Μετά από έξι μήνες με την Global Developer και αφού ήμουν Closed Beta Tester αποφάσισα να γυρίσω στην Xiaomi Eu Rom καθώς την δούλευα στο πρώτο μου Xiaomi Mi4c πριν μια τετραετία περίπου. Ο λόγος που άφησα την Global DeveloperRom ήταν ο ρυθμός με τον οποίο διορθώνονταν τα Bugs τα οποία σαν Beta Testers καταγράφουμε (δεν υπάρχει πραγματικά κάποιο πλάνο για το πότε διορθώνουν τα Bugs) καθώς επίσης το γεγονός ότι διάβαζα στα διάφορα Forum για νέες λειτουργίες που ήταν διαθέσιμες για το κινητό και εμείς σαν Beta Testers δεν είχαμε δει ακόμα (π.χ. επιλογή Dark Mode, διαθέσιμα ρολόγια για την Always On Display) . Να υπενθυμίσω ότι πέρασε ένα τετράμηνο για να πάρουμε Face Unlock, και να δούμε βελτίωση στην Camera.
Τέλος πάντων, μετά από δυο ημέρες με την Xiaomi EU Rom πραγματικά βλέπω ότι όλα είναι όπως θα έπρεπε να είναι πραγματικά
Θετικές διαφορές που ανακάλυψα μέχρι στιγμής
1. Το εικονίδιο του Facebook όταν είναι μέσα σε φάκελο δεν μετακινείται από μόνο του.
2. Δεν υπάρχει το περίεργο Animation όταν κάνεις Close όλες τις εφαρμογές από το Recent Apps (ευθύνεται το App Vault)
3. Επιλογές για ρολόγια στην λειτουργία Always On Display
4. Dark Mode χωρίς την πατέντα του Messanger
5. Νέα εμφάνιση στην οθόνη κλειδώματος κατά την διαδικασία φόρτισης
6. Ρολόι στην κάθετη μορφή στην οθόνη κλειδώματος...
Στα αρνητικά το μόνο που βλέπω προς το παρόν είναι η εκτίμηση για το υπόλοιπο μπαταρίας που με την Global Version έβλεπα πρόβλεψη και για μια ημέρα και 10 ώρες ενώ τώρα δεν έχω δει πρόβλεψη για πάνω από 24 ώρες, φυσικά αυτό δεν επηρεάζει γιατί δεν μένω από μπαταρία ούτως η άλλως!!
Τα περισσότερα από αυτά στην Global Devrom βλέπω να έρχονται σε κανένα δίμηνο ή με την εμφάνιση του MIUI 11