Διαφήμιση

Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα!

• Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα.

Τελικά το θέμα μάλλον ήταν ότι είχα την λειτουργία να πάει σε sleep mode μια ώρα και λογικά αφού δεν αγκιζα το τηλεκοντρόλ έκλεινε....
      Σχετικά με τον φίλο έχω μια Grundig smart TV. Θα κοίταξω μετά να σε στείλω μοντέλο και ρυθμίσει.

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk
    • Καλησπέρα στην παρέα!
      το έχω εδώ και μια εβδομάδα περίπου... το αγόρασα κυρίως για να βλέπω netflix σε μια παλιά τηλεόραση.
      Το συνδέω ασύρματα και μου κολλάει συνέχεια! Το ιντερνετ του σπιτιού είναι στα 12-15 mbps. Τι μπορεί να φταίει?
      Μήπως είναι ελαττωματικό το συγκεκριμένο?
      Μπορώ να κατεβάσω κάπου την ανάλυση που παίζει το netflix για να τσεκάρω αν δεν το σηκώνει η σύνδεση?
    • Ο/H DIMITRIS_S έγραψε:

Καλησπέρα στην παρέα!
      το έχω εδώ και μια εβδομάδα περίπου... το αγόρασα κυρίως για να βλέπω netflix σε μια παλιά τηλεόραση.
      Το συνδέω ασύρματα και μου κολλάει συνέχεια! Το ιντερνετ του σπιτιού είναι στα 12-15 mbps. Τι μπορεί να φταίει?
      Μπορώ να κατεβάσω κάπου την ανάλυση που παίζει το netflix για να τσεκάρω αν δεν το σηκώνει η σύνδεση?
      Δοκίμασε με κάποια εφαρμογή να σκανάρεις τα κανάλια WiFi. Έτσι ώστε αν σε παρεμβάλει κάποιος να αλλάξεις κανάλι.
      ακόμη καλύτερα θα είναι αν έχεις ρούτερ που να εκπέμπει και στα 5GHz και να το συνδέσεις εκεί.

Ακόμη δες την ισχύ του σήματος στο χώρο που έχεις το TV box.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H DIMITRIS_S έγραψε:

Καλησπέρα στην παρέα!
      12-15 σου δείχνει το boxακι? εγω με 13-14 στο speedtest που εχω εγκαταστήσει στο boxακι το netflix και άλλες stream εφαρμογες τρέχουν μια χαρά.
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Δοκίμασε με κάποια εφαρμογή να σκανάρεις τα κανάλια WiFi. Έτσι ώστε αν σε παρεμβάλει κάποιος να αλλάξεις κανάλι.
      ακόμη καλύτερα θα είναι αν έχεις ρούτερ που να εκπέμπει και στα 5GHz και να το συνδέσεις εκεί.

Ακόμη δες την ισχύ του σήματος στο χώρο που έχεις το TV box
      Αυτό θα κάνω, γιατί μιλάμε για πολυκατοικία στο κέντρο της πόλης!
      Δεν εχω ξαναχρησιμοποιήσει τέτοια εφαρμογή αλλα πιστεύω να καταλάβω πως δουλεύει...
      Κανάλι μπορώ να αλλάξω και να βάλω σταθερό στα 5GHz μόνος μου ή πρέπει να μιλήσω με τη vodafone?

Το router με το box βρίσκονται στο ίδιο χώρο οποτε θεωρητικά είναι η μέγιστη ισχύς σήματος που μπορώ να έχω!

Ο/H kostasc4 έγραψε:

12-15 σου δείχνει το boxακι? εγω με 13-14 στο speedtest που εχω εγκαταστήσει στο boxακι το netflix και άλλες stream εφαρμογες τρέχουν μια χαρά.
      Τόσο μου δείχνουν τα speedtest σε ένα Pc που συνδέεται με καλώδιο... και λίγο παραπάνω μου είπαν οτι έχω οι τεχνικοί της Vodafone... Δεν έχω βάλει speedtest στο box, θα το κάνω και αυτό να δω τι θα μου δείξει...
    • και γω πολυκατοικια σε καλλιθεα ειμαι και εχω βαλει channel 9 στο ρουτερ της vodafone και εχει 13-14mbs σε αλλα πεφτει στα 10mbs.
      το απλο ρουτερ της vodafone δεν εχει 5ghz κανάλι μάλλον είναι απο τα κλασικά που δίνει για adsl.
      για το λιγο παραπάνω που σου είπαν είναι αυτό που κλειδώνει το ρουτερ (και εμένα κλειδώνει στα 18+mbs αλλά η σύνδεση παιζει σε 13-14mbs)
    • @DIMITRIS_S μπορείς να δεις το ρούτερ σου, αν γράφει κάπου 5GHz το έχει και WiFi στα 5GHz. Διαφορετικά αν θες ανέβασε το μια φωτογραφία να το δω.

Η εφαρμογή θα σου δείξει τα κανάλια (13 είναι σύνολο και που εκπέμπει το κάθε ρουτερ). Εσύ δες αν υπάρχει κάποιο καθαρό ή κάποιο που εκπέμπει κάποιος με μικρή ισχύ (αν δεν υπάρχει κάποιο καθαρό.

Όσο για τα 5GHz όπως σου είπα πρέπει να το υποστηρίζει το ρούτερ σου. Δεν είναι κανάλι είναι άλλη κεραία WiFi στο ρούτερ σε άλλη συχνότητα. Γι' αυτό υπάρχουν και συσκευές που δεν το βλέπουν ακόμη και αν το ρούτερ το εκπέμπει (το box έχει κεραία και στα 5GHz).

Όσο αφορά τις 5αχυτητες συγχρονισμού και ταχύτητα μέτρησης με speed test είναι μεγάλο το θέμα και ας μην το ανοίξουμε. Χαχα.

"Γενικά" τα speed test δείχνουν περίπου 1.5Mbps στο download κάτω από την ταχύτητα συγχρονισμού.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H kostasc4 έγραψε:

και γω πολυκατοικια σε καλλιθεα ειμαι και εχω βαλει channel 9 στο ρουτερ της vodafone και εχει 13-14mbs σε αλλα πεφτει στα 10mbs.
      το απλο ρουτερ της vodafone δεν εχει 5ghz κανάλι μάλλον είναι απο τα κλασικά που δίνει για adsl.
      ναι και εγώ αυτό έχω... το ZTE ZXHN H108N...
      και πως κλειδώνεις σταθερά σε ένα συγκεκριμένο κανάλι?

Ο/H bagb88 έγραψε:

@DIMITRIS_S μπορείς να δεις το ρούτερ σου, αν γράφει κάπου 5GHz το έχει και WiFi στα 5GHz. Διαφορετικά αν θες ανέβασε το μια φωτογραφία να το δω.

Η εφαρμογή θα σου δείξει τα κανάλια (13 είναι σύνολο και που εκπέμπει το κάθε ρουτερ). Εσύ δες αν υπάρχει κάποιο καθαρό ή κάποιο που εκπέμπει κάποιος με μικρή ισχύ (αν δεν υπάρχει κάποιο καθαρό.

Όσο για τα 5GHz όπως σου είπα πρέπει να το υποστηρίζει το ρούτερ σου. Δεν είναι κανάλι είναι άλλη κεραία WiFi στο ρούτερ σε άλλη συχνότητα. Γι' αυτό υπάρχουν και συσκευές που δεν το βλέπουν ακόμη και αν το ρούτερ το εκπέμπει (το box έχει κεραία και στα 5GHz).

κατάλαβα! ήσουνα κατατοπιστικότατος!
      έχω το κλασικό που δίνει η vodafone... ένα ZTE ZXHN H108N... όπως λέει ο φίλος πιο πάνω δεν έχει 5ghz συχνότητα...
      οπότε θα κοιτάξω τα κανάλια και θα δοκιμάσω να βάλω ένα σταθερό (αν καταφέρω να βρω πως γίνεται αυτό :lol: ) και αν δεν δουλέψει ούτε έτσι θα δοκιμάσω και ένα άλλο ρουτερ που έχω το οποίο το είχα αγοράσει και είναι ποιοτικότερο!

σήμερα ελπίζω να τεστάρω το μποξ σε ένα άλλο σπίτι σε εντελώς διαφορετική περιοχή να σιγουρευτώ οτι δεν έχει πρόβλημα το μποξ και αν παίζει θα δοκιμάσω τα υπόλοιπα...
    • Ο/H DIMITRIS_S έγραψε:

σήμερα ελπίζω να τεστάρω το μποξ σε ένα άλλο σπίτι σε εντελώς διαφορετική περιοχή να σιγουρευτώ οτι δεν έχει πρόβλημα το μποξ και αν παίζει θα δοκιμάσω τα υπόλοιπα...

το δοκίμασα σε άλλο χώρο με 50ρα vdsl που πιάνει γύρω στα 30. Δεν κολλούσε εκεί. Βέβαια η ανάλυση έπεφτε ανα διαστήματα αλλά δεν κόλλησε καθόλου! Έκανα και το test internet connection στο netflix και μου έβγαλε ταχύτητα γύρω στα 0,9Mbps! είναι φυσιολογική τόσο χαμηλή ταχύτητα???
    • Ο/H DIMITRIS_S έγραψε:

Ο/H kostasc4 έγραψε:

και γω πολυκατοικια σε καλλιθεα ειμαι και εχω βαλει channel 9 στο ρουτερ της vodafone και εχει 13-14mbs σε αλλα πεφτει στα 10mbs.
      ναι και εγώ αυτό έχω... το ZTE ZXHN H108N...και πως κλειδώνεις σταθερά σε ένα συγκεκριμένο κανάλι?

Για το ZTE αν έχεις λογ/μο σταθερής στο site της vodafone μπένεις επιλέγεις παλιά έκδοση (σου έχει επιλογή όταν κάνεις login γιατι το έχουν αλλάξει τώρα).
      Κάτω κάτω (στην σελίδα που βλέπεις τον λογ/μο)έχει εφαρμογή "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIFI" επιλέγεις "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ" και μετά "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ" εκεί σου ζητάει τον κωδικό του wifi και όταν μπείς μπορείς να αλλάξεις το channel του wifi και κάποια άλλα πράγματα τα οποία δεν θυμάμαι.
      Επίσης αν συνδέσεις το ρουτερ με καλώδιο μπένεις με 192.168.2.1στην διευθυνση και user name admin password admin και στην καρτέλα του wifi μπορεις να αλλάξεις το κανάλι.
      Εμένα παρότι κλείδωνε στα 18+Mbs σε άλλα κανάλια η ταχύτητα με wifi δεν ξεπερνούσε τα 5-6Mbs , με την αλλαγή που έκανα το speedtest δείχνει 13-14mbs
    • Έβαλα χθες ενα TP LINK router που είχα... έπαιζε μια χαρά χωρίς να αλλάξω κανάλι ή συχνότητα... αλλά σήμερα το πρωί που το άνοιξα από περιέργεια κολλούσε πάλι... οπότε λέω να δοκιμάσω να το βάλω στα 5ghz και αν ξανακολλήσει θα το πετάξω!

Μια διευκρίνηση, στις ρυθμίσεις του ρουτερ το λεει 20 ή 40 mhz, σωστά?

Ο/H kostasc4 έγραψε:

Για το ZTE αν έχεις λογ/μο σταθερής στο site της vodafone μπένεις επιλέγεις παλιά έκδοση (σου έχει επιλογή όταν κάνεις login γιατι το έχουν αλλάξει τώρα).
      Κάτω κάτω (στην σελίδα που βλέπεις τον λογ/μο)έχει εφαρμογή "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ WIFI" επιλέγεις "ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ" και μετά "ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ" εκεί σου ζητάει τον κωδικό του wifi και όταν μπείς μπορείς να αλλάξεις το channel του wifi και κάποια άλλα πράγματα τα οποία δεν θυμάμαι.
      Επίσης αν συνδέσεις το ρουτερ με καλώδιο μπένεις με 192.168.2.1στην διευθυνση και user name admin password admin και στην καρτέλα του wifi μπορεις να αλλάξεις το κανάλι.
      Εμένα παρότι κλείδωνε στα 18+Mbs σε άλλα κανάλια η ταχύτητα με wifi δεν ξεπερνούσε τα 5-6Mbs , με την αλλαγή που έκανα το speedtest δείχνει 13-14mbs

Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες!
    • Διαφήμιση
    • Ο/H DIMITRIS_S έγραψε:

Έβαλα χθες ενα TP LINK router που είχα... έπαιζε μια χαρά χωρίς να αλλάξω κανάλι ή συχνότητα... αλλά σήμερα το πρωί που το άνοιξα από περιέργεια κολλούσε πάλι... οπότε λέω να δοκιμάσω να το βάλω στα 5ghz και αν ξανακολλήσει θα το πετάξω!

Μια διευκρίνηση, στις ρυθμίσεις του ρουτερ το λεει 20 ή 40 mhz, σωστά?

Σε ευχαριστώ για τις οδηγίες!
      Τα 20 ή 40MHz είναι το bandwidth για το κανάλι εκπομπής στα 2.4GHz (στα 5GHz παίζει με bandwidth 80MHz).

Αυτό που περιγράφεις θα μου έκανε πάρα πολύ για παρεμβολές στο WiFi σου.