Διαφήμιση

Bootloop μετα Από αλλαγή Μπαταρίας

• Bootloop μετα Από αλλαγή Μπαταρίας

Αλλαξα σήμερα μπαταρία στο note 4 . Διότι μετά από έναν χρόνο περίπου η μπαταρία του είχε φουσκώσει και ξεφορτιζε πολύ γρήγορα. Έτσι αγόρασα μια άλλη υποτίθεται ορίτζιναλ από αξιόπιστο κατάστημα. Την έβαλα κ το κινητό αναβοσβηνει στο Μι . Το κινητό έχει ξεκλείδωτο bootlοader. Με περασμενη την ελληνική xtrv rom. Έχω μέσα φωτό επαφές δεν θέλω να τα χάσω. Υπάρχει τρόπος να ανοίξει χωρίς να αλλη φλασαρω ρομ- λογισμικο. ? Με κάποιον τρόπο? Μπαίνει σε fastboot αλλά όχι σε ρεκοβερυ. Δεν μπορώ να μπω με τα πλήκτρα.συνεχεια εμφανίζει το Mi και κάνει reboot..
      Κάθε βοήθεια δεκτή παρακαλωωω
    • Ο/H ALXIOA έγραψε:

Αλλαξα σήμερα μπαταρία στο note 4 . Διότι μετά από έναν χρόνο περίπου η μπαταρία του είχε φουσκώσει και ξεφορτιζε πολύ γρήγορα. Έτσι αγόρασα μια άλλη υποτίθεται ορίτζιναλ από αξιόπιστο κατάστημα. Την έβαλα κ το κινητό αναβοσβηνει στο Μι . Το κινητό έχει ξεκλείδωτο bootlοader. Με περασμενη την ελληνική xtrv rom. Έχω μέσα φωτό επαφές δεν θέλω να τα χάσω. Υπάρχει τρόπος να ανοίξει χωρίς να αλλη φλασαρω ρομ- λογισμικο. ? Με κάποιον τρόπο? Μπαίνει σε fastboot αλλά όχι σε ρεκοβερυ. Δεν μπορώ να μπω με τα πλήκτρα.συνεχεια εμφανίζει το Mi και κάνει reboot..
      Κάθε βοήθεια δεκτή παρακαλωωω
      Φαντάζομαι ότι έχεις το φάκελο με τα αρχεία adb-fastboot οπότε, βγάλε από μια ROM του κινητού το twrp.img από το φάκελο recovery και βάλτο στον ίδιο φάκελο με τα adb tools.

Μπες σε fastboot και δώσε από DOS shell:

fastboot boot twrp.img

Αυτό θα σε βάλει σε recovery οπότε ακόμα και από τον Windows explorer θα μπορείς να δεις τον εσωτερικό χώρο του κινητού, για να τραβήξεις τουλάχιστον όλα τα αρχεία σου πριν κάνεις οτιδήποτε άλλο.

Αν με την παραπάνω εντολή τύχει και δεν μπαίνει σε recovery, δώσε:

fastboot flash recovery twrp.img

και μετά δώσε:
      fastboot reboot ( πατώντας ταυτόχρονα και κρατώντας πατημένο το πλήκτρο volume - )
    • Τα είχα δοκιμάσει και πριν αυτά έτσι ακριβώς.. αλλά το δοκίμασα και τώρα. Δυστυχως δεν γυρίζει σε ρεκοβερυ. Δεν μπαίνει μέσα..συνεχώς αναβοσβηνει το μι με δόνηση μαζί....
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ALXIOA έγραψε:

Τα είχα δοκιμάσει και πριν αυτά έτσι ακριβώς.. αλλά το δοκίμασα και τώρα. Δυστυχως δεν γυρίζει σε ρεκοβερυ. Δεν μπαίνει μέσα..συνεχώς αναβοσβηνει το μι με δόνηση μαζί....
      Συνεχίζουμε με την προϋπόθεση ότι όλα είναι συνδεδεμένα σωστά εσωτερικά του κινητού και δεν έχει βγει κάποιο βυσματάκι ή δεν βραχυκυκλώνει κάτι μετά τη συναρμολόγηση...

Σβύσε τότε το κινητό και αφού σβύσει, σύνδεσέ το σε φορτιστή να φορτίσει πλήρως η μπαταρία.
    • εαν το βαλω για φορτισει μολις το συνδεσω στον φορτιστη αναβει η οθονη και κανει επανεκινσηση συνεχως το ιδιο πραγμα.. οχι δεν πειραξα κατι αλλο.....
    • Ο/H ALXIOA έγραψε:

εαν το βαλω για φορτισει μολις το συνδεσω στον φορτιστη αναβει η οθονη και κανει επανεκινσηση συνεχως το ιδιο πραγμα.. οχι δεν πειραξα κατι αλλο.....
      Σιγουρέψου πρώτα ότι η νέα μπαταρία έχει κουμπώσει καλά και δοκίμασε να βάλεις πίσω την παλιά μπαταρία μήπως έτσι ανοίξει κανονικά και τραβήξεις τα αρχεία σου που είναι το ζητούμενο πριν προχωρήσεις παρακάτω.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ALXIOA έγραψε:

τα εχω δοκιμαασει ολα αυτα.. τπτ.. μια χαρα κουμπωσε η μπαταρια ...δν εκανα κατι λααθος..τι να πω..
      Αφαίρεσε από την motherboard το βύσμα που πηγαίνει στα πλαϊνά πλήκτρα (Volume και Power) μήπως έχει πάθει ζημιά και βάλτο στη φόρτιση να δεις τι θα κάνει...
      Επειδή ξεκουμπώνει κάπως περίεργα, δες πρώτα στο Youtube πως βγαίνει.
    • Ξεκουμπωσα την καλωδίωση των πλήκτρων. Με το που συνδέω στον φορτιστή το ίδιο πράγμα....ανάβοσβηνει το mi συνεχώς.
    • Εγώ στην θέση σου θα έβαζα πάνω την παλιά μπαταρία για να σηγουρευτώ ότι 100% η νέα μπαταρία δεν έχει πρόβλημα. Το έκανες αυτό?

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
    • Ο/H ALXIOA έγραψε:

Ξεκουμπωσα την καλωδίωση των πλήκτρων. Με το που συνδέω στον φορτιστή το ίδιο πράγμα....ανάβοσβηνει το mi συνεχώς.
      Δύσκολη περίπτωση ειδικά αφού αρνείται να μπει σε recovery εφόσον έχεις ξανακάνει flash το δικό του twrp recovery και εφόσον έχεις ξαναβάλει πάλι πίσω την παλιά μπαταρία. Επίσης το κινητό δεν έπρεπε να ανάβει όταν μπαίνει κλειστό στην φόρτιση σε φορτιστή. Ισως κάτι έχει γίνει στο partition table... Πέρασε μια fastboot rom αφού πρώτα σβύσεις από το φάκελο το userdata.img για να μην σου κάνει overwrite το /data και χάσεις τα αρχεία σου. Αν είναι θέμα partition table, θα διορθωθεί και θα ανάψει (τουλάχιστον θα μπαίνει στο official recovery). Αν μετά την fastboot θελήσεις να ξαναπεράσεις το twrp recovery, θα πρέπει να περάσεις και το boot.img από μια custom rom γιατί με το official boot.img και οποιοδήποτε custom recovery, θα πέσεις σε bootloop. Αν δεν.... τότε δεν σου μένει τίποτα άλλο παρα να περάσεις μια πλήρη fastboot ROM και να ανακτήσεις τις φωτογραφίες σου και τα υπόλοιπα από Mi Cloud, Google και όπου αλλού υπάρχουν. Επίσης, αν έχεις μέσα στο κινητό sd card, υπάρχει η περίπτωση να το είχες ρυθμίσει να σώζει φωτογραφίες κλπ στην sd. Κοίταξέ το και αυτό!
    • Διαφήμιση
    • μπιρεις να μου δώσεις ακριβώς τις οδηγίες?Δηλαδη πια ρομ κατεβάζω ?? Πώς διαγράφω το αρχείο που λες? Κάνω αποσυμπίεση και μετά συμπίεση πάλι? Απο την δική μας ρομ?