Παιδιά διαβάζω τώρα για την Qualcomn και το QC 5.0 που έρχεται... Εγώ θέλω να μάθω το εξής: Έχει βρει κανείς φορτιστή QC 4.0 μπας και αξιοποιήσουμε τη δυνατότητα του Mi8? Ποιος ο λόγος για QC 5.0 όταν ακόμη το QC 4.0 που το έχουν και αυτό μετρημένες συσκευές δε μπορούμε να το δουλέψουμε?
Ο bundled φορτιστής του razer phone είναι νομίζω QC 4.0.
Καλησπέρα σε όλους!!!! Λέγομαι Χρήστος και μόλις πριν από λίγο γράφτηκα στο forum.
Αιτία είναι ότι με ενδιαφέρει να αγοράσω το Xiaomi Mi 8 στα 6/128GB Είμαι ήδη κάτοχος του Huawei P20 pro (το οποίο μάλλον θα κληρονομήσει η σύζυγος) και εχθές δοκίμασα για λίγο σε μεγάλο πολυκατάστημα το Mi 8 και απλά ενθουσίαστικα.
Δεν είχα ποτέ Xiaomi κινητό για αυτό και έχω ορισμένες απορίες και θα ήθελα την βοήθεια σας.
1. Να αγοράσω το Mi 8 τώρα ή να περιμένω το Mi 8 pro ;
2. Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στο Mi 8 και το Mi 8 explorer δηλαδή τα 2GB επιπλέον RAM αξίζουν την χρηματική διαφορά;
3. Διαβάζω διαφορά για κλειδωμένο πλέον bootloader στο Mi 8 αλλά δεν καταλαβαίνω ακριβώς από εδώ και πέρα θα είναι κλειδωμένες τα καινούργια Mi 8 ή κλείδωσαν γενικά όλα;
4. Το Mi 8 παίζει 4G+ δίκτυα ; Υπάρχει πρόβλημα και στο απλό 4G ( έχω σύνδεση Vodafone)
5. Συμφέρει η αγορά από Ελλάδα ή από κάποιο κατάστημα στην Κίνα ;
6. Κυκλοφορεί στην Ελλάδα η έκδοση με τα 256GB;
7. Το γυαλί μπροστά της συσκευής είναι ανθεκτικό για μεταφορά σε τσαντάκι μόνο του χωρίς κέρματα κλειδιά ή θα χρειαστεί κάποιο tempered glass ;
8. Θα υπάρξει αναβάθμιση σε Android 9 pie ;
9 (και τελευταίο) έχω ακούσει από διάφορους «μην πάρεις Xiaomi γιατί η Xiaomi έχει εγκατεστημένες πολλές δικές της εφαρμογές μέσα στο τηλέφωνο και πολλές φορές είναι και γεμάτες διαφημίσεις που πετάγονται συνέχεια κατά την χρήση τους» είναι αλήθεια αυτό;
Συγγνώμη εάν σας κούρασα με τις πολλές ερωτήσεις και αν μπορούσατε να απαντήσετε σε κάποιες από αυτές θα με κάνατε πολύ χαρούμενο.
Καλώς ήλθες @Hristos Psih
1. ---
2. ΌΠως το πάρει κανείς και ότι ανάγκες έχει.
3. Είναι κλειδωμένα όλα τα τηλέφωνα εδώ και λίγα χρόνια αλλά υπάρχει ακόμη η επιλογή να τα ξεκλειδώσεις.
4. 4G+ Είναι λίγο νωρίς για να έχουμε εικόνα. Προς στο παρών δεν δουλεύει (ίσως και να μην δουλέψει ποτέ)
Το 4G του ειναι μια χαρά, άσχετα αν θέλουμε όλο και περισσότερα στην ζωή μας.
5. Μόνο το ΦΠΑ αν υπολογίσεις παίρνεις την απάντηση που θέλεις.
Βέβαια η εγγύηση από Ελλάδα μετράει ειδικά αν έχεις να κάνεις με κάποιο "σωστό" κατάστημα.
6, Ανάλογα το κατάστημα. Σήμερα πχ βλέπω ότι το έχουν λίγα καταστήματα,
7. Εννοείται αρκεί να μην παλεύεις με αυτό.
8. Αστεία ερώτηση... ευνοείται.
9, Αυτοι που στο είπαν μάλλον θα είχαν lenovo η cubot πραγματικά...
Θα σε απαντήσω ένα προς ένα στα ερωτήματα σου.
1. Δες τεχνικά χαρακτηριστικά των δυο συσκευών και αποφάσισε μόνος σου.
2. Το ίδιο με την πρώτη ερώτηση.
3. Θα κάνεις αίτηση και θα περιμένεις να περάσουν οι 720 ώρες και θα ξεκλειδώσεις.
4. Στην χώρα μας όχι λείπει ο συνδυασμός B3 & B7.
5. Από Κίνα με κουπόνι θα σε βγει στα 330 ευρώ.
6. Δεν ξέρω
7. Tempered glass εκτός αν θέλεις να δώσεις 150€ για amoled οθόνη αν γίνει κάτι.
8. Η beta rom είναι android pie.
9. Π@π@ριες σε λένε θα λατρέψεις το Miui.
Δικές μου επισημάνσεις: αν αποφασίσεις από banggood με αποφύγει τελωνείου σε 10 με 12 ημέρες παραλαβή. Αγοράζεις μόνο την Global Version. Από μπαταρία είναι θηρίο, σαν συσκευή σκίσει. Επειδή προέρχεσαι από κινητό που η κάμερα του κάνει παπάδες του Mi 8 ενώ έχει τους κορυφαίους φακούς πάσχει από firmware. Δες επίσης το Mi Mix2S παπάδες σαν κάμερα.
Σας ευχαριστώ πολύ για τις άμεσες απαντήσεις. Για τον τομέα κάμερα μου απάντησε ο Spideman3 ότι πάσχει η συσκευή σε firmware υπάρχει τρόπος περάσματος του firmware της google για την κάμερα ;
Για τον τομέα locked bootloader εάν πάρω τηλέφωνο με global rom χρειάζεται να τον ξεκλείδωσω; Δεν είμαι άνθρωπος ούτε που θα κάνει root ούτε που θέλει να εγκαταστήσει custom roms η βασική global έκδοση θα με καλύψει φαντάζομαι.
Έχω δει αρκετές αγγελίες με μεταχειρισμένα Mi8 τι θα πρέπει να προσέξω στην περίπτωση αγοράς μεταχειρισμένου; Πως μπορώ να διακρίνω εάν ένα μεταχειρισμένο κινητό έχει global ή όχι rom ;
Η συσκευή αυτή έχει ένα θετικό έχει ενεργώ το 2api οπότε κατεβάσεις το mod της gcam και εγκατάσταση.
Εάν πάρεις την global version έρχεται με global version και είναι μονόδρομος αυτή η έκδοση για Ευρώπη.
Να είναι Global Version με ευρωπαϊκό φορτιστή, στο πλαϊνό το κουτί να γράφει με κόκκινα γράμματα Global Version, φυλλάδιο στα αγγλικά.
Πως μπορώ να διακρίνω εάν ένα μεταχειρισμένο κινητό έχει global ή όχι rom ;
το σημαντικο δεν ειναι να εχει Global αλλά να ειναι Global version.
Αυτο θα το καταλάβεις αν στο άνοιγμα γράφει unlocked .
Σε κείνη την περίπτωση πολύ πιθανό να ειναι China version και να το έχουν ξεκλειδώσει για να περάσουν Global rom.
Υπάρχει βεβαια και η περίπτωση Global version με ξεκλειδωτο bootloader οπότε η σίγουρη λύση ειναι το κουτί.
Δηλαδή το τηλέφωνο που είναι Global το γράφει κάπου στο κουτί; Φαντάζομαι θα υπάρχει κάποιο αυτοκόλλητο όπως σε όλες τις άλλες συσκευές που θα αναγράφει αριθμό μοντέλου, IMEI, serial number, part number κτλ....;;;;
Μάλλον θα επιχειρήσω να το αγοράσω από κάποιο κατάστημα ή από το επίσημο Mi-store και ας είναι λίγο τσιμπημένη η τιμή παρά από αγγελία για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο.....πάντως σήμερα που πέρασα από Cosmote shop και ρώτησα η τιμή του είναι φαρμακείο 599€ για την έκδοση με τα 6/128gb