Διαφήμιση

Xiaomi Mi Box S (TV Box 4) Γενική συζήτηση, απορίες και προβλήματα!

• Ο/H Gigantas έγραψε:

βοηθεια παληκαρια
      εχω ενα MiboxS και εχω περασει μεσα την εφαρμογη StbEmu
      ξερει κανεις πως γινετε χωρις να συνδεσω mouse να γινετε το τηλεκτοντρολ mouse για να παταω καποια κουμπια που εχει κατω κατω με χρωμα ?
      Αν εννοείς να κάνεις mouse το τηλεκοντρόλ του tv box δεν είναι δυνατόν. Δεν σου δίνει την δυνατότητα να τα επιλέξεις με την πλοήγηση που ήδη διαθέτει;

Δεν έχω δει και κάποια εφαρμογή να σπυ το παρέχει αυτό (mode mouse σε android TV).

Είδα πως η εφαρμογή την δίνει διαθέσιμη για το tv box, άρα θεωρητικά είναι και για Android TV, επομένως θα έπρεπε να μπορείς να τα επιλέξεις.
    • Ο/H alvin1983 έγραψε:

Ο/H Gigantas έγραψε:

βοηθεια παληκαρια
      ξερει κανεις πως γινετε χωρις να συνδεσω mouse να γινετε το τηλεκτοντρολ mouse για να παταω καποια κουμπια που εχει κατω κατω με χρωμα ?
      Δοκίμασε μια την εφαρμογή Iptv stalker player. Ίδια φάση είναι αλλά μπορείς να βάλεις αγαπημένα χωρίς ποντίκι. Γιατί απ ότι κατάλαβα εσυ το θες για να πατήσεις κάτω για να βάλεις αγαπημένα ή να κάνεις σορτάρισμα.Δοκίμασε αυτή που σου είπα να δεις. Μόνο με το τηλεκοντρόλ τα κάνεις όλα.
      δε μπορω να βαλω αλλη εφαρμογη γιατι εβαλα αυτη και μου κλειδωσαν την mac οποτε καταλαβαινεις
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H Gigantas έγραψε:

βοηθεια παληκαρια
      Αν εννοείς να κάνεις mouse το τηλεκοντρόλ του tv box δεν είναι δυνατόν. Δεν σου δίνει την δυνατότητα να τα επιλέξεις με την πλοήγηση που ήδη διαθέτει;

Δεν έχω δει και κάποια εφαρμογή να σπυ το παρέχει αυτό (mode mouse σε android TV).

Είδα πως η εφαρμογή την δίνει διαθέσιμη για το tv box, άρα θεωρητικά είναι και για Android TV, επομένως θα έπρεπε να μπορείς να τα επιλέξεις.
      η εφαρμογη κανονικα ειναι για mag
      για android tv λογικα δουλευει με τα κουμπια που εχει το τηλεκοντρολ που ειναι με χρωμα
      γιατι εχω το μποξ με enthernet οποτε δε μπορω να βαλω ποντικι
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Gigantas έγραψε:

η εφαρμογη κανονικα ειναι για magγια android tv λογικα δουλευει με τα κουμπια που εχει το τηλεκοντρολ που ειναι με χρωμα

Από ότι παρατήρησα υπάρχει αναφορά στα σχόλια της εφαρμογής και από άλλο χρήστη για την πλοήγηση. Επίσης ο developer αναφέρει σε γενικές γραμμές ότι ίσως έχει θέματα.

Τι εννοείς όταν λες ότι είναι για mag;

Ο/H Gigantas έγραψε:

για android tv λογικα δουλευει με τα κουμπια που εχει το τηλεκοντρολ που ειναι με χρωμα
      Συνήθως τα τηλεκοντρόλ των tv box με official λειτουργικό νομίζω πως έχουν τηλεκοντρόλ παρόμοια με τον mi box s. Δηλαδή δεν έχουν τα γνωστά χρωματιστά κουμπιά που έχουν και οι τηλεοράσεις μας.
      Επίσης η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για smartphone και tablet και εκεί δεν έχουμε hardware κουμπιά αλλά θα πρέπει να λειτουργούν με την αφή.
      Μπορείς να το δοκιμάσεις σε smartphone αν μπορείς να τα επιλέξεις τα κουμπιά;
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H Gigantas έγραψε:

η εφαρμογη κανονικα ειναι για magγια android tv λογικα δουλευει με τα κουμπια που εχει το τηλεκοντρολ που ειναι με χρωμα
      Από ότι παρατήρησα υπάρχει αναφορά στα σχόλια της εφαρμογής και από άλλο χρήστη για την πλοήγηση. Επίσης ο developer αναφέρει σε γενικές γραμμές ότι ίσως έχει θέματα.

Τι εννοείς όταν λες ότι είναι για mag;

Ο/H Gigantas έγραψε:

Συνήθως τα τηλεκοντρόλ των tv box με official λειτουργικό νομίζω πως έχουν τηλεκοντρόλ παρόμοια με τον mi box s. Δηλαδή δεν έχουν τα γνωστά χρωματιστά κουμπιά που έχουν και οι τηλεοράσεις μας.Επίσης η εφαρμογή είναι διαθέσιμη για smartphone και tablet και εκεί δεν έχουμε hardware κουμπιά αλλά θα πρέπει να λειτουργούν με την αφή.
      Μπορείς να το δοκιμάσεις σε smartphone αν μπορείς να τα επιλέξεις τα κουμπιά;
      εγω εννοω η εφαμοργη που εχω εγω η stb οτι ειναι για mag
      απο το κιν πως να τα επιλεξω ?με τι εφαρμογη ?
    • Ο/H Gigantas έγραψε:

Τι είναι το mag;

Ο/H Gigantas έγραψε:

η StbEmu εφαρμογή δεν είναι;

Aυτή δεν είναι η εφαρμογή;
      details?id=com.mvas.stb.emu.free&hl=el&gl=US

Δείχνει ότι είναι διαθέσιμη για smartphone. Άρα θα την κάνεις εγκατάσταση στο κινητό. Όπως την έκανες και στο tv box.
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H Gigantas έγραψε:

Τι είναι το mag;

Ο/H Gigantas έγραψε:

η StbEmu εφαρμογή δεν είναι;
      Aυτή δεν είναι η εφαρμογή;
      details?id=com.mvas.stb.emu.free&hl=el&gl=US

Δείχνει ότι είναι διαθέσιμη για smartphone. Άρα θα την κάνεις εγκατάσταση στο κινητό. Όπως την έκανες και στο tv box.
      το mag ειναι μποξακι με linux που βαζεις iptv και το τηλεκοντρολ του εχει κουμπια με χρωματα
      αυτη ειναι εφαρμογη αλλα και στο κιν να τη βαλω απλα θα βλεπω απο κει δεν ειναι για το χειρισμο του μποξ αν δεις στη φωτο που εχει στο Play store εχει κατι κουμπια με χρωματα αυτα μεσα στην εφαρμογη δε μπορεις να τα πατησεις θελει η ποντικι πραγμα που εγω δε μπορω να βαλω γιατι στη θυρα usb εχω ανταπτορα για enthernet και με Hub δε δουλευει καλα
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Gigantas έγραψε:

το mag ειναι μποξακι με linux που βαζεις iptv και το τηλεκοντρολ του εχει κουμπια με χρωματα
      Οκ, άρα αν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για linux τότε ίσως και να λειτουργούν με τα χρωματιστά κουμπιά του τηλεκοντρόλ.

Ο/H Gigantas έγραψε:

αυτη ειναι εφαρμογη αλλα και στο κιν να τη βαλω απλα θα βλεπω απο κει δεν ειναι για το χειρισμο του μποξ
      Πολύ σωστά το κινητό σου δεν είναι για τον χειρισμό του tv box. Όπως και εγώ δεν σου λέω να χειριστείς το tv box με το κινητό σου, αλλά να δοκιμάσεις να θες την εφαρμογή στο κινητό σου για να δεις αν λειτουργούν τα κουμπιά που θες.

Ο/H Gigantas έγραψε:

αν δεις στη φωτο που εχει στο Play store εχει κατι κουμπια με χρωματα αυτα μεσα στην εφαρμογη δε μπορεις να τα πατησεις θελει η ποντικι πραγμα που εγω δε μπορω να βαλω γιατι στη θυρα usb εχω ανταπτορα για enthernet και με Hub δε δουλευει καλα
      Υπάρχει περίπτωση γενικά να μην λειτουργούν αυτά τα κουμπιά σωστά στην εφαρμογή γιατί ο developer μπορεί να μην έχει φτιάξει σωστά την εφαρμογή.
      Για αυτό προτείνω να δοκιμάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου ή σε κάποια άλλη συσκευή για να δεις να μπορείς να τα επιλέξεις.
      Για παράδειγμα αν την δοκιμάσεις στο κινητό σου και η εφαρμογή έχει σεταριστεί για να μπορείς να τα επιλέξεις αυτά τα κουμπιά τότε θα λειτουργούν με την αφή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
      1. να λειτουργούν στο κινητό σου. Άρα η εφαρμογή δεν έχει φτιαχτεί σωστά για android tv.
      2. να μην λειτουργούν σωστά σε κανένα από τα δύο. Άρα η εφαρμογή δεν έχει φτιαχτεί σωστά/καλά γενικός.
    • Ο/H bagb88 έγραψε:

Ο/H Gigantas έγραψε:

Οκ, άρα αν η εφαρμογή είναι διαθέσιμη και για linux τότε ίσως και να λειτουργούν με τα χρωματιστά κουμπιά του τηλεκοντρόλ.

Ο/H Gigantas έγραψε:

αυτη ειναι εφαρμογη αλλα και στο κιν να τη βαλω απλα θα βλεπω απο κει δεν ειναι για το χειρισμο του μποξ
      Πολύ σωστά το κινητό σου δεν είναι για τον χειρισμό του tv box. Όπως και εγώ δεν σου λέω να χειριστείς το tv box με το κινητό σου, αλλά να δοκιμάσεις να θες την εφαρμογή στο κινητό σου για να δεις αν λειτουργούν τα κουμπιά που θες.

Ο/H Gigantas έγραψε:

αν δεις στη φωτο που εχει στο Play store εχει κατι κουμπια με χρωματα αυτα μεσα στην εφαρμογη δε μπορεις να τα πατησεις θελει η ποντικι πραγμα που εγω δε μπορω να βαλω γιατι στη θυρα usb εχω ανταπτορα για enthernet και με Hub δε δουλευει καλα
      Υπάρχει περίπτωση γενικά να μην λειτουργούν αυτά τα κουμπιά σωστά στην εφαρμογή γιατί ο developer μπορεί να μην έχει φτιάξει σωστά την εφαρμογή.Για αυτό προτείνω να δοκιμάσεις την εφαρμογή στο κινητό σου ή σε κάποια άλλη συσκευή για να δεις να μπορείς να τα επιλέξεις.
      Για παράδειγμα αν την δοκιμάσεις στο κινητό σου και η εφαρμογή έχει σεταριστεί για να μπορείς να τα επιλέξεις αυτά τα κουμπιά τότε θα λειτουργούν με την αφή. Από εκεί και πέρα υπάρχουν δύο περιπτώσεις:
      1. να λειτουργούν στο κινητό σου. Άρα η εφαρμογή δεν έχει φτιαχτεί σωστά για android tv.
      2. να μην λειτουργούν σωστά σε κανένα από τα δύο. Άρα η εφαρμογή δεν έχει φτιαχτεί σωστά/καλά γενικός.
      αν βαλεις mouse δουλευουν τα κουμπια πας πανω με τον κερσορα και πατας
    • Ο/H Gigantas έγραψε:

αν βαλεις mouse δουλευουν τα κουμπια πας πανω με τον κερσορα και πατας
      Ωραία, τότε θα έλεγα πως η εφαρμογή δεν έχει φτιαχτεί σωστά για android TV.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H alvin1983 έγραψε:

@Gigantas Δε μπορείς να πατήσεις τα κουμπιά (πράσινο κίτρινο κόκκινο μπλέ δυστυχώς χωρίς ποντίκι)
      Η λύση σου είναι με Bluetooth ποντίκι ή Bluetooth πληκτρολόγιο - ποντίκι (2 σε 1) ώστε να μη σε νοιάζει που δεν έχεις θύρα για ανταπτορα.
      εβαλα ενα προγραμμα που κανεις mouse το χειριστηριο του mivox αλλα δεν
      που θα βεω ποτνικι buetooth ?