Διαφήμιση

Πρόβλημα; με τη διαχείριση των πυρήνων της cpu και battery drain στο Mi8 lite.

• Απαντήθηκε
  • Ο/H NasDriver έγραψε:

Το play store συνεχίζει να είναι η εφαρμογή με την μεγαλύτερη κατανάλωση μπαταρίας ?
    Όχι. Αυτή είναι η εικόνα σήμερα. Ίσως επειδή χτες κατέβαζα εφαρμογές και έκανα update όλη τη μέρα από το playstore ήταν έτσι.
    Images
    • Screenshot_2018-12-15-15-05-49-478_com.miui.securitycenter.png

144,84 kB, 1.080×2.280, viewed 100 times
  • Τελείωσε τις αναβαθμίσεις, εγκαταστάσεις εφαρμογών, άσε να περάσουν και 1-2 μέρες και το βλέπεις εκ νέου
  • Ο/H NasDriver έγραψε:

Τελείωσε τις αναβαθμίσεις, εγκαταστάσεις εφαρμογών, άσε να περάσουν και 1-2 μέρες και το βλέπεις εκ νέου
    Τα έχω κάνει όλα από χθες. Η απορία μου είναι με την εικόνα των πυρήνων. Είναι φυσιολογικό; Επίσης τι μπορεί να συνέβη σήμερα με τη φόρτιση που ανέφερα παραπάνω; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά μετά τη χαρά της απόκτησης της, κατά τα άλλα, εξαιρετικής συσκευής αυτά τα θεματάκια με έχουν προβληματισει.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H Nnoutas έγραψε:

Τα έχω κάνει όλα από χθες. Η απορία μου είναι με την εικόνα των πυρήνων. Είναι φυσιολογικό; Επίσης τι μπορεί να συνέβη σήμερα με τη φόρτιση που ανέφερα παραπάνω; Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά μετά τη χαρά της απόκτησης της, κατά τα άλλα, εξαιρετικής συσκευής αυτά τα θεματάκια με έχουν προβληματισει.
    Δοκίμασε το εξής: Αν έχεις καθορίσει ότι η συσκευή μπορεί να ανοίγει με δακτυλικό αποτύπωμα, απενεργοποίησε την εν λόγω επιλογή. Επίσης σβήσε όσα δακτυλικά αποτυπώματα βρεις. Παρατήρησε αν συνεχίζεται η ίδια συμπεριφορά στους πυρήνες.

Αν είναι θέμα αισθητήρα (παρόμοιο με τον Goodix sensor του MI A2 που πλέον είναι μια συσκευή που προσωπικά δεν συστήνω σε ΚΑΝΕΝΑ), τότε θα πρέπει να δεις διαφορές μετά τα παραπάνω. Διαφορετικά κάτι άλλο συμβαίνει και θα χρειαστεί ενδεχομένως πρόσβαση root και εγκατάσταση του Gsam Battery Monitor προκειμένου να δούμε (ΑΝ δούμε) τι υπάρχει στο kernel που αναγκάζει τους πυρήνες του SnapDragon να λειτουργούν σε τόσο μεγάλη συχνότητα.
  • Ο/H BanditGR έγραψε:

Ο/H Nnoutas έγραψε:

Δοκίμασε το εξής: Αν έχεις καθορίσει ότι η συσκευή μπορεί να ανοίγει με δακτυλικό αποτύπωμα, απενεργοποίησε την εν λόγω επιλογή. Επίσης σβήσε όσα δακτυλικά αποτυπώματα βρεις. Παρατήρησε αν συνεχίζεται η ίδια συμπεριφορά στους πυρήνες.
    Αν είναι θέμα αισθητήρα (παρόμοιο με τον Goodix sensor του MI A2 που πλέον είναι μια συσκευή που προσωπικά δεν συστήνω σε ΚΑΝΕΝΑ), τότε θα πρέπει να δεις διαφορές μετά τα παραπάνω. Διαφορετικά κάτι άλλο συμβαίνει και θα χρειαστεί ενδεχομένως πρόσβαση root και εγκατάσταση του Gsam Battery Monitor προκειμένου να δούμε (ΑΝ δούμε) τι υπάρχει στο kernel που αναγκάζει τους πυρήνες του SnapDragon να λειτουργούν σε τόσο μεγάλη συχνότητα.
    Το έχω δοκιμάσει και αυτό χωρίς να δω διάφορες. Επίσης κατέβασα την εφαρμογή cpu spy και οι ενδείξεις είναι τελείως διαφορετικές. Μετά από 10 λεπτά χρήσης η εικόνα είναι η παρακάτω. Μήπως τελικά δεν έχω πρόβλημα;
    Images
    • Screenshot_2018-12-15-16-47-12-517_com.bvalosek.cpuspy.png

96,27 kB, 1.080×2.280, viewed 106 times
  • Καλά δείχνουν τα πράγματα αλλά θέλω να αφήσεις το CPU spy εγκατεστημένο για μια πλήρη φόρτιση, κοινώς θα φορτίσεις στο 100% και μετά εσύ θα χρησιμοποιείς τη συσκευή όπως τη χρησιμοποιούσες κανονικά δηλαδή και όταν χρειαστεί να την ξαναφορτίσεις, τότε θα βάλεις εδώ τα στατιστικά του CPU Spy καθώς ΚΑΙ αυτά από τη stock εφαρμογή της μπαταρίας (μην ξεχάσεις το διάγραμμα). Έτσι θα έχουμε μια πρώτη εικόνα που θα μας δώσει ίσως κάποια ένδειξη αν κάτι δεν πάει καλά.
  • Διαφήμιση
  • Ο/H BanditGR έγραψε:

Καλά δείχνουν τα πράγματα αλλά θέλω να αφήσεις το CPU spy εγκατεστημένο για μια πλήρη φόρτιση, κοινώς θα φορτίσεις στο 100% και μετά εσύ θα χρησιμοποιείς τη συσκευή όπως τη χρησιμοποιούσες κανονικά δηλαδή και όταν χρειαστεί να την ξαναφορτίσεις, τότε θα βάλεις εδώ τα στατιστικά του CPU Spy καθώς ΚΑΙ αυτά από τη stock εφαρμογή της μπαταρίας (μην ξεχάσεις το διάγραμμα). Έτσι θα έχουμε μια πρώτη εικόνα που θα μας δώσει ίσως κάποια ένδειξη αν κάτι δεν πάει καλά.
    Λοιπόν, μετά από περίπου 22 ώρες από την τελευταία φόρτιση αυτά είναι τα στοιχεία από το cpu spy και την εφαρμογή της μπαταρίας. Νομίζω ότι είμαι καλά.
    Edit: Η μπαταρία σε αυτό το σημείο είναι στο 20%.
    Images
    • Screenshot_2018-12-17-20-57-00-515_com.bvalosek.cpuspy.png

102,03 kB, 1.080×2.280, viewed 108 times
    • Screenshot_2018-12-17-20-57-12-689_com.miui.securitycenter.png

104 kB, 1.080×2.280, viewed 106 times
    • Screenshot_2018-12-17-20-57-17-098_com.miui.securitycenter.png

83,2 kB, 1.080×2.280, viewed 115 times
  • Ο/H BanditGR έγραψε:

Δεν φαίνεται κάτι έξω από τα συνηθισμένα πράγματι.
    Και κάτι τελευταίο. Το τηλέφωνο από χθες το βράδυ, περίπου 10 ώρες μέχρι τώρα δεν το χρησιμοποιούσα και δεν έτρεχε καμία εφαρμογή στο παρασκήνιο. Η μπαταρία όμως έχει φτάσει ήδη στο 95%. Στο cpu spy πράγματι δείχνει ότι το τηλέφωνο ήταν σε deep sleep την περισσότερη ώρα. Είναι φυσιολογική η πτώση της μπαταρίας; Επισυνάπτω screenshots.
    Images
    • Screenshot_2018-12-18-09-49-10-557_com.bvalosek.cpuspy.png

96,17 kB, 1.080×2.280, viewed 108 times
    • Screenshot_2018-12-18-09-49-25-708_com.miui.securitycenter.png

80,88 kB, 1.080×2.280, viewed 101 times
    • Screenshot_2018-12-18-09-49-29-483_com.miui.securitycenter.png

67,78 kB, 1.080×2.280, viewed 105 times
  • Διαφήμιση