Διαφήμιση

Καρφιτσωμένο Ελληνικό Mi Fit για όλες τι συσκευές (με Ελληνικό & Αγγλικό Firmware για Mi Band 2/3) - [Τρέχουσα 'Εκδοση Mi Fit 5.0.1 Stable]

• Οδηγός
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H amoudimi έγραψε:

Δεν νομίζω να φταίει το file manager που έχω(ES FE), γιατί στην άλλη συσκευή mi band 3 που έχω(αγορασμένη Αύγουστο του 2018) κάνει της αναβαθμίσεις κανονικότατα με το ίδιο κινητό.
      Έχεις προσπαθήσει να κάνεις reset το band και μετά σύνδεση στο MiFit εκ νέου;

Οι κινήσεις που κάνω. reset band, Unpair band, Unistall mi fit, Install Mi fit, Pair band, download notify και μετα τις διαδικασίες για το custom firmware
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Ο/H karadoulis έγραψε:

Καλησπέρα σας,

Το Αγγλικό firmware με unicode είναι UI στα Αγγλικά με δυνατότητα να διαβάζει κανονικά τα μηνύματα στα Ελληνικά;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Sent from my MI 8 using Tapatalk
      Ναι

Ο/H amoudimi έγραψε:

Δεν νομίζω να φταίει το file manager που έχω(ES FE), γιατί στην άλλη συσκευή mi band 3 που έχω(αγορασμένη Αύγουστο του 2018) κάνει της αναβαθμίσεις κανονικότατα με το ίδιο κινητό.
      Έχεις προσπαθήσει να κάνεις reset το band και μετά σύνδεση στο MiFit εκ νέου;
      Ευχαριστώ πολύ!

Sent from Mi Band 3 using Tapatalk
      Mendokusai
    • Διαφήμιση
    • Ελληνικό Mi Fit για το Mi Band 2 + 3 με Ελληνικό Firmware - [Τρέχουσα 'Εκδοση Mi Fit 3.6.0 Stable]

Καλημέρα. Αντικατέστησα επιτέλους χθες το mi band 2 με το 3.
      Μόλις το πήρα, απεγκατεστησα το παλιό official app που χρησιμοποιούσα, έβαλα το τελευταίο ελληνικό app από το πρώτο post, έκανε σύζευξη, αναβάθμιση, όλα καλά, όλα ελληνικά.
      Εκτός από την ημέρα στην ημερομηνία, που βγαίνει με κυριλλικά.
      Κατέβασα τα resources και τα fonts, και τα εγκατέστησα ξανά manually με το notify & fitness.
      Το πρόβλημα παραμένει.
      Καμιά ιδέα;

Στάλθηκε από το VTR-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Edit: Έκανα την όλη διαδικασία 2η φορά, και όλα εντάξει τώρα...
    • Ο/H amoudimi έγραψε:

Οι κινήσεις που κάνω. reset band, Unpair band, Unistall mi fit, Install Mi fit, Pair band, download notify και μετα τις διαδικασίες για το custom firmware
      Όταν ανοίγεις το Notify and Fitness σου ζητάει να επιλέξεις Mi Band 3? Μήπως σου βγάζει δύο επιλογές και συ επιλέγεις πάντα την πρώτη? Αν συμβαίνει αυτό επέλεξε τη 2η στη νέα προσπάθεια και θα στο περάσει μια χαρά το firmware. :)
    • γεια σας και από εμένα....άλλαξα τηλέφωνο mi 8 lite πέρασα την εφαρμογή από την πρώτη σελίδα και όλα καλά..το μόνο πρόβλημα που έχω είναι ότι χάνει κάποιες κλήσεις...αν κλείσω ανοίξω bluetouth στρώνει και μετά από κάποιες ώρες τα ίδια...έκανα reset από το band έστρωσε και μετά από σχεδόν μια μέρα πάλι τα ίδια...το περίεργο είναι ότι μου το κάνει σε συγκεκριμένα νούμερα...έκανα και εκκαθάριση δεδομένων στο bluetouth τις συσκευής ...καμιά ιδέα ...
    • Ο/H dnomikos έγραψε:

Κατέβασε και εγκατέστησε αυτό => MiFit-3.6.0-Downgrade.apk.
      Περιέχει ψεύτικη πληροφορία ότι "υπάρχει νεότερο firmware" για τα Mi Band 3 (απλό και NFC) και ξεκινάει την αναβάθμιση αλλά ουσιαστικά κάνει downgrade και περνάει τις αντίστοιχες official εκδόσεις 2.3.0.2 για το απλό και 1.6.0.10 για το NFC.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Μόλις τελειώσει την αναβάθμιση θα το κλείσεις και θα το απεγκαταστήσεις. Αν το αφήσεις ανοικτό, θα επαναληφθεί η ίδια διαδικασία και αυτό θα γίνεται επ'αόριστο αφού θα προσπαθεί να βάλει νέο firmware και θα βρίσκει συνεχώς παλαιότερο...

Μετά, εγκατέστησε το κανονικό MiFit-3.6.0 από την πρώτη σελίδα, και θα ξεκινήσει να σου περάσει το Ελληνικό firmware 2.3.0.6_v3 που περιέχει.

Θα μπορούσαμε να το κάνουμε ForceUpdate, αλλά καλύτερα έτσι... downgrade πρώτα και μετά βάζουμε το κανονικό MIFit.

EDIT: Επαναλαμβάνω για άλλη μια φορά, να γίνει κατανοητό και να μην υπάρξουν παρεξηγήσεις: Όποιος το κατεβάσει, θα το τρέξει ΜΟΝΟ μέχρι να ολοκληρώσει μια φορά την αναβάθμιση (ουσιαστικά την υποβάθμιση) και μετά θα το κλείσει και θα το αντικαταστήσει με το κανονικό MiFit-3.6.0. Θα το χρησιμοποιήσετε ΜΟΝΟ στην περίπτωση που δεν μπορείτε για κάποιο λόγο να περάσετε χειροκίνητα το v3 firmware είτε για το απλό μοντέλο, είτε για το NFC.
      Πλέον το band έχει το λογισμικο 2.3.0.28. Βαζω το apk από την πρώτη σελίδα και δεν μου κάνει καμία αναβάθμιση.

Ο/H lallasgr έγραψε:

Ο/H amoudimi έγραψε:

Όταν ανοίγεις το Notify and Fitness σου ζητάει να επιλέξεις Mi Band 3? Μήπως σου βγάζει δύο επιλογές και συ επιλέγεις πάντα την πρώτη? Αν συμβαίνει αυτό επέλεξε τη 2η στη νέα προσπάθεια και θα στο περάσει μια χαρά το firmware. :)
      Ναι, μου εμφανίζει το παράθυρο με δύο επιλογές και όταν επιλέξω οποιαδήποτε επιλογή μου ξανά ανοίγει αυτό το παράθυρο με τις δύο επιλογές.
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα στο φόρουμ!

Αγόρασα πριν από 3 ημέρες ένα Mi Band 3, αλλά δε μου εμφάνιζε σωστά τα Ελληνικά π.χ. στην αναγνώριση κλήσεων. Επειδή προτιμώ να έχω τα μενού κτλ. στα Αγγλικά, αλλά παράλληλα να εμφανίζονται οι Ελληνικοί χαρακτήρες, επέλεξα το Αγγλικό firmware με υποστήριξη για χαρακτήρες UTF-8. Ακολούθησα τους οδηγούς και έκανα upload το firmware, καθώς και τα αντίστοιχα .res και .ft αρχεία:
      • Mili_wuhan_2.3.0.6_v3_custom_english_UTF8_by_xiaomi-miui.gr.fw
      • Mili_wuhan_v46_custom_english_UTF8_by_xiaomi-miui.gr.res
      • Mili_wuhan.ft
      Όλα ήταν ΟΚ μέχρι σήμερα που, όπως ανέφερε και ο pan83 παραπάνω, έγινε update του mobile app στην έκδοση 4.0 και πέρασε αυτόματα το firmware 2.3.0.28, το οποίο χάλασε την εμφάνιση των Ελληνικών χαρακτήρων.

Η απορία μου είναι εάν τα παραπάνω .res και .ft αρχεία είναι συμβατά με την έκδοση 2.3.0.28, ή πρέπει να περιμένω για κάποια ενημερωμένη έκδοσή τους; Από τη στιγμή που η έκδοση έχει παραμείνει 2.3.x.x, πιστεύω πως είναι πολύ πιθανό να είναι συμβατά, αλλά θα ήθελα μία γνώμη από κάποιον πιο έμπειρο στο θέμα.
    • Ο/H cipher έγραψε:

Όλα ήταν ΟΚ μέχρι σήμερα που, όπως ανέφερε και ο pan83 παραπάνω, έγινε update του mobile app στην έκδοση 4.0 και πέρασε αυτόματα το firmware 2.3.0.28, το οποίο χάλασε την εμφάνιση των Ελληνικών χαρακτήρων.

Η απορία μου είναι εάν τα παραπάνω .res και .ft αρχεία είναι συμβατά με την έκδοση 2.3.0.28, ή πρέπει να περιμένω για κάποια ενημερωμένη έκδοσή τους; Από τη στιγμή που η έκδοση έχει παραμείνει 2.3.x.x, πιστεύω πως είναι πολύ πιθανό να είναι συμβατά, αλλά θα ήθελα μία γνώμη από κάποιον πιο έμπειρο στο θέμα.
      Το καλύτερο πιστεύω είναι να περιμένεις να βγει η νέα έκδοση του ελληνικού Mi-Fit, και για να μην πάθεις το ίδιο αργότερα καλό είναι να αποκλείσεις την εφαρμογή από τα αυτόματα Updates. ;)

Διαφορετικά θα πρέπει να κάνεις με προσοχή αυτό που γράφει ο @dnomikos ΕΔΩ
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Παιδια περασα το .res αρχειο στο mi band 3 και μου εβγαλε στην οθονη connect to app to update και δεν μπορω να το συνδεσω με τιποτα σε καμια εφαρμογη οσες φορες προσπαθησα
    • Ο/H cipher έγραψε:

Καλησπέρα στο φόρουμ!

Αγόρασα πριν από 3 ημέρες ένα Mi Band 3, αλλά δε μου εμφάνιζε σωστά τα Ελληνικά π.χ. στην αναγνώριση κλήσεων. Επειδή προτιμώ να έχω τα μενού κτλ. στα Αγγλικά, αλλά παράλληλα να εμφανίζονται οι Ελληνικοί χαρακτήρες, επέλεξα το Αγγλικό firmware με υποστήριξη για χαρακτήρες UTF-8. Ακολούθησα τους οδηγούς και έκανα upload το firmware, καθώς και τα αντίστοιχα .res και .ft αρχεία:
      • Mili_wuhan_2.3.0.6_v3_custom_english_UTF8_by_xiaomi-miui.gr.fw
      • Mili_wuhan_v46_custom_english_UTF8_by_xiaomi-miui.gr.res
      • Mili_wuhan.ft

Το αρχείο γραμματοσειρών είναι κοινό και ίδιο εδώ και σχεδόν ένα χρόνο. Μια φορά το περνάς (αν έχεις πρόβλημα με Αγγλικά ερωτηματικά ή αν το είχες αλλάξει εσύ για δοκιμή) και τέλος.
      Το αρχείο πόρων (resources) v46, ήταν συμβατό με τις εκδόσεις firmware 2.2.0.12 έως και 2.3.0.6 για το απλό Mi Band 3 και με την 1.7.0.4 για το Mi Band 3 NFC (δεν ξέρω και δεν έχω ψάξει για προγενέστερες εκδόσεις του NFC). Από την έκδοση 2.3.0.28 για το απλό και την 1.7.0.16 για το NFC αντίστοιχα, συμβατό είναι το νέο αρχείο πόρων v47.

Τέλος πάντως, μείνε όπως είσαι για τώρα... το πρωί θα ανεβάσουμε τις νέες εκδόσεις και τις περνάς χειροκίνητα για να διορθωθεί. Και όπως σου είπε και ο @MIUI_ART, κλείσε τις αυτόματες ενημερώσεις του official MiFit για να το ενημερώνεις χειροκίνητα μόλις περνάς την όποια νέα έκδοση είναι έτοιμη στην πρώτη σελίδα αυτού του νήματος.

Ο/H Skoufichh77 έγραψε:

Παιδια περασα το .res αρχειο στο mi band 3 και μου εβγαλε στην οθονη connect to app to update και δεν μπορω να το συνδεσω με τιποτα σε καμια εφαρμογη οσες φορες προσπαθησα
      Για να μην συνδέεται πουθενά, ίσως έχεις κάνει και reset μέσα από το ίδιο το band. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεται πάντα κατάργηση σύζευξης και σύζευξη εκ νέου. Δεν πρόκειται να το δει διαφορετικά.
      Να έχεις υπόψη σου ότι ειδικά το Mi Band 3, δεν μπορεί να είναι ταυτόχρονα συνδεδεμένο με το MiFit και το GadgeBridge. Αν έχει γίνει σύζευξη με το ένα, ΔΕΝ το βλέπει το άλλο και δεν μπορεί να γίνει σύζευξη με το δεύτερο. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε την τελευταία φορά που χρησιμοποίησα και τα δυο ταυτόχρονα....
    • Διαφήμιση
    • Ο/H amoudimi έγραψε:

Ναι, μου εμφανίζει το παράθυρο με δύο επιλογές και όταν επιλέξω οποιαδήποτε επιλογή μου ξανά ανοίγει αυτό το παράθυρο με τις δύο επιλογές.
      Έκανες καμιά δοκιμή να περάσεις τα firmware με το GadgetBridge? Αν και εφόσον δοκιμάσεις με αυτό το πρόγραμμα όταν με το καλό τελειώσεις τις αναβαθμίσεις πρέπει να το διαγράψεις για να μπορέσει το Mi Band να συνδεθεί πάλι με το Mi Band. Είναι περίεργο που σου ξαναπετάει το ίδιο παράθυρο. Η όλη διαδικασία πιστεύω κολλάει στις επιλογές του Mi Band και ότι τελικά δεν επιλέγεται το σωστό για να προχωρήσει και η αναβάθμιση. Αν το παιδέψεις λίγο με αυτές τις επιλογές και να κάνεις διαφορετικές κάθε φορά πιστεύω θα στα περάσει χωρίς θέμα. :)