Διαφήμιση

ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !

• Τον έχω ξεκλειδωτο εννοείται αν και περιμένω την stable miui 10 με βλέπω να περναω καμια custom rom μην παθουμε κανένα brick.Βρε την xiaomi αρχίζει και ξενερωνει πολύ κοσμο με αυτές τις τακτικές.
    • @makisfz Να μην φοβούνται και επικρατεί πανικός ψυχραιμία, αυτό θα ισχύσει στα xiaomi σειρά 5 και μετά.
      Υ. Γ. Έχω κάνει κατάχρηση :lol: τον αναρτήσεων μου, τα λέμε την άλλη βδομάδα πιστεύω ?(
    • ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !

Χρήστο αυτό πιστεύω ότι παλιά μοντέλα θα είναι απ'ξω ίδωμεν

Redmi n3 pro
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Διαφήμιση
    • ΠΡΟΣΟΧΗ ! Νέα ανακοίνωση της Xiaomi φέρνει τα πάνω κάτω σε ότι αφορά το Flash των ROM !

@teosard μην φοβάσαι με ξεκλείδωτο bootloader δεν χρειάζεται να αλλάξεις ρομ περιμένεις τι θα γίνει και μετά περνάς την 10, αν και με ξεκλείδωτο δεν υπάρχει πρόβλημα

Redmi n3 pro
      Οι τίγρεις της οργής είναι σοφότερες από τα άλογα της μόρφωσης

• Γιατι ρε xiaomi... Γιατί με ξενερώνεις έτσι. Ο συνδιασμός 2 μήνες για unlock με κινδύνου μπρικαρισματος σε επερχόμενο update είναι απλά τραγικό. Ούτε αγγλοκινεζική rom δεν μπορεις να βάλεις στη περίπτωση που θες να το σώσεις.

Και για μένα όχι, δεν είναι αρκετό να το ανακοίνωνε νωρίτερα. Υπάρχουν και άνθρωποι που μπορεί να μην πήραν χαμπάρι τι γίνεται. Αλλά το ότι το πήγε στο άλλο άκρο και το ανακοινώνει κατόπιν εορτής απλά το τερμάτισε.

Επιπλέον ειναι μια συσκευή που αγόρασες, έχεις δικαίωμα να το πειράξεις όπως θέλεις. Δεν είναι δυνατόν samsung, lg, htc κλπ να μπορείς να ξεκλειδώνεις και να βάζεις οποια rom θες (απλα χάνοντας την εγγύηση) και να μην μπορείς στη xiaomi η οποία επεκτάθηκε Ευρώπη χάρις στις custom roms. Μου είναι αδιανόητο ότι κρεμαει τόσο άσχημα τους παλιότερους πελάτες της. Και να πεις ότι έχει αντιπροσωπείες...

Κριμα ρε xiaomi. Ήδη είχα ξενερώσει με το δίμηνο unlock... αλλά τώρα με την τελευταία σου αλλαγή με τα φλασαρισματα με ξενερωσες τελείως. Μου ερχετε όπου να ναι ένα mi8 και στο μεταξύ είχα παρει δοκιμαστικά ένα op6 μέχρι να ερθει... Τελικα θα φυγει το mi8 με το που έρθει χωρίς καν να το ανοίξω και θα μείνω oneplus. Να δω πως θα επικρατήσει στις αγορές ξενερωνοντας τους πιο φανατικούς οπαδούς της...
    • Θετική απάντηση
      Πάρα πολύ μεγάλος πανικός χωρίς ακόμα να γνωρίζουμε επί της ουσίας...τίποτα.

Το μόνο πράγμα που γνωρίζουμε σίγουρα και το έχουμε εξακριβώσει 100% είναι ότι το Dipper πρέπει να είναι ξεκλείδωτο (ιδανικά με επίσημη μέθοδο και το δικό μας Mi Account) προκειμένου να δουλέψει σε αυτό η οποιαδήποτε Global ROM. Αν δεν κάνω μάλιστα τρομερό λάθος, ο Ανέστης @NasDriver κατάφερε να ξεκλειδώσει συσκευή που είχε κλειδώσει από update, οπότε πάλι το τηλέφωνο "σώθηκε". Όποιος πάλι φοβάται ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ, ξεκλειδώνει και περνάει μια custom ROM που βασίζεται σε κινέζικο source (πχ xiaomi.eu) και έτσι και ελληνικά έχει και Play Store (και μάλιστα πιστοποιημένο) και κατά πάσα πιθανότητα μηδαμινό κίνδυνο brick. Ας μην ξεχνάμε ότι ακριβώς έτσι ήταν και η XTRV πριν τη στροφή σε Global Source.

Αυτά σε ότι αφορά την κατάσταση με το Mi 8.

Όλα τα υπόλοιπα είναι, μέχρι στιγμής, να'χαμε να λέγαμε. Αναδρομική ισχύ δεν ξέρουμε αν θα υπάρξει στην πολιτική αυτή για τις παλαιότερες συσκευές και η λογική λέει ότι η δουλειά που απαιτείται για ΤΟΣΕΣ συσκευές που έχει κυκλοφορήσει η εταιρεία τα τελευταία 3 χρόνια, ώστε να ισχύσει αναδρομικά η πολιτική, είναι απαγορευτική.

Τέλος στις συζητήσεις περί κινεζομάγαζων δεν θα εμπλακώ, καθώς το θέμα είναι απλό για εμένα. Οι "πρωτοπόροι" που αγόραζαν τόσα χρόνια (ουσιαστικά στα τυφλά) τέτοιες συσκευές από μαγαζιά που δεν έχουν έδρα στη χώρα μας ή έχουν έδρα αλλά είναι ξεκάθαρο ακόμα και σε παιδάκι 5 χρονών ότι κάνουν εισαγωγή απευθείας από Chinese sellers, ήξεραν που "έμπλεκαν" και έπαιρναν εν γνώση τους τα ρίσκα τους. Δεν πρόκειται να σταματήσουν ούτε οι μαϊμούδες, ούτε αυτά τα μαγαζάκια να λειτουργούν με τον τρόπο που λειτουργούν, επειδή η Xiaomi (και η κάθε Xiaomi) άλλαξε πολιτική. Αν σταματήσει να "συμφέρει" η Xiaomi, θα βρεθεί κάποιος άλλος (αν βρεθεί). Από εκεί και πέρα τα πάντα είναι θέμα του αγοραστή. Αυτό που έγινε τώρα είναι το προφανές, δηλαδή πάει να μπει ένα τέλος στη λογική του "πήρα συσκευή που φυσάει σε τιμή χώμα και τι άλλο να κάνω δηλαδή που έχουμε και κρίση και δεν θέλω/μπορώ να σκάσω μια 300αρα για ένα Samsung που δεν θα φτάνει αυτές τις συσκευές ούτε στο 1/5". Δε λέω ότι συμφωνώ με αυτή τη λογική, λέω ότι αρκετοί από εμάς το είδαμε να έρχεται.

Για το anti-rollback τα έχουμε πει σε προηγούμενο νήμα.

Για την Xiaomi γενικότερα επίσης τα έχουμε πει. Αν συνεχίσει να κινείται σε δρόμους που "φτύνουν" τους power users, τότε και αυτοί με τη σειρά τους θα κινηθούν σε άλλα λημέρια. Προφανώς και δεν τους χρειάζεται και το γνωρίζουν όλοι εκατέρωθεν. Σε ότι αφορά τους υπόλοιπους, ε θα γίνει αυτό που γίνεται συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις. Θα κινηθούν και αυτοί ανάλογα με τις τιμές, την "μόδα" και την ευκολία τους/ικανοποίηση των αναγκών τους και να σας πω και κάτι: καλά θα κάνουν. Το να μπούμε τώρα στη διαδικασία να αναφέρουμε τα προφανή, δηλαδή ότι δεν γίνεται το φλασάρισμα μιας οποιασδήποτε επίσημης ROM, είτε αυτή απευθύνεται στους κατοίκους Κίνας, είτε στους κατοίκους της Ευρώπης, είτε σε αυτούς του...Άλφα Κενταύρου, μέσω των ΕΠΙΣΗΜΩΝ εργαλείων του κατασκευαστή, να καταλήγει σε hard-brick της συσκευής ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΛΟΓΟ, νομίζω δεν εξυπηρετεί σε κάτι.

Αυτό το μήνυμα σημειώθηκε ως θετικό από τον/ην NasDriver ()

• @BanditGR καλά όλα αυτά εφόσον έχεις ξεκλειδωτη ή έστω να χεις δικαίωμα ξεκλειδωματος. Τι γίνεται όμως με όσους δεν έχουν ξεκλειδωτη και πρέπει να περιμένουν 2 μήνες για να ξεκλειδώσουν;

Όσον αφορά τις rom, στις περισσότερες εταιρείες ξεκλειδώνεις και φλασαρεις οποία rom θες χανοντας απλά την εγγυηση. Οπότε συμφωνουμε ότι ειναι αδικαιολόγητη με τα antiroll back, 2 μηνες ξεκλείδωμα και πλέον και περιορισμός και στις official rom. Και μάλιστα όλα αυτά χωρίς προειδοποίηση αλλά κατόπιν εορτής/αγοράς. Και δεν είναι ανάγκη να πάει 3 χρόνια πίσω. Μια χαρά τραγικό είναι αν πιάσει όσες κυκλοφόρησαν φέτος

Μπορεί να μην φτάνει (ακόμα) τις τιμές της samsung όμως έχει και αυτή ανεβάσει αρκετά τις τιμές της. Και δεν είναι δυνατόν να κάνει κάτι τόσο σοβαρό χωρίς προειδοποίηση. Θεωρώ πως 500κατι ευρώ που εδωσαν κάποια παιδιά για mi8, mix 2s δεν τα λες και λίγα... (τόσο είχαν τις πρώτες εβδομάδες κυκλοφορίας)
    • Διαφήμιση
    • Αν έδωσε κάποιος 500 γιατί δεν το πήρε από τo Authorized Reseller της Ελλάδας να μην έχει τέτοια προβλήματα?
      Όλοι είχαμε την επιλογή να το πάρουμε είτε από infoquest είτε από Κίνα η από σκρουτζομάγαζο που το έχει φέρει από Κίνα.
      Τα βάζεις κάτω τα ζυγίσεις και πράττεις ανάλογα.

Ειλικρινά δεν θεωρώ λάθος την XIAOMI σε όλα αυτά - η γνώμη μου είναι ότι περισσότερο κακό έκανε στην εταιρία το να την κατηγορούν για τις ROM πάρα αυτό που κάνει τώρα.
      Η Huawei πρόσφατα σταμάτησε τη unlock code application service και ειλικρινά όσο hate και να έφαγε οι πωλήσεις της όχι μόνο δεν έπεσαν αλλά ανέβηκαν.

Σίγουρα κάποιοι νευριάζουν γιατί προτίμησαν να φέρουν από Κίνα κινητά με 200-300 ευρώ κάτω και όχι από το την infoquest αλλά όλοι είχαμε την επιλογή να διαλέξουμε και να ξέρουμε και τις συνέπειες.
      Mendokusai
    • Το πρόβλημα δεν είναι η αγορά από Κίνα σε χαμηλή τιμή ή από Ελλάδα από επίσημους διανομείς ή από ανεπίσημους κτλ.
      Global Version βρίσκεις και στην Κίνα, Global Version Βρίσκεις και στην Ελλάδα.
      China Version βρίσκεις και στην Κίνα, China Version βρίσκεις και στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό έγινε στα καλά καθούμενα και με αναδρομική ισχύ σε συσκευές που ήδη είχαν αγοραστεί άσχετα από το που είχαν αγοραστεί ή ποια έκδοση ήταν.

Θέλει να το κάνει ? Ας έβγαζε ανακοίνωση ότι από τα επόμενα μοντέλα, Global version > Global ROM, China Version > China ROM...διαλέγεις και παίρνεις...και θα τις βγάζαμε όλοι το "καπέλο" !
    • Νομίζω ότι όλη η μομφή επικεντρωνεται στην ενημέρωση που παρέχεις για το προϊόν που πουλάς. Δεν μπορείς να μου λες ότι αυτό είναι μήλο και μετά να μου λες ότι είναι αχλάδι άλλο το ένα άλλο το άλλο.
      Ενημερώσεις τον υποψήφιο πελάτη για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος για να έχει το δικαίωμα της επιλογής. Με τις ενέργειες σου αναιρείς αυτό μου το δικαίωμα.
      Αυτή είναι η βασική μομφή.
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Το πρόβλημα δεν είναι η αγορά από Κίνα σε χαμηλή τιμή ή από Ελλάδα από επίσημους διανομείς ή από ανεπίσημους κτλ.
      Global Version βρίσκεις και στην Κίνα, Global Version Βρίσκεις και στην Ελλάδα.
      China Version βρίσκεις και στην Κίνα, China Version βρίσκεις και στην Ελλάδα.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτό έγινε στα καλά καθούμενα και με αναδρομική ισχύ σε συσκευές που ήδη είχαν αγοραστεί άσχετα από το που είχαν αγοραστεί ή ποια έκδοση ήταν.

Θέλει να το κάνει ? Ας έβγαζε ανακοίνωση ότι από τα επόμενα μοντέλα, Global version > Global ROM, China Version > China ROM...διαλέγεις και παίρνεις...και θα τις βγάζαμε όλοι το "καπέλο" !
      Σωστός σε αυτό που λες.
      Το είπα και στο προηγούμενο post μου ότι αυτό θα ήταν το σωστό έπρεπε να είχε προειδοποιήσει 3-4-6 μήνες πριν το κάνει.

Ο/H flytouch1111 έγραψε:

Νομίζω ότι όλη η μομφή επικεντρωνεται στην ενημέρωση που παρέχεις για το προϊόν που πουλάς. Δεν μπορείς να μου λες ότι αυτό είναι μήλο και μετά να μου λες ότι είναι αχλάδι άλλο το ένα άλλο το άλλο.
      Ενημερώσεις τον υποψήφιο πελάτη για τα χαρακτηριστικά του προϊόντος για να έχει το δικαίωμα της επιλογής. Με τις ενέργειες σου αναιρείς αυτό μου το δικαίωμα.
      Αυτή είναι η βασική μομφή.
      Μα η εταιρία αυτό προσπαθεί να σώσει - ότι υπάρχουν μαγαζιά που στο πουλάνε σαν GLOBAL ROM ενώ είναι CHINA ROM και εσύ τα έχεις βάλει με την εταιρία ενώ θα έπρεπε να τα βάλεις με το μαγαζί.
      Γιατί στην τελική το μαγαζί σου πουλάει άλλο προϊόν από αυτό που θέλεις να αγοράσεις και όχι η XIAOMI.
      Mendokusai
    • Διαφήμιση
    • @karadoulis η εταιρία και η κάθε εταιρία ξέρει σε ποιον και πόσο πουλάει τα κινητά.
      Τα έχει όλα καταγεγραμμένα.
      Ας στρώσει τον κώλο της να ελέγξει αυτά τα μαγαζιά που πουλάνε το κινέζικο σαν global και να τους ρίξει πρόστιμο, να τους κόψει τα τηλέφωνα και δε ξέρω και εγώ τι άλλους τρόπους μπορεί να εφαρμόσει.
      Όπως κάνουν οι σωστές εταιρίες.
      Και όχι να κάνει αυτές τις μπούρδες που κάνει Τώρα.
      ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙ ΜΠΟΡΕΙ.