Σε περίπτωση που οι εφαρμογές αυτές είναι εγκατεστημένες στο userdata namespace της συσκευής, δηλαδή ως εφαρμογές χρήστη, η λογική λέει ότι μπορούν να αφαιρεθούν με τις παραδοσιακές μεθόδους. Τα προβλήματα ξεκινάνε όταν οι εφαρμογές αυτές είναι εγκατεστημένες ως εφαρμογές συστήματος μαζί με τη ROM. Εκεί δυστυχώς η μόνη (σίγουρη) λύση είναι ξεκλείδωμα της συσκευής, πέρασμα TWRP και διαγραφή των εφαρμογών μέσω διαγραφής των φακέλλων που τις περιέχουν, με την Διαχείριση Αρχείων του TWRP. Οι εφαρμογές μπορούν να βρεθούν στη διαδρομή /system/app και στο /system/priv-app. Απλά διαγράφετε όλο τον φάκελο είναι είστε εντάξει. Τίποτα από το σύστημα δεν πρόκειται να πειραχθεί ή να παρουσιάσει δυσλειτουργία ως αποτέλεσμα της διαγραφής των εν λόγω εφαρμογών.
Λογικά αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να τις διαγράψει αυτές τις 3 εφαρμογές του Facebook, μπορεί να τις κάνει ανενεργές τουλάχιστον για να μην τρώνε πόρους από την μπαταρία της συσκευής?
Λογικά αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να τις διαγράψει αυτές τις 3 εφαρμογές του Facebook, μπορεί να τις κάνει ανενεργές τουλάχιστον για να μην τρώνε πόρους από την μπαταρία της συσκευής?
Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Δεν είμαι απόλυτα σίγουρος αν οι εφαρμογές αυτές μπορεί να απενεργοποιηθούν μέσα από το MIUI, ειδικά αν είναι εγκατεστημένες ως εφαρμογές συστήματος. Πάντως υπάρχει τρόπος να αφαιρεθούν ακόμα και χωρίς root, αρκεί κάποιος να έχει ενεργοποιήσει την επιλογή USB Debugging από τις Επιλογές για Προγραμματιστές και να έχει εγκατεστημένο στο PC του το γνωστό πακέτο εφαρμογών του Android Debug Bridge που χρησιμοποιούμε και για το φλασάρισμα του TWRP. Σε μια τέτοια περίπτωση, απλά συνδέει το τηλέφωνο στο PC (με το USB Debugging ενεργοποιημένο στη συσκευή), ανοίγει ένα command prompt με δικαιώματα διαχειριστή από τα Windows και μέσα από το φάκελο του Android Debug Bridge (συνήθως C:\Adb), δίνει τις εντολές:
...όπου <όνομα πακέτου εφαρμογής> το πλήρες όνομα του apk πακέτου, που μπορεί κάποιος να το βρει αν πάει από Ρυθμίσεις -> Εγκατεστημένες Εφαρμογές, βρει την εφαρμογή που τον ενδιαφέρει, πατήσει μια φορά επάνω της για να ανοίξει τις ιδιότητές της και εν συνεχεία πατήσει το κουμπί με το "i" και τον κύκλο γύρω του που βρίσκεται πάνω δεξιά τέρμα. Θα μπει έτσι σε μια δεύτερη οθόνη ιδιοτήτων που αναφέρει το όνομα του πακέτου εκεί που λέει: Όνομα APK.
για παράδειγμα:
pm uninstall -k --user 0 com.facebook.appmanager
Η εφαρμογή θα εξαφανιστεί από τη συσκευή (οι πιθανότητες είναι όμως να επανέλθει μετά από factory reset οπότε προσοχή). Συνεχίζει έτσι με την ίδια λογική και για τις υπόλοιπες. Βασικά το εν λόγω "κόλπο" λειτουργεί για οποιαδήποτε εφαρμογή συστήματος, αν και ΔΕΝ συνιστώ με την καμία να το χρησιμοποιήσετε για stock εφαρμογές της Xiaomi, καθώς οι περισσότερες είναι "δεμένες" με άλλες βασικές εφαρμογές του συστήματος χωρίς τις οποίες η ROM σας θα έχει προβλήματα.
Στις τελευταίες δύο ρομ της XTRV μου κολλάει η φωτογραφικη και μόνο με επανεκκίνηση ξεκολλάει. Συμβαίνει και σε κανέναν άλλον; εκανα και καθαρισμό δεδομένων αλλά πάλι τα ίδια..
Ναι εγώ αυτα τα τρια πακέτα του fb πάντα τα σβηνω. Παρεμπιπτόντως χθες απο china dev πήγα σε global dev με το κερνελ του sphinx2.3 και ενώ έχω blockarei ποσα wakelocks άχρηστα και εχω σβησει τα bloatwares με ολα τα αχρηστα πακέτα και ενώ έχω βάλει να δουλεύει μονο το μικρο cluster που max συχνότητα να πιανει 1333mhz η μπαταρία του κατεβαίνει πιο γρήγορα απο της κινέζικης που στην κινεζικη δεν ειχα root και είχα και τα google services, τρομερή διαφορά στο battery management η κινεζικη
Επιτέλους μετά από 1.5 μήνα μας έκανε χάρη η nl post και ήρθε το κινητό, έχει κλειδωμένο bootloader και από ότι κατάλαβα είναι χωρίς arb.
υπάρχει ήδη αναβάθμιση να την κάνω;
Ή να ξεκλειδώσω πρώτα;;