Καλησπέρα φίλοι μου !!
Έπειτα από 5 χρόνια που είχα που είχα στην κατοχή μου το xiaomi redmi note 2, ήρθε η στιγμή να αναβαθμιστώ.
Παρέλαβα το xiaomi redmi note 8T στης 28.04.2020 από AMAZON στην ζελατίνα με την official Global.
Αφότου αφιέρωσα πολλές ώρες στο στήσιμο ώστε να εγκαταστήσω τις εφαρμογές και να τροποποιήσω τις ρυθμίσεις στα μέτρα μου, ήρθε η στιγμή να αναφέρω τα χρακτηριστικά που πραγματικά βρήκα αρκετά χρήσιμα αναφοράς και τα οποία κάνουν για εμενα αυτό το κινητό να ξεχωρίζει ή να απογοητεύει.
Δεν έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά αυτά που έχει είναι πραγματικά πολύ σοβαρά. Η συνδεσιμότητα είναι η αχίλλειος πτέρνα του είτε αφορά το θέμα WiFi είτε σήμα κινητής. Μέχρι να λυθεί τα προβλήματα συνδεσιμότητας θα συμβούλευα τον οποιοδήποτε να μην το αγοράσει. Είναι σκέτο Smart, δεν είναι Smartphone, το phone υπολειτουργεί. Smartphone
Το να κλείνουμε το Bluetooth ώστε βελτιώνεται το WiFi το θεωρώ απλά τραγικό από την Xiaomi. Αυτοί οι συμβιβασμοί ούτε καν θα έπρεπε να υπάρχουν. Αυτοί οι συμβιβασμοί δεν υπήρξαν ποτέ στην ιστορία ακόμη και από φτηνιάρικα κινητά τύπου iNew κλπ που εβγαιναν σε υπόγεια του Σεντζεν.
Θα συνεχίσω την περιγραφή μου στο νήμα καθώς θα ανακαλύπτω και άλλα πράγματα με την καθημερινή χρήση..
Έπειτα από 5 χρόνια που είχα που είχα στην κατοχή μου το xiaomi redmi note 2, ήρθε η στιγμή να αναβαθμιστώ.
Παρέλαβα το xiaomi redmi note 8T στης 28.04.2020 από AMAZON στην ζελατίνα με την official Global.
Αφότου αφιέρωσα πολλές ώρες στο στήσιμο ώστε να εγκαταστήσω τις εφαρμογές και να τροποποιήσω τις ρυθμίσεις στα μέτρα μου, ήρθε η στιγμή να αναφέρω τα χρακτηριστικά που πραγματικά βρήκα αρκετά χρήσιμα αναφοράς και τα οποία κάνουν για εμενα αυτό το κινητό να ξεχωρίζει ή να απογοητεύει.
- Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι πραγματικά πολύ γρήγορο. Πολύ δυνατό σημείο.
- Η μπαταρία αντέχει πραγματικά αρκετή χρήση.
- Το ηχείο είναι αρκετά δυνατό.
- Οι κάμερες αντάξιες της τιμής του. Τίμια απόδοση.
Η νυχτερινή λήψη απογειώνεται με χρήση Gcam.
- Τα γραφικά στα παιχνίδια είναι αστέρι. Πραγματικά πολύ καλή ποιότητα εικόνας χωρίς κανένα κόλλημα.
- Το σήμα είναι πιο ασθενές (redmi note 2 είχε καλύτερο) To μέτρησα με την ίδια SIM στο ίδιο σημείο. Είχε λιγότερα dBm (-104) ένταντι του hermes με -80 συνδεδεμένο στην ίδια κεραία κινητής. (πληροφορία που είχα ελέγξει με το Open signal και τον κωδικό κεραίας). Αυτό είναι λιγάκι απογοητευτικό για μία καινούργια συσκευή.
- Η ταχύτητα απόκρισης του κινητού με αφήνει αρκετά ευχαριστημένο.
- Συνδεδεμένο σε WiFi 5G δίκτυο χάνει συχνά την ταχύτητα του. Φαίνεται συνδεδεμένο αλλα δεν δίνει Ιντερνετ. Αρκετά εκνευριστικό. Έχω δει ήδη ότι το αναφέρουν πολλοί κάτοχοι των συσκευών Redmi Note 8/8T στο Official MIUI Forum.
ΠΑραθέτω 2 αναφορές ως παραδείγματα: RedMi Note 8 slow connection (WiFi) και lost connection wifi in the Redmi note 8
- Κάποιες φορές δεν δέχεται εντολές από τα πλήκτρα Volume up/down ώστε να αυξομειωθεί ο ήχος. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με επανεκκίνηση.
Υπάρχει αναφορά ήδη στο MIUI Forum εδώ >> Volume button not working sometimes.
- Δεν έχω βρει την δυνατότητα ώστε να μπορώ να επιλέξω σε ποια συχνότητα θα συνδεθεί με ένα WiFi που μου προσφέρεται σε 2.4GHz και σε 5GHz. Έτσι είμαι αναγκασμένος να υπομένω τις αποσυνδέσεις του 5G που προανέφερα στην αναφορά 8.
- Η stock εφαρμογή (MiVideo) αναπαραγωγής video παρουσιάζει κατα την αναπαραγωγή των video ηχητικά κενά.
Δεν έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά αυτά που έχει είναι πραγματικά πολύ σοβαρά. Η συνδεσιμότητα είναι η αχίλλειος πτέρνα του είτε αφορά το θέμα WiFi είτε σήμα κινητής. Μέχρι να λυθεί τα προβλήματα συνδεσιμότητας θα συμβούλευα τον οποιοδήποτε να μην το αγοράσει. Είναι σκέτο Smart, δεν είναι Smartphone, το phone υπολειτουργεί. Smart
Το να κλείνουμε το Bluetooth ώστε βελτιώνεται το WiFi το θεωρώ απλά τραγικό από την Xiaomi. Αυτοί οι συμβιβασμοί ούτε καν θα έπρεπε να υπάρχουν. Αυτοί οι συμβιβασμοί δεν υπήρξαν ποτέ στην ιστορία ακόμη και από φτηνιάρικα κινητά τύπου iNew κλπ που εβγαιναν σε υπόγεια του Σεντζεν.
Θα συνεχίσω την περιγραφή μου στο νήμα καθώς θα ανακαλύπτω και άλλα πράγματα με την καθημερινή χρήση..
Redmi Note 8T (Willow)
Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)