Οι μόνοι που το ανακάλυψαν τώρα είναι οι χρήστες miui, στις συσκευές που αποφάσισε η xiaomi να το υλοποιήσει "άγαρμπα και ανεύθυνα" και όχι όπως είναι σχεδιασμένο.Ο/H Germak έγραψε:
Απλα όλοι τώρα το ανακάλυψαν απ ότι βλέπω.τουλαχιστον οι απλοί χρήστες.
Γενική Συζήτηση για το Mi 8 - Dipper
-
-
Δες λίγο αυτό το post μου
Γενική Συζήτηση για το Mi 8 - Dipper
και διάβασε λίγο το link που έχω βάλει.
Θέλω την απάντηση σου στην θέση που παίρνει η Xiaomi και είναι η επίσημη θέση. -
Η απάντησή μου -η γνώμη μου πάνω σε αυτό- δεν έχει καμιά πιο ιδιαίτερη βαρύτητα από μια απλή γνώμη, μιας απλής χρήστριας.
Στα πλαίσια της συζήτησης και μόνο...
Σε μια κλειδωμένη συσκευή, που σημαίνει οτι ο ιδιοκτήτης της δεν έχει την όρεξη/γνώση/διάθεση να κάνει κάτι παραπάνω από αυτό που θεωρεί "ασφαλές" η εταιρία, η μετάβαση ή επιστροφή σε έκδοση beta ή έκδοση που η ασφάλειά της έχει ξεπεραστεί, θα πρέπει να βγάζει μήνυμα προειδοποιώντας για τον κίνδυνο ή -αν είναι τεράστιο θέμα ασφάλειας- να μη γίνεται καν.
Σε ξεκλείδωτη συσκευή, που σημαίνει ότι ο χρήστης θέλει να πειραματιστεί, αναλαμβάνοντας και την ευθύνη των πράξεών του, δεν υπάρχει καν λόγος να το συζητάμε. Εξάλλου:
1. Κανείς power user δεν ξεκλειδώνει για νάχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιεί "παλιά" έκδοση. Το κάνει για να δει νέα πράγματα και θέλει νάχει τη δυνατότητα, αν δεν είναι όσο σταθερά θέλει, να γυρίσει σε προηγούμενη έκδοση
2. Κανείς απλός χρήστης δεν ψάχνεται με παλιές εκδόσεις αν δεν μπρικάρει το κινητό του ή δεν είναι απαράδεκτες οι νέες.
3. Τα περί ασφάλειας -επί της ουσίας- δεν μου γίνονται και τόσο πιστευτά. Πιο πολύ μου κάνουν "θέλω να χρησιμοποιείς την έκδοση που έχει ότι θέλω εγώ ή να αγοράσεις ξανά κινητό". Πού πάει το "κόψιμο" για την ασφάλεια όταν μια εταιρία σταματά να υποστηρίζει μια συσκευή; Αν μπορώ να ξεκλειδώσω και να βάλω άλλο λειτουργικό με χθεσινή αναβάθμιση ασφάλειας θα είμαι λιγότερο ασφαλής από το λειτουργικό 1 ή 2 χρόνων που έχεις σταματήσει να υποστηρίζεις; Γιατί κάποιος μπορεί να θέλει να κρατήσει το mi8 του ποιό πολύ καιρό από όσο θα είναι διατεθιμένη η xiaomi να το υποστηρίζει. Κάποια στιγμή θα έρθει αυτή η ώρα και μπορεί να μην είναι όλοι στη θέση ή να έχουν διάθεση, να πάρουν καινούριο. Καλό το καταναλωτικό παιχνίδι, αλλά δεν κάνει για όλους. Και καλό είναι να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Όχι ασφάλεια και να εννοούμε έλεγχο και κατανάλωση.
Η συσκευή μου πάει για 3ετία και με καλύπτει απόλυτα. Επίσημα έχει android 6 και αναβάθμιση ασφαλείας κάπου αρχών καλοκαιριού. Όμως φοράει android 9 και αναβάθμιση ασφαλείας της προηγούμενης βδομάδας. Είμαι λιγότερο ασφαλής λοιπόν;
Το τι κάνουν οι περισσότερες εταιρίες δεν είναι δύσκολο να το καταλάβουμε, το αν θα το δεχτούμε είναι άλλο θέμα. -
κοίτα θα διαφωνήσω ότι θα γίνει Apple η Google (μπορεί να θέλει αλλά δύσκολο) κυρίως λόγο κόσμου και εξηγώ
η Apple όταν αποφάσισε ότι δεν θέλει τα προϊόντα της να απευθύνονται μόνο σε επαγγελματίες (γιατί κακά τα ψέματα μέχρι να βγάλει iphone, ipod κλπ. ποιος ασχολούνταν μαζί της) έφτιαξε ένα οικοσύστημα απλό και με όλα της τα περιφερειακά και προϊόντα να αλληλεπιδρούν εύκολα και γρήγορα χωρίς ο απλός χρήστης να κάνει τίποτα. Το πέτυχε και με το παραπάνω και γιαυτό είναι όλα κλειστά και περνάει το κάθε τι από την έγκριση της .
Οι άνθρωποι που αποφάσισαν ότι ναι μεν μου αρέσουν αλλά θέλω και να κάνω ότι θέλω ήταν και είναι μετρημένοι (2-3) ομάδες, 1 που έκανε την αρχή και καμία 300 αριά (μπορεί να λέω και πολλούς) προγραμματιστές. Έχεις όμως μια Apple η οποία πληρώνει και μάλιστα χοντρά και τι εννοώ, τους περισσότερους τους προσλαμβάνει. Η μεγαλύτερη ομάδα jailbreak έχει γίνει εταιρία ασφαλείας διαδικτύου και πάει λέγοντας. Υπάρχει ακόμη απλά μια μικρή μερίδα που ασχολείται απλά με ρυθμούς χελώνας, οπότε και η Apple δεν πολύ δίνει και σημασία.
Πάμε τώρα στην απέναντι όχθη εκεί ο πληθυσμός που ασχολείται (όχι απαραίτητα χρήστες) είναι τεράστιος και ότι και να βγάλει (γιατί έχω την άποψη ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει) μπορεί να δυσκολέψει μεν την κατάσταση αλλά η λύση θα είναι άμεση και θα υπάρχει μεγάλος όγκος ανθρώπων που θα ασχολούνται. Νομίζω λοιπόν ότι δεν έχει μεγάλες ελπίδες αν στοχεύει να γίνει Apple μαθηματικά νομίζω θα αποτύχει.
Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον οπότε άποψη μου είναι και κάνουμε συζήτηση.Γενική συζήτηση για το Redmi Note 5 (Whyred)
Flash την ελληνική ROM στο Redmi Note 5 (Whyred)
Οδηγός Ενεργοποίησης VoWiFi Vodafone (Σε Whyred)
"Evil never dies it only waits to be reborn"
Sleepstalker (1995) -
Ο/H Vanni έγραψε:
Πάμε τώρα στην απέναντι όχθη εκεί ο πληθυσμός που ασχολείται (όχι απαραίτητα χρήστες) είναι τεράστιος και ότι και να βγάλει (γιατί έχω την άποψη ότι κλειδώνει ξεκλειδώνει) μπορεί να δυσκολέψει μεν την κατάσταση αλλά η λύση θα είναι άμεση και θα υπάρχει μεγάλος όγκος ανθρώπων που θα ασχολούνται. Νομίζω λοιπόν ότι δεν έχει μεγάλες ελπίδες αν στοχεύει να γίνει Apple μαθηματικά νομίζω θα αποτύχει.
Πάντως ένα χρόνο μετά δεν υπάρχει κανένας τρόπος αποφυγής του Arb από κανέναν developer.
Δεν πιστεύω ότι θα αποτύχει η Google να γίνει apple όπως λες.Θα γίνει και
απλα θα δυσαρεστήσει πολύ πολυ κόσμο.
Ο καιρός γαρ εγγύς.... -
-
Ο/H chrisnik έγραψε:
Φιλε μου προβλημα της ρομ ειναι. Βλακεια βεβαια... Επρεπε να το ειχαν διορθωσει αμεσα με update... Στην miui 10 λοκαρει απευθειας το gps...
Ο/H spideman3 έγραψε:
Επιβεβαιώνω και εγώ με global beta rom Miui 10 γαζώνει το GPS.
Ο/H pavlidisc έγραψε:
Tempered glass. Εννοείται.
Αν και...η οθόνη άμα την φάει την πίεση όπως θέλει ο Διάολος...ούτε tempered glass την γλυτώνει ούτε τίποτα. Αλλά μια προστασία πρέπει να την έχεις. Δεν γίνεται.
Nillkin θα σου πρότεινα για να έχεις τις λιγότερες δυνατές δαχτυλιές. Ακριβό, αλλά η πολλή δαχτυλιά είναι σπαστικό πράμα. Αλλιώς, ένα του κιλού ή μια ζελατίνα και είσαι κούκλος.
Y.Γ Gorila Glass 5 διαβάζω παντού και δεν έχω λόγο να μην το πιστέψω. Αλλά τους "τσαμπουκάδες" θα τους δείς στο πέρασμα του χρόνου εάν δεν βάλεις προστασία. Στανταράκι.
Έχω δοκιμάσει 6 tempered glass. Τα full screen πάντως με το δικό μου δεν λειτουργούν γιατί μπλοκάρουν τον proximity sensor (δοκιμασμένα Spigen και Baseus). Τώρα έχω ένα Terrapin που δεν μ αρέσει γιατί με εκνευρίζει στα gestures αλλά θα περιμένω να βγει ένα καλής ποιότητας με τρύπες για τον proximity.
Ο/H paulpap01 έγραψε:
Μόλις ενεργοποιήθηκε και στην Global Beta 8.9.11 (android 9) το arb καλώς το δεχτήκαμε !!
-
ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !
η xiaomi πετάει το μπαλάκι στους πελάτες!! -
Οπότε απ' ότι καταλαβαίνω το πιο safe είναι να περάσεις την china (dev ή stable) να ξεκλειδώσεις και από κει και πέρα να παίξεις με twrp και custom roms? Το σκέφτηκα σωστα ή χάνω κάτι?
-
Μου εβγαλε OTA update σε MIUI 10 8.8.31 το εκανα... Το συμπερασμα ενα και μοναδικο και δυστυχως αρνητικο... Η καμερα ειναι για τα μπαζα στο MIUI 10...
-
Παίζει να μη μπορείς να κάνεις και downgrade τώρα
-
Ο/H Deadcpu έγραψε:
Παίζει να μη μπορείς να κάνεις και downgrade τώρα
Official Miui Global Beta Tester
XTreme Rom Version by Greek Team...
Εκτός αυτού είμαι Έλληνας και υποστήριζω την ελληνική αγορά....
Τέρμα πλέον από Κίνα...όσο και αν είναι η διαφορά τους...
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα