Διαφήμιση

SOLVED προβλημα εγκατάστασης XTRV με mi note 10 lite

• Ο/H gkalen έγραψε:

ΕΝΗΜΈΡΩΣΗ ΓΙΑ flash XTRV σε Mi Note 10 lite , TOCO
      Πρώτο τεστ σε toco 8/128 ..
      Αφου είδα όλες τις διαδικασίες φλασαριματος της XTRV ή της EU rom προχωρησα κι εγώ σε φλας αλλά από την ανάποδη ..
      Ξεκλειδωμα done .. και boot της συσκευής ..
      Επιλογές προγραμματιστών και ενεργοποίηση του εντοπισμού σφαλμάτων ..
      Επανεκκίνηση της συσκευής κρατώντας το vol+ για να μπω στο mi recovery ..
      Είσοδος στο mi recovery και wipe all data ..
      Επανεκκίνηση από mi recovery κρατώντας το vol- και είσοδο σε fastboot ..
      fastboot boot twrp_toco.img ( έτσι μετονομασα το twrp του Ονούφριο ) ..
      Εισοδος στο twrp και αντιγραφή του ζιπ της XTRV στη συσκευή ..
      Install τη Ρομ και όταν τελειώσει το φλας , πατάμε reboot system ..
      Το τηλέφωνο άνοιξε μια χαρά σε 3:30 λεπτά ..
      Δε χρειάστηκε να κάνω τίποτα παραπάνω από αυτά για να έχω την XTRV , ούτε vbmeta ούτε τίποτ'αλλο ..

EDIT
      Είχαν μείνει 7 google εφαρμογες που γίνονται απεγκατασταση από την διαχείριση εφαρμογών ..

EDIT 2
      Δεύτερο τεστ σήμερα , θα δοκιμάσω κι άλλη διαδικασία , θα πάω και σε update και θα ενημερώσω ξανά ..
      Περιμένουμε νέα σου για διαδικασία αναβάθμισης ώστε να μην χρειαστεί ξανά format Data

Στάλθηκε από το Mi Note 10 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • @rascal
      Η διαδικασία που ακολούθησα δεν περιείχε κανένα format data , απλό φλας όπως ακριβώς περιεγραψα ..

Ξανά σε fastboot και .. fastboot boot twrp_toco.img
      Δυστυχώς θέλει format data , το twrp βλέπει μόνο φακέλους με αριθμογραμματα για ονομασίες ..

Δοκιμή με format data..
      Σε fastboot και .. fastboot boot twrp_toco.img
      Μπαίνει σε twrp και κάνω format data ..
      Reboot σε bootloader ( πάει σε fastboot ξανά η συσκευή )..
      Aντιγραφη της XTRV και Install ..
      Μετά το φλας έκανα reboot system , έξι λεπτά και η συσκευή στο XTRV bootanimation ..
      Σβήσιμο της συσκευής κρατώντας το vol+ μπαίνει σε mi recovery ..
      Wipe all data στο mi recovery και reboot στο system , άνοιξε σε 3:30 και πάλι οι 7 εφαρμογές της google υπάρχουν ..

Επόμενη κίνηση να γίνει πάλι boot se twrp να δούμε αν έχει γίνει decryption , τώρα που έχω κάνει και format data ..
      Συνέχεια αργότερα .. να ετοιμάσω την 11.0.5.0 και τα ξαναλέμε ..

EDIT
      Δυστυχώς όπως το περίμενα , καμία αλλαγή και με το format data , οι φάκελοι πάλι με περίεργες ονομασίες , ως μη γενόμενο λοιπόν το format data ..
    • Update σε XTRV V11.0.5.0 για το Redmi Note 10 lite
      Job's done !!
      Θα έχουμε έστω και "πονηρά" update ΧΩΡΊΣ να χρειαστεί format data , wipe data ή οτιδήποτε άλλο με το υπάρχον twrp τουλάχιστον ..
      Σαφώς όταν έχουμε σωστό twrp θα χρειαστεί format data αλλά προς το παρόν θα έχουμε "άλλο τρόπο" update με το twrp του mauronofrio ..

EDIT
      Θα σας γράψω τον ακριβές τρόπο εγκατάστασης όσο το δυνατόν ευκολότερα για πρώτη φορά και για τον τρόπο που θα κάνουμε update με το υπάρχον twrp αργότερα ..
    • Διαφήμιση
    • ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ XTRV ΣΕ MI NOTE 10 LITE , TOCO .. ΧΩΡΊΣ RΟΟΤ
      Η ΠΙΟ ΑΠΛΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΠΟΥ ΥΠΆΡΧΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ

Προσωρινά θα κάνουμε εγκατασταση XTRV rom για πρώτη φορά και διαδικασία update με το υπάρχον twrp σε Mi Note 10 lite , TOCO
      Μετα από πολλές δοκιμές , θεωρώ ότι η παρακάτω διαδικασία είναι η πιο εύκολη που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο αυτή τη στιγμή με το υπάρχον recovery ..
      Το format data είναι περιττό , δεν κάνει τίποτα απολύτως , το flash του vbmeta.img επίσης δε χρειάζεται εφόσον ακολουθήσεις τα σωστά βήματα ...
      Τα σωστά βήματα για μένα είναι αφού ξεκλειδώσεις bootloader να μπεις πρώτα στο mi recovery και να κάνεις wipe data και μετά boot στο twrp για απλή εγκατάσταση της ρομ , reboot system και τέλος..

DOWNLOAD TWRP 3.3.1 test by mauronofrio
      [RECOVERY][3.3.1-0][toco]Unofficial TWRP Xia… | Xiaomi Mi 10 Lite

ΠΡΟΣΟΧΉ , ΔΕΝ ΦΛΑΣΑΡΟΥΜΕ ΤΟ TWRP , ΜΟΝΟ BOOT ΣΤΟ TWRP ΚΑΝΟΥΜΕ
      Αλλιως θα χρειαστεί να κατεβάσουμε την fastboot rom για να πάρουμε το mi recovery

ΕΓΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΕΤΑ ΤΟ ΞΕΚΛΕΙΔΩΜΑ BOOTLOADER
      Εγκατάσταση για πρώτη φορά ..
      Ξεκλειδωμα bootloader done .. και boot της συσκευής ..
      Τοποθετούμε το twrp στο φάκελο adb και έχουμε έτοιμο το cmd ..
      Ενεργοποιούμε τις επιλογές προγραμματιστών ..
      Ρυθμίσεις / Πρόσθετες Ρυθμίσεις / Επιλογές προγραμματιστών / .. και ενεργοποίηση του εντοπισμού σφαλμάτων ..
      Επανεκκίνηση της συσκευής κρατώντας το vol+ για να μπούμε στο mi recovery ..
      Είσοδος στο mi recovery και wipe all data ..
      Επανεκκίνηση από mi recovery κρατώντας το vol- και είσοδο σε fastboot ..
      Στο cmd γράφουμε .. fastboot boot twrp_toco.img ( έτσι μετονομασα το twrp του Ονούφριο ) ..
      Εισοδος στο twrp και αντιγραφή του ζιπ της XTRV στη συσκευή ..
      Install τη Ρομ και όταν τελειώσει το φλας , πατάμε reboot system ..
      Το τηλέφωνο θ'ανοίξει μια χαρά σε 3:30 λεπτά ..
      Εχουν ξεμείνει 7 google εφαρμογες που γίνονται απεγκατασταση από την διαχείριση εφαρμογών ή όπως θέλετε τεςπα.. αυτό οφείλεται στο ότι το twrp δεν μπορεί να κάνει wipe όλα τα partition , τα μόνα wipes που μπορούμε να κάνουμε σωστά είναι μόνο από το mi recovery ( wipe data ) , από το twrp στην ουσία μπορούμε μόνο να φλασαρουμε , οτιδήποτε άλλο το πιο πιθανόν είναι να μας δημιουργήσει πρόβλημα ..

UPDATE XTRV ΧΩΡΊΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ WIPE DATA
      Για να κάνουμε update με το υπάρχον twrp θα χρειαστεί να αντιγράψουμε το ζιπ της XTRV σε φάκελο στο twrp καθως δεν μπορούμε να το αντιγράψουμε στον εσωτερικό χώρο της συσκευής..
      Τοποθετούμε λοιπόν το ζιπ της Ρομ στο φάκελο adb , εκεί που έχουμε και το twrp.img δηλαδή ..
      Το μετονομαζουμε σε κάτι μικρότερο για να μη γράφουμε όλη την ονομασία ..
      Συνδέουμε τη συσκευή σε fastboot και γράφουμε στο cmd ...
      fastboot boot twrp_toco.img ( περιμένουμε μέχρι να μπει η συσκευή στο αρχικό μενού του twrp )
      adb devices ( πρεπει να αναγνωρίσει τη συσκευή το twrp )
      adb push toco_V11.0.5.0.zip /sideload/toco_V11.0.5.0.zip ( μετονομασα τη Ρομ σε toco_V11.0.5.0.zip )
      Περιμενουμε να γίνει η αντίγραφη της Ρομ στο φάκελο περίπου 9 λεπτά έκανε το δικό μου ( 514.824 δλπ όπως θα δείτε στο screenshot παρακάτω ) , ανάλογα το PC μπορει να γίνει γρηγορότερα η αντιγραφή ή σε περισσότερο χρόνο , σε καμμία περίπτωση όμως δεν το σταματάμε αν δεν τελειώσει , αλλιώς απλώς δεν θα γίνει η αντιγραφή της Ρομ στο φάκελο του twrp ..
      Αφου ολοκληρωθεί η αντιγραφή , θ'αποσυνδέσουμε τη συσκευή και θα πατήσουμε INSTALL στο twrp ..
      Θα δουμε φακέλους με αριθμογραμματα για ονομασίες , θα πατήσουμε πανω-πανω που λέει "UP a level" και θα δούμε άλλους φακέλους με κανονικές ονομασιες ..
      Θα πάμε στο φάκελο sideload που αντιγράψαμε το ζιπ της Ρομ , θα βρούμε μέσα το ζιπ και θα το επιλέξουμε για να ξεκινήσουμε την εγκατάσταση ..
      Αφου τελειωσει η εγκατάσταση πατάμε Reboot System ..
      Αυτο ήταν , σε λίγο θ'ανοίξει η συσκευή στην XTRV 11.0.5.0 για το TOCO ..

SCREENSHOTS
      Τροποποίηση
      Τροποποίηση

ENJOY XTRV !!!!

ΠΡΟΣΟΧΉ
      ΡΩΤΉΣΤΕ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΑΤΙ ...

ΓΙΑ ΌΠΟΙΟΝ ΘΕΛΕΙ ΡΟΟΤ ΘΑ ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΤΟΝ ΤΡΌΠΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗΣ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ UPDATE , ΔΕΝ ΦΛΑΣΑΡΑ magisk ΚΑΤΕΥΘΕΊΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΖΙΠ ΤΗΣ ΡΟΜ ...
    • Τρομερός οδηγός Γιώργο. Δυστυχώς πολύ φοβάμαι ότι χωρίς σωστό TWRP, η διαδικασία για wipe data θα απαιτείται σε κάθε φλασάρισμα XTRV. Και αυτό γιατί δεν μπορεί να γίνει (μάλλον) wipe σωστά η dalvik cache μέσω του TWRP όταν φλασάρεται η (όποια) νέα ROM.

Βέβαια αν δουλεύει τουλάχιστον το ADB, όσο βρίσκεσαι σε TWRP mode, ίσως να μπορούσε κάποιος να κάνει wipe την dalvik (ή/και την απλή cache) μέσω adb shell και κλασσικών bash εντολών, πχ:

adb shell
      su
      rm -rf /cache/
      rm -rf /data/dalvik-cache

Όλα αυτά βεβαίως χρειάζονται test. Εναλλακτικά μπορεί κάποιος να πετύχει wipe των caches, αν κάνει edit το updater-script και κινηθεί με delete_recursive ;)
    • Διαφήμιση
    • καλησπερα παιδια....θελω μια μεγαλη βοηθεια...εχω το mi note 10 lite.θελω να αλλαξω την rom.δεν με βολευει καθολου που εχει το google dialer.μου ειπαν οτι αν βαλω την eu version θα αλλαξει και θα γινει οπως ειναι και τα πιο παλια μοντελα....το προβλημα ειναι οτι δεν μπορω να την περασω.σας παρακαλω μπορειτε να μου πειτε πως θα το κανω;νομιζω εχω κατεβασει την σωστη rom για να βαλω αλλα δεν ξερω τον τροπο.ειχα κατεβασει μια που ειχε καταληξη .tgz...τετοια ξερω να την περναω αλλα αυτη ηταν global.δεν ηταν eu.τωρα που κατεβασα eu ειναι σε μορφη .zip και δεν περναει με το mi flash tool.δωστε μου οδηγιες να το κανω...ο rascal πως το εκανε;;;;ευχαριστω
    • Όχι την eu version, αλλά την miui.eu ή xtrv για να έχεις τον dialer όπως παλιά. Οπότε πρέπει να ακολουθήσεις τις οδηγίες για εγκατάσταση unofficial rom. Ξεκλείδωμα bootloader, twrp και την διαδικασία που περιγράφουν λίγο πιο πάνω για ασφαλή εγκατάσταση.
    • @johny66579
      Φίλε μου σε πρώτη φάση πρέπει να ξεκλειδώσεις τη συσκευή.. αν έχεις ήδη ξεκλειδώσει τότε μπορείς να περάσεις σε εγκατασταση XTRV με τον τρόπο που περιγράφω σε προηγούμενο ποστ ..
      Αν δεν καταλαβαίνεις κάτι , πες μου σε ποιο σημείο μπερδευεσαι ..
    • καταρχην gkalen να σε ευχαριστησω για την προθυμια σου....το unlock το εχω ηδη κανει.πηγα να εγκαταστησω με το mi flash tool την rom.αλλα αυτη που κατεβασα στην αρχη και μπορεσα να την εγκαταστησω ηταν σε καταληξη tgz.ομως οταν ανοιξα το κινητο ειδα οτι ηταν οπως και πριν.δεν αλλαξε τιποτα.μετα κατεβασα μια αλλη rom αλλα επειδη ηταν σε καταληξη zip δεν μου την δεχοταν στο ιδιο προγραμμα μεσα.εδω εχω κολλησει...απο εδω και περα δεν ξερω τι να κανω.επισης καπου διαβασα οτι πρεπει να κατεβασω και κατι adb και twrp...ποια ειναι αυτα που πρεπει για το κινητο μου;δεν ξερω απο που να τα κατεβασω...ευχαριστω για τον χρονο σου
    • Διαφήμιση
    • SOLVED προβλημα εγκατάστασης XTRV με mi note 10 lite

Πιο πάνω νομίζω στο νήμα νούμερο 53 αναφέρεται ο ακριβής τρόπος εγκατάστασης της ROM

Στάλθηκε από το Mi Note 10 Lite μου χρησιμοποιώντας Tapatalk