Διαφήμιση

Πρόβλημα με την εγγύηση

• Πρόβλημα με την εγγύηση

approved
      Εγκρίνεται!
      Χαίρεται. Βρε παιδιά, θέλω θα φώτα σας. Πριν 6 μήνες αγόρασα από skroutzομάγαζο ένα amazfit gtr47. Εδώ κ μια εβδομάδα, σταμάτησε να μετράει σωστά τα δεδομένα ύπνου. Αφού έχω κάνει θα πάντα ( επαναφορά εργοστασιακών, απεγκατασταση κ ξανά εγκατάσταση της εφαρμογής) αποφάσισα να επικοινωνήσω με το κατάστημα μιας κ έχω τα πάντα από αποδείξεις. Κ ξεκινάει το μαρτύριο. Το κατάστημα έχει κλείσει οριστικά. Μιλάω με infoquest. Μου λέει ότι δε θα το καλύψουν λόγω μη εξουσιοδοτημένου καταστήματος αλλά να δω με ποια καταστήματα συνεργάζονται. Βρίσκω τον Γερμανό. Πάω κ μου λένε ότι κ να το στείλουν, θα μου το φέρουν πίσω έτσι, χωρίς να το φτιάξουν. Ρε παιδιά λέω, ας το κάνουν με χρέωση στη τελική αλλά κ πάλι μου λένε ότι δε θα βγάλουν άκρη . Το ρολόι είναι πραγματικά άθικτο. Τι προτείνετε να κάνω; Συνήγορο του καταναλωτή, να στείλω mail στα κεντρικά της Xiaomi ή να βρω ένα κατάστημα να μου κάνουν service να τελειώνω;
    • Εγγύηση έχεις δυστυχώς μόνο από το κατάστημα που αγόρασες.
      Οτιδήποτε άλλο πρέπει να το πληρώσεις, αν αξίζει να το επισκευάσεις.
      Δεν υπάρχει αντιπροσωπεία να αναλάβει αυτές τις υποχρεώσεις από όσο γνωρίζω...
    • Διαφήμιση
    • Δυστυχώς, από τη στιγμή που έκλεισε το μαγαζί που το αγόρασες και δεν ήταν από κάποιον επίσημο διανομέα είσαι χωρίς κάλυψη εγγύησης :(

Μόνο εάν βρεις κανένα μαγαζί που να αναλαμβάνει τέτοιες επισκευές ίσως το φτιάξεις και φυσικά εάν αξίζει και το κόστος :/

Από την άλλη, μήπως έγινε καμία αναβάθμιση στην εφαρμογή και έχει bug ? Μήπως να δοκίμαζες καμία πιο παλιά έκδοση της εφαρμογής ?
    • Σας ευχαριστώ για την απάντηση. Θα δοκιμάσω κ αυτή τη λύση. Αν κ εδώ την εντύπωση πως έχω δοκιμάσει τα πάντα μέχρι στιγμής. Έκανα απεγκατάσταση τα πάντα κ ξανά εγκατάσταση. Θα δω πώς θα το χειριστώ.
    • Εγώ θα σου έλεγα να απευθυνθείς στον συνήγορο καταναλωτή καθώς η αλυσίδα πάει ως εξής Κατάστημα, επίσημος αντιπρόσωπος, επίσημος διανομέας, κατασκευαστής. Ο Γερμανός σου λέει βλακείες γιατί δεν θέλει να ασχοληθεί.

Τίποτα δεν μπορεί να κάνει ο συνήγορος εφόσον έκλεισε το μαγαζί, ο Γερμανός δεν έχει καμία σχέση δεν είναι δικό του τηλεφώνο.
      Δυστυχώς την πάτησε ο φίλος γιαυτό πάντα δεν κοιτάμε το φθηνότερο κατάστημα αλλά το πιο αξιόπιστο.

Στάλθηκε από το PRO 6 Plus μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
    • Διαφήμιση
    • Καλό θα ήταν πριν δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή να είμαστε σίγουροι για το τι λέμε. Αν δηλαδή κλείσει ο Κωτσόβολος αύριο το πρωί αυτό σημαίνει ότι όσοι αγόρασαν οποιαδήποτε συσκευή ακυρώνεται η εγγύηση τους;

Όχι υπάρχουν νόμοι και εμπορικοί κανόνες το ότι στην Ελλάδα κάποιοι δεν θέλουν να τους ακολουθήσουν δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν .

Εφόσον υπάρχει απόδειξη αγοράς που σημαίνει ότι στην Ελλάδα μπήκε νόμιμα τότε έκλεισε η όχι τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο ισχύει αυτό που είπα πρώτα το κατάστημα αν δεν υπάρχει τότε ο επίσημος αντιπρόσωπος αν δεν υπάρχει τότε ο επίσημος διανομέας και δεν υπάρχει τότε ο κατασκευαστής.

Εσύ τα λες πολύ ωραία το θέμα είναι το κατάστημα που το αγόρασε αν έφερε νόμιμα στην Ελλάδα;; πολύ αμφιβάλω. Αν το έχει φέρει με δική του εισαγωγή εγγύηση δεν υπάρχει εφόσον έκλεισε.

• Ο/H vanni έγραψε:

Καλό θα ήταν πριν δώσουμε οποιαδήποτε συμβουλή να είμαστε σίγουροι για το τι λέμε. Αν δηλαδή κλείσει ο Κωτσόβολος αύριο το πρωί αυτό σημαίνει ότι όσοι αγόρασαν οποιαδήποτε συσκευή ακυρώνεται η εγγύηση τους;

Όχι υπάρχουν νόμοι και εμπορικοί κανόνες το ότι στην Ελλάδα κάποιοι δεν θέλουν να τους ακολουθήσουν δεν σημαίνει ότι δεν ισχύουν .

Εφόσον υπάρχει απόδειξη αγοράς που σημαίνει ότι στην Ελλάδα μπήκε νόμιμα τότε έκλεισε η όχι τουλάχιστον για τον πρώτο χρόνο ισχύει αυτό που είπα πρώτα το κατάστημα αν δεν υπάρχει τότε ο επίσημος αντιπρόσωπος αν δεν υπάρχει τότε ο επίσημος διανομέας και δεν υπάρχει τότε ο κατασκευαστής.
      Ο κωτσοβολος τα παιρνει απο τον επισημο διανομεα και οχι απο ευρωπαϊκό διανομεα-προμηθευτη κλπ γιαυτο κ σου δινει 2 χρονια εγγυηση στην χωρα σου απο την infoquest
      οποτε οταν κλεισει ο κοτσοβολος μπορεις να πας και στην infoquest.. (οπως λες κ εσυ εαν δεν υπαρχει ο ενας υπαρχει ο αλλος, δηλαδη εαν το σκρουτζομαγαζο το αγοραζε απο προμηθευτή στην ευρωπη υποτιθεται εχει καποια εγγυηση αν το στειλει πισω σε αυτους αλλα καλα κρασια αντε να βρεις το δικιο σου τωρα) Ο επισημος διανομεας θα φτιαξει οτι κινητο εβαλε αυτος στην χωρα οχι οτι βαλανε αλλοι.. λογικο κιολας.
      Που και να μην ηταν ετσι πιστεψεμε ο κωτσοβολος εχει παααρα πολλα μαγαζια που συνεργαζεται τα οποια θα κανανε την δουλεια γιαυτους ΑΑΑΝ έκλεινε παντα.. εδω εχει μικρα μαγαζακια που κλεινουν κ την εγγυηση την αναλαμβανει αλλο μαγαζι που συνεργαζονται..
      Ενας λογος που πληρωνουμε αυτα τα 50+ ευρο εξτρα για κινητο πχ σε μαγαζια τυπου πλαισιο-κωτσοβολο-public-mediamarkt γιατι αυτα τα μαγαζια θα ειναι εκει κ σε 1 χρονο κ σε 3 κ σε 5 και να μην ειναι με αυτα τα ονοματα θα ειναι με αλλα ονοματα κ να μην ειναι με αλλα ονοματα θα εχουν αλλα μαγαζια που συνεργάζονται..(συνήθως)
    • Οποιοδηποτε αγαθό πωλείται με νόμιμη απόδειξη στην Ελλάδα υπάγεται στους εμπορικούς νομούς της ΕΕ. Υπάρχει η εμπορική εγγύηση και η νομική εγγύηση ο πρώτος χρόνος είναι ρου κατασκευαστή και ο δεύτερος του εμπόρου. Εφόσον λοιπόν είναι στο 6 μηνο άρα στου κατασκευαστή τότε πάμε στην αλυσίδα που ανέφερα αν ήταν μετά τον χρόνο δεν θα μιλάγαμε καν καθώς η εμπορία είναι κλειστή .

Άρα δεν μιλάμε για το τι θα έπρεπε να γίνεται ή τι γίνεται ή τι κάνουν οι κάθε έμποροι αλλά ποια είναι η νομοθεσία και γι'αυτό είπα να απευθυνθεί στον συνήγορο του καταναλωτή.

Από εκεί και πέρα ο καθένας πράττει και κάνει ότι νομίζει ότι είναι καλύτερο για αυτόν. Εγώ προσωπικά δεν θα το άφηνα έτσι .
    • Διαφήμιση

Μάλλον δεν έχεις καταλάβει αυτά που διάβασες, όπου και να πάει και στον αρχιεπίσκοπο ακόμα, άκρη δεν θα βγάλει, ποιος περιμένεις να το καλύψει;; αντιπροσωπεία επίσημη στην Ελλάδα δεν έχει η xiaomi.