Διαφήμιση

Πρώτες γενικές ερωτήσεις

• Δεν με κατάλαβες και μάλλον και εγώ δεν σε καταλαβα.
      Για να έχεις δακτυλικό πρέπει να βάλεις και ένα από τα άλλα δύο.
      Για να ξεκλειδώσεις όμως φτάνει να ακουμπήσεις το δάκτυλο σου στο sensor. Σου ζητάει και άλλα μετά;
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Δεν με κατάλαβες και μάλλον και εγώ δεν σε καταλαβα.
      Για να έχεις δακτυλικό πρέπει να βάλεις και ένα από τα άλλα δύο.
      Για να ξεκλειδώσεις όμως φτάνει να ακουμπήσεις το δάκτυλο σου στο sensor. Σου ζητάει και άλλα μετά;
      Tα έγραψα πιο πάνω πολύ αναλυτικά, ας τα ξαναγράψω αλλοιώς.

1) Και για να απαντήσω στο ερώτημα, όχι δεν μου ζητάει και άλλα, αλλά το "στράβωμα" μου είναι στο γιατί να μπορεί κάποιος τρίτος να ανοίξει / ξεκλειδώσει το κινητό μου (αν ξέρει pin ή μοτίβο) . Ποιά είναι λοιπόν η έξτρα ασφάλεια που προσφέρει το δακτυλικό, όταν το ανοίγει κάποιος με pin , και ΔΕΝ του ζητάει σαν ασφάλεια ΚΑΙ δακτυλικό?

2) Αλλά ούτως ή άλλως, το παραπάνω αποτελεί περισσότερο μια παρατήρηση πάνω στην ασφάλεια του κινητού, μιας και νόμιζα οτι το δακτυλικό αποτελεί μέρος του λεγόμενου "double authentication factor" . Aλλά φαίνεται δεν έχει καμιά σχέση.
      Εγώ αυτό που θέλω είναι άλλο, αν μπορώ να έχω ξεκλείδωμα απο κατάσταση κλειστής συσκευής, ΜΟΝΟ με το δακτυλικό ? Αν κατάλαβα καλά, όχι?

3) Ομοίως, μπορώ να έχω ξεκλείδωμα οθόνης (ήδη ανοιχτό κινητό, κατάσταση αναμονής) ΜΟΝΟ με δακτυλικό ? Μάλλον και πάλι όχι?

4) Και κατι άλλο άσχετο με τα παραπάνω : Στα παλιότερα κινητά, πατώντας το πλήκτρο home παρατεταμένα (το μεσαίο, τετράγωνο) μου έδειχνε όλες τις ανοικτές εφαρμογές, και μπορούσα έτσι με το Χ να τις κλείσω όλες. Σε τούτο εδώ το κινητό πως γίνεται αυτό?
    • Βάλε ένα κωδικό ή μοτίβο μοναδικό που θα ξέρεις μόνο εσύ και μετά το δακτυλικό και να χρησιμοποιείς μόνο αυτό. Η άλλη επιλογή είναι να μην κλειδώνει ποτέ το τηλέφωνο με ότι αυτό συνεπάγεται.

2,3 όχι.
      Όπως είπαμε παραπάνω, χωρίς καποια άλλη μέθοδο κλειδώματος (είτε κωδικό είτε μοτίβο) δεν μπορεί να υπάρξει δακτυλικό.

Πάτησε το τετράγωνο μια φορά και θα ανοίξει η λίστα με τις ανοιχτές εφαρμογές. Αυτό αλλάζει στις ρυθμίσεις button shortcuts/συντομεύσεις κουμπιών (στα ελληνικά;)
    • Διαφήμιση
    • Ο/H tapioka έγραψε:

αλλά το "στράβωμα" μου είναι στο γιατί να μπορεί κάποιος τρίτος να ανοίξει / ξεκλειδώσει το κινητό μου (αν ξέρει pin ή μοτίβο) .
      Ο μόνος τρόπος να ξέρει μοτίβο (έστω ότι αυτό το είδε και το έμαθε) ή τον κωδικό-pin είναι να τα έχεις δώσει εσύ, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ουσία το κλείδωμα...
    • Ο/H horrendous έγραψε:

Πάτησε το τετράγωνο μια φορά και θα ανοίξει η λίστα με τις ανοιχτές εφαρμογές. Αυτό αλλάζει στις ρυθμίσεις button shortcuts/συντομεύσεις κουμπιών (στα ελληνικά;)
      A δηλαδή με στιγμιαίο (οχι παρατεταμένο πλεον) πάτημα στο τετράγωνο και μου βγάζει επάνω επικεφαλίδα "Διαχωρισμος Οθόνης" κι απο κάτω 4 επιλογές "Εκκαθάριση" , "Σάρωση ασφαλείας" ...κλπ κι απο κατω τις ανοικτές εφαρμογές, αυτό είναι?

Και με πάτημα στο Χ απο κάτω, φεύγουν όλες.
      Αυτό σημαίνει οτι σταματούν όλες οι apps που δουλεύουν στο παρασκήνιο, σωστά?

Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H tapioka έγραψε:

αλλά το "στράβωμα" μου είναι στο γιατί να μπορεί κάποιος τρίτος να ανοίξει / ξεκλειδώσει το κινητό μου (αν ξέρει pin ή μοτίβο) .
      Ο μόνος τρόπος να ξέρει μοτίβο (έστω ότι αυτό το είδε και το έμαθε) ή τον κωδικό-pin είναι να τα έχεις δώσει εσύ, οπότε σε αυτή την περίπτωση δεν έχει ουσία το κλείδωμα...
      Δηλαδή το θέμα είναι που έγραψα το "να μπορεί καποιος..." ? Προφανώς και είναι σπάνια η περίπτωση, αλλά ήθελα να δώσω το πνεύμα των γραπτών μου, ότι πρέπει κάποτε να ξεφύγουμε απο τα pin και να χρησιμοποιούμε μόνον τα δακτυλ. ή και face rec...
    • Ο/H tapioka έγραψε:

Προφανώς και είναι σπάνια η περίπτωση, αλλά ήθελα να δώσω το πνεύμα των γραπτών μου, ότι πρέπει κάποτε να ξεφύγουμε απο τα pin και να χρησιμοποιούμε μόνον τα δακτυλ. ή και face rec...
      και τι θα γίνει αν τραυματίσεις το δάκτυλο σου και δεν διαβάζεται το δακτυλικό σου;
      Και η ανάγνωση προσώπου δεν είναι αξιόπιστη, μια και μπροστά σου έχεις ένα κινητό και όχι κάποια συσκευή αναγνώρισης ανώτατου τύπου...
    • Αν χαλάσει ο αισθητήρας του δακτυλικού ή η κάμερα, αυτόματα δεν θα έχεις πρόσβαση στη συσκευή, είναι λογικό να υπάρχει και άλλη δικλίδα ασφαλείας για πρόσβαση στη συσκευή... :)
    • Διαφήμιση
    • Ναι σωστά. Αυτές οι 4 επιλογές που ανέφερες μπορούν να απενεργοποιηθουν για να μην πιάνουν χώρο στην οθόνη.

Για να είσαι σίγουρος βάλε 4 δάχτυλα, δύο απ'το κάθε χέρι. Δείκτη και μέσο
    • Ο/H horrendous έγραψε:

Ναι σωστά. Αυτές οι 4 επιλογές που ανέφερες μπορούν να απενεργοποιηθουν για να μην πιάνουν χώρο στην οθόνη.

Για να είσαι σίγουρος βάλε 4 δάχτυλα, δύο απ'το κάθε χέρι. Δείκτη και μέσο
      1) Καταρχήν δεν είμαι και σίγουρος για το τι κανουν αυτά τα tabs , όσο για το χώρο στην οθόνη εννοείς θα κέρδιζα χώρο για τι πράγμα?
      2) Και με τα 4 δάχτυλα , εννοείς επάνω σε αυτά τα tabs ταυτόχρονα για να τα αφαιρέσω, ή σε κενό χώρο ?
      3) Με αφορμή τα παραπάνω, υπάρχει ρε παιδιά κάπου ένας πλήρης επεξηγηματικός οδηγός όλων των μενου? Εννοώ, υπάρχουν πχ επιλογές στο Ρυθμίσεις, που δεν έχω ιδέα τι κανουν , ωστε να εκμεταλευτώ όλες τις δυνατότητες του κινητού.
    • Θέλω να αλλάξω την εφαρμογή για τα μηνύματα με την κλασική της miui αλλά η εφαρμογή δεν ανοίγει. Υπάρχει κάποια λύση ευχαριστώ.
    • Διαφήμιση