Διαφήμιση

Αλλαγη οθονης.

• Αλλαγη οθονης.

Xαιρετε,

Δεν μου ειχε πεσει ποτε απο τα χερια μεχρι σημερα. Η πρωτη του φορα ηταν και η τελευταια του :cursing: .
      Μου εσπασε η οθονη στο redmi note 4x αν και του φορουσα θηκη και προστατευτικο τζαμακι. Επεσε με τα "μουτρα" , με την οθονη, απο ενα υψος 1 μετρου σε μαλακο χωμα. Μαλλον καποια μικρη πετρουλα την εκανε την δουλεια.
      Βεβαια ειχε παρα πολυ κοσμο εκει που επεσε και απλα το σηκωσα σαν να μην συνέβαινε τπτ και σφυριζα ανεμελα. :whistling:

Στο θεμα μας και στις 2 ερωτησεις μου...

1). Βρηκα μαγαζι που στο site του υποστηριζει οτι αλλαζει οθονη (OEM) με 40€. Καλο μου ακουστηκε, τι λετε ?

(η 2η με καίει περισσοτερο)

2). Στο κινητο εχω αποθηκευμενα καποια πραγματα... κωδικους, ebay , gearbest, email. κτλ κτλ.
      Πως το δινω ετσι απλα σε καποιον τεχνικο που δεν τον ξερω να μου αλλαξει οθονη. Ο χρονος επισκευης γραφει οτι ειναι μια εργασιμη.
      Τι μπορω να κανω και πως ?

Ευχαριστω εκ τον προτέρων για το χρονο σας.
    • Αλλαγη οθονης.

Σε αυτό το ερώτημα "2). Στο κινητο εχω αποθηκευμενα καποια πραγματα... κωδικους, ebay , gearbest, email. κτλ κτλ." σε απαντώ σύνδεση με υπολογιστή μεταφορά αρχείων, συγχρονισμό για τις επαφές με κάποιο λογαριασμό. Μετά αποσύνδεση - διαγραφή του Mi λογαριασμού & gmail. Κάνε και ένα factory reset να μείνει όπως το πρωτοπήρες όταν άνοιξες το κουτί.
      Αυτες τις ενέργειες θα έκανα εγώ προσωπικά.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Όρισε δαχτυλικο αποτύπωμα αν σου δουλεύει έστω και λίγο το digitizer.

Όσο αφορά την αλλαγή οθόνης και εγώ ψάχνομαι γιατί έκανα ζημιά μετά από αλλαγή μπαταρίας στο κινητό. Υπάρχουν οθόνες πακέτο με digitizer που σχετικά εύκολα μπορείς να την αλλάξεις αν πιάνουν τα χέρια σου. Το ζήτημα είναι ότι δεν είναι αυθεντικές και συνήθως ξαναβγαζουν πρόβλημα. Αν κάποιος από το φόρουμ γνωρίζει έμπιστο μαγαζί επισκευασε το εκεί.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H ifaistos έγραψε:

Βρηκα μαγαζι που στο site του υποστηριζει οτι αλλαζει οθονη (OEM) με 40€.
      Να σου δώσω μια οθόνη oem με 40+ ευρώ ναι.
      Να στην αλλάξω κι όλας νομίζω ότι δεν θα είναι OEM αλλά κάποια αρκετά φτηνή επιλογή.

Ο/H Sentinel6 έγραψε:

Όρισε δαχτυλικο αποτύπωμα
      Ενας σωστός τεχνικός θα πρέπει μετά την αλλαγή να ελέγξει την συσκευή σε 2-3 πραγματάκια.
      Με το pin-μοτιβο σίγουρα δεν του δίνεις την επιλογή αυτή.

Ο/H ifaistos έγραψε:

Γνώμη μου είναι ότι δύσκολο να μπεις καποιος και να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.
      Αν πάλι το φοβάσαι , την λύση στην έδωσε ο @spideman3.
      Επαναφορα , διαγραφή τα πάντα.

• Ο/H spideman3 έγραψε:

........ σε απαντώ σύνδεση με υπολογιστή μεταφορά αρχείων, συγχρονισμό για τις επαφές με κάποιο λογαριασμό. Μετά αποσύνδεση - διαγραφή του Mi λογαριασμού & gmail. Κάνε και ένα factory reset να μείνει όπως το πρωτοπήρες όταν άνοιξες το κουτί.
      Αυτες τις ενέργειες θα έκανα εγώ προσωπικά.

Στάλθηκε από το MI 8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστω πολυ. Αυτο αναρωτιουμουν αν μπορω να αποφυγω, αλλα μαλλον δεν.

Ο/H Sentinel6 έγραψε:

Όρισε δαχτυλικο αποτύπωμα αν σου δουλεύει έστω και λίγο το digitizer.

Όσο αφορά την αλλαγή οθόνης και εγώ ψάχνομαι γιατί έκανα ζημιά μετά από αλλαγή μπαταρίας στο κινητό. Υπάρχουν οθόνες πακέτο με digitizer που σχετικά εύκολα μπορείς να την αλλάξεις αν πιάνουν τα χέρια σου. Το ζήτημα είναι ότι δεν είναι αυθεντικές και συνήθως ξαναβγαζουν πρόβλημα. Αν κάποιος από το φόρουμ γνωρίζει έμπιστο μαγαζί επισκευασε το εκεί.

Χαιρετε. Οχι οτι εχω ιδεα απο αυτα... αλλα ειδα 3-4 βιντεακια πως αλλαζει πριν δημιουργησω το νημα και θελει καποιους ελεγχους (οπως αναφερει και ο φιλος παρακατω) τα οποια προυποθετουν ξεκλειδωτο κινητο. Τα χερια μου πιανουν και το κινητο δουλευει μια χαρα ακομα και τωρα (digitizer) αλλα μου λειπουν τα εργαλεια (πιστολι θερμου αερα, το πιο κυριο).

Ο/H geoanto555 έγραψε:

Ο/H ifaistos έγραψε:

Βρηκα μαγαζι που στο site του υποστηριζει οτι αλλαζει οθονη (OEM) με 40€.
      Να σου δώσω μια οθόνη oem με 40+ ευρώ ναι.Να στην αλλάξω κι όλας νομίζω ότι δεν θα είναι OEM αλλά κάποια αρκετά φτηνή επιλογή.

Ο/H Sentinel6 έγραψε:

Όρισε δαχτυλικο αποτύπωμα
      Ενας σωστός τεχνικός θα πρέπει μετά την αλλαγή να ελέγξει την συσκευή σε 2-3 πραγματάκια.Με το pin-μοτιβο σίγουρα δεν του δίνεις την επιλογή αυτή.

Ο/H ifaistos έγραψε:

Γνώμη μου είναι ότι δύσκολο να μπεις καποιος και να ασχοληθεί με το συγκεκριμένο θέμα.Αν πάλι το φοβάσαι , την λύση στην έδωσε ο @spideman3.
      Επαναφορα , διαγραφή τα πάντα.

Καλησπερα.. Στα σκρουτζο-μαγαζα τις εχουν φθηνα...
      skroutz xiaomi+redmi+note+4x+οθονη+oem ξεκινουν απο 21.5€. Το μαγαζι φανταζομαι θα τις βρισκει πιο φθηνα και 20€++ στην τσεπη για μια 10λεπτη δουλεια.
      ...(σε τοσο χρονο τουλαχιστο, τις αλλαζαν στα βιντεακια) Τωρα αν οντως δεν ειναι (ΟΕΜ) Original equipment manufacturer και γραφουν παπατσες δε το ξερω.

Οπως και να εχει παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις σας ως τωρα. Οποιαδηποτε αλλη πληροφορια ειναι φυσικα δεκτη.

..

• Υπολόγισε ότι η τιμή μονάδας στην Κίνα lcd+digitizer με frame σε καλό ανταλλακτικό είναι περίπου στα 35-40 .
      Αυτά που δίνουν εδώ με 20 μπορείς να φανταστείς τι θα είναι.
      Τώρα αν δεν έχεις κόλλημα να φαίνεται φωτισμός στα πλάγια,να μην φωτίζουν 100% σωστά τα κουμπιά δεκτό.

• @ifaistos
      Αν είναι και πας σε αλλαγή θα αλλάξεις πακέτο οθόνη digitizer. Υπάρχουν και Ελλάδα σε καλή τιμή, το αν είναι oem είναι μια άλλη κουβέντα.
      Γλυτώνεις πολύ κόπο, δες βίντεο στο YouTube, με τα κατάλληλα εργαλεία βγάζεις άνετα τα περιφερειακά και κουμπώνεις τις καλωδιοταινιες τη νέα οθόνη.
      Αν σου κρατήσει θα δείξει, εκεί κολλάω και εγώ και δεν πάω σε αλλαγή οθόνης αλλά κοιτάω για νέο κινητό.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H geoanto555 έγραψε:

Υπολόγισε ότι η τιμή μονάδας στην Κίνα lcd+digitizer με frame σε καλό ανταλλακτικό είναι περίπου στα 35-40 .
      Αυτά που δίνουν εδώ με 20 μπορείς να φανταστείς τι θα είναι.
      Τώρα αν δεν έχεις κόλλημα να φαίνεται φωτισμός στα πλάγια,να μην φωτίζουν 100% σωστά τα κουμπιά δεκτό.

> Οποτε τι εχεις να προτεινεις.. Που να το παω για την επισκευη ?

Ο/H Sentinel6 έγραψε:

@ifaistos
      Αν είναι και πας σε αλλαγή θα αλλάξεις πακέτο οθόνη digitizer. Υπάρχουν και Ελλάδα σε καλή τιμή, το αν είναι oem είναι μια άλλη κουβέντα.
      Γλυτώνεις πολύ κόπο, δες βίντεο στο YouTube, με τα κατάλληλα εργαλεία βγάζεις άνετα τα περιφερειακά και κουμπώνεις τις καλωδιοταινιες τη νέα οθόνη.
      Αν σου κρατήσει θα δείξει, εκεί κολλάω και εγώ και δεν πάω σε αλλαγή οθόνης αλλά κοιτάω για νέο κινητό.
      ... δεν εχεις αδικο. Το κινητο κοστιζει 150€ , οποτε λογο μεταχειρισμενου αφαιρω ενα 40% πηγα στα 90€ (λεμε τωρα). Ποσα να δωσω για επισκευη , αξιζει ?
      Απο την αλλη με το κινητο ειμαι ευχαριστημενος και δεν υπολογιζα αγορα για τουλαχιστο κανα χρονο.
      Nα παω για pocophone ? 300€ ? και το σπασμενο ? στο καδο ? αγγελια για ανταλλακτικα 30€ ?

Πολλες ερωτησεις ! Δεν περιμενω απαντηση βεβαια... :)

-------------------------------

Ευτυχως το κινητο δουλευει και δε με αφησε ξεκρεμαστο.. Οποτε εχω χρονο να το σκεφτω και να παρω αποψεις.
    • Όπως είπαμε, αν θέλεις να δώσεις λίγα χρήματα λόγω παλαιότητας μοντέλου ή παίρνεις μια οθόνη μαζί με frame και την αλλάζεις μόνος σου ή το στέλνεις εκεί που βρήκες με τα 40 ευρώ.
      Και στις 2 περιπτώσεις πιστεύω οτι το κινητό σου δεν θα γίνει τέλειο (τουλάχιστον αισθητικά)
      Στα λέω αυτά γιατί έχω δει αρκετές οθόνες από mido (πανω απο 40-50) και καμια "φτηνή" δεν πλησίαζε σε καμία περίπτωση την εργοστασιακή.
      Οι περισσότερες απλά δεν ήταν κολλημένες σωστά ακόμη και αν τις αγόραζες μαζί με το frame, και σε κάποιες μετά από τους 2-3 μήνες σταματούσε να δουλεύει το digitizer.
      Αν θα πας σε καλή ποιότητα , περασμένη σίγουρα θα σου στοιχίσει γύρω στα 50-60 ευρώ ενώ σαν ανταλλακτικό θα το βρεις Κινα γυρω στα 35-40 και Ελλάδα σίγουρα παραπάνω.
      H επιλογή είναι δική σου και σίγουρα δεν θέλω να σε μπερδέψω.
      Καλά ειναι να καταλήξεις στο τι θέλεις να δώσεις αρχικά και αν αξίζει να το φτιάξεις.

• Ο/H ifaistos έγραψε:

αλλα μου λειπουν τα εργαλεια (πιστολι θερμου αερα, το πιο κυριο)
      αν το αποφασισεις και αυτο ειναι το μοναδικο που σου λειπει δεν χανεις τιποτα να δοκιμασεις με ενα καλο πιστολακι μαλλιων και λιγα δευτερολεπτα (ή λεπτα) ζεσταμα παραπνω, σου το λεω επειδη το εχω κανει με επιτυχια και ανετα...
    • Ισχύει, το πιστολάκι μαλλιών κάνει το ίδιο με παραπάνω χρόνο φυσικά και πιο πολλές φορές στα σημεία που δεν έχει ξεκολλήσει :)
    • Διαφήμιση
    • Xαιρετε,

Μετα απο αρκετο καιρο ερχομαι με την συνεχεια...
      Τελικα αγορασα καινουργιο κινητο xiaomi redmi note 7. και δεν ειχα αναγκη αμεσης επισκευης. Το σπασμενο μου το ζητησε καποιος για 30€ και το σκεφτομουν, αλλα τελικα
      πηρα την αποφαση για το γαμ..το να προσπαθησω μονος μου την αλλαγη. Πηρα μια οθονη με καλες κριτικες απο alixpress k μολις τωρα εκανα την αλλαγη.
      Μου πηρε περιπου 20+60 λεπτα η διαδικασια. Χθες εκανα το δυσκολο , να ανοιξω το κινητο / καπακι!
      νταξ.. ανοιξε με πολλη προσπαθεια.
      Σημερα ξεκινησα την διαδικασια αλλαγης. Το πηγα πολυ προσεχτικα καθως δεν εχω ξανα-επιχειρήσει κατι τετοιο στο παρελθον. Γενικα ομως, δε δυσκολευτηκα.

Οποτε ναι το κινητο ειναι ΟΚ τωρα, λειτουργικο και η ποιοτητα της οθονης φαινεται καλη, δουλευουν τα παντα τα leds, buttons , digitizer etc.

Eυχαριστω τους παντες για την οποια βοηθεια/συμβουλη.

Απο εδω και περα για να το δωσω σε ενα φιλο που ειναι "ρεστος", αρκει να κανω εργοστασιακη επαναφορα απο τις ρυθμισεις/settings ή πρεπει να κανω κατι απο το bootloader (wipe cache partition). Πατωντας το κουμπι της ενεργοποιησης και το volume down... Eχω ενα θεμα εδω. Τα παταω , βγαινει το logo της xiaomi (ρομποτακι) αλλα μετα δε προχωραει... Κολλαει εκει και σβηνει.

...