Διαφήμιση

Ενεργοποίηση WIFI calling

• Ενεργοποίηση WIFI calling

Καλησπέρα σε όλους. Θέλω να ενεργοποιήσω το WiFi calling στο κινητό μου. Προφανώς δεν μπορώ άμεσα, καθότι το RN5 δεν υποστηρίζεται από την κοσμοτέ. Εδώ λοιπόν έρχεται το περίεργο: δοκίμασα σε ένα redmi 8 να ενεργοποιήσω αυτήν την υπηρεσία. Η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε κανονικά. Έπειτα, έβαλα την δική μου SIM, προσπάθησα να την ενεργοποιήσω στον δικό μου αριθμό, και μου ήρθε απάντηση ότι η συσκευή δεν είναι συμβατή. Η ίδια συσκευή που πριν 2' είχε ενεργοποιήσει την υπηρεσία σε άλλη σιμ, πιο παλιά από τη δικιά μου. Δοκίμασα επανεκκίνηση, καθώς να και να αλλάξω το slot που είχα τη σιμ, δίχως αποτέλεσμα.
      Δοκίμασα ακριβώς το ίδιο σε ένα redmi note 7. Στην άλλη σιμ, η οποία πάλι ήταν παλαιότερη, η υπηρεσία ενεργοποιήθηκε απευθείας. Στην δικια μου σιμ όχι. Προφανώς δοκίμασα να στείλω και από το RN5 μήνυμα για ενεργοποίηση της υπηρεσίας χωρίς να καταφέρω κάτι. Έχω στείλει και στην κοσμοτέ αλλά δεν γνωρίζω αν και πότε θα απαντήσουν. Έχει κανείς καμιά ιδέα τι να κάνω;
    • Διαφήμιση
    • Πήρα τηλέφωνο, το ενεργοποίησαν. Ωστόσο, υπάρχει άλλο πρόβλημα. Στην καρτέλα "SIM Card Settings" στις ρυθμίσεις, δεν βρίσκω επιλογή να ενεργοποιήσω το VoLTE.
      Έχουν γίνουν enabled οι ρυθμίσεις VoLTE, VoWiFi μέσω dialer και η επιλογή VoLTE provisioned είναι ενεργοποιημένη. Επιπλέον, έχω ανοιχτό το Dual 4G, στο APN type έχω βάλει "default,supl,ims" και στο Bearer έχω τικάρει την επιλογή LTE. Έχω ξεχάσει να κάνω κάτι;
    • Από όλα όσα ανέφερες χρειάζεται μόνο ενεργοποίηση από τον πάροχο και εμφάνιση των ρυθμίσεων στη συσκευή σου από το dialer

*#*#volte#*#*
      *#*#vowifi#*#*

Και να υποστηρίζεται από το Firmware της συσκευής...
      Όλα τα άλλα είναι περιττά...
      Αν δε παίζει έτσι απλά περιμένεις αναβάθμιση και συνεργασία με το πάροχο.
    • Έχεις δίκιο. Το έφτιαξα! Έπρεπε στον dialer να πατήσω τις ρυθμίσεις και να μου βγάλει στο μήνυμα ότι το check έγινε disabled και όχι enabled. Τώρα δουλεύει μια χαρά και στις δύο κάρτες!