Διαφήμιση

Γενική συζήτηση για το ΜΙ 9 SE

• Μολις το εβαλα παραγγελια και εγω απο ευρωπαικη αποθηκη... Κοιτουσα και Mi8 lite (6gb) και Note 7, αλλα τα <15εκ με κερδισαν, κι εδωσα παραπανω. Δυστυχως αν θες αξιοπρεπή συσκευη (απο εμφανιση, σπεκ και επιδοσεις) σε "παραδοσιακό" μεγεθος για νορμαλ χρηση, ειναι μονοδρομος αυτη την εποχη...
      Κι αν δεν κανει, θα βγει στο σφυρι και θα επιστρεψω σε καποιο redmi που ποτε δεν με απογοητευσαν και ποτε δεν αισθανθηκα αγχος οταν μου επεφταν απο τα χερια! :)

Πρόταση για τα πρώτα βήματα πριν το στήσω;
      Σκεφτομουν ξεκλείδωμα bootloader, Fastboot + MiFlash καποια ρομ για να αρχίσουμε απο το μηδεν (ΕΕΑ ή global αν καταλαβα ειναι οι επιλογές μου?), ξεκλειδωμα bootloader (αν ξανακλείδωσε), και μετα update σε οποια τελευταια ειναι OTA (θα ειναι η πρωτη μου φορα με ΟΤΑ, παντα τα εκανα χειροκίνητα).
      TWRP να περασω πριν το ΟΤΑ μήπως ή να μην ασχοληθω καν; Αν το περασω, τα OTA συνεχιζουν χωρις θεμα;

Το κινητο θα πρεπει να κρυπτογραφηθεί για λογους enrollement στο δικτυο της δουλειας μου.

Ευχαριστω!
    • Γενική συζήτηση για το ΜΙ 9 SE

Καλησπέρα, για email client κατέβασα το miui email v.10 από apk mirror διότι δεν υπήρχε προεγκατεστημένο πρόγραμμα .
      Τίθεται κάποιο θέμα ασφάλειας ή μπορώ να το κρατήσω?

Στάλθηκε από το Mi 9 SE μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Αυτό χρησιμοποιώ εδώ και 4 χρόνια, απλό και εύκολο στην χρήση, δεν μου έχει παρουσιάσει πρόβλημα ποτέ :)
    • Διαφήμιση

Ok thanks γιατί είναι ωραίο. Το θέμα είναι θα παίρνει updates ή θα θέλει συνέχεια χειροκίνητη εγκατάσταση.

• Ο/H El_Griego έγραψε:

Μολις το εβαλα παραγγελια και εγω απο ευρωπαικη αποθηκη... Κοιτουσα και Mi8 lite (6gb) και Note 7, αλλα τα <15εκ με κερδισαν, κι εδωσα παραπανω. Δυστυχως αν θες αξιοπρεπή συσκευη (απο εμφανιση, σπεκ και επιδοσεις) σε "παραδοσιακό" μεγεθος για νορμαλ χρηση, ειναι μονοδρομος αυτη την εποχη...
      Κι αν δεν κανει, θα βγει στο σφυρι και θα επιστρεψω σε καποιο redmi που ποτε δεν με απογοητευσαν και ποτε δεν αισθανθηκα αγχος οταν μου επεφταν απο τα χερια! :)

Πρόταση για τα πρώτα βήματα πριν το στήσω;
      Σκεφτομουν ξεκλείδωμα bootloader, Fastboot + MiFlash καποια ρομ για να αρχίσουμε απο το μηδεν (ΕΕΑ ή global αν καταλαβα ειναι οι επιλογές μου?), ξεκλειδωμα bootloader (αν ξανακλείδωσε), και μετα update σε οποια τελευταια ειναι OTA (θα ειναι η πρωτη μου φορα με ΟΤΑ, παντα τα εκανα χειροκίνητα).
      TWRP να περασω πριν το ΟΤΑ μήπως ή να μην ασχοληθω καν; Αν το περασω, τα OTA συνεχιζουν χωρις θεμα;

Το κινητο θα πρεπει να κρυπτογραφηθεί για λογους enrollement στο δικτυο της δουλειας μου.

Ευχαριστω!

Εγινε παραλαβη! Ολα καλα και δειχνει να φοραει την global 10.2.1.0 (PFBMIXM).

C:\adb>fastboot oem device-info
      ...
      (bootloader) Verity mode: true
      (bootloader) Device unlocked: false
      (bootloader) Device critical unlocked: false
      (bootloader) Charger screen enabled: true

C:\adb>fastboot getvar anti
      anti: 1
      finished. total time: 0.002s

Δειχνει να μην εχει πειραχθει τουλαχιστον.

Επειδη παλιότερα συνηθιζα να φλασαρω fastboot rom οταν ηθελα να ξεκινήσω με "φρεσκο" τηλεφωνο μετα την παραλαβή, να περασω απευθειας την EU rom (να τη δοκιμασω κιολας) (grus_eea_global_images_V10.2.9.0.PFBEUXM_20190524.0000.00_9.0_eea_aa49baa4dd.tgz) ή να ξεκλειδώσω πρώτα τον bootloader;
      Μετα θα παίρνει τα ΟΤΑ κανονικα αν καταλαβα καλα.

Διάβασα ότι με enable usb debug, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και Xiaomi Tool V2, ισχύει ή ειναι ασκοπο ρισκο;

Σε δευτερο χρόνο, για να περασω σε stable απο εδω, ειναι η γνωστή διαδικασία φανταζομαι, ξεκλείδωμα bootloader, twrp μεσω fastboot (αλήθεια που θα βρω για grus?) και μετα φλασαρισμα μεσα απο το twrp την Stable απο το φορουμ (xiaomi-miui-hellas-XTRV-MI9SE_V10.3.1.0.PFBCNXM_v10-9 είναι ασφαλής?).

ΜΦΧ,
      Δημήτρης

update:
      Ξεκίνησα και τη διαδικασία unlock για να εχω επιλογη.
      Απλα σημαινει οτι δεν στηνω το τηλέφωνο μεχρι την αλλη βδομαδα, γιατι μετα το κανει factory reset...
      (για αυτο και ρωταω αν μπορω να περασω απο global σε EU με το Xiaomi Tool V2 ;-))
      Images
      • Mi9SE Delivery Rom.jpg

768,6 kB, 3.120×4.160, viewed 89 times
      • 2019-07-05 16_27_50-Mi Unlock.jpg

22,77 kB, 738×408, viewed 84 times
    • Διαφήμιση
    • Ελπιζω να δοκιμασω πριν τελειωσει το ΣΚ (και ο ελευθερος χρονος!) και να μου κανει καμια εκπληξη!
      Αλλα δηλαδή τις επισημες fastboot roms τις θεωρεί custom η διαδικασία?
      Δεν μπορω καν να φλασαρω την fastboot PFBEUXM ετσι οπως ειναι?

Το οποιο μου θυμίζει οτι δεν μπορώ να βρω πουθενα καποια απλή λιστα συγκρισης PFBEUXM vs PFBMIXM για να δω μηπως ξεκινήσω να το στηνω με τη global και το ξεκλειδώνω οταν και αν αποφασίσω οτι θα το σεταρω απο την αρχη καποια στιγμη (τυπικα καθε 6 μηνες φρεσκαρω το σεταρισμα) και περασω μετα την official Europe.
    • Δοκιμές για να περάσεις άλλη official rom μπορείς να κάνεις πολλές, αλλά άμα κολλήσει κατά τη διαδικασία πας για άνοιγμα πλάτης και test point :P

Υπομονή και σε 6 μέρες πλέον, θα κάνεις ότι θες από fastboot mode ;)
    • Η συσκευή ειναι default encrypted;
      Πηγα να κανω encryption για να παιξω λιγο και να στησω εταιρικο μειλ κλπ και μου λεει οτι ειναι ήδη.
      Απο τη μαμα του ή απο το μαγαζι;
      Θα είναι κατι που πρεπει να προσεξω παραπανω απο ότι παλιοτερα οταν ξεκλειδωσω και βαλω twrp κ λοιπα καλούδια;

Καλησπερα!
    • Διαφήμιση

Καλημέρα και επειδή μιλούσαμε νωρίτερα για την μπαταρία γνωρίζετε τι εννοεί υπηρεσίες Google play ? Μου έχει την μεγαλύτερη κατανάλωση της μπαταρίας.