Διαφήμιση

Μία περιεκτική αναφορά για το Redmi Note 8T

• Μία περιεκτική αναφορά για το Redmi Note 8T

Καλησπέρα φίλοι μου !!
      Έπειτα από 5 χρόνια που είχα που είχα στην κατοχή μου το xiaomi redmi note 2, ήρθε η στιγμή να αναβαθμιστώ.
      Παρέλαβα το xiaomi redmi note 8T στης 28.04.2020 από AMAZON στην ζελατίνα με την official Global.
      Αφότου αφιέρωσα πολλές ώρες στο στήσιμο ώστε να εγκαταστήσω τις εφαρμογές και να τροποποιήσω τις ρυθμίσεις στα μέτρα μου, ήρθε η στιγμή να αναφέρω τα χρακτηριστικά που πραγματικά βρήκα αρκετά χρήσιμα αναφοράς και τα οποία κάνουν για εμενα αυτό το κινητό να ξεχωρίζει ή να απογοητεύει.

1. Το δαχτυλικό αποτύπωμα είναι πραγματικά πολύ γρήγορο. Πολύ δυνατό σημείο. :thumbsup:
      2. Η μπαταρία αντέχει πραγματικά αρκετή χρήση. :thumbsup:
      3. Το ηχείο είναι αρκετά δυνατό. :thumbsup:
      4. Οι κάμερες αντάξιες της τιμής του. Τίμια απόδοση. :thumbsup: Η νυχτερινή λήψη απογειώνεται με χρήση Gcam.
      5. Τα γραφικά στα παιχνίδια είναι αστέρι. Πραγματικά πολύ καλή ποιότητα εικόνας χωρίς κανένα κόλλημα. :thumbsup:
      6. Το σήμα είναι πιο ασθενές (redmi note 2 είχε καλύτερο) To μέτρησα με την ίδια SIM στο ίδιο σημείο. Είχε λιγότερα dBm (-104) ένταντι του hermes με -80 συνδεδεμένο στην ίδια κεραία κινητής. (πληροφορία που είχα ελέγξει με το Open signal και τον κωδικό κεραίας). Αυτό είναι λιγάκι απογοητευτικό για μία καινούργια συσκευή. :thumbdown:
      7. Η ταχύτητα απόκρισης του κινητού με αφήνει αρκετά ευχαριστημένο. :thumbup:
      8. Συνδεδεμένο σε WiFi 5G δίκτυο χάνει συχνά την ταχύτητα του. Φαίνεται συνδεδεμένο αλλα δεν δίνει Ιντερνετ. Αρκετά εκνευριστικό. Έχω δει ήδη ότι το αναφέρουν πολλοί κάτοχοι των συσκευών Redmi Note 8/8T στο Official MIUI Forum. :thumbdown: ΠΑραθέτω 2 αναφορές ως παραδείγματα: RedMi Note 8 slow connection (WiFi) και lost connection wifi in the Redmi note 8
      9. Κάποιες φορές δεν δέχεται εντολές από τα πλήκτρα Volume up/down ώστε να αυξομειωθεί ο ήχος. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με επανεκκίνηση. :thumbdown: Υπάρχει αναφορά ήδη στο MIUI Forum εδώ >> Volume button not working sometimes.
      10. Δεν έχω βρει την δυνατότητα ώστε να μπορώ να επιλέξω σε ποια συχνότητα θα συνδεθεί με ένα WiFi που μου προσφέρεται σε 2.4GHz και σε 5GHz. Έτσι είμαι αναγκασμένος να υπομένω τις αποσυνδέσεις του 5G που προανέφερα στην αναφορά 8. :thumbdown:
      11. Η stock εφαρμογή (MiVideo) αναπαραγωγής video παρουσιάζει κατα την αναπαραγωγή των video ηχητικά κενά. :thumbdown:
      Περιμένω να δω τι θα γίνει με την επόμενη αναβάθμιση..
      Δεν έχει πολλά μειονεκτήματα, αλλά αυτά που έχει είναι πραγματικά πολύ σοβαρά. Η συνδεσιμότητα είναι η αχίλλειος πτέρνα του είτε αφορά το θέμα WiFi είτε σήμα κινητής. Μέχρι να λυθεί τα προβλήματα συνδεσιμότητας θα συμβούλευα τον οποιοδήποτε να μην το αγοράσει. Είναι σκέτο Smart, δεν είναι Smartphone, το phone υπολειτουργεί. Smartphone
      Το να κλείνουμε το Bluetooth ώστε βελτιώνεται το WiFi το θεωρώ απλά τραγικό από την Xiaomi. Αυτοί οι συμβιβασμοί ούτε καν θα έπρεπε να υπάρχουν. Αυτοί οι συμβιβασμοί δεν υπήρξαν ποτέ στην ιστορία ακόμη και από φτηνιάρικα κινητά τύπου iNew κλπ που εβγαιναν σε υπόγεια του Σεντζεν.

Θα συνεχίσω την περιγραφή μου στο νήμα καθώς θα ανακαλύπτω και άλλα πράγματα με την καθημερινή χρήση..
      Redmi Note 8T (Willow)
      Official Global stable 11.0.7.0 (PCXEUXM)
    • Καλοδούλευτο :thumbsup:

Για την κάρτα σιμ αν είναι παλιά, δοκίμασε να την αλλάξεις με νεότερη...επίσης μην ξεχνάς ότι το hermes είχε china source rom, ενώ το 8T έχει global source ;)
    • official global είχα εδώ και 3 χρόνια στο hermes.

Ο/H NasDriver έγραψε:

επίσης μην ξεχνάς ότι το hermes είχε china source rom, ενώ το 8T έχει global source
      Υπάρχει διαφορά στη λήψη σήματος με διαφορετικό source;
      Έχεις παρατηρήσει κάτι Ανέστη;
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Διαφήμιση
    • Ναι, συμβαίνει, ακόμα και στο ίδιο source, modem με modem μπορεί να έχουν διαφορά... :)
    • Συνδεδεμένο σε WiFi 5G δίκτυο χάνει συχνά την ταχύτητα του. Φαίνεται συνδεδεμένο αλλα δεν δίνει Ιντερνετ.
      Αρκετά εκνευριστικό. Έχω δει ήδη ότι το αναφέρουν εκατοντάδες κάτοχοι της ίδιας συσκευής στο Official MIUI Forum.
      Περιμένω να δω τι θα γίνει με την επόμενη αναβάθμιση...

Κάποιες φορές δεν δέχεται εντολές από τα πλήκτρα Volume up/down ώστε να αυξομειωθεί ο ήχος. Το πρόβλημα λύνεται μόνο με επανεκκίνηση.

(Έχω ήδη προσθέσει την πληροφορία στο αρχικό κείμενο)
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Μία περιεκτική αναφορά για το Redmi Note 8T

Το 8T το έχουν δύο κοντινά μου άτομα και παράπονο για το WiFi δε μου έκανε κανένας, αλλά επίσης κανείς από τους 2 δεν έχει router της Wind. Ο ένας έχει ένα παλιό Technicolor κι ο άλλος ένα καινούργιο FRITZ!Box 7530. Τη συσκευή του δεύτερου την έχουμε επίσης δοκιμάσει και στο δικό μου Asus RT-AC86U χωρίς κανένα πρόβλημα αποσυνδέσεων.
      Βασική συσκευή: Xiaomi Mi 9T Pro (Raphael) - ROM: EEA Stable ROM
      Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (Whyred) -- ROM: Global Stable
      Παροχέας κινητής: Deutsche Telekom / Wind
    • Έχω αγορασμένο ρούτερ από την γερμανική Telekom. Δεν βρίσκομαι Ελλαδα. Το πρόβλημα δεν είναι ποιο ρούτερ αλλά το 5G. Στα 2.4 δεν έχω κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πάρει την ίδια συσκευή στην γυναίκα μου και έχει κι αυτή το ίδιο πρόβλημα. Τα δύο κοντινά σου άτομα σε ποια Band είναι συνδεδεμένα σε WiFi για πρόσβαση σε ιντερνετ; Μπορείς να το μάθεις; Εδώ πρόσεξε..
      Το ρούτερ μπορεί να προσφέρει και τις 2 Bands. Αν όμως λαμβάνεις την εκάστοτε στιγμή σε 5G τότε θα δείχνει μόνο 5G και όχι 2.4G/5G.
      Δες την εικόνα με 2 διαφορετικά δίκτυα που σου ανέβασα. Δες των κοντινών σου που είναι συνδεδεμένοι ώστε να βγάλουμε τα συμπεράσματα. Επίσης σε ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο miui Forum με ερώτηση αν έχουν προβλήματα σε WiFi, το 70% των κατόχων 8/8Τ απάντησαν ναι. Πολλά περιστατικα παύουν να είναι συμπτώσεις.
      Εδώ η ψηφοφορία >>> Anyone have problem with WiFi connection?
      Εδώ 2 νήματα από τα δεκάδες νήματα που έχουν ανοίξει για το συγκεκριμένο πρόβλημα.
      1. RedMi Note 8 slow connection (WiFi)
      2. lost connection wifi in the Redmi note 8

Για το πρόβλημα με τα volume buttons που προανέφερα στο αρχικό κείμενο, υπάρχει κι εδώ μία αναφορά>>>
      Volume button not working sometimes.
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Διαφήμιση
    • @pechr κι εγώ Γερμανία είμαι αλλά τα Speedport της Telekom να μου λείπουν, καλύτερα Fritz. Το Fritzbοχ 7530 του κολλητού μου είναι φυσικά dual band και συνήθως συνδέεται στα 5GHz. Αυτό που δείχνει η εικόνα σου το κάνει και το M9T Pro μου αλλά δείχνει τη σωστή ένδειξη αν πατήσω refresh κάτω κάτω (έχω τις συσκευές μου στα αγγλικά) χωρίς όμως να μου δημιουργεί κάποιο πρόβλημα. Όταν ξαναβρεθώ με τον φίλο μου θα το κοιτάξω, μάλλον την άλλη βδομάδα τώρα.
      Βασική συσκευή: Xiaomi Mi 9T Pro (Raphael) - ROM: EEA Stable ROM
      Εφεδρική συσκευή: Xiaomi Redmi Note 5 Global (Whyred) -- ROM: Global Stable
      Παροχέας κινητής: Deutsche Telekom / Wind
    • Θα αναμένω νεότερες πληοφορίες όταν θα επικοινωνήσεις με τον φίλο σου. Ευχαριστώ για την πρόθεση σου να ασχοληθείς.

Το συγκεκριμένο Router της Telekom έχω. Αλλά πρόσεξε. Με το redmi Note 2 και το redmi 3, Lenovo S820, ZTE Skate όπως επίσης με το τάμπλετ και το Android TV Box δεν έχω κανένα πρόβλημα. Φυσικά όλες οι υπόλοιπες συσκευές κάνουν χρήση μόνο 2.4G WiFi. Επιπρόσθετα μπορώ να πω ότι επισκεπτες φίλοι με καινουργια κινητά που υποστηρίζουν 5G δεν έχουν κι αυτοί τα προβλήματα που προανέφερα όταν συνδέονται στο δίκτυο μου. Το έχω ελέγξει ήδη με άλλα 5 επώνυμα κινητά (Samsung, Apple, Huawei) που υποστηρίζουν 5G. Αυτός με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι δεν είναι θέμα Router αλλά της συγκεκριμένης συσκευής, δλδ RN8T ξεκάθαρα.
      Redmi Note 8T (Willow)
    • @pechr με mi router 4A και note 8T ειμαι οοολη μερα συνδεδεμένος με 5g wifi χωρις καθολου αποσυνδέσεις κλπ ειναι σαφεστατα πιο γρηγορο απο 2.4 σε speedtests βγαζει το διπλασιο speed
      σε σπιτι 80τ.μ ποιανει σημα παντου σε οποιαδήποτε γωνια του σπιτιου σε μερικα σημεια εννοείται πέφτει το σημα χωρις να αποσυνδέεται ομως..

Δεν ξερω κατα ποσο ρολο παιζει βεβαια το οτι εχω τν δικια μας custom rom..

PS. Ετσι για την ιστορια οτιδηποτε κ να γραψεις στο official forum θα συμφωνήσουν αρκετοι μαζι σου κ εννοειται πως στους εκατομμύρια(πανω απο 310 εκατομμύρια ενεργοι χρηστες παγκοσμιος του miui) καποιοι θα εχουν αναλογα "θεματα" ειτε λογο λαθος ρυθμίσεων ειτε για οποιονδήποτε λογο τελος παντων :P
    • Καταλήγω ότι είσαι πολύ τυχερός με την αγορά της συσκευής κι εγώ πολύ άτυχος.
      Ελπίζω να είναι πρόβλημα Software ώστε κάποια στιγμή να διορθωθεί. Αν είναι πρόβλημα Hardware, άστα να πάνε...

Αν και για την παράγραφο 10 του αρχικού κειμένου, κάπου πήρε το μάτι μου μια πληροφορία ότι το Miui 12 θα έχει αυτήν τη δυνατότητα. Βέβαια το κινητό αυτό αν και αρκετά καινούργιο, δεν έχω βρει κάποια αναφορά ότι θα πάρει Miui 12 στις λίστες που αναρτώνται ως "διαρροές".
      Redmi Note 8T (Willow)
    • Διαφήμιση
    • Πάμε και για τα επόμενα...

Όταν καταγράφω video με την stock εφαρμογή της κάμερας, τότε ο ήχος από το video παρουσιάζει διακοπές.
      Δηλαδή σαν να υπάρχουν κενά ηχητικής εγγραφής.
      Έκανα ήδη καθαρισμό cache κλπ στην εφαρμογή αλλά μάτια. Οποιαδήποτε γνώμη και συμβουλη καλοδεχούμενη

Update:

Το πρόβλημα δεν είναι στην stock εφαρμογή της κάμερας. Αντέγραψα το αρχειο στον υπολογιστή και ακουγόταν μια χαρά.
      Το πρόβλημα είναι στην stock εφαρμογή αναπαραγωγής των video, στο Mi Video. Ο ήχος κάνει διακοπές κατα την αναπαραγωγή των video. Με άλλη εφαρμογή το πρόβλημα εξαλείφεται. Δοκιμασα να δω τα βιντεο με το MXplayer και ακουγόντουσαν όλα τα ηχητικά κανονικά.

Καθαρισα την μνήμη του mivideo αλλά τίποτα. Ύστερα απεγκετεστησα την ενημέρωση ώστε να γυρίσει στην αρχική έκδοση της εφαρμογής, αλλά και πάλι μάταια. Μέχρι να υπάρξει λύση θα συνεχίσω με το MX Player το οποίο έχω και αγορασμένο.

@SoNik+ αν μπορείς δες αν συμβαίνει και αυτό στο κινητό του φίλου σου.
      Redmi Note 8T (Willow)