Διαφήμιση

Αλλαγή λειτουργικού Windows 10 από 32-bit σε 64-bit σε παλιότερο PC

• Αλλαγή λειτουργικού Windows 10 από 32-bit σε 64-bit σε παλιότερο PC

Καλημέρα σε όλους.
      Έχω ένα PC που μόνταρα το 2011. Εκτός του SSD και του HDD που έχει πάνω, έχει CPU:AMD X4 640 3.00 GHz, RAM:4 GB και VGA: NVidia GeForce GT630. Λέω από τα Windows 32-bit που έχει από καταβολής του, να του περάσω 64-bit καθώς κάποια παιχνίδια πλέον δεν τα παίζει (θέλει μόνο 64-bit) και η NVidia δεν έχει πλέον updates για 32-bit συστήματα. Επιπλέον, δεν θα είναι καλύτερα πλέον να είναι 64-bit και για άλλους λόγους; Πείτε μου γνώμες.
      Ξέρω πως αν κατεβάσω με το Media Creation Tool την έκδοση των Windows 64-bit δεν θα υπάρξει θέμα, θα γίνει καθαρή εγκατάσταση, μεν, αλλά θα το δεχτεί. Είναι έτσι;
      Όσο για τη RAM, ξέρω πως είναι οριακή αλλά μπορώ να προσθέσω, αν χρειαστεί.
      Να πω ότι έτρεξα και το Securable και έδειξε ότι το PC υποστηρίζει λειτουργικό 64-bit.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
    • Αν ο επεξργαστής υποστηρίζει Χ64 δεν θα έχεις πρόβλημα, το έχω κάνει ήδη σε αρκετούς παλιούς υπολογιστές :)
    • Διαφήμιση
    • Αν μπορείς να πας στα 8 μαζί με ssd θα είναι πολύ καλύτερα, εξαρτάται φυσικά και από την χρήση :)
    • Ο/H BearMan έγραψε:

Ευχαριστώ για την απάντηση.
      Λες τα 4 GB RAM να είναι ΟΚ;
      Ta windows x64 χρησιμοποιούν σαφώς περισσότερη μνήμη λόγο αρχιτεκτονικής (σχεδόν διπλάσια memory pointers) αλλά εσύ δεν θα δεις κάποια σημαντική διαφορά με τα 4GB που έχεις τώρα (και πιθανότατα ανάλογα τη χρήση που κάνεις καμία διαφορά) διότι θα κερδίσεις +1GB μνήμης που τώρα το έχεις ανεκμετάλευτο διότι τα windows x32 δεν βλέπουν πάνω από 3GB μνήμη εκτός και αν έχεις κάνει εξειδικευμένες ταρζανιές που δεν το νομίζω. Τα windows x64 Professional θα είναι μια χαρά και τα windows x64 Home ακόμα καλύτερα. Σε καθημερινή χρήση συν τα παιχνίδια που παίζεις τώρα, θα είναι ικανοποιητικά. Εξάλλου τα πιο σοβαρά παιχνίδια δεν μπορείς να τα τρέξεις και λόγο κάρτας γραφικών. Αν τώρα πας να σηκώσεις κάτι απαιτητικό όπως πχ κάποιο λειτουργικό πάνω σε virtual machine, ε τότε θα είσαι οριακά και αν δεν βοηθάει και ο δίσκος ίσως να έχεις λίγο lag.

Τα 8GB θα ήταν το ιδανικό για τη χρήση που κάνεις, αλλά προτείνω να μη μεγαλώσεις τη μνήμη διότι προφανώς έχεις DDR2 και στην προκειμένη περίπτωση θα είναι πεταμένα λεφτά. Αντιθέτως μπορείς να πάρεις έναν φθηνό SSD δίσκο έστω 120GB ο οποίος σε σχέση με την τωρινή σου κατάσταση, θα απογειώσει τις επιδόσεις του υπολογιστή σου. Yπάρχουν αρκετοί αξιόλογοι πχ γύρω στα 25 ευρώ.

Πριν το κάνεις έστω και αυτό, προχώρα στην εγκατάσταση ούτως ή άλλως να δεις αν σε ικανοποιεί και μάλιστα μπορείς αν θέλεις να χρησιμοποιήσεις το δικό μας ISO που είναι ελαφρύτερο και θα το βρείς εδώ => Windows 10 x64 version 1909 build 10.0.18363.1 Nov 2019 (debloated).
    • Αλλαγή λειτουργικού Windows 10 από 32-bit σε 64-bit σε παλιότερο PC

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, παιδιά.
      Ήσασταν κατατοπιστικότατοι.

Sent from my Redmi Note 7 using Tapatalk