Καρφιτσωμένο TWRP 3.5.X.X για συσκευές XIAOMI
- Οδηγός
Αυτή η σελίδα κάνει χρήση των Cookies. Εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα Cookies, κάντε κλικ στις Περισσότερες πληροφορίες
-
-
Κάπου διάβασα ότι έχει touch delay. Η δοκιμή που μπορώ να κάνω εγώ είναι περιορισμένη, δλδ δεν είμαι encrypted, και δεν έχω κανένα back up να επαναφέρω να δούμε αν δουλεύει. Αν μπορεί ας συνδράμει και κανένας άλλος.
-
Ο/H drivth έγραψε:
Κάπου διάβασα ότι έχει touch delay.
Πρέπει να βρούμε δότη για να το ξεκινήσουμε απο την αρχή. -
Το 3.2.3.3 που μου έδωσες πριν λίγες ημέρες για δοκιμή δεν έχει touch delay.
-
Να αποδεχτώ ότι δεν το έχω και να εγκαταλείψω;
Attention IronieΚαθώς έγραφα το μήνυμα, λύθηκε το θέμα, οπότε όποιος βαριέται μπορεί να πάει κατευθείαν παρακάτω, στο πλαίσιο
Σκέφτηκα να δοκιμάσω τη lineage 16 (pie), η οποία είναι beta έκδοση. Την έβαλα πάνω κανονικά, αλλά μου έκανε πρόβλημα με την κάμερα και τις εικόνες γενικότερα, και έτσι αποφάσισα να βάλω τη 15,1 (oreo) που είναι σταθερή. Αρχικά, πέρασα τη rom και τα gapps στην κάρτα sd για να γλιτώσω τη διαδικασία του adb, μιας και νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά με τη σύνδεση του κινητού μου στον υπολογιστή.
Κρατάω, λοιπόν, το twrp με το οποίο είχα περάσει την 16, κάνω τη διαδικασία format data, wipe system και wipe cache όπως περιγράφεται εδώ
Display Spoiler
- Now tap Format Data and continue with the formatting process. This will remove encryption as well as delete all files stored on the internal storage.
- Return to the previous menu and tap Advanced Wipe.
- Select the Cache and System partitions to be wiped and then Swipe to Wipe.
και μετά αποφασίζω να περάσω τη rom όχι μέσω adb sideload όπως προτείνει εδώ,
Display Spoiler
Sideload the LineageOS .zip package:
- On the device, select “Advanced”, “ADB Sideload”, then swipe to begin sideload.
- On the host machine, sideload the package using: adb sideload filename.zip
αλλά μέσω install και flash zip από την κάρτα μνήμης.
Και ενώ ολοκληρώνεται η διαδικασία χωρίς σφάλματα, εγκαθιστώ τα gapps με τον ίδιο τρόπο, πάλι χωρίς σφάλματα, το κινητό κολλάει σε bootloop (γύρω στα 5-10 λεπτά περίμενα να ξεκινήσει, άρα θεωρώ ότι ήταν bootloop).
Ξανακάνω λοιπόν τη διαδικασία, βάζοντας το twrp που υποτίθεται ότι είναι για το oreo (μπορεί και να μην είναι για το oreo, το βρήκα από αυτό εδώ το link με την οδηγία "Simply download the latest recovery file, named something like twrp-x.x.x-x-land.img" και θεώρησα ότι είναι το κατάλληλο twrp για τη 15,1).
Ξανακάνω το spoiler 1, και ξαναπερνάω τη rom με τον ίδιο τρόπο όπως και πριν (install, flash from zip file), αντί του spoiler 2. Πάλι ολοκληρώνεται κανονικά, πάλι περνάω τα gapps κανονικά και πάλι μπαίνει σε bootloop...
Ξεκινάω λοιπόν να σας γράφω αυτό το "μικρό" μήνυμα και παράλληλα ξαναπροσπαθώ με τον τελευταίο τρόπο (spoiler 1, install, flash from zip file) και το !@#$% ολοκληρώνεται κανονικά!
Και ενώ ετοιμαζόμουν να ρωτήσω άλλα πράγματα, θα ρωτήσω άλλα, γενικής φύσης, για να μάθω και να μη σας ζαλίζω με τα χιλιοερωτηθέντα ίδια.
1. Ας πούμε ότι έχω πάνω τη Χ rom και θέλω να βάλω την Ψ rom, κατεβάζω κάποιο twrp που είναι κατάλληλο (για τη συσκευή, εννοείται) και για την Ψ rom ή η έκδοση του TWRP είναι άσχετη με τη ROM την οποία θέλω να εγκαταστήσω και μπορώ να κρατήσω το ήδη υπάρχον;
2. Αν η αλλαγή της rom συνεπάγεται και αναβάθμιση/υποβάθμιση του android, κατεβάζω κάποιο twrp που να είναι συμβατό με την έκδοση android που θα βάλω ή κρατάω το twrp που ήδη έχω επάνω;
3. Αν θεωρήσουμε (από τα 1 και 2) ότι χρειάζεται νέο twrp, έχοντας κατεβάσει το img στην εξωτερική κάρτα sd, μπορώ να το φλασάρω μέσω recovery (install, flash from zip file) και αν ναι (επειδή το προσπάθησα και μου ζητούσε κάτι περίεργα να επιλέξω), ποιες επιλογές πρέπει να κάνω;
4. Αντί για adb sideload μπορώ να περάσω το zip ή img μέσω install και flash from img/zip file έχοντας το ίδιο αποτέλεσμα;
5. Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
- Now tap Format Data and continue with the formatting process. This will remove encryption as well as delete all files stored on the internal storage.
-
You may think you can fly - but you better not try
-
Αυτοματοποιημένη εγκατάσταση drivers για κινητά Xiaomi σε όλα τα Windows x64 & x86
Πως ελέγχουμε αν ο bootloader είναι κλειδωμένος ή ξεκλείδωτος
Γενικός οδηγός εγκατάστασης της Ελληνικής ρομ XTRV σε όλα τα κινητά Xiaomi
Unbrick ή Καθαρή Εγκατάσταση FastBoot Rom με το Mi Flash (SnapDragon)
Ξεκλείδωμα του Bootloader - Νέα Μέθοδος (Ενημέρωση 16.06.2018) -
Σχετικά με τα 3 και 4, zip/img, rom/twrp:
Μέσω sideload μπορείς να κάνεις εγκατάσταση το zip της rom, σε περίπτωση που δεν το έχεις στο κινητό.
Το twrp μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση με 2 τρόπους, ανάλογα την περίπτωση.
Εαν στο κινητό σου έχεις ήδη κάποιο, μπορείς μέσα από αυτό να κάνεις install στο recovery partition το img του νέου twrp ή μέσω fastoboot και εντολής, το zip.
Εαν δεν έχεις, πας αναγκαστικά με σύνδεση στον υπολογιστή και μέσω fastboot και εντολής κάνεις εγκατάσταση το zip του νέου twrp.
Όταν χρειάζοται και format data για την εγκατάσταση της νέας rom, μετά από αυτό κάνεις reboot του κινητού στο twrp, να γίνουν σωστά mount τα partitions, πριν προχωρήσεις στα φλασαρίσματα του zip της rom, των gapps κλπ.
-
Και αυτό πάλι είναι σχετικό @fog με το Sideload , διότι τα πρόσφατα TWRP του @geoanto555 σε αφήνουν όσο είσαι σε περιβάλλον twrp να περάσεις από τον υπολογιστή, στο κινητό το zip της custom rom και να την φλασάρεις κανονικά , το Sideload είναι η έσχατη λύση όπου ο υπολογιστής αρνείται πεισματικά να δει το root του κινητού...
-
Πες τα ρε Μάκη...πες τα ρε Μάκη!!!!Είναι επικίνδυνο να έχεις δίκιο, όταν η εξουσία έχει άδικο!!
-
Ο/H demakhs έγραψε:
Πες τα ρε Μάκη...πες τα ρε Μάκη!!!!
-
Οι τυχεροί κατέχοντες geoantίστικο twrp (με τα tools, fm, παραγγελιά τον kernel της custom rom που φοράνε, χρωματάκι παραγγελιά, 2 αβγά με bacon και δε συμμαζεύεται, όπως και η αφεντιά μου
) σίγουρα γλυτώνουν πολλά.
Τα παραπάνω είναι αυτά που δουλεύουν γενικά στα twrp και περισσότερο πως πάει με τα zip και τα img
-
Μοιραστείτε
- Facebook 0
- Twitter 0
- Google Plus 0
- Reddit 0