Διαφήμιση

redmi note 4X ανεβάζει θερμοκρασία και μάλλον καταναλώνει γρήγορα μπαταρία

• Πριν λίγο αφαίρεσα το Google Duo μαζί με κάποια άλλα της Google και τώρα το φορτίζω. Δείχνει να συνήλθε, τουλάχιστον από θερμοκρασία μπαταρίας. Έχω της 9.6.1.0 Stable.
    • Μια χαρά θα συνέλθει. ΔΥΣΤΥΧΩΣ στις Global εκδόσεις συσκευών, η Xiaomi παρέχει τη συσκευή μαζί με την Global ROM που έρχεται με προεγκατεστημένες εφαρμογές της Google όπως Videos, Duo, Photos και κανά 2 άλλες που μου διαφεύγουν αυτή τη στιγμή ως εφαρμογές συστήματος (και ΟΧΙ εφαρμογές χρήστη). Αυτό σημαίνει ότι οι εφαρμογές αυτές ΔΕΝ μπορούν να αφαιρεθούν από το χρήστη χωρίς είτε το ξεκλείδωμα της συσκευής και την απόκτηση πρόσβασης root, είτε μέσω της γνωστής εντολής του ADB, pm uninstall (την οποία και χρησιμοποιεί το BRT tool του Γιώργου).

Θα πρέπει να σημειώσουμε εδώ ότι οι εφαρμογές που έχουν αφαιρεθεί έτσι, θα ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ μετά από ενημέρωση/αναβάθμιση της ROM (μιλάμε πάντα για την επίσημη ROM) και πρέπει να αφαιρεθούν εκ νέου, εφόσον το επιθυμεί ο χρήστης. Οι εφαρμογές που έχουν αφαιρεθεί με το BRT μπορούν επίσης να επανεγκατασταθούν από τον ίδιο το χρήστη, εφόσον αυτός το επιθυμεί, μέσω Play Store, αλλά αυτή τη φορά ως εφαρμογές χρήστη και όχι συστήματος (και άρα θα μπορούν να απεγκατασταθούν με την γνωστή normal μέθοδο).

Αυτά τα...όχι και τόσο ολίγα.
    • redmi note 4X ανεβάζει θερμοκρασία και μάλλον καταναλώνει γρήγορα μπαταρία

Δυστυχώς λέτε αλλά δεν είναι έτσι, η Xiaomi πρέπει να τηρήσει τους όρους της αδειοδότησης των εφαρμογών της Google οι οποίες παρεπιπτόντως αποτελούν πνευματική της ιδιοκτησία, είδατε τι έγινε πρόσφατα εξάλλου με την αντιμονοπωλιακή καταδίκη της εδώ στην ΕΕ, πλέον θα χρεώνει την σουίτα εφαρμογών της περίπου $40 ανά συσκευή..

Στους όρους λοιπόν της αδειοδότησης γίνεται σαφές ποιες εφαρμογές πρέπει να περιλαμβάνονται στην ROM. Οι οποίες εφαρμογές δε μου δημιούργησαν ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά η Xiaomi τα έκανε σαλάτα με την ROM της ξανά.

Το έχω ξαναπεί, η global ROM της πρέπει να πετάξει όλες της ματσακονιές που κουβαλάει από το παρελθόν και να μετατραπεί σε σκέτο skin χωρίς να αλλάζει τον βασικό κώδικα του Android. Τότε μόνο θα απαλλαγούμε από όλα αυτά τα bug.
      Βασική συσκευή: Xiaomi Mi 9T Pro (Raphael) - ROM: EEA Stable ROM
      Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (Whyred) -- ROM: Global Stable
      Παροχέας κινητής: Deutsche Telekom / Wind
    • Διαφήμιση
    • Ο/H rendez89 έγραψε:

Πριν λίγο αφαίρεσα το Google Duo μαζί με κάποια άλλα της Google και τώρα το φορτίζω. Δείχνει να συνήλθε, τουλάχιστον από θερμοκρασία μπαταρίας. Έχω της 9.6.1.0 Stable.
      Ποιές εφαρμογές αφαίρεσες ακριβώς ... θυμάσαι και πώς;;;
      Και παρακαλώ.... γίνεται τίποτα ή το πάω στην αντιπροσωπία;;;
      Από εκέι μου είπαν αρχικά να κάνω επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων και μόνο αν επιμένει να τους το πάω... αλλά μπορεί να χάσω χρόνο.... και ευτυχώς είμαι ακόμα εντός εγγύησης
      Παρακαλώ για τις απόψεις σας
    • Ο/H charlie2alpha έγραψε:

Δυστυχώς λέτε αλλά δεν είναι έτσι, η Xiaomi πρέπει να τηρήσει τους όρους της αδειοδότησης των εφαρμογών της Google οι οποίες παρεπιπτόντως αποτελούν πνευματική της ιδιοκτησία, είδατε τι έγινε πρόσφατα εξάλλου με την αντιμονοπωλιακή καταδίκη της εδώ στην ΕΕ, πλέον θα χρεώνει την σουίτα εφαρμογών της περίπου $40 ανά συσκευή..

Στους όρους λοιπόν της αδειοδότησης γίνεται σαφές ποιες εφαρμογές πρέπει να περιλαμβάνονται στην ROM. Οι οποίες εφαρμογές δε μου δημιούργησαν ποτέ ιδιαίτερο πρόβλημα, απλά η Xiaomi τα έκανε σαλάτα με την ROM της ξανά.

Το έχω ξαναπεί, η global ROM της πρέπει να πετάξει όλες της ματσακονιές που κουβαλάει από το παρελθόν και να μετατραπεί σε σκέτο skin χωρίς να αλλάζει τον βασικό κώδικα του Android. Τότε μόνο θα απαλλαγούμε από όλα αυτά τα bug.
      Μα δεν ισχυρίστηκε ποτέ κανείς ότι η Xiaomi διέθεσε τη σουίτα της Google επειδή έτσι ξύπνησε κάποιο πρωί, προφανώς και πρέπει στις global συσκευές να τηρήσει το Google licensing και την πιστοποίηση. Πέραν αυτού το 'δυστυχώς' πήγαινε στο ότι ο χρήστης δεν έχει τον έλεγχο που πρέπει σε αυτού του είδους τις εφαρμογές και φυσικά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο και ισχύει χρόνια τώρα και δεν αφορά μόνο την Xiaomi, αλλά όλους τους vendors που πρέπει κάπως να εξασφαλίσουν το Google licensing.
    • Το πρόβλημα είναι πως το λύνουμε τώρα.... Επαναλαμβάνω είμαι μεσα στην εγγ΄υηση και το κινητό είναι το 10πύρηνο που εισήγαγε η info quest!
    • Ο/H nikolasf έγραψε:

Το πρόβλημα είναι πως το λύνουμε τώρα.... Επαναλαμβάνω είμαι μεσα στην εγγ΄υηση και το κινητό είναι το 10πύρηνο που εισήγαγε η info quest!
      Έχει δοθεί απάντηση στην προηγούμενη σελίδα με σχετικό link για το bloatware removal tool. Μέσω αυτού θα απεγκαταστήσεις απλά το Google Duo και το πρόβλημα λογικά θα σταματήσει.
    • Διαφήμιση
    • Καλήμερα με καλά νέα !!
      Εχθες που ανέφερα το πρόβλημα ήμουν με 20% μπαταρία και σε ενα 40λεπτο έπεσε στο 1% !!!

Στο ενδιάμεσο έκανα εκκαθάριση των δεδομένων το FB και διαγραφή της εφαρμογής TrackView,
      η οποία μου έδειχνε οτι καταναλώνει μπαταρία αλλά το παράξενο είναι ότι είχα να την χρησιμοποιήσω πάνω απο 2 μήνες !

Μετά από αυτά έμεινα με το ηρωικό 1% πάνω από 30 λεπτά (wifi πάντα ανοιχτό) και το τηλέφωνο δροσερό (27c)
      Όταν έσβησε εντελώς το έβαλα να φορτίσει απενεργοποιημένο αλλά δεν κατάφερα να το αφήσω μέχρι το 100% γιατί
      έπρεπε να φύγω,οπότε όταν το άνοιξα ήταν στο 86%
      Μετά από 17 περίπου ώρες (τώρα που γράφω) με κάτω του μετρίου χρήση και 4 τηλεφωνήματα (wifi κλειστό τη νυχτα)
      έχουμε αυτό...
      Images
      • battery2.jpg

156,77 kB, 1.080×1.579, viewed 85 times
    • redmi note 4X ανεβάζει θερμοκρασία και μάλλον καταναλώνει γρήγορα μπαταρία

Τι στο καλό, εσύ δηλαδή δεν έβγαλες το Duo που αναφέρθηκε πιο πάνω αλλά άλλη εφαρμογή και συνήλθε;

Αυτή η ROM του Nikel πραγματικά για τα μπάζα...
      Βασική συσκευή: Xiaomi Mi 9T Pro (Raphael) - ROM: EEA Stable ROM
      Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (Whyred) -- ROM: Global Stable
      Παροχέας κινητής: Deutsche Telekom / Wind
    • Εγώ πάλι χωρίς να θέλω να γίνω προάγγελος κακών, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έφταιγε το trackview, είναι πάρα πολύ μεγάλο το ποσοστό χρηστών και στα official forums που εντόπισε το πρόβλημα στην ενημέρωση κάποιων google apps για να είναι τυχαίο.
    • Ο/H charlie2alpha έγραψε:

Τι στο καλό, εσύ δηλαδή δεν έβγαλες το Duo που αναφέρθηκε πιο πάνω αλλά άλλη εφαρμογή και συνήλθε;

Αυτή η ROM του Nikel πραγματικά για τα μπάζα...
      Αυτό ακριβώς! :S
      Θα το παρακολουθήσω τις επόμενες μέρες να δω πως τα πάει και βλέπουμε... :rolleyes:

Ο/H BanditGR έγραψε:

Εγώ πάλι χωρίς να θέλω να γίνω προάγγελος κακών, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι έφταιγε το trackview, είναι πάρα πολύ μεγάλο το ποσοστό χρηστών και στα official forums που εντόπισε το πρόβλημα στην ενημέρωση κάποιων google apps για να είναι τυχαίο.
      Αυτό είναι που με παραξενεύει κι έμενα.. ?(
      Για να έχω το κεφαλάκι μου ήσυχο βέβαια προ 10λεπτου έσβησα και περιβόητο Duo :thumbsup:
    • Διαφήμιση
    • Και εμένα απο εχθες ανέβαζε θερμοκρασία γυρω στους 40 χωρίς χρήση και άδειαζε γρήγορα η μπαταρία..Εκανα επανεκκίνηση και δεν διορθωθηκε. Διέγραψα το google duo και προσωρινα λύθηκε.