Διαφήμιση

Anti roll back

• Anti roll back

θα ηθελα να μοιραστω τις σκεψεις μου σχετικα με το σοβαρο θεμα του antirollback protection.
      εγω ειμαι με anti 3 και firmware 8.7.5 developer.
      το θεμα ειναι οτι εδω και τοσο καιρο εχουν βγει τοσες αναβαθμισεις και αυτες επιφερουν ενα σορο αλλαγες και διορθωσεις σε πολλα partitions που μαζι με τις αναβαθμισεις στο συστημα δενει και καλυτερευει η συσκευη..
      σκεφτομαι ποσο σωστο μπορει να ειναι να μενουμε πισω στο firmware (και σε αλλα βασικα partition) αναβαθμιζοντας μονο την ρομ, ουσιαστικα μονο το system partition για να μεινουμε στο πολυπόθητο anti 3..
      και επειδη ο φοβος επικρατει και συνάδει με την αγνοια, αφου εμεις λοιπον ξερουμε τι και πως με το antirollback, γιατι να μην αναβαθμιζουμε το firmware και απλα να προσεχουμε στα φλασαρισματα μας??
      εγω απο ενα αρχειο zip μιας ρομ ξερω να δω αν φλασαρει firmware..αρα μπορω να προσεξω.
      ομως φανταζομαι οτι δεν υπαρχει κανενας ουσιωδης λογος να ¨χρειαζεται¨να ξαναγυρισω σε προγενεστερο firmware..
      χρειαζεται? εσεις τι λετε??
      αρα σκεφτομαι να φλασαρω το τελευταιο global firmware και μετα οποια custom rom θελω..
      ακομα και προγενεστερη ρομ βασιμενη σε προγενεστερο firmware μπορω να περασω αρκει να μην φλασαρει firmware partitions.
      αρα, συνοψίζοντας..
      μηπως μονο χαμενοι ειμαστε με τον κραταμε αυτο το φλαγκ σε 3?
      Android flashaholic
    • Πολύ πιθανό να είναι όπως τα λες, τελικά όσοι είναι με ARB 3 να είναι χαμένοι.

Προσωπικά δεν πρόλαβα να μπω σε αυτή την διαδικασία σκέψης γιατί δοκιμάζαμε τις νέες ρομ και μπήκα από τους πρώτους σε ARB 4 :D

Συνήθως πάμε προς τα μπροστά στο θέμα μίας ρομ και σε ελάχιστες περιπτώσεις προς τα πίσω, ειδικά σε παλαιότερο MIUI, Android version κτλ...
    • αρα μαλλον υπαρχει μια αληθεια σε ολο αυτο που γραφω..
      και σιγουρα δεν θυμαμαι να γυρισα ποτε μα ποτε πισω ειδικα σε firmware σε τοσα εκατονταδες φλασαριμσατα που εχω κανει..
      εγω θα προχωρησω και ας παει 4..
      σιγα μια ιδεα ειναι τελικα..
      Android flashaholic
    • Διαφήμιση
    • Περίμενε και άλλα παιδιά, να σχηματίσεις μία πλήρη εικόνα του τι θα χάσεις και του τι θα κερδίσεις, ειδικά εάν σκέφτεσαι να ασχοληθείς στην πορεία με άλλες custom rom :)
    • Ο μόνος λόγος να μείνει κάποιος σε ARB 3 είναι :

1) Αν για κάποιο λόγο θέλει να γυρίσει σε ROM προγενέστερη της όλης...φασαρίας (πχ κάποια εφαρμογή του δούλευε μόνο εκεί).

2) Αν θέλει να πάει σε custom ROM που οπωσδήποτε χρειάζεται συγκεκριμένο firmware ή έχει δοκιμαστεί μόνο σε αυτό (αν και λογικά και εκεί δεν θα έχει πρόβλημα).

Τώρα πλέον που υπάρχουν διαθέσιμες ROM (τόσο stable όσο και dev), πραγματικά δεν έχει μεγάλη σημασία το downgrade, αρκεί να τηρούνται όπως είπαμε οι στοιχειώδεις κανόνες...προστασίας (κοινώς ελέγχουμε σε ποια ROM πάμε).