Διαφήμιση

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΡΥΖΙΟΥ

• ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΡΥΖΙΟΥ

Η εμπειρία μου με το redrice
      Πριν απο περίπου δύο εβδομάδες έγινα και εγώ ένας ευτυχισμένος κάτοχος του κόκκινου ρυζιού.
      Η παραγγελία έχει γίνει απο merimobiles και το κινητό παραδόθηκε απο ems ταχύτατα και χωρίς πρόβλημα τελωνείου.
      Η πρώτη μου εντύπωση ήταν οτι πήρα ένα κινητό πολλή καλής κατασκευής , και η σχέση ποιότητας-τιμής πραγματικα είναι απο τις καλύτερες που έχω συναντήσει.
      Το τηλέφωνο μου ήρθε ρουταρισμένο, με υποστήριξη ελληνικών και με 3e recovery.Το κινητό εντυπωσιαζη με την ταχύτητα του και με πάρα την πολύ καλή οθόνη του. (Οι ταινίες σε 1080 pxls είναι πραγματικά απολαυστικές και χωρίς να κολλάνε καθόλου).
      Το ηχείο επίσης είναι πολύ καλό και ο ηχος καθαρος χωρις κατι να ενοχλη, αν και ένα μικρό πρόβλημα που προσωπικα με ενοχλουσε με την χαμηλη ένταση στα ακουστικα, το έλυσα με το dsp manager apk και πλεον δεν υφυστατε.
      Με τις σωστές ρυθμίσεις είναι πραγματικά απόλαυση να ακούω μουσική και να βλέπω ταινίες, ενώ το και ραδιόφωνο δουλεύει χωρίς πρόβλημα. Προσωπικά είμαι πολύ ευχαριστημένος και απο τη φωτογραφική μηχανή και απο το βίντεο.
      Ειδικά με photo και video illusion η ποιότητα είναι πολύ καλή, ενώ το focus γίνετε ταχύτερα. Σίγουρα η ποιοτητα δεν ειναι σαν μιας φωτογραφικής μηχανής ή βιντεοκάμερας, αλλά μιλάμε για ένα κινητό και αυτο τα λεει ολα.
      Στη σύνδεση του wi fi με διάφορα router δεν μου έχει προκύψει πρόβλημα, και η σύνδεση του κινητού με bluetooth είναι ταχύτατη και χωρίς ασυμβατοτητες με διαφορες συσκευές bluetooth. Το κινητό το έχω με δύο sim (cosmote, vodafone) και δεν έχει παρουσιαστεί καμιά δυσλειτουργία. Βεβαια δεν δουλευω με ιντερνετ κινητης οποτε εδω αν και εχω διαβασει για προβληματα δεν εχω γνωμη.
      H συνδεση με usb χωρις προβληματα και το κινητο διαβαζασε σκληρο και flash memory επαιξε ταινιεσ και μουσικη σε διαφορα φορματ.

Τωρα στα αρνητικά του τηλεφώνου, πάντα κατά την δική μου άποψη (ζορίστηκα να βρώ) είναι:

1. Το κινητό θα μπορούσε να έχει μεγαλύτερη μπαταρία.

2. θεωρώ κατασκευαστικό λάθος ότι το κουμπί on off είναι στα πλάγια, διότι στο σημείο που είναι πατιέται συνέχεια και σε βγάζει σε μενού απενεργοποίησης ( αν αυτό μπορεί αν θεωρηθεί πρόβλημα).

3. Tα κουμπιά κάτω δεν φωτίζονται. Αυτό το έλυσα με το softkey anable apk, το οποίο όμως πρέπει να είστε ρουταρισμένοι για να περάσει. Στο τηλέφωνο βγαίνει μια μικρή μπάρα, κάτω χαμηλά, με ταχύτατα softkey και χωρις προβληματισμο σε σκαταδια.

Στη συνέχεια θα προσπαθήσω να δώσω σε ένα μικρό οδηγό όλα αυτά που έχω μαζέψει απο διάφορα forum και το δικό μας το miui.gr, τι πέρασα στο δικό μου κινητό και νομίζω οτι το βελτίωσα αρκετα.
      Δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις, (μονο απο εμπειρια)και αν θελήσετε να κάνετε κάτι αντίστοιχο,θα γινει με δική σας ευθύνη. Φυσικά πρέπει να είστε ρουταρισμένοι ή να ρουτάρετε το κινητό σας με V roοt.
      Κατ΄αρχήν πείραξα το recovery.πιστευω πως ενα καλο recovery βελτιωνει στο επακρο ενα κινητο και βοηθα σε τυχων προβληματα.αλλωστε ενα καλο backup σε στιγμες τελειας λειτουργιας του κινητου θα χρειαστη για επαναφορα αν βγουν καποια προβληματα αργοτερα απο λαθος χρηση η καποιο προβληματικο apk η σε κατασταση bootloop κλπ.
      Εγω εβαλα το twrp recovery το οποίο βρήκα στο [HONGMI/REDMI][Finally] TWRP 2.5 and Ultimate MIUI - Porting Team - MIUI Official English Site - Redefining Android.
      Προσοχή να κατεβάσετε την WCDMA έκδοση.
      Μετά κατεβάζουμε απο google play το

[googleplay]mobileuncle apk[/googleplay].

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μια επιλογή recovery update το οποιο θα μας κανει εγκατασταση το twrp.Πρωτα πρέπει να ξεζιπάρουμε το αρχειο που κατεβασαμε στην sd καρτα μας.
      Εγω το ξεζιπαρα με το ZAarchiver apk αλλα υπαρχουν αναλογα πολλα τετοια προγραματα.Το recovery apdate πρεπει να βρει απο την κάρτα το αρχείο recovery.img και έτσι να μας περάσει το twrp recovery.
      Το τηλεφωνο θα κανει reboot και λογικα θα ειμαστε με twrp.Ύστερα αλλαξα rom για να δουλεύει το miui permission.
      Kατεβασα απο miuiandroid_multi_HM2013023_WCDMA_JHBCNAL5.0_jb-4.2.zip - Google Drive την rom του sta-s2z miuiandroid_multi_HM2013023_WCDMA_JHBCNAL5.0_jb-4.2.zip όπως και το αρχειάκι miuiandroid-HM1W-ZHBCNAL5.O-ROOT.ZIP απο Message - MIUI Official English Site - Redefining Android.
      Ισως χρειαστη να κανουμε registration. Και τα δύο αρχεία τα περνάμε με το γνωστό τρόπο της αναβάθμισης ( μόνο με τη συγκεκριμένη ROM δουλεύει το αρχειάκι .)
      Eτσι ενεργοποίησα το permissions της miui.
      Τωρα το πρόβλημα μεταφοράς των προγραμμάτων στην sd λύνεται μόνο με το link2sd και ενώ έχουμε φορμαρει μέρος της κάρτας μας σε ext4. Aυτό το έκανα με άλλο κινητό που έχει 4ext recovery και δεν ξέρω δυστυχώς άλλο τρόπο να υποδείξω(με,windows γινετε partition και format σε ext2 ,ext3) ΑΝ καποιος φίλος μπορεί βοηθά.

Το κινητό μετά απο όλα αυτά απλά τα σπάει και εγώ είμαι ιδιαίτερα ευχαριστημένος .
      Ελπίζω αυτό το κείμενο να βοηθήσει και παρακαλω για τυχων διορθωσεις απο φιλους αν διαπιστωσουν παραληψεις η λαθη.
    • Μπράβο φιλε,
      ευχαριστούμε για τη παρουσίαση και τη πρόθεση σου να μοιραστεί στις γνώσεις σου και τις παρατηρήσεις μαζί μας
    • Μπράβο σου που τα κατάφερες μόνος σου. :thumbup:
      Δεν χρειάζεται τίποτα άλλο να πω.
      (Σου έφτιαξα λιγάκι το κείμενο να είναι ποιό εύκολα αναγνώσιμο.)
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)
    • Διαφήμιση
    • ωραίος

όσο για το 2 εεε σβήστο , δεν είναι πρόβλημα , γούστα είναι αυτά :)))
      εγώ π.χ. που είχα galaxy s (πλάι το κουμπί) μετά πήγα σε lenovo που το είχε πάνω μου άρεσε που το είχε πάλι πλάι γιατί βολεύει περισσότερο από πάνω (και ομολογώ το βρίσκω δύσκολο να πατιέται συνέχεια αλλά και να γίνεται όταν το έχεις στην τσέπη υπάρχει επιλογή να μην ανοίγει όταν ο αισθητήρας είναι καλυμμένος)
    • Άψογος!
      Σε ότι αφορά τις κρίσεις περί της συσκευής συμφωνώ απόλυτα. Ακόμη και σ' ότι αφορά το κουμπί διότι πράγματι έχει θέμα λόγω θέσης. Τώρα αν όσα λες για το λογισμικό τ' απέκτησες εμπειρικά ο θαυμασμός μου αγγίζει τα ουράνια γιατί ποτέ δεν θάκανα κάτι τέτοιο μόνος μου. Το μόνο θέμα που προέκυψε όσον αφορά τη δική μου συσκευή κι αυτό μόλις χθες είναι ότι κόλησε η αρχική οθόνη & δεν ξεκλείδωνε οπότε ευτυχώς με κλείσιμο/άνοιγμα επανήλθε μόνο του.
    • ΜΠΡΑΒΟ CAS GIA THN ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΕΙΔΑ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΟ. ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΩ ΙΣΧΥΕΙ Η ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΟΠΩΣ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ.
    • Διαφήμιση
    • Ακομα και για μας τους ασχετους νομιζω πως πιο κατανοητα δε γινεται.απλα θελω να ρωτησω το εξης.πριν μια βδομαδα παρηγγειλα το δικο μου κοκκινο ρυζι.multi+root με ελληνικα.θα πρεπει να κανω ολα αυτα για τη "τελεια" λειτουργια του κινητου μου;να σημειωσω ειμαι ενας απλος χρηστης,internet,εφαρμογες κτλ.αν δεν τα κανω θα εχω προβληματα με ενημερωσεις updates...ευχαριστω
    • me to kalo na to paralavis.sorry gia ta greklish alla grafo apo tvbox kai apo eksoteriko pliktrologio den dexete ellinika.elpizo na mhn ypaxi provlima.an soy erthi me ellinika kai rootarismeno isos den aksizi na to piraksis giati oi allages einai elaxistes.alloste h parapano rom afto pou ousiastika kani einai na anigi ta permition tis miui.an tora thelisis na kanis anavathmisi (grapse me pia rom sou irthe to kinito otan to paralavis) isos xasis kai to root .pantos an thes na piramatistis kai mexri na vgi kapia custom rom apo dikous mas developers h parakato rom aksizi na thn dokimasis simionontas omos pos exei provlima ston hxo tou video alla me thn dinatotita na pername ta apps sthn karta kai einai kai ota(an kai mallon thn proigoumeni evdomada vgike h teleftea anavathmisi)
      to sait einai
      [HONGMI/REDMI][Finally] TWRP 2.5 and Ultimate MIUI - Redmi 1/1S/Note - MIUI Official Community
      prosexontas panata na katevasoume thn ekdosi gia WCDMA.
    • Διαφήμιση
    • Αντε,
      να το χαίρεσαι .... :thumbsup:
      Γίνε και εσύ εύκολα V.I.P μέλος !

ή επέλεξε να κάνεις μία δωρεά
      Δωρεά προς την κοινότητα (Donation)