Διαφήμιση

Vodafone Χρεωση Δεδομενων χωρις κάτι ενεργοποιημένο

• Ολοκληρώθηκε
    • Ο/H Netrino_SR έγραψε:

Καλησπέρα σας,
      Κάτοχος ενός Redmi 5 Plus, και σε καρτοκινητο Vodafone (όχι CU) , προσφάτως μου εμφανιστηκε μύνημα οτι επειδη δεν έχω αλλα δεδομενα , λογω της υπηρεσιας Ιντερνετ ολη την Μέρα, αφαιρούνται 2e για χρήση 1Gb μέχρι τις 4.00.
      Κάνω μόνο χρήση wifi και έχω κλειστα τα δεδομενα απο το status bar, και τις ρυθμισεις και απορώ πως 2 φορες σε μια βδομαδα έχασα 4e (2χ2e).

Καλημέρα, Επικοινώνησα σήμερα με την vodafone και μου είπαν ότι στις ρυθμίσεις του τηλεφώνου υπάρχει μια ένδειξη "Βοηθός wifi " "Wifi assistance ". Αυτό πρέπει να το απενεργοποιήσετε γιατί αν δεν έχει καλό σήμα wifi το τηλέφωνο, ενεργοποιεί το mobile internet. Ελπίζω να λυθεί το πρόβλημα των χρεώσεων με αυτόν τον τρόπο.
    • Εφόσον το κουμπί δεδομένων είναι κλειστό δεν υπάρχει περίπτωση οτιδήποτε άλλο είναι ανοιχτό να μπορεί να χρησιμοποιήσει δεδομένα και ως εκ τούτου να χρεώσει κάτι.

Το ίδιο και το Wifi assistance η λογική του είναι αν υπάρχει ασθενές σήμα στο δίκτυο που είσαι να ψάξει πρώτα άλλο wifi δίκτυο που έχεις αποθηκευμένο με καλύτερο σήμα ή να πάει σε δεδομένα κινητής (υπάρχει και επιλογή να σε ρωτάει πριν γίνει αυτό) και όχι να τα ενεργοποιήσει ενώ τα έχεις κλειστά.
    • Vodafone CU.
      Μου ηρθε και μενα μηνυμα σε ενα παλιο κινητο Asus σημερα, ΧΩΡΙΣ να ανοιξω data ουτε μια στιγμη.
      Ηταν airplane off και μετα on, χωρις να πατηθει επ'ουδενι το data, που ηταν κλειστο απο πριν.
      Κινηση δεδομενων στο κινητο, φυσιολογικα μηδεν.
      Παρολα αυτα ηρθε το μηνυμα αυτο και εφαγε 2 ευρω χωρις λογο.
      Μαλιστα, επειδη το ανοιξα μετα τις 4μμ, ηταν μηδεν και τα "υπολλοιπομενα data της ημερας", οπως αναφερουν.
      Χωρις πολλα λογια, 2 ευρω εκαναν φτερα.

Αλλαζω κινητο (σε μικρο xiaomi, μιας και αναφερατε τις σχετικες ρυθμισεις!), μη τυχον και στην εναλλαγη του airplane εκανε καμια βλακεια το κινητο ή καποια εφαρμογη του και ανοιγοκλεισε στιγμιαια τα data.
      Παρολα αυτα το αναφερω σαν δειγμα κακοβουλης κατ'εμε τακτικης, με σκοπο το κερδος χωρις ουσιαστικες υπηρεσιες, ιδιαιτερα αφου δεν εχουμε καν την δυνατοτητα να απενεργοποιησουμε αυτην την υπηρεσια.
      Απαραδεκτο.
    • Διαφήμιση
    • Υπάρχει συζήτηση και σε διπλανό forum για τη συγκεκριμένη υπηρεσία της vodafone.

Αν πας από τις ρυθμίσεις στο data usage, δείχνει καμιά εφαρμογή να έχει χρησιμοποιήσει δεδομένα σήμερα?
    • Λοιπόν επειδή μου ξανάρθε μήνυμα, ξαναμίλησα με την vodafone και είναι τρία σημεία που πρέπει να προσέχουμε σε όλα τα κινητά τηλέφωνα για να μην ερχονται χρεώσεις. 1) η ένδειξη Βοηθός wifi, ή wifi assistant, να είναι απενεργοποιημένη, 2) η τοποθεσία (location) να είναι απενεργοποιημένη σε όλες τις εφαρμογές και 3) τα δεδομένα κινητού να είναι απενεργοποιημένα. Το σημαντικότερο είναι η τοποθεσία, γιατί κάποια προγράμματα αναζητώντας την τοποθεσία, όταν δεν υπάρχει wifi, ενεργοποιούν τα δεδομένα κινητού και έρχεται το sms για χρέωση. Εγώ τα απενεργοποίησα και τα τρία και δεν μου έχει ξανάρθει χρέωση. Και κάτι άλλο, αν όταν ήρθε το μήνυμα της χρέωσης δεν έγινε κατανάλωση δεδομένων κινητού, αν πάτε σε ένα κατάστημα ή κάνετε chat με την vodafone, σας τα επιστρέφουν τα δύο ευρώ.