Καλησπέρα στην παρέα.Υπάρχουν μεταλλάδες?Θα χαιρόμουν να συζητήσω για OSDM,κλασσικό χέβυ μέταλ,για το πότε και αν πέθανε η μουσική αυτή και άλλα πολλά.Όπως ήδη γνωρίζετε,το πάθος για τη μουσική ενδεχομένως μας ενώνει,αλλά μας χωρίζουν πολλοί περισσότεροι παράγοντες,και αυτό το ερώτημα το αναζητώ διαρκώς,όσο αναφορά τα αίτιά του,το γιατί,το πώς,και το αν ισχύει κάτι από όλα τα προαναφερθέντα τελικά..
Metal
-
-
Καλώς τον! Πιστεύω είμαστε αρκετοί! Εγώ κατά κύριο λόγο ακούω Power Metal, τόσο οld school όσο και πιο σύγχρονο. Φυσικά ακούω κλασικό metal καθώς αποτελεί τη ρίζα όλων των υπολοίπων ειδών και παρακλαδιων! Βέβαια δεν λέω όχι σε οτιδήποτε άλλο μου χαϊδεύει το αυτί (π.χ. Melodic Death, Thrash,, κ.α.).
Δεν κατάλαβα όμως τι είναι αυτό που μας χωρίζει! Υπάρχει όντως κάτι; Γιατί πιστεύω η αγάπη για το συγκεκριμένο είδος είναι πιο ισχυρή από οτιδήποτε άλλο που ενδέχεται να μας χωρίζει! -
Κλασσικό metal εδώ και hard rock. Αν κάτι μου τραβήξει την προσοχή όμως δεν έχω πρόβλημα και να το ακούσω και να το ευχαριστηθώ.
Η μουσική καλύπτει ανάγκες, όσο αυτές υπάρχουν, θα υπάρχει
Όσο για τις διαφορές μεταξύ των ακροατών του κάθε είδους... μεγάλωσα πολύ, η όραση μειώθηκε και δεν τις βλέπω πιαΑν το συναίσθημα που νιώθω εγώ ακούγοντας Zeppelin το νιώθει κάποιος άλλος ακούγοντας The Dillinger Escape Plan, τι μας χωρίζει;
-
Zeppelin.......
-
Punk , Hard Rock , Heavy Metal με όλα τα παρακλάδια του ..
-
Δε περιμενα να βρω τόσες απαντήσεις.Μια βόλτα βγήκα για λίγο και σκέφτηκα όσο έγραφα πως ίσως δεν απαντήσει κανείς.Σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας,όμως θα πω και γω με τη σειρά μου αρκετά πράγματακια από αύριο,καθώς δυστυχώς έχω πρωινό ξύπνημα,χαρτουρα,και μια μικρή δόση δημοσιου,συνεπώς,θα αποχαιρετήσω προς το παρόν άπαντες.Καλο βράδυ και τα ξαναλέμε σύντομα.
-
METAL,
Neoclassical,
Power,
Progressive,
Epic -
heavy metal ,hard rock classic rock. Με αυτα μεγαλωσα και ακομα μεγαλωνω ,black sabbath,dio,,ozzy,acdc,deep purple,janis,jim morrison(doors)
και οπως λεει και η ειρηνη @fog οσο μεγαλωνουμε δεν << βλεπουμε >> .... τωρα τελευταια ακουω και λιγο beethoven. mozart και αυτο heavy ειναι -
Και ποιος σου είπε ότι δεν ήμαστε ΚΑΙ ΠΡΩΙΝΟΙ
Heavy Metal, Hard Rock, Rock, Ελληνικό Rock, ραδιόφωνο κολλημένο συνέχεια Rock Fm & Red
Τρέλα με Παπακωνσταντίνου...Κατράκειο πλατεία και τα μυαλά στα κάγκελα... -
Καλησπέρα σε όλους και συγγνώμη για την απουσία.Θα δοκιμάσω να απαντήσω σε όλους σιγά σιγά. Προς Kaggelaris,θα έλεγα πως οι διαφορές υπάρχουν στην κουλτούρα του εκάστοτε μέταλ είδους,καθώς υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις ανάμεσα στην πληθώρα των ειδών.Επίσης,η νοοτροπία του κάθε μεταλλά διαφέρει από τους άλλους μεταλλάδες εφόσον το κάθε άτομο είναι διαφορετικό στην προσέγγιση(όχι απαραίτητα ξεχωριστό όμως)και έτσι,δημιουργούνται συχνά ηθελημένα η μη,παρανοήσεις σχετικά με το νόημα του είδους εν γένει,η το νόημα των υπο-ειδών που ακολουθούν στον χρόνο το πατρικό είδους του Heavy Metal.Προς fog,το ότι μεγαλώνει ένα άτομο και αντιμετωπίζει αλλιώς καταστάσεις,δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν διαφορές στα είδη,ή το πως τα αντιλαμβάνονται οι ακροατές τους.Μη ξεχνάμε πως οι τεράστιες διαφορές σε αυτή τη μουσική(ροκ και μεταλ)είναι που την κάνουν υπέροχη.Όσο αναφορά τα συναισθήματα,επειδή σε αυτή τη περίπτωση μιλάμε για κάτι υποκειμενικό,δεν μπορείς να πείς σε κάποιον τι θα νιώσει όταν ακούει κάτι,όμως η κριτική της μουσικής είναι κάτι το αντικειμενικό και δεν υπόκεινται σε συναισθηματισμούς περί προσωπικού γούστου του εκάστοτε ακροατή.Προς amavroudis,οι Zeppelin είναι από τις πρώτες μπάντες που άκουσα,και ίσως δε μπορώ να περιγράψω με απλό τρόπο το πως ήταν....Προς gkalen,ενώ δε μπορώ να πω ότι ενδιαφέρομαι ιδιαίτερα για την κουλτούρα της πάνκ,παρόλα αυτά μερικά σχήματα είναι υπέροχα,και αυτό είναι γεγονός....από thrash death η black ακούς κάτι?Προς CyberRedmi,τι θεωρείς πως κάνει αυτά τα είδη να σε ελκύουν μουσικά περισσότερο?Προς makisfz,η κλασσική μουσική είναι σεβαστή και αρεστή σε εμένα προσωπικά όχι μόνο για μουσικά ιστορικούς λόγους,αλλά για την προσέγγιση της σε διάφορα σημαντικά θέματα ακόμη και τότε,που δεν υπήρχαν τα μέσα για να εκφραστούν εύκολα οι καλλιτέχνες.....Όταν ήμουν και εγώ πιτσιρίκι άκουγα κυρίως hard rock και heavy metal,τις λεγόμενες κλασσικούρες,και ήταν απλά υπέροχα χρόνια!Προς NasDriver,θα ήθελα πολύ να ασχοληθώ με ραδιόφωνο,παρόλο που με την ελληνική σκηνή δε τα πάω τόσο καλά,δε μπορώ να κρύψω πως θα ήθελα και εγώ να είμαι μπροστά σε μια κονσόλα και να κάνω πρόγραμμα για ώρες,ακόμη και αν ακούγανε 3μιση άτομα...
-
Θανάση πολύ ενδιαφέρουσα η τοποθέτησή σου.
Δεν θα διαφωνήσω ότι υπάρχουν διαφορέτικές προσεγγίσεις. Τουναντίων, συμφωνώ καθώς το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Όλα τα είδη έχουν το καθένα μια καταβολή και αντιπροσωπεύουν κάτι συγκεκριμένο (κάτι που φαίνεται μεταξύ άλλων τόσο από τη θεματολογία, όσο και από την ίδια τη μουσική).
Το νόημα του είδους στο οποίο αναφέρεσαι, θεωρώ ότι και αυτό είναι υποκειμενικό αλλά όντως ενδέχεται να δημιουργηθούν και παρανοήσεις.
Όσον αφορά τη νοοτροπία του κάθε μεταλλά, δεν θα μπορούσε να είναι η ίδια καθώς όπως είπες κι εσύ, το κάθε άτομο είναι διαφορετικό!
PS. Όταν θέλεις να αναφερθέις σε κάποιον, καλό θα ήταν να βάζεις το πρόθεμα @ πριν το όνομά του για να ενημερωθεί ότι αναφέρεσαι σε αυτόν
-
Θα το έχω υπόψιν μου αυτό για την αναφορά @
George Kaggelaris ,επίσης,για εσένα τι έχει περισσότερη σημασία?Το υποκειμενικό,ή το αντικειμενικό,όταν φυσικά μιλάμε για μουσική!Μαντάρα τα έκανα,μισά μεγάλα,μισά μικρά.
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0
-
Παρόμοια νήματα