγαλύτερη αρετή....το έχω γράψει πολλές φορές. Τα Xiaomi χάνουν το 30% της αξίας τους πριν προλάβουν να κάνουν κιχ. Πότε ήταν που φορούσαμε ανοιξιάτικο μπουφανάκι...προχθές...δεν προλάβαμε να το βγάλουμε και να βάλουμε κοντομάνικο και το Mix2 πήγε από τα 600 στα 300! Εάν λάβεις υπόψη σου και τις πολύ καλές τιμές τις οποίες φέρνει (πλέον) η Infoquest τις συσκευές...ε...δεν θέλει πολύ σκέψη.

Από την άλλη...την g@Vλ@ μας την ξέρουμε...όποιος δεν αντέχει...βουρ στον πατσά! Η μαγκιά από ανέκαθεν πληρωνόταν ακριβά. :mrgreen:
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • Αααα Χρηστάρα @pavlidisc την κουβέντα που είχαμε προχθές!
      Συμφωνώ για το σκέτο Mi 8 αντι για το explorer και ειδικά σε λευκό.
      Για το Se δε το συζητώ καν.
      Και εγώ να βάλω στη κουβέντα και το υπέροχο Mi mix 2s που μου αρέσει
      Μόνο σε οθόνη χάνει που έχει Ips Lcd και στο face recognition.
      Αλλά δεν έχει notch..... (festiveparty) (festiveparty) (festiveparty)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H alvin1983 έγραψε:

Αααα Χρηστάρα @pavlidisc την κουβέντα που είχαμε προχθές!
      Συμφωνώ για το σκέτο Mi 8 αντι για το explorer και ειδικά σε λευκό.
      Για το Se δε το συζητώ καν.
      Και εγώ να βάλω στη κουβέντα και το υπέροχο Mi mix 2s που μου αρέσει
      Μόνο σε οθόνη χάνει που έχει Ips Lcd και στο face recognition.
      Αλλά δεν έχει notch..... (festiveparty) (festiveparty) (festiveparty)
      + H AMOLED με σπρώχνει προς Mi8. Δεν είναι μία οποιαδήποτε AMOLED. Είναι Samsung AMOLED. Έχει σημασία.
      + Η ταχύτητα αναβαθμίσεων του Mi8 και η διάρκεια υποστήριξης γέρνει (λογικά) προς Mi8.

- Το notch...δεν ξέρω τί να πώ...δεν περίμενα τέτοια απήχηση σε κάτι που είναι κατά γενική ομολογία άσχημο.
      - Το Face ID δεν μου λέει απολύτως τίποτα προς το παρόν.
    • Καντε λίγο υπομονή...μέχρι το mi mix 3 όπου θα είναι και αυτό ακόμα πιο τούμπανο
      Official Miui Global Beta Tester

XTreme Rom Version by Greek Team...

Εκτός αυτού είμαι Έλληνας και υποστήριζω την ελληνική αγορά....
      Τέρμα πλέον από Κίνα...όσο και αν είναι η διαφορά τους...
    • Ο/H Octaviastikos έγραψε:

Καντε λίγο υπομονή...μέχρι το mi mix 3 όπου θα είναι και αυτό ακόμα πιο τούμπανο
      Πρέπει να βάλει στόχο ΜΙΑ συσκευή και να την περιμένεις να πιάσει σταθερή (όσο γίνεται) τιμή.
      Εάν πας με την λογική της αναμονής μοντέλων...δεν θα πάρεις ποτέ κινητό.
    • Το Face ID ειναι τελειως αχρηστο για ολες τις συσκευες.
      1) ειναι πιο αργο απο δαχτυλικο
      2) υπαρχουν απειρες στιγμες που απλα 8ες να ξεκλειδωσεις με το κινητο μακρια απο σενα, ή πανω σε γραφειο (πολυ συνηθες)
      Δεν ειναι αναγκη να ευθυγραμίζεσαι ολη την ωρα με το κινητο.
      3) Αν σηκωσεις το κινητο για να το κοιταξεις, τοτε σημαινει οτι το κρατας ηδη με το χερι και αρα ξεκλειδωνεις με τοδαχτυλο πιο γρηγορα.

Δεν εχει κανενα λογο υπαρξης.
    • Διαφήμιση
    • Αναμενω λοιπόν το ΜΙ8 εκτός και βγει άλλο με καλύτερα χαρακτηριστικά, ίσως βγάλουν και το ΜΙ7 τελικά για να μην έχουν κενό στην αρίθμηση. :D