Διαφήμιση

Φωτογραφίες με το Mi Note 10

• εγώ όμως δεν σου είπα εστίαση στη σοκολάτα, σου είπα εστίαση στο πιο κοντινό σε εσένα αντικείμενο δλδ την οδοντοκρεμα.

επισης πως πήγες μισό μέτρο πίσω αφού η οδοντόκρεμα είναι πάλι στην άκρη (δεν έχεις κάνει crop αφού φαίνεται το υδατογράφημα της κάμερας).
      Δεν είπα να πας πιο πίσω και να τραβήξεις/παρασύρεις πιο πίσω και την οδοντοκρεμα. Η οδοντοκρεμα έπρεπε να είναι πιο κεντρικά. Παλι δεν με καταλαβαίνεις :(
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
      former devices Xiaomi Redmi 2 pro 2gb
    • εκανα εγώ τη λήψη
      Πρώτη και δεύτερη λήψη από "κοντά" όπου ο φακός θα εστιάσει ή το ένα ή το άλλο κουτάκι

τρίτη λήψη απομακρυνόμαστε (θέλει πιο πολύ από 40 εκατοστά τώρα δεν είμαι σίγουρος πόσα ίσως 60-80) και κάνουμε crop. Και τα δύο είναι εστιασμένα, δυστυχώς λόγω του ερυγώνιου έχουν "μικρύνει" πολύ και έχουμε χάσει ανάλυση.

IMG 20200531 000814 - Images Host
      IMG 20200531 000814 crop - Images Host
      IMG 20200531 000818 - Images Host
      IMG 20200531 000818 crop - Images Host
      IMG 20200531 000837 - Images Host
      IMG 20200531 000837 crop - Images Host

εδώ το άλμπουμ

Λυπάμαι που το ρηχό βάθος πεδίου δεν σου επιτρέπει να τα έχεις όλα καθαρά αλλά αυτό μπορεί να γίνει με αυτό το μέγεθος αισθητήρα και αυτό το διάφραγμα. Δεν είναι όμως Bug είναι feature
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Ο/H keysmith έγραψε:

εγώ όμως δεν σου είπα εστίαση στη σοκολάτα, σου είπα εστίαση στο πιο κοντινό σε εσένα αντικείμενο δλδ την οδοντοκρεμα.

επισης πως πήγες μισό μέτρο πίσω αφού η οδοντόκρεμα είναι πάλι στην άκρη (δεν έχεις κάνει crop αφού φαίνεται το υδατογράφημα της κάμερας).
      Δεν είπα να πας πιο πίσω και να τραβήξεις/παρασύρεις πιο πίσω και την οδοντοκρεμα. Η οδοντοκρεμα έπρεπε να είναι πιο κεντρικά. Παλι δεν με καταλαβαίνεις :(
      ρε συναδελφε? ελληνικα μιλαμε
      εχω ενα τραπεζι γεματο φαγητα που πιανουν ολο το καδρο.
      Αυτα τα φαγητα που βρισκονται στο κατω μερος του καδρου..θα βγουν Out of focus...ΝΑΙ Η ΟΧΙ?
    • Διαφήμιση
    • Ο/H keysmith έγραψε:

εγώ όμως δεν σου είπα εστίαση στη σοκολάτα, σου είπα εστίαση στο πιο κοντινό σε εσένα αντικείμενο δλδ την οδοντοκρεμα.
      αμα ετσιασω στην οδοντοκρεμα θα βγει θολη η σοκολατα
      ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ ΕΣΤΙΑΣΜΕΝΟ...ΜΠΟΡΕΙς ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙς???
    • Οριστε με το G5...δες πως βγηκε η οδοντοκρεμα που ειναι ακομα πιο κοντα απ'οτι στο note 10.
      Εστιαση στο κεντρο και ολο το καδρο ειναι σωστα εστιασμενο...οπως θα επρεπε να ειναι μια νορμαλ φωτο.
      Αυτη την φωτο δεν μπορει να την βγαλει το Mi Note 10...μπορει να βγαζει αστεροφωτογραφιες αλλα την συγκριμμενη δεν μπορει να την βγαλει.
      Συμπερασματικα
      1. ο φακος του mi Note 10 ειναι προβληματικος
      2. δεν μπορεις να βγαλεις κοντινα πλανα.
      C1 by foxy4270, on Flickr
    • Μα τα είπαμε αυτά. εσύ μπορεί να θες αλλά αυτός ο φακός για τόσο μεγάλο αισθητήρα 1/1.7'' με αυτό το φωτεινό διάφραγμα f.1,7 δεν μπορεί να στο δώσει με ένα κλικ από εκεί που κάθεσαι :(

Ή θα κάνεις πίσω και crop και τρέχα γύρευε ή θα το αποδεχθείς.

Υ.Γ. Όμως είσαι λάθος αν λογαριάζεις αυτό σαν χαρακτηριστικό ποιότητας (αν είναι όλα εστιασμένα είναι καλό αλλιώς δεν είναι). ένας άλλος φωτογράφος θα πει ευτυχώς δεν εστιάζει όλο το τραπέζει και έτσι οι φωτογραφίες μοιάζουν πιο φυσικές. Κοίτα με το μάτι σου την οδοντόκρεμα ή την σοκολάτα και με την "άκρη" του ματιού σου προσπάθησε να καταλάβεις αν βλέπεις και το άλλο καθαρά. Μπορείς να δεις και τα δύο καθαρά; ΟΧΙ. Αυτό κάνει το ρηχό βάθος πεδίου αγαπητό. Το κάνει "φυσικό". Μακάρι κάποτε να βγουν κινητά με μεταβλητό διάφραγμα να μπορείς (σε κάποια πλαίσια πάντα) να μεταβάλλεις το βάθος πεδίου. Περισσότερα εδώ αν και δεν είμαι σιγουρος ότι σε ενδιαφέρουν :(

Οι καλές φωτογραφίες τραπεζιών δεν είναι πάντα τα όλα εστιασμένα αλλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω παραπάνω, εχεις κολλήσει στο μεγάλο βάθος πεδίου.
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Ο/H keysmith έγραψε:

Μα τα είπαμε αυτά. εσύ μπορεί να θες αλλά αυτός ο φακός για τόσο μεγάλο αισθητήρα 1/1.7'' με αυτό το φωτεινό διάφραγμα f.1,7 δεν μπορεί να στο δώσει με ένα κλικ από εκεί που κάθεσαι :(

Ή θα κάνεις πίσω και crop και τρέχα γύρευε ή θα το αποδεχθείς.

Υ.Γ. Όμως είσαι λάθος αν λογαριάζεις αυτό σαν χαρακτηριστικό ποιότητας (αν είναι όλα εστιασμένα είναι καλό αλλιώς δεν είναι). ένας άλλος φωτογράφος θα πει ευτυχώς δεν εστιάζει όλο το τραπέζει και έτσι οι φωτογραφίες μοιάζουν πιο φυσικές. Κοίτα με το μάτι σου την οδοντόκρεμα ή την σοκολάτα και με την "άκρη" του ματιού σου προσπάθησε να καταλάβεις αν βλέπεις και το άλλο καθαρά. Μπορείς να δεις και τα δύο καθαρά; ΟΧΙ. Αυτό κάνει το ρηχό βάθος πεδίου αγαπητό. Το κάνει "φυσικό". Μακάρι κάποτε να βγουν κινητά με μεταβλητό διάφραγμα να μπορείς (σε κάποια πλαίσια πάντα) να μεταβάλλεις το βάθος πεδίου. Περισσότερα εδώ αν και δεν είμαι σιγουρος ότι σε ενδιαφέρουν :(

Οι καλές φωτογραφίες τραπεζιών δεν είναι πάντα τα όλα εστιασμένα αλλά δεν μπορώ να στο εξηγήσω παραπάνω, εχεις κολλήσει στο μεγάλο βάθος πεδίου.

Τζαμπα μιλαμε φιλε μου η μαλλον κανεις πως δεν καταλαβαινεις.
      Η φωτο που εβαλες ειναι ασχετη...θελω ολο το καδρο να ειναι εστιασμενο.
      Σου εβαλα μια φωτο ητανε θολη, μετα λες πανε 30 εκ. πιο πισω.Παω πιο πισω βγαζω κι αυτη θολη.
      Μετα λες πανε 60-80 εκατοστα πιο πισω. Ε ενταξει χαιρω πολυ αν παω 3 μετρα πιο πισω θα βγουν ολα εστιασμενα.
      Ο φακος του νοτε 10 εχει προβλημα ...ειναι ελαττωματικος.
      Κι επειδη αναφερεσαι συνεχεια στο μεγαλο μεγεθος...το Lumia 1020 Ξερεις τι μεγεθος εχει? 1/1.5 "
      εχω βγαλει φωτο απο ιδια αποσταση και ολα εστιασμενα
    • Διαφήμιση
    • Λοιπόν νομίζω ότι υπάρχει στον πλανήτη άτομο που ακυρώνει το dxomark gia to Mi Note 10. Απορώ που δεν έχω δει τα διαπιστευτήρια ανάλυσης στην ειδική σελίδα. Όχι των εκτιμήσεων του συγκεκριμενου οργανισμού , αλλά των αποδεικτικών στοιχείων.
      Καλημέρα με μια ηλιόλουστη Κυριακή που είναι ευκαιρία για περπάτημα .
    • Τζαμπα μιλαμε φιλε μου η μαλλον κανεις πως δεν καταλαβαινεις.
      Σου εβαλα μια φωτο ητανε θολη, μετα λες πανε 30 εκ. πιο πισω.Παω πιο πισω βγαζω κι αυτη θολη.
      Μετα λες πανε 60-80 εκατοστα πιο πισω. Ε ενταξει χαιρω πολυ αν παω 3 μετρα πιο πισω θα βγουν ολα εστιασμενα.
      Κι επειδη αναφερεσαι συνεχεια στο μεγαλο μεγεθος...το Lumia 1020 Ξερεις τι μεγεθος εχει? 1/1.5 "
      Ασχολούμε με φωτογραφία από το 1989 σε manual SLR (χωρίς το D μπροστά, φιλμ δλδ) με χειροκίνητους φακούς που το βάθος πεδίου το διαβάζαμε στη "σκάλα" που ήταν χαραγμένη πάνω στον φακό για να υπολογίσουμε πώς θα πιάσουμε καθαρά αυτά που θέλαμε καθώς μετά το κλικ δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε το αποτέλεσμα παρά μόνο μετά από ίσως και μήνες που εμφανίζαμε το φιλμ σε χαρτί. Δεν είναι όπως τα λες τα πράγματα. Δεν γνωρίζεις φωτογραφία και έχεις κολλήσει σε ένα τραπέζι με πιάτα.

Δεν είναι ελαττωματικός! Ετσι συμπεριφέρονται οι φακοί αυτού του μεγέθους/διαφράγματος. Βάλε τις παραμέτρους εδώ (κάνε κλικ στο εδώ) να το καταλάβεις.

Αν το 1020 εστιάζει λίγο βαθύτερα (και όχι όπως το βαντάζεσαι) θα φταίει το μικρότερο διάφραγμά tου f2.2. Και επειδή έπεσες στην περίπτωση να είμαι κάτοχος του nokia 808 (με ακόμα μεγαλύτερο αισθητήρα βέβαια 1/1.2) να σε πληροφορήσω δεν τα πιάνει καθόλου καθαρά γιατί δεν μπορεί να αψηφίσει τους νόμους της φυσικής και έχει και διάφραγμα f.2.4 (κανα στοπ πιο κλειστό). Μάλλον δεν είχες ποτέ τέτοιο κινητό. Δεν πιστεύεις εμένα δες ένα κλασσικό δείγμα (από το προωθητικό/διαφημιστικό του κινητού) με το ρηχό βάθος πεδίου.

Αν νομίζεις πως η νόκια έβγαλε αυτήν φώτο για να δυσφημίσει το κινητό μάλλον καταλαβαίνεις ότι κάνεις λάθος. Για "προσόν" το πουλάει. (το bokeh είναι φυσικό δεν είναι με διπλούς φακούς που έχουμε σήμερα, αυτά δεν υπήρχαν το 2014)
      Εδώ στην ανάλυσή του 38mp. Εσύ δυστυχώς θα μας έγραφες σεντόνια βγάζοντας τον φακό του 808 ελαττωματικό..

It is not a bug, it is a feature.
      By Keysmith
      =-=-=-=-=-=-=
      Mi note 10 - 6/128gb
    • Ο/H keysmith έγραψε:

Τζαμπα μιλαμε φιλε μου η μαλλον κανεις πως δεν καταλαβαινεις.
      Ασχολούμε με φωτογραφία από το 1989 σε manual SLR (χωρίς το D μπροστά, φιλμ δλδ) με χειροκίνητους φακούς που το βάθος πεδίου το διαβάζαμε στη "σκάλα" που ήταν χαραγμένη πάνω στον φακό για να υπολογίσουμε πώς θα πιάσουμε καθαρά αυτά που θέλαμε καθώς μετά το κλικ δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε το αποτέλεσμα παρά μόνο μετά από ίσως και μήνες που εμφανίζαμε το φιλμ σε χαρτί. Δεν είναι όπως τα λες τα πράγματα. Δεν γνωρίζεις φωτογραφία και έχεις κολλήσει σε ένα τραπέζι με πιάτα.
      Δεν είναι ελαττωματικός! Ετσι συμπεριφέρονται οι φακοί αυτού του μεγέθους/διαφράγματος. Βάλε τις παραμέτρους εδώ (κάνε κλικ στο εδώ) να το καταλάβεις.

Αν το 1020 εστιάζει λίγο βαθύτερα (και όχι όπως το βαντάζεσαι) θα φταίει το μικρότερο διάφραγμά tου f2.2. Και επειδή έπεσες στην περίπτωση να είμαι κάτοχος του nokia 808 (με ακόμα μεγαλύτερο αισθητήρα βέβαια 1/1.2) να σε πληροφορήσω δεν τα πιάνει καθόλου καθαρά γιατί δεν μπορεί να αψηφίσει τους νόμους της φυσικής και έχει και διάφραγμα f.2.4 (κανα στοπ πιο κλειστό). Μάλλον δεν είχες ποτέ τέτοιο κινητό. Δεν πιστεύεις εμένα δες ένα κλασσικό δείγμα (από το προωθητικό/διαφημιστικό του κινητού) με το ρηχό βάθος πεδίου.

Αν νομίζεις πως η νόκια έβγαλε αυτήν φώτο για να δυσφημίσει το κινητό μάλλον καταλαβαίνεις ότι κάνεις λάθος. Για "προσόν" το πουλάει. (το bokeh είναι φυσικό δεν είναι με διπλούς φακούς που έχουμε σήμερα, αυτά δεν υπήρχαν το 2014)
      Εδώ στην ανάλυσή του 38mp. Εσύ δυστυχώς θα μας έγραφες σεντόνια βγάζοντας τον φακό του 808 ελαττωματικό..

It is not a bug, it is a feature.
      ρε συναδελφε? σου λεω θελω να βγαλω φωτο ενα τραπεζι με φαγητο και να βγου ολα εστιασμενα. Σου λεω μπορω?
      μου λες μπορεις αλλα πρεπει να πας 30 εκατ. πιο πισω.Παω 30 εκ. πιο πισω παλι θολη.
      Μου λες οτι μαλλον πρεπει να πας ακομα πιο πισω 60-80εκ.Παω 60 εκ πιο πισω παλι θολη η φωτο.
      Θα μας πεις τελικα απο ποσα μετρα πρεπει να βγαλουμε ενα τραπεζι με φαγητα για να βγει σωστα η φωτο?
      Ο φακος ειναι προβληματικος...προφανως δεν το παραδεχεσαι γιατι θελεις να δικαιολογησεις τα χρηματα που εδωσες...λυπαμαι.
    • Edit by NasDriver
      Παρακαλούμε πολύ τα όποια σχόλια γίνονται να ακολουθούν τους κανόνες του φόρουμ !!!
    • Διαφήμιση
    • καλησπερα σας, δειτε φωτογραφιες με το mi note 10 και συγκρινεται με τον Nikkon 35mm 1.8 dx σε Nikkon D7000

2j6KFq6

2j6J5n1

2j6KHXv

2j6KAMo

2j5sYAD