Διαφήμιση

Πρόβλημα στο WiFi του Mi A2 lite?

• Πρόβλημα στο WiFi του Mi A2 lite?

Καλησπέρα. Πρόσφατα παρέλαβα ενα Mi A2 lite 3Gb/32GB. Έχει έκδοση android 9. Το πρόβλημα που βλέπω είναι ότι θα πρέπει να έχεις "αγκαλιά" τον ρούτερ όταν έχεις ενεργοποιίσει το wifi. Με το που απομακρινθείς πάνω απο 1,5 μέτρο αρχίζουν τα προβλήματα με την ένταση του σήματος. Το αποτέλεσμα είναι να βγαίνει εκτός σύνδεσης στα 3 μέτρα απο τον ρούτερ. Να σημιώσω ότι όλες οι άλλες μου συσκευές Samsung, Huawei, Xaiomi, MLS, Sony, HP , Dell δουλέυουν κανονικά ακόμα και στο μπαλκόνι (15μ μακριά απο τον ρούτερ).Μέχρι εκεί μέτρησα!
      Τι μπορεί να φταίει; Η συσκευή είναι ολοκαίνουργη (3 εβδομάδων)και ήδη απο όλες τις δοκιμές τις έχω κάνει 6 factory reset!
      Ευχαριστώ
    • Δες αν υπάρχει καποια αναβάθμιση αρχικά.
      Από που το έχεις αγοράσει;

• Πρόβλημα στο WiFi του Mi A2 lite?

Κοίταξε το ίδιο έχω παρατηρήσει και εγώ με το ίδιο ακριβώς τηλεφωνο.
      Αλλά με αλλαγή του καναλιού , στο ρούτερ βελτιώθηκε αρκετά το πρόβλημα με το WiFi

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Καλημέρα. Το τηλέφωνο το είχα κάνει παραγγελία μέσω σκρουτζ. Το έχω δοκιμάσει σε 4 access point και 3 διαφορετικά ρούτερ.Δύο της Cosmote και ενα Vodafone. Ακόμα και με καρφοτό κανάλι δεν είδα διαφορά. Δοκίμασα να κάνω και reset τους δύο απο αυτούς μη τυχόν και είναι κάτι απο εκεί.
    • Καλησπέρα. Κάτοχος ίδιου τηλεφώνου εδώ και 1,5 χρόνο...Το πρόβλημα το δημιουργεί το bluetooth.....Μόλις το απενεργοποιήσεις το wifi απογειώνεται. Όταν θέλω να έχω καλό wifi κλείνω το bluetooth και όλα καλά. Ελπίζω να είναι θέμα λογισμικού ώστε με την νέα έκδοση να διορθωθεί.....
    • Ο/H Manolo69 έγραψε:

Καλησπέρα. Κάτοχος ίδιου τηλεφώνου εδώ και 1,5 χρόνο...Το πρόβλημα το δημιουργεί το bluetooth.....Μόλις το απενεργοποιήσεις το wifi απογειώνεται. Όταν θέλω να έχω καλό wifi κλείνω το bluetooth και όλα καλά. Ελπίζω να είναι θέμα λογισμικού ώστε με την νέα έκδοση να διορθωθεί.....
      Έχεις δίκιο όντως το παρατήρησα και εγώ , ίδιο έχω .
      Εάν έχεις ανοιχτό απλώς αργεί να συνδεθεί με το δίκτυο , σπάνια έχω παρατηρήσει αποσυνδεση

Στάλθηκε από το Mi A2 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Καλησπέρα. Δεν έχω ανοιχτό το Bluetooth , αλλά το έχω δοκιμάσει και αυτό!. Θα περιμένω να δω αν βγει αναβάθμιση σε android 10 μήπως και διορθωθεί.
    • Διαφήμιση
    • Καλησπέρα σας.
      Λοιπόν ακόμα και μετά την αναβάθμιση που έκανε αυτόματα σε 10άρια πάλι εξακολουθεί το ίδιο πρόβλημα.

Με την απομάκρυνση πάνω από 1μισι μέτρο από το ρούτερ αποσυνδέεται. Έχω δοκιμάσει τα πάντα από συνδυασμούς.

Από κατάστημα (MYMEGASTORE) που το είχα πάρει μου έλεγαν (το τεχνικό τμήμα 4UService) ότι λογικά θα στρώσει όταν βγει αναβάθμιση!!!!!!!

Δοκίμασα να ρωτήσω και τον εισαγωγέα για το πρόβλημα(πήγα από εκεί στην Info Quest Technologies ΑΕΒΕ) αλλά με τον σειριακό αριθμό είδαν ότι ήταν "παρεισαγωγή" οπότε δεν το υποστήριζαν!!(λες και τους είπα να το δουν τσάμπα!).
      Το θέμα είναι ότι υπάρχει πρόβλημα και δεν μπορείς να δουλέψεις μέσα από το κινητό.
      Ευτυχώς που έχω κρατήσει το παλιό (HUAWEI) και μπορεί η σύζυγος να δουλεύει από αυτό.
    • ξεκλείδωσε bootloader και πέρνα fastboot rom...ή βάλε κάποια άλλη custom rom, τουλάχιστον να δεις εάν είναι θέμα λειτουργικού ή hardware...
    • Είναι γενικό θέμα για τις εκδόσεις Android 9 και πάνω. Στο stock Oreo 8.1 δεν είχε κανένα πρόβλημα. Τώρα έχω custom MIUI 11.0.5.0 Indian Global (Pie), αλλά είχα εντοπίσει το πρόβλημα και στην παλιότερη MIUI EU Stable 10.3.4.0 (επίσης Pie). Δοκίμασα επίσης κάποια tricks απενεργοποίησης υπηρεσιών της Google που δούλεψαν σε άλλα τηλέφωνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Είναι καθαρά θέμα λογισμικού - πιθανώς κάποιου driver για wifi/bt που έχει ενσωματωθεί και στις custom ROMS από το Stock Android 9+.

Το κακό είναι πως επειδή έχω και το Mi Band συνεχώς σε σύνδεση, προτιμώ να κλείνω το wifi και να τρώω data με 4G, παρά να κλείνω το bt για καλύτερο internet όταν το χρειάζομαι!