Διαφήμιση

Πώς απενεργοποιώ την εξοικονόμηση μπαταρίας / RAM / background data για συγκεκριμένες εφαρμογές;

• Πώς απενεργοποιώ την εξοικονόμηση μπαταρίας / RAM / background data για συγκεκριμένες εφαρμογές;

Καλησπέρα σε όλους !

Θα ήθελα τη βοήθειά σας σε κάτι.
      Έχοντας πάρει δύο 8T σε πατέρα και μητέρα, μερικές από τις κλήσεις σε Viber + Whatsapp δεν τους έρχονται. Το κινητό είναι συνδεδεμένο στο wi-fi του σπιτιού τους - οπότε παίζει wi-fi calling. Το σημειώνω αυτό διότι ίσως να έχει κάποια σημασία. Αν και δεν έχω διαπιστώσει προβλήματα με το internet του σπιτιού τους και δη το wi-fi.

Από κει και πέρα, θα μπορούσε κάποιος να μου δώσει οδηγίες (ή έστω κάποια links με guides) για το που πρέπει να πάω για να εξαιρέσω αυτές τις δύο εφαρμογές από οτιδήποτε έχει σχέση έμμεσα ή άμεσα με εξοικονόμηση μπαταρίας, RAM, data, κλπ; Προς το παρόν έβαλα και τις δύο εφαρμογές να "ξεκινούν αυτόματα", το οποίο βέβαια δεν είμαι 100% σίγουρος τι σημαίνει κι αν έκανα καλά. Μάλλον ότι σε κάθε επανεκκίνηση του κινητού θα ξεκινάνε αυτόματα στο background; Διότι μόλις ενεργοποίησα αυτό το option, μου έβγαλε κάποιο μήνυμα που έλεγε ότι ίσως να επιβαρύνεται η RAM του κινητού...
      Επίσης πήγα και τα έβαλα αυτά τα δύο apps να εξαιρούνται από την εξοικονόμηση ενέργειας.
      Αλλά επειδή ακόμα δεν έχω εξοικειωθεί με τα settings του MIUI, και συνέχεια κάτι επιπλέον βρίσκω που ίσως χρειάζεται πείραγμα, θα ήθελα να ξέρω τι άλλο θα μπορούσα να κάνω ώστε αυτές οι δύο ενέργειες να μην πέφτουν ποτέ σε "καταστολή" για κανένα λόγο, κλπ.

Βρήκα κι αυτά, αλλά και πάλι δεν ξέρω αν αρκούν

dontkillmyapp.com/xiaomi

Thanks εκ των προτέρων .
    • Πατώντας πάνω στο εικονίδιο της εκάστοτε εφαρμογής σου βγάζει μενού.
      Με το λουκέτο κλειδώνεις την εφαρμογή στο παρασκήνιο και δε κλείνει.
      Βλέπεις και άλλες Ιδιότητές της εφαρμογής κά μπορείς να την εξαιρέσεις από την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά δε χρειάζεται φίλε μου να κάνεις όλα αυτά....
    • Ο/H amavroudis έγραψε:

Πατώντας πάνω στο εικονίδιο της εκάστοτε εφαρμογής σου βγάζει μενού.
      Με το λουκέτο κλειδώνεις την εφαρμογή στο παρασκήνιο και δε κλείνει.
      Βλέπεις και άλλες Ιδιότητές της εφαρμογής κά μπορείς να την εξαιρέσεις από την εξοικονόμηση ενέργειας, αλλά δε χρειάζεται φίλε μου να κάνεις όλα αυτά....
      Φαντάζομαι υπό νορμαλ συνθήκες θα έπρεπε να δουλευουν σωστα Viber + Whatsapp χωρις να χρειάζεται να τα κάνω αυτά, ε;
      Σήμερα που έπαιξα λίγο με τις ρυθμίσεις είδα ότι πχ. το Viber μόλις το εξαίρεσα από την εξοικονόμηση, κλπ, ήρθαν άμεσα ειδοποιήσεις που πριν δεν είχαν έρθει.

Κάτι άλλο που προφανώς δεν έχει να κάνει μάλλον με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις, ήταν που καλούσα την μητέρα μου στο whatsapp και ενώ την άκουγα, εκείνη δεν με άκουγε.
      Γενικά σε ένα ποσοστό 30-40% είναι λίγο μπάχαλο η κατάσταση με Viber + Whatsapp.

Μέχρι που σκέφτομαι να απενεργοποιησω το wi-fi calling μήπως κι εκείνο μπλοκάρει τίποτα ξέρω γω.|
      Δηλαδή πήρα στους γονείς μου το 8Τ για να εξυπηρετηθούν οι άνθρωποι και τελικά περισσότερο παιδεύονται.
      Εγώ με το Galaxy S7 μου δεν είχα ποτέ τετοια προβλήματα στις συνομιλίες μου με άλλους φίλους.
      Μακάρι να έβρισκα τι φταίει. Σίγουρα κάτι στο 8Τ θεωρώ. Ελπίζω κάποια ρύθμιση κι όχι κάποιο ευρύτερο θέμα με τη συγκεκριμένη συσκευή.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H LostEchoes έγραψε:

Φαντάζομαι υπό νορμαλ συνθήκες θα έπρεπε να δουλευουν σωστα Viber + Whatsapp χωρις να χρειάζεται να τα κάνω αυτά, ε;
      Όχι, η MIUI έχει άλλη λογική...από UI άλλων εταιρειών...ακολουθεί το σκεπτικό ότι ο χρήστης θα αποφασίσει ποιες εφαρμογές θα κάνουν τι :)
    • Ο/H NasDriver έγραψε:

Ο/H LostEchoes έγραψε:

Όχι, η MIUI έχει άλλη λογική...από UI άλλων εταιρειών...ακολουθεί το σκεπτικό ότι ο χρήστης θα αποφασίσει ποιες εφαρμογές θα κάνουν τι :)
      ΟΚ. Οπότε καλά κάνω και κάθομαι να τα πειράξω όλα αυτά στις ρυθμίσεις...; :)
    • Προσπαθώντας να βρω τι φταίει για το θέμα που έχω αναφέρει, κατέληξα στις εξής ενέργειες, παρατηρήσεις και ...υποθέσεις:

- Πλέον και οι δύο εφαρμογές είναι σεταρισμένες για Autostart, έχουν όλες τις άδειες, και έχουν εξαιρεθεί από την εξοικονόμηση μπαταρίας
      - Τις τελευταίες μέρες μπορούσα να καλέσω / μιλήσω με την μητέρα μου στο Viber αλλά όχι στο Whatsapp. Ουσιαστικά στο Whatsapp το πρόβλημα ήταν ότι τις περισσότερες φορές χτυπούσε κανονικά, το σήκωνε / άνοιγε κι εγώ άκουγα την μητέρα μου αλλά εκείνη δεν με άκουγε.
      - Σήμερα κατάφερα να πιάσω το 8Τ ξανα στα χέρια μου και διαπίστωσα ότι στις άδειες, κάποιες είχαν απενεργοποιηθεί, π.χ. SMS, Επαφές, Μικρόφωνο, κλπ.

Τις ενεργοποίησα λοιπόν, έκανα μια επανεκκίνηση το κινητό και το Whatsapp λειτουργεί κανονικα. Μέχρι την επόμενη φορά ...που δεν θα λειτουργεί.

Θεωρώ πλέον ότι ίσως κάποια bugs του MIUI είναι που δημιουργούν το πρόβλημα με τις άδειες. Επίσης η μητέρα μου μου ανέφερε κάποια στιγμή που την κάλεσα σε σταθερό από το σταθερό μου και ταυτόχρονα στο whatsapp από το κινητό μου, ότι της έβγαλε notification "να επιτρέπεται στο Whatsapp να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο" και άλλα τέτοια.
      Αυτό κατά ένα τρόπο επιβεβαιώνει την θεωρία μου ότι κάτι παίζει σε επίπεδο software και ανακαλούνται οι άδειες ξαφνικά... Και γι αυτό προκύπτει το πρόβλημα με το Whatsapp.

Το ερώτημα παραμένει σε κάθε περίπτωση βέβαια ΓΙΑΤΙ οι άδειες δεν μένουν σταθερά ενεργοποιημένες.
    • Διαφήμιση
    • Ο/H LostEchoes έγραψε:

"να επιτρέπεται στο Whatsapp να χρησιμοποιεί το μικρόφωνο" και άλλα τέτοια.
      Σε τέτοιες περιπτώσεις θέλει επιλογή "πάντα" και όπχι "Ερώτηση κάθε φορά"...αν ήταν θέμα της ρομ θα το έκανες σε όλες τις εφαρμογές και όχι σε συγκεκριμένες...μάλλον με πρόβλημα του whatsup μοιάζει :/
    • Αυτό το προβλημα με το viber το έχω και εγώ και βλέπω ότι υπαρχει θέμα και με το messenger ειδικά στην βίντεο κλήση που κολλάει απίστευτα κάτι που πριν δεν το έκανε και δεν έχει να κάνει με το WiFi ουτε με την εφαρμογή γτ το έχω δοκιμάσει απ άλλο redmi.. Τι μπορώ να κάνω?
    • Πολύ πιθανό αν υπάρχει κάποιο bug στην ρομ που δημιουργεί το πρόβλημα, για δοκιμάστε με κλειστό το bluetooth να δείτε εάν κάνει το ίδιο :/
    • Διαφήμιση
    • Ο/H Nana21 έγραψε:

Αυτό το προβλημα με το viber το έχω και εγώ και βλέπω ότι υπαρχει θέμα και με το messenger ειδικά στην βίντεο κλήση που κολλάει απίστευτα κάτι που πριν δεν το έκανε και δεν έχει να κάνει με το WiFi ουτε με την εφαρμογή γτ το έχω δοκιμάσει απ άλλο redmi.. Τι μπορώ να κάνω?
      8T έχεις κι εσύ;
      Εγώ έχω μετανιώσει πικρά που πήρα το 8Τ στους γονείς μου. Για ένα Viber κι ένα Whatsapp το ήθελαν οι άνθρωποι και τους έχουν βγάλει τη ψυχή (και μαζί και τη δική μου που σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα πρέπει να πηγαίνω στο πατρικό μου να δω τι συμβαίνει).
      Με πολλές αλχημείες που ούτε καν θυμάμαι κατάφερα και έφερα το Viber σε μια κατάσταση που ας πούμε ότι παλεύεται λίγο, με την έννοια ότι 3 στις 5 φορές λειτουργεί σωστά, περνάνε οι κλήσεις κλπ.
      Με το Whatsapp τα πράγματα είναι τραγικά. Ό, τι και να κάνω δεν λειτουργεί σωστά. Μέχρι και οι άδειες που έχω σετάρει να έχει η εφαρμογή μετά από κάποιες μέρες έχει τύχει να ανακληθούν, με αποτέλεσμα π.χ. να μην δουλεύει το mic, και άλλα τέτοια. Ασε που για να περάσει κλήση, να χτυπήσει για να την ακούσουν κλπ, πρέπει να κάνεις προσευχές. Πλέον τους είπα να μην το χρησιμοποιούν και να καταφεύγουν στο Viber. Που και γι' αυτό, το να δουλεύει 3 στις 5 απαράδεκτο είναι, όταν σε τόσα άλλα κινητά δουλεύει τέλεια.

Για να μη σχολιάσω το ότι και με anydesk / team viewer δεν την παλεύει το MIUI του 8Τ, με συνέπεια ούτε από μακριά να μπορώ να τους βοηθήσω.

xiaomi-miui.gr/community/index…%CE%BD%CE%B7%CF%84%CF%8C/

Πλήρως αποτυχημένη επιλογή το κινητό.