Διαφήμιση

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΜΕ ΤΟ Μi 8 ΜΕ ΞΕΚΛΕΙΔΩΤΟ BOOTLOADER

• Mi 8 - Συζήτηση σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε αν παραλάβουμε με ξεκλείδωτο Bootloader

@omek07

Για ρίξε μια ματιά και εδώ :

Re-lock Mi 8 Bootloader after moving from Ch… | Xiaomi Mi 8

Στο τελευταίο post φαίνεται ότι κάποιος έβγαλε άκρη τελικά. Ελπίζω να είναι έτσι. :-/

from my Mi5s
      Η Τεχνητή Νοημοσύνη έρχεται αλλά η Φυσική Βλακεία δεν φεύγει.
    • @kyrgeo1978

ΑΥΤΟ το διάβασες; Τώρα με μία αναζήτηση το βρήκα. Όταν μπορέσεις ρίξτο μία ματιά για να δούμε τι συμπέρασμα θα βγάλεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρονται τα εξής:

1) "I faced the same problem with my Mi 8 when I locked the bootloader after installing Global ROM. Simply put your phone in Fastboot, and again Unlock the Bootloader using Xiaomi official Unlock tool. Once bootloader was unlocked, phone booted normally with Global ROM."

2) The mi unlock tool problems are mainly because of either it's not verified with your account or because before it bricked you forgot to go to development settings and add your phone for unlock which I forgot to so whenever I try to unlock it again it says it isn't verified because I'm a moron and forgot to add my Mi8 to my account in case something like this happened, now I gotta wait for a stable newer miui 9 China version to flashfrom the adb software

Σε αυτά που έχω διαβάσει, θεωρώ δεδομένο ότι προς το παρόν (και μάλλον και στο μέλλον) είναι αδύνατον να έχεις σε China Version συσκευή Global Stable rom με κλειδωμένο bootloader. Μπορείς να έχεις Global Stable σε China version...αλλά ο bootloader πρέπει να είναι ξεκλείδωτος. Αυτό ισχύει για την ώρα τουλάχιστον. Το εμπεδώσαμε.

Πηγαίνοντας παρακάτω, αναρωτιέμαι γιατί δεν μπορούν να επανα-ξεκλειδώσουν αυτοί που κατά λάθος κλειδώσαν με Global Stable (και πήραν μπρίκι).
      Στο Νο1 ο τύπος αναφέρει ότι έφαγε bootloop από κλείδωμα global stable αλλά ξεκλείδωσε πάλι και όταν ξεκλείδωσε το τηλέφωνο εκκίνησε κανονικά!
      Μήπως λοιπόν, αυτά που δεν μπορούν να επανα-ξεκλειδώσουν, είναι μόνο αυτά που ήρθαν ξεκλείδωτα και στα οποία το Κινεζομάγαζο ξεκλείδωσε με δικό του (άγνωστο) λογαριασμό; Και όταν εσύ βάζεις τον δικό σου για επανα-ξεκλείδωμα...σου δείχνει τα τρία του Καράμπελα...γιατί ο λογαριασμός είναι διαφορετικός;
      Μήπως δηλαδή αυτοί που παρέλαβαν με China stable και κλειδωμένο bootloader, ξεκλείδωσαν και πέρασαν global, έχουν την "πολυτέλεια" να πάρουν μπρίκι...το οποίο όμως θα μπορούν να ξεμπρικάρουν με ένα απλό ξεκλείδωμα;

Γιατί το ρωτάω;
      Οκ. Αποδεχτήκαμε ότι πήραμε συσκευή που δεν μπορεί να έχει Global Stable rom με κλειδωμένο bootloader. Μικρό το κακό (προς το παρόν). Χάνουμε κάποια πράγματα αλλά δεν είναι ζωτικής σημασίας για την ώρα.
      Τί θα γίνει εάν σε κάποια αναβάθμιση...ξαφνικά κλειδώσει ο bootloader επειδή η Xiaomi θα έχει κάνει ΑΚΟΜΑ μία μλκία; Θα μπορούμε να το επαναφέρουμε (εφόσον ξεκλειδώσαμε εξ αρχής με δικό μας λογαριασμό) ή θα ψάχνουμε καμινέτο για να βάλουμε το μπρίκι επάνω;
      Ποιός μας βεβαιώνει ότι ο bootloader θα μείνει ξεκλείδωτος εσαεί...και ότι δεν θα αποφασίσει κάπου κάπως κάποτε...να κλειδώσει;

Εάν το πρόβλημα οφείλεται στον διαφορετικό λογαριασμό ξεκλειδώματος - επανακλειδώματος, αυτό ήταν πάντα ένα σοβαρό θέμα. Δεν είναι καινούριο.
      Η κοινότητα εδώ έλεγε ΠΑΝΤΑ ότι εάν παραλάβεις με ξεκλείδωτο bootloader την συσκευή τότε πρέπει να κάνεις εκείνο, εκείνο και εκείνο γιατί αλλιώς όταν έρθει η κακιά η ώρα θα μείνεις με το μπρίκι στο χέρι.

Τί είδους πρόβλημα είναι εν τέλη αυτό που αντιμετωπίζουμε με το China mi8; Είναι Xiaomiκής βλακείας ή δικής μας άγνοιας;
    • Mi 8 - Συζήτηση σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να κάνουμε αν παραλάβουμε με ξεκλείδωτο Bootloader

Είμαι έξω. Όταν γυρίσω σπίτι θα το δω.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
    • Διαφήμιση

Το ζήτημα είναι Χρήστο ότι από την πλευρά της εταιρείας έχουμε σιγή ιχθύος. Εσκεμμένα πλεον, τους θεωρώ αντιεπαγγελματιες τιμωρούν και αδιαφορούν για τους πελάτες τους. Η μόνη έγνοια είναι να τσεπωσουν τα λεφτά.
      Έπρεπε έως τώρα να δώσουν οδηγίες τι και πως. Η εικόνα που έχουν είναι ολοκληρωμένη πλέον.

Στάλθηκε από το MI 3W μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Το πρόβλημα είναι 99% σε όσα ξεκλείδωσαν από τα καταστήματα και μετά κλείδωσαν.
      Επίσης 99% με κλείδωμα σε china rom ώστε να ξεκλειδώσεις με δικό σου λογαριασμό και να μην φας brick δεν θα υπάρχει πρόβλημα ΑΛΛΑ, υπάρχει και αυτό το 1% που ο @kyrgeo1978 δεν έχει προχωρήσει μέχρι τώρα σε κλείδωμα.

Πρόσφατα το έφερε και η infoquest, προφανώς με global rom και κλειδωμένο bootloader, άρα το πρόβλημα δεν είναι στο κλείδωμα αλλά στο ότι δεν μπορεί κάνει boot σε global rom και να ξεκλειδώσεις εάν κλειδώσει και ήταν ξεκλείδωτο από το κατάστημα.

Και φυσικά το χειρότερο από όλα, δεν μπορείς να βάλεις ούτε china rom από edl mode :(
    • @pavlidisc
      Συμφωνώ απόλυτα σ' αυτό που λες:
      "Μήπως λοιπόν, αυτά που δεν μπορούν να επανα-ξεκλειδώσουν, είναι μόνο αυτά που ήρθαν ξεκλείδωτα και στα οποία το Κινεζομάγαζο ξεκλείδωσε με δικό του (άγνωστο) λογαριασμό; Και όταν εσύ βάζεις τον δικό σου για επανα-ξεκλείδωμα...σου δείχνει τα τρία του Καράμπελα...γιατί ο λογαριασμός είναι διαφορετικός;
      Μήπως δηλαδή αυτοί που παρέλαβαν με China stable και κλειδωμένο bootloader, ξεκλείδωσαν και πέρασαν global, έχουν την "πολυτέλεια" να πάρουν μπρίκι...το οποίο όμως θα μπορούν να ξεμπρικάρουν με ένα απλό ξεκλείδωμα;"

Αν δεν ίσχυε αυτό τότε θα μπορούσε και ο @omek07 να λύσει το πρόβλημα του.

Είναι δεδομένο επίσης το γεγονός ότι η Xiaomi προσπαθεί με άκομψο τρόπο, και χωρίς καμία προειδοποίηση να διαχωρίσει την κινέζικη και τη διεθνή έκδοση.

Από το κινεζομάγαζο λοιπόν, είναι βέβαιο ότι ξεκλείδωσαν με official τρόπο εγκλωβίζοντας μ' αυτόν το τρόπο κάποιους (βλ. εμένα) στη κινέζικη ρομ, άλλους τους έστειλαν αδιάβαστους μ' ένα μπρίκι και άλλους που επέλεξαν να μείνουν ως έχουν σ' ένα πιθανό μελλοντικό μπρίκι.

Θέλω να πιστεύω ότι θα δώσουν άμεσα μια λύση γιατί μαζεύτηκαν πολλά μπρίκια.

Και ας βρουν άλλο τρόπο να κάνουν μελλοντικά αυτόν το διαχωρισμό.
    • Ο/H spideman3 έγραψε:

Ο/H omek07 έγραψε:

Παιδια Μολις μου ειπανε οτι αν καποιος εχει authorized account τον οποιο ομως δεν εχει χρησιμοποιησει για να κανει EDL σε καποια αλλη συσκευη μπορουμε να τον χρησιμοποιησουμε για να φτιαξω το κινητο μου.

Μπορει να μπορω ακομα και αν εχει ξεκλειδωσει αλλα οχι την ιδια μερα ή ακομα και εβδομαδα

Μακαρι να μπορεσω να βρω καποιον που δεν το χρειαζεται ή να με βοηθησει με καποιον παλιο Authorized λογαριασμο.

Εχω στειλει παντου email και περιμενω να δω αν καποιος θα μου απαντησει...........
      Νομίζω ότι αν δεν έχεις νέα από πουθενά πρέπει να επικοινωνήσεις με infoquest μπας και μπορούν αυτή να σε βοηθήσουν.
      Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
      Ηταν το πρωτο που εκανα δεν βοηθανε. Μου ειπαν οτι απο την στιγμη που δεν αγορασα απο αυτους δεν μπορουν

Ο/H NasDriver έγραψε:

Edit by NasDriver
      Ας παραμείνουμε στην ουσία του θέματος, υπάρχουν άλλα θέματα ανοικτά όπου μπορούμε να συζητήσουμε περί αγοράς, κατάλληλης ρομ κτλ :)

Ο/H omek07 έγραψε:

Εχω στειλει παντου email και περιμενω να δω αν καποιος θα μου απαντησει...........
      Προσοχή, μπορείς να δοκιμάσεις αυτά που σου βάζω παρακάτω με καθαρά δική σου ευθύνη μιας και ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ή επιβεβαιωμένη ως προς το αποτέλεσμά της
      Βρήκα ένα ποστ με οδηγίες για το redmi note 5 αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλέψει για το mi 8, δεν έχεις τίποτα να χάσεις όμως.
      Θα πρέπει να κατεβάσεις αρκετές και ειδικά παλιές fastboot rom για να δοκιμάσεις, μιας και δεν ξέρουμε σε ποια δεν ζητάει authorization mi account

Θα σε συμβούλευα να δοκιμάσεις:
      global fastboot rom---> global fastboot αλλαγή αρχείου
      china fastboot rom ---> china fastboot αλλαγή αρχείου

Θα το δοκιμασω και αυτο γιατι δεν εχω καμια απαντηση απο Χιαομι.

Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο καλυτερα τι εννοεις με τις αλλαγες αρχειου ???

Εγω εχω την 9.5.13 και ξέρω οτι πρεπει να παω στην 9.5.11 ή στην παλιοτερη 9.5.6 γιατι αυτες ειναι κινεζικες και δεν εχουν προβλημα με κλειδωμενο BL

Οποτε παιρνω απο την 9.5.13 το αρχειο και το αντικαθιστω στις αλλες??? ή το αναποδο?

Και επισης αυτο που διαβασες ειναι για EDL mode ?

Ο/H pavlidisc έγραψε:

@omek07

Για ρίξε μια ματιά και εδώ :

Re-lock Mi 8 Bootloader after moving from Ch… | Xiaomi Mi 8

Στο τελευταίο post φαίνεται ότι κάποιος έβγαλε άκρη τελικά. Ελπίζω να είναι έτσι. :-/

from my Mi5s
      Το εχω δοκιμασει ηδη αυτο με κανενα αποτελεσμα
    • Διαφήμιση
    • Τωρα ειδα οτι εβγαλαν και την 9.6.1 σε Recovery μονο . Λετε να εχουν κανει τιποτα απο την Xiaomi και να ξεμπρικαρουν τα κινητα ???

Λετε να δοκιμασω?
    • Δοκιμασε δεν εχεις να χασεις τπτ... Αλλα νομιζω οτι δεν θα εχουν κανει κατι ωστε να ξεμπρικαρουν τα κινητα...
      Mi 11 pro
    • Ο/H omek07 έγραψε:

Μπορεις να μου εξηγησεις λιγο καλυτερα τι εννοεις με τις αλλαγες αρχειου ???
      Σύμφωνα με το άρθρο:
      Κατεβάζεις την τελευταία fastboot rom.
      Κατεβάζεις την αντίστοιχη πιο παλιά fastboot rom.
      Από την παλιά παίρνεις το αρχείο που γράφει και το αντιγράφεις στον φάκελο της καινούργιας
      Με το miflash που γράφει δοκιμάζεις να κάνεις flash
    • Παιδια βρηκα τροπο με εναν κινεζο (επι πληρωμης) μου το ξεκλειδωσε και ειμαι παλι στο παιχνιδι

Κατευθειαν εκανα αυτο με το bind στον λογαριασμο μου μεσω του developers options και εκανα αιτηση για ξεκλείδωμα

Μου περασε την China 8.8.16

Απο εδω και πέρα τι κανώ ????
      Δεν θα κανω βημα αμα δεν μου πειτε

Ειπαμε ΟΧΙ GLOBAL ROM ME ΚΛΕΙΔΩΜΕΝΟ BL
      ΤΙ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΩ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H omek07 έγραψε:

Παιδια βρηκα τροπο με εναν κινεζο (επι πληρωμης) μου το ξεκλειδωσε και ειμαι παλι στο παιχνιδι
      Μπράβο ρε!!! Μπράβο και πάλι μπράβο! Είσαι μεγάλη μαφία τελικά!!! :thumbsup: 8o
      Το νού σου τώρα μήν γίνει πάλι π@π@ριά! Μικρά βήματα...!

Υ.Γ Άρα υπάρχει τρόπος.... :huh: